LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_po_przejściach wrote:Kciuki żeby to krwawienie nie miało negatywnych konsekwencji. Takie krwawienia czasem pojawiają się właśnie przy krwiakach. Ja mam tendencje do krwiaków, ale właśnie lekarka mówiła, że o ile nie pojawia się mocne skurcze, to takie krwawienia nie są groźne. Właśnie w tym okresie dobrze więcej odpoczywać, leki rozkurczowe i jeśli masz można wziąć progesteron i pozostaje czekać na dalszy rozwój syt.
Jak się kochana czujesz? Też jestem w 7. tygodniu ale bardziej pytam czy doskwiera Ci np ból głowy czy jest w porządku? -
Wczoraj znów miałam takie dziwne bóle (trochę jak skurcze, ale w pochwie). W poprzednich ciążach miałam coś takiego ale dużo później, zawsze się przy tym denerwuje bo ucisk jest taki jakby dziecko miało zaraz wypaść (nie potrafię tego inaczej opisać)ale nigdy tak nie miałam na takim wczesnym etapie. Macie pomysł o co może chodzić? Wizytę mam dopiero we wtorek albo środę (dokładnie nie pamiętam)
-
zuzi_c wrote:Jak się kochana czujesz? Też jestem w 7. tygodniu ale bardziej pytam czy doskwiera Ci np ból głowy czy jest w porządku?
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
M5ilena wrote:Krew sie leje. Jade so szpitala
-
Mama dzieje ze h Mileny wszytsko dobrze.
Co do diety - myśle ze nie ma co sie aż tak stresować, bo biorąc pod uwagę ile kobiet (przepraszam za wyrażenie) zyga jak kot przez kilka miesięcy ciąży...to ich dzieci powinny być osłabione itd bo przecież wartości to one żadne nie przyjmują...a tak nie jest.
Ja tak to sk ie tłumacze - może blednie. Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Własne mi napisał moja szwagierka (co ma termin tak jak ja koniec lutego) ze od czwartku plami krwią żywa i jadą na izbę !
Nosz jakaś plaga !!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ewcia
Jak wprowadziłas owsiankę - czuli płatki owsiane? Inwestuj czy nie wzdyma Cię bo to może powodować gazy
A może kanapeczka z powidłami? Śliwki działają tez pędząco do toalety
Tak tylko mi przyszło na mysl bo wiem ze sporo osób ma gazy po owsie.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Ewcia
Jak wprowadziłas owsiankę - czuli płatki owsiane? Inwestuj czy nie wzdyma Cię bo to może powodować gazy
A może kanapeczka z powidłami? Śliwki działają tez pędząco do toalety
Tak tylko mi przyszło na mysl bo wiem ze sporo osób ma gazy po owsie.
Dokładnie owsianki zalecam dodać z 2-3 łyżki siemienia lnianego, ale nie tego zmielonego.
A że to duża podaż błonnika to przy tym należy dużo pić...przynajmniej te 3 litry wody. Wiem, że ciężko - ja sama mam problem czasem, ale trzeba się zmuszać - mi najlepiej wchodzi woda pod wieczór 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:25
-
Co do chodzenia do toalety to na mnie najlepiej działa kawa...już sam jej zapach mnie pędzi!!!
Ostanio po moich przebojach z jelitami odstawiłam od kilku ładnych dni i było mniej regularnie.
Ale dziś już nie wytrzymałam plus głowa m ie meeeega bolała i zasypiałam na stojąco!
Wypiłam jedna z płaskiej łyżeczki - od razu lepiej.
W zasadzie ja od zawsze pije tylko jedna kawę dziennie i w ciąży również pije te jedna kawę.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Szwagierka mi napisała ze dostanie leki na wywołaniem porodu bo płód się nie rozwijał wcale i to poronienie jest! Masakra ;(
-
Dariah wrote:Szwagierka mi napisała ze dostanie leki na wywołaniem porodu bo płód się nie rozwijał wcale i to poronienie jest! Masakra ;(
Daria okropnie mi przykro 😭😭
...za każdym razem jak czytam, że któraś kobieta traci swoje dziecko to momentanie mam przed oczami swoj pobyt w szpitalu...i to jak każdego dnia na oddział przychodziły cinajmniej 4 pacientki z poronieniem...i te oczy z których wylewa się przeraźliwa rozpacz...😭😭😭
To są historie z którymi ciężko się pogodzic😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:48
annkaa lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Daria okropnie mi przykro 😭😭
...za każdym razem jak czytam, że któraś kobieta traci swoje dziecko to momentanie mam przed oczami swoj pobyt w szpitalu...i to jak każdego dnia na oddział przychodziły cinajmniej 4 pacientki z poronieniem...i te oczy z których wylewa się przeraźliwa rozpacz...😭😭😭. Raga . lubi tę wiadomość