X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Co do pierwszego dziecka
    nie moge narzekac, wrecz przeciwnie, peirwsze kilka miesiecy to ja sie nudizlam eheh
    od poczatku pieknie jadla na cycu, zjadla, spala, lezala i obserwowala, nie lubila byc noszona !
    nie plakala
    spala pieknie - w wieku 2 miesiecy spala po 10-11h w nocy !! rano cycki prawie mi ekspolodowaly!
    zmienilo sie troche - jesli chodiz o spanie jak zaczela zabkowac, ale tez nie bylo tragedii
    pieknie jadla i cycala 19 miesiecy
    jedzenie normalne tez bez problemu, je wszystko, chetnie i duzo (...)
    troche gorzej z charakterem hehe bo ma charkter oj ma!!!
    bardzo wyarznie i glosno wyraza swoje zdanie....
    No to nic, tylko pozazdrościć.
    Chociaż mnie wystarczyłoby 6-7 godzin, nawet z jednym karmieniem po środku 😜
    Rzeczywistość wszystko zweryfikuje...
    Fajnie, że terminy mamy zimowe, to chociaż ciemno będzie i warunki, żeby młodzież spała hihi
    A charakter... Dobrze, że ma!

jusella, . Raga . lubią tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę przetrwałam wczorajszy dzień ale było ciężko. Już jestem mega wykończona ciągłymi mdłościami, odruchem wymiotny. Normalnie płakać mi chce jak pomyśle że to potrwa jeszcze pewnie min miesiąc...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Kurczę przetrwałam wczorajszy dzień ale było ciężko. Już jestem mega wykończona ciągłymi mdłościami, odruchem wymiotny. Normalnie płakać mi chce jak pomyśle że to potrwa jeszcze pewnie min miesiąc...
    Bardzo wspolczuje. Ja za to nie mam zadnych objawow i to jest mega stresujace.

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • martakam Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Bardzo wspolczuje. Ja za to nie mam zadnych objawow i to jest mega stresujace.
    Mi moje objawy mijają powoli. Piersi prawie nie bolą, zmęczenie też już tak się nie daje we znaki. Jedynie śluzu nadal mam dużo, aż czasem mokro...
    Wczoraj to jednak woda się zatrzymała. Nadal tylko 1 kg do przodu i tak ma zostać przynajmniej do końca 1 trymestru, czyli już tylko 3 tygodnie!

M5ilena lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    U mnie tak samo.
    Ciągle czuje taką bezsilnosc ze wczoraj wieczorem aż płakałam ze słabości i z tego wszystkiego :(
    Liczę ze do końca lipca mi sie to skończy.. ale tez jako pewniaka tego traktować nie można :(

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Darrika
    Właśnie stąd też wyszło ode mnie to pytanie...
    Nie było mnie chwilę, ale przelecialam wzrokiem i... Chyba nieźle namąciłam przed weekendem. Przepraszam i aż boję się czytać...
    Ale sama mam właśnie podobny plan...
    Tylko różni się nieznacznie moim położeniem.
    Niemniej, jeśli by się udało go zrealizowac... to właśnie może potem sprawniej wróciłabym do życia zawodowego.
    Tyle,że umowę mam do porodu...

No ja mam umowę mam czas nieokreślony, ale szef sprzedaje spółkę razem że mną więc pewnie niedogodności mnie nie ominął. Ale życie zweryfikuje, może będziemy mieć bardzo wymagające dziecko i nie zdecydujemy się na drugie w ogóle? Różnie bywa, chociaż ja bym chciała żeby było rodzeństwo :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Mi moje objawy mijają powoli. Piersi prawie nie bolą, zmęczenie też już tak się nie daje we znaki. Jedynie śluzu nadal mam dużo, aż czasem mokro...
    Wczoraj to jednak woda się zatrzymała. Nadal tylko 1 kg do przodu i tak ma zostać przynajmniej do końca 1 trymestru, czyli już tylko 3 tygodnie!
    Ojjj tak,mam to samo czasem wkładki wymieniam przy każdej wizycie w WC tak czasem jest mokro ;)
    A co do objawów mam lekkie mdłości wszystko inne odpuscilo. Piersi nie bolą ani nie urosły 😐😐

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ojjj tak,mam to samo czasem wkładki wymieniam przy każdej wizycie w WC tak czasem jest mokro ;)
    A co do objawów mam lekkie mdłości wszystko inne odpuscilo. Piersi nie bolą ani nie urosły 😐😐
    Moje piersi też nee urosły.. Wiec spokojnie. Objawy pojawiają się ii znikają.. Jakby miały być cały czas to byśmy się wykończyły.

4018d16ae9.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    U mnie tak samo.
    Ciągle czuje taką bezsilnosc ze wczoraj wieczorem aż płakałam ze słabości i z tego wszystkiego :(
    Liczę ze do końca lipca mi sie to skończy.. ale tez jako pewniaka tego traktować nie można :(
    Mama_po_przejsciach, Qastera, ogromnie współczuję. Ja już też wysiadam psychicznie. W ciągu dnia jest chwilkę lepiej, ale wieczory, noce, poranki są okropne. Wieczorem nawet w łazience nie mogę spokojnie posiedzieć, bo synek od razu za mną histerycznie płacze, ani mąż, ani mama nie mogą go utulić. Łykanie witamin to jakaś masakra, czasami tylko kwas foliowy wcisnę, a rano jeszcze muszę Eythyrox na pusty żołądek. Schudłam 4 kilo, wazę poniżej 50 i troszkę się martwię, czy maluch w środku na wystarczająco mikroelementów, bo żadnych świeżych warzyw i owoców nie przyswajam. Na szczęście bliscy bardzo pomagają, mój mąż przechodzi samego siebie 😊 Już nie mogę się doczekać, aż to wszystko przejdzie, w pierwszej ciąży nie wierzyłam, że to się kiedykolwiek skończy, teraz na szczęście w to już wierze 😊

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Współczuje mdłości j whkoptow ;(
    Mnie troszkę rano mdli i to wszystko i tez bez tragedii.
    Spróbujcie na mdłości / wymioty napar z imbiru.
    Pytanie czy dacie radę przełknąć..
    Ale pomaga ;)
    To tak generalnie w razie jelitowki itd to tez właśnie napar z imbiru - broń Boże miętę! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana krwawie. Bylam na sorze ( nie mieszkam w polsce ) i odeslali mnie do domu. Powiedzieli, ze krwawie po nocnym stosunku lyb jestem w trakxie poronienia. Nie pomogą - selekcja naturalna. Jestem zalamana.

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Mama_po_przejsciach, Qastera, ogromnie współczuję. Ja już też wysiadam psychicznie. W ciągu dnia jest chwilkę lepiej, ale wieczory, noce, poranki są okropne. Wieczorem nawet w łazience nie mogę spokojnie posiedzieć, bo synek od razu za mną histerycznie płacze, ani mąż, ani mama nie mogą go utulić. Łykanie witamin to jakaś masakra, czasami tylko kwas foliowy wcisnę, a rano jeszcze muszę Eythyrox na pusty żołądek. Schudłam 4 kilo, wazę poniżej 50 i troszkę się martwię, czy maluch w środku na wystarczająco mikroelementów, bo żadnych świeżych warzyw i owoców nie przyswajam. Na szczęście bliscy bardzo pomagają, mój mąż przechodzi samego siebie 😊 Już nie mogę się doczekać, aż to wszystko przejdzie, w pierwszej ciąży nie wierzyłam, że to się kiedykolwiek skończy, teraz na szczęście w to już wierze 😊
    Aa spróbuj łykać witaminy na noc..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena
    Trzhmam mocno kciuki aby to był efekt nocnych zabaw ! A nie poronienie !!!
    Daj znać !!

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Dziewczyny od rana krwawie. Bylam na sorze ( nie mieszkam w polsce ) i odeslali mnie do domu. Powiedzieli, ze krwawie po nocnym stosunku lyb jestem w trakxie poronienia. Nie pomogą - selekcja naturalna. Jestem zalamana.
    Jedynie co to zarzyj magnez ii nospe.. Bo w szpitalu to jeszcze luteine byś dostała jakbyś była w pl

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Mocno krwawisz?? Odpoczywaj dużo weź jakąś nospe. Trzymaj się
    ✊✊

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:

O mój Boże ! :( :( :(
    Mam nadzieję, że to nie to !!!! :(

ehhhh co za polityka odsyłać do domu i radzić sobie samej ?! :( Najważniejsze to przecież być pod obserwacją :( tak mi przykro, że tak Cię potraktowali.

Leż i niech ktoś będzie cały czas przy Tobie....boli Cię podbrzusze?

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie boli. Wzielam magnez nospe i wyje z bezradnosci. Krwawie tak jak 1 dnia okresu. Malo, ale krew jest koloru zywej krwi, czasem rozowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 15:15

• M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Jedynie co to zarzyj magnez ii nospe.. Bo w szpitalu to jeszcze luteine byś dostała jakbyś była w pl

Wiesz ile i jak czesto brac ten magnez i nospe ?

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Nic mnie nie boli. Wzielam magnez nospe i wyje z bezradnosci

To może nie jest poronienie...przy tak wysokiej ciąży jak Twój 9 tydzień to poronienie okrutnie boli i skręca człowieka. Bezbolesne krwawienia poronne to takie max do 7 tygodnia...

Dlaczego nikt Ci nie zrobił usg, żeby sprawdzić akcję serca ? :(

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Wiesz ile i jak czesto brac ten magnez i nospe ?
    Nospe 3x1, magnez ja łykam 3x2 tak mi dawali w szpitalu jak miałam skurcze..

Jak ja poronilam 6tc to ze mnie za przeproszeniem się lało.. Przez kilka pierwszych godzin.. Ii czułam skurcze na początku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 15:21

4018d16ae9.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ