X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

Dyskusja super, ale nie ma czegos takiego jak lepsza czy gorsza roznica wieku. Kazda jest dobra :) ba, najlepsza dla zainteresowanej 👌😊

. Raga . lubi tę wiadomość

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena
    dokladnie tak :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście mam 4 młodsze siostry, najmłodsza jest młodsza o 7 lat- teraz praktycznie już dorosła kobitka. Były zgrzyty za małego, ale była też super zabawa, a teraz razem jeździmy na babskie weekendy i bardzo często się widzimy, nie zawsze w pełnym składzie. Wszyscy wokół się dziwią, że jesteśmy tak zzyte- wydaje mi się że po pierwsze wychowanie i wartości, które przekazali nam rodzice, a po drugie chęć utrzymania tego i tyle. Nie na roznicy już dla nas wiek:) a wiadomo, że nie zawsze jest tak, jak sobie zaplanujemy. Nam wyszło za pierwszym cyklem (nie licząc poronienia i dochodzenia do siebie), inni starają się po kilka lat, więc jak tu zaplanować różnicę wieku?
    Jeśli chodzi o pampery- wydaje mi się, że dużo zależy od dziecka. Jednak pracując w różnych salach zabaw za czasów studiów widziałam i 5 latki które nie potrafiły funkcjonować bez pampersa albo palca w buzi. W pewnym momencie po prostu przychodzi na to czas i nie ma co przeciągać. Ale to tak jak z karmieniem- niektórzy przy rocznym dziecku uważają że to długo, a inni do 4r.ż. by karmili:p

M5ilena, jusella, Scintilla lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Dariah

Dyskusja super, ale nie ma czegos takiego jak lepsza czy gorsza roznica wieku. Kazda jest dobra :) ba, najlepsza dla zainteresowanej 👌😊
    Ja myślę, że jest. Może nie lepsza czy gorsza różnica wieku, ale są takie cykliczne okresy, gdy zajmowanie się dzieckiem jest łatwiejsze (i jeśli akurat się dobrze wyceluje z rodzeństwem, to może trochę pomóc) i trudniejsze (duże skoki rozwojowe, „bunty” itp. Oczywiście dużo też zależy od temperamentu konkretnego dziecka, od liczby osób do pomocy itp.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A się forum rozkreciło😁😁😁

Duzo zalezy wlasnie od dzieci, nie kazde takie samo, co do pieluch niech kazda sama zdecyduje,bo wiadomo ze tu tez liczy sie konsekwencja.

. Raga . lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na chwilę i już goraca dyskusja się wywiązała 😛.

Zgadzam się z przedmówczyniami, że jwst kolosalna różnica między posadzeniem Dziecia na nocnik i czekaniem aż się wypróżni a momentem gdy nasza Pociecha będzie w stanie świadomie to kontrolować. I jeśli chodzi o "obsługę" dziecia to do każdego kolejnego etapu nasz Maluch powinien dojrzeć - zarówno fizycznie jak i emocjonalnie. Jedno zrobi to wcześniej, drugie troszkę później, zgodnie z własnymi predyspozycjami 😁. Moj starszy Syn odpieluchował się w wieku 2 lat, młodszy całkiem niedawno, tuż przed 3cimi urodzinami. Starszy zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy a młodszy w okolicach roczku. Jeden usiadł jak miał 8 mcy - drugi zaraz po skończeniu 6mca. I to były ich decyzje 😛.
    Zarzut lenistwa - hmmm - moje pierwsze dziecię było wychowane na tetrze a Ziutas pół na pół - wielopielo i pampers 😉.
    Co do wieku... chyba pozostaje mi się przyznać - też jestem sporo po 30stce... nawet trochę po 40-stce i cały czas aię uczę czerpiąc wiedzę od mądrzejszych ode mnie (często są to młodsze osoby).

I żeby nie było nie domówień - nie oceniam nikogo, bo nie czuję się odpowiednią osobą ku temu, jedynie wypowiadam swoje zdanie oparte na własnych SUBIEKTYWNYCH odczuciach, doświadczeniach i obserwacjach 🤣

Edith, M5ilena lubią tę wiadomość

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, różnica wieku nie ma takiego znaczenia, bardziej to od podejścia rodziców zależy. Między mną i bratem jest 2 lata różnicy i całe dzieciństwo i teraz jesteśmy dla siebie ogromnym wsparciem, natomiast między moim M a jego siostrą też są 2 lata różnicy a ona się po prostu jako dziecko nad nim znęcała i do teraz uważa, że powinien być na jej rozkazy :) więc mój mąż ma bardzo słaby z nią kontakt i uważa, że lepiej jest mu z dala od niej.

jusella, . Raga . lubią tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie różnica równo 3 lata. Pierwszy syn z ivf,teraz naturalnie. Nie mam teorii na temat różnicy,a jak jest u mnie to się wypowiem po narodzinach.
    Co do odpieluchowania to ja też miałam wiele teorii które życie zweryfikowalo. Moje Dziecko siadało na nocnik mając rok i troche i pięknie robiło siusiu ale dopiero teraz świadomie to ogarnia. Wiec tak jak Kolezanki wyżej napisały to są dwie różne rzeczy. Absolutnie nie nazwała bym tego lenistwem.

jusella, M5ilena lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki :)
    super sie czyta jak piszecie ze macie pierwsze dziecko z in vitor lib ivf, a drugie udalo sie naturalnie!
    tak mi sie to pomyslalo i musialam Wam to napisac ;)
    o!

jusella, M5ilena, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Aniiika94 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, wszystko dobrze z Naszym 2.3cm cudem 💕💕😍👶 serduszko 180 uderzeń ale ktoś wcześniej pisał że takie wysokie na tym etapie jest ok. Odetchnelam z ulgą
    💕

Dariah, Bożenka, ppieguskaa, Scintilla, Mama_po_przejściach, jusella, Edith, Darrika, Shas91, Fruzia85, annkaa, . Raga ., Wachciowa, zuzi_c lubią tę wiadomość

85993e3k65r1uzr7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze już na dniach zrobić obciążenie glukoza - ostatnio w reklamach wyświetliły mi się produkty Glucotest. Niby posiadają referencje polskiego towarzystwa ginekologicznego 🤔 któraś z Was miała okazję już to testować podczas badań? 48229292dbff.jpg

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam jakiegoś pecha do lekarzy na nfz. Kolejny który był bardzo nie miły i mało otwarty. Dziś zaczęłam 9+0 a on do mnie ze zarodek ma 8 tygodni a powinien mieć 10. Nic więcej nie powiedział kazał przyjść za tydzień dał mi tylko skierowanie na morfologie, glukoze na czczo i mocz.
    ;/

Dobrze ze we wtorek mam swojego prywatnie to się więcej dowiem..

Tyle że wiem kiedy miałam owulacje i według kaukulara ciąży od daty poczęcia wychodzi właśnie 8 tydzień.
    🤷‍♀️🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 17:54

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Musze już na dniach zrobić obciążenie glukoza - ostatnio w reklamach wyświetliły mi się produkty Glucotest. Niby posiadają referencje polskiego towarzystwa ginekologicznego 🤔 któraś z Was miała okazję już to testować podczas badań? 48229292dbff.jpg

Ja piłam tylko ten accu Cheek . Nawet ok w smaku.

Scintilla lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja ostatnio w laboratorium widziałam dziewczynę z ta pomarańczowa butelka.. Ii mówiła, że nawet nawet

Scintilla lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja ostatnio w laboratorium widziałam dziewczynę z ta pomarańczowa butelka.. Ii mówiła, że nawet nawet
    No to przetestuje na własnej skórze -większość z Was będzie miała badanie dopiero na połówce ciąży a mnie do tego czasu czekają pewnie 2badnia - dam znać czy lepsze niż zwykła glukoza lub glukoza z cytryną 🙂

jusella, Edith, zuzi_c lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie 😊 kamień z serca, wszystko jak trzeba, teraz tylko aby do prenatalnych ✊✊

Dariah, Scintilla, ppieguskaa, jusella, Ewciaa83, Shas91, Fruzia85, annkaa, . Raga ., Edith, Wachciowa, zuzi_c lubią tę wiadomość

• Aniiika94 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monash wrote:
    U mnie po wizycie 😊 kamień z serca, wszystko jak trzeba, teraz tylko aby do prenatalnych ✊✊
    Super! A kiedy masz prenatalne? :)

annkaa lubi tę wiadomość

85993e3k65r1uzr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiika94 wrote:
    Super! A kiedy masz prenatalne? :)
    25.07. Więc jeszcze troszkę

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, w moje urodziny :) na pewno będzie wszystko ok, trzymamy kciuki :)

Monash lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja na razie miałam 2 wizyty, z czego 28 czerwca to awaryjna przez to zapalenie pęcherza. Potem i mojego gina 3 lipca i teraz dopiero będzie 7 sierpnia, gdzie myślę, że już będzie prenatalne.

Annkaa - co do Twojego pytania pozwolę się wtrącić :), ja jestem w pierwszej ciąży, ale z mężem też chcielibyśmy o drugie dziecko starać się jak już będę przy końcu macierzyńskiego. Chociaż wiadomo to luźne plany, zobaczymy jak to będzie.

Po prostu chcemy mieć 2 dzieci i oboje uważamy, że lepiej się wyrwać na raz z życia zawodowego i potem spokojnie do niego wrócić niż tak przerywać. Zwłaszcza, że 5 lat mega zapieprzałam żeby mieć dobra pensję i moc spokojnie założyć rodzinę, co przzyplacilam zdrowiem psychicznym i fizycznym. I żal mi tego teraz nie wykorzystać, bo wiem, że spokojna bezstresowe praca za taka kasę jak miałam, to nie istnieje :D

Darrika
    Właśnie stąd też wyszło ode mnie to pytanie...
    Nie było mnie chwilę, ale przelecialam wzrokiem i... Chyba nieźle namąciłam przed weekendem. Przepraszam i aż boję się czytać...
    Ale sama mam właśnie podobny plan...
    Tylko różni się nieznacznie moim położeniem.
    Niemniej, jeśli by się udało go zrealizowac... to właśnie może potem sprawniej wróciłabym do życia zawodowego.
    Tyle,że umowę mam do porodu...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ