X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez troszke posprzedawalam ale nie na tyle by musiec nowa wyprawke robic . Ja to dokupic bede juz musiala na dobra sprawe pierdoly , troszke ciuszkow , materac do lozeczka itp . Nic wielkiego :D tzn mam nadzieje haha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsza dzidzia i w rodzinie tak naprawdę też pierwsza, więc wyprawkę trzeba będzie pełną kupić. Ale o tym to będę myśleć dopiero za kilka miesięcy. Teraz trzymam kciuki żeby wszystko dobrze szło i z niecierpliwością czekam na wizytę u ginekologa, a to dopiero 11.06, więc czekania a czekania😁

. Raga . lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem czy wszystko będę kupować nowe, część rzeczy może odkupię, może się wymienimy z bratem męża, bo jego żona urodziła 27.05 więc to niespełna 9 miesięcy różnicy 😀😉 jest czas, na razie fajnie byłoby już zobaczyć na usg maluszka, co się dzieje 😜😀

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    My pierwsza dzidzia i w rodzinie tak naprawdę też pierwsza, więc wyprawkę trzeba będzie pełną kupić. Ale o tym to będę myśleć dopiero za kilka miesięcy. Teraz trzymam kciuki żeby wszystko dobrze szło i z niecierpliwością czekam na wizytę u ginekologa, a to dopiero 11.06, więc czekania a czekania😁

Aguuuu, piękne profilowe. Czyżbyś też była jak ja Tatromaniaczką? :)

Aguuu lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , ze jest czasu pelno. Ja tak tylko pomyslalam jak duzo mam w domu tak naprawde . Takto tez nie mysle o wyprawkach itp .

Czy sa tu Mamy ,ktore cwicza na silowni ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Ja pewnie pierwsze usg bede miala gdzies w polowie lipca jak nie pod koniec :/ buuu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pewnie , ze jest czasu pelno. Ja tak tylko pomyslalam jak duzo mam w domu tak naprawde . Takto tez nie mysle o wyprawkach itp .

Ja ćwiczę. I cała pierwsza ciążę też cwiczylam, plus joga i basen.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Ja ćwiczę. I cała pierwsza ciążę też cwiczylam, plus joga i basen.
    I wszystko w porzadku bylo ? Bo Ja w ciazy i przez z Synem nie trenowalam . Po ciazy za to tak z malymi przerwami ale trenuje do dzis na silowni i po prostu troche mam obaw czy wszystko w porzadku bedzie . Z teg1o c9 kiedys czytalam jak trenowalo sie przed ciaza mozna smialo w ciazy jak nie to bezpieczniej nie trenowac od poczatku . Boje sie ze zbyt sie nadwyreze czy cos choc wiem ze nie moge robic mocnych treningow i ciezkich . A joge uwielbiam z tym ze tak porzadnie tez sie naciagasz i rozciagasz ... troche mam obawy wez ze mn8e uspokoj hahaha bo chcialam jutro wrocic juz na treningi bo mam 3 dzien przerwy :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę, co prawda nie na siłowni, ale z obciążeniami, taśmami, hantelki i z płytami w domu, też mam troszkę obaw, ale ćwiczę cały czas, może troszkę bardziej odpuszczam, obserwuje tętno, nie szaleje, trzymam zdrowa "dietę" :)
    My niestety mieszkaliśmy wcześniej z córką w kawalerce i nie sposób było trzymać tego wszystkiego więc się pozbywalismy, w między czasie zachorowałam na tarczycę i cukrzycę, myślałam, że już nie uda się mieć dziecka więc rzeczy nie ma, a pół roku temu kupiliśmy większe mieszkanie i można działać 😜😀
    Kurcze do połowy lipca to faktycznie też dużo cierpliwości, kurcze ja mam nadzieję, że może jeszcze w czerwcu coś się wyklaruje na badaniach 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    I wszystko w porzadku bylo ? Bo Ja w ciazy i przez z Synem nie trenowalam . Po ciazy za to tak z malymi przerwami ale trenuje do dzis na silowni i po prostu troche mam obaw czy wszystko w porzadku bedzie . Z teg1o c9 kiedys czytalam jak trenowalo sie przed ciaza mozna smialo w ciazy jak nie to bezpieczniej nie trenowac od poczatku . Boje sie ze zbyt sie nadwyreze czy cos choc wiem ze nie moge robic mocnych treningow i ciezkich . A joge uwielbiam z tym ze tak porzadnie tez sie naciagasz i rozciagasz ... troche mam obawy wez ze mn8e uspokoj hahaha bo chcialam jutro wrocic juz na treningi bo mam 3 dzien przerwy :p

Kochana, ja wszystko konsultpwalam z lekarzem, ale wszystko było ok i on wręcz zalecał ruch. Jeśli cwiczylas wcześniej, to możesz. Trzeba tylko trochę zmodyfikować. Na silowni nie ćwiczyć brzucha, mniejsze obciążenie, więcej chodzenia po bieżni. Wjodze nie robic pozycji odwroconych-czyli z głową w dół i skrętnych. Na zajęciach wszędzie Ci instruktorka/instruktor jogi powie co i jak.
    Ja byłam jeszcze dzień przed porodem na basenie :)
    Także spokojnie, powoli i nic wbrew sobie.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Ja wiem ze troche delikatniej musi byc . Juz wiem rowniez ze na wewnetrzna partie ud nie moge treningow robic , brzucha itp. Juz wszystko wiem dziewczyny . Dziekuje bardzo :* jutro wracam na silownie bez stresu .

Gagaga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dlugo dlugo dlatego zastanawiam sie nad prywatnym usg ale jak mi przydziela termin na tydzien pozniej to nie oplaca mi sie nie dosc ze jechac dwie h w jedna to jeszcze placic 130 f za wizyte jedna . Najpierw zorientuje sie co i jak tu i podejme decyzje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to nie wiedziałam, że na wewnętrzną partię ud nie można, to też dowiedziałam się coś nowego 🙂
    Piszcie jak u Was będzie coś nowego, ja też jutro zaczynam dzień od treningu, nowe możliwości ;) :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jutro zaczynam dzien od pracy ... ;( jakos mi sie nie chce juz jutro isc hahahaha
    Wroce do domku to zrobie obiadek i szybciorem na silownie bo maz do pracy na noc idzie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O treningach wiem juz tyle , ze nie mozna rak w gore trenowac . Najlepiej na poziomie lini barkow , wlasnie ta wewnetrzna partia ud i brzuszki . Nie wolno zaczynac biegac jezeli sie wczesniej czesto nie biegalo wtedy zalecane szybsze bieznie , spacery itp . Mysle ze to mi wystarczy , wiem ze mam sie nie obciazac , treningi silowe jak najbardziej z malym obciazeniem . ;) bedzie dobrze

Gagaga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Dziewczyny! ja do spania bo od rana do pracy, tydzień do urlopu, więc będzie gorący tydzień
    udanego tygodnia!

• Aguuu Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Aguuuu, piękne profilowe. Czyżbyś też była jak ja Tatromaniaczką? :)

Uwielbiam góry, Tatry też, aczkolwiek jako że na Śląsku mieszkam, to bliżej mi w Beskidy:) w Tatrach jestem zakochana, chociaż byłam kilka razy tylko. Mieliśmy jechać w lipcu, ale nie wiem, jak się będę czuła.

Dziewczyny, jak fajnie że tyle Was aktywnych. Mamusie z mojego otoczenia wystrzegają się praktycznie każdego ruchu i mogę im mówić... Ja na siłowni nie, ale w domu różne i z lekkim obciążeniem, i z taśmami, i trochę biegam:) mi również ginekolog zalecił ruch, zaprzestanie byłoby błędem. Joga mnie nudzi, ale jak macie jakieś ciekawe zestawy strikte dla kobiet w ciąży to dajcie namiary:p

Gagaga, ZakręconaOna, Foto_Anna lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Tak ZakręconaOna, jaaa! <3 :)

Ale od pozytywnego testu nie byłam ani razu. Wcześniej chodziłam co 2-3 dni. Co więcej - dzień przed transferem usłyszałam będąc na siłowni podając moją kartę : "Wiesz, że tylko do dziś jest ważna?"
    a ja: "Yyyy tak tak" - i pomyślałam, że to znak :D I faktycznie się udało.
    W domu aktualnie na razie delikatnie ćwiczę na piłce. A Ty? Odwiedzasz siłkę w ciąży?

Gagaga lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Tak ZakręconaOna, jaaa! <3 :)

Ale od pozytywnego testu nie byłam ani razu. Wcześniej chodziłam co 2-3 dni. Co więcej - dzień przed transferem usłyszałam będąc na siłowni podając moją kartę : "Wiesz, że tylko do dziś jest ważna?"
    a ja: "Yyyy tak tak" - i pomyślałam, że to znak :D I faktycznie się udało.
    W domu aktualnie na razie delikatnie ćwiczę na piłce. A Ty? Odwiedzasz siłkę w ciąży?
    W0esz co, ja w weekend sie o ciazy dowiedzialam a wtedy akurat nie bylam . Rocznica slubu , pozytywne testy itp jakos wiesz ... glowy nie mialam . Wczesniej chodzilam normalnie dlatego od jutra znow wracam . Nie chce przerwac treningow bo nadal mam nadwage a licze na to ze chodzac tam i trzymajac sie zdrowego odzywiania nie bede miala tej tragedii co z synem w ciazy ze mialam 45-46kg na plusie :/
    Zostalo mi nadal pare kg mimo ze mase juz stracilam i no taka niespodzianka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . ;)

Koncze pic kawke i smigam do pracy . Milego dnia

Foto_Anna lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ