X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez troszke posprzedawalam ale nie na tyle by musiec nowa wyprawke robic . Ja to dokupic bede juz musiala na dobra sprawe pierdoly , troszke ciuszkow , materac do lozeczka itp . Nic wielkiego :D tzn mam nadzieje haha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsza dzidzia i w rodzinie tak naprawdę też pierwsza, więc wyprawkę trzeba będzie pełną kupić. Ale o tym to będę myśleć dopiero za kilka miesięcy. Teraz trzymam kciuki żeby wszystko dobrze szło i z niecierpliwością czekam na wizytę u ginekologa, a to dopiero 11.06, więc czekania a czekania😁

. Raga . lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem czy wszystko będę kupować nowe, część rzeczy może odkupię, może się wymienimy z bratem męża, bo jego żona urodziła 27.05 więc to niespełna 9 miesięcy różnicy 😀😉 jest czas, na razie fajnie byłoby już zobaczyć na usg maluszka, co się dzieje 😜😀

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    My pierwsza dzidzia i w rodzinie tak naprawdę też pierwsza, więc wyprawkę trzeba będzie pełną kupić. Ale o tym to będę myśleć dopiero za kilka miesięcy. Teraz trzymam kciuki żeby wszystko dobrze szło i z niecierpliwością czekam na wizytę u ginekologa, a to dopiero 11.06, więc czekania a czekania😁

Aguuuu, piękne profilowe. Czyżbyś też była jak ja Tatromaniaczką? :)

Aguuu lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , ze jest czasu pelno. Ja tak tylko pomyslalam jak duzo mam w domu tak naprawde . Takto tez nie mysle o wyprawkach itp .

Czy sa tu Mamy ,ktore cwicza na silowni ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Ja pewnie pierwsze usg bede miala gdzies w polowie lipca jak nie pod koniec :/ buuu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pewnie , ze jest czasu pelno. Ja tak tylko pomyslalam jak duzo mam w domu tak naprawde . Takto tez nie mysle o wyprawkach itp .

Ja ćwiczę. I cała pierwsza ciążę też cwiczylam, plus joga i basen.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Ja ćwiczę. I cała pierwsza ciążę też cwiczylam, plus joga i basen.
    I wszystko w porzadku bylo ? Bo Ja w ciazy i przez z Synem nie trenowalam . Po ciazy za to tak z malymi przerwami ale trenuje do dzis na silowni i po prostu troche mam obaw czy wszystko w porzadku bedzie . Z teg1o c9 kiedys czytalam jak trenowalo sie przed ciaza mozna smialo w ciazy jak nie to bezpieczniej nie trenowac od poczatku . Boje sie ze zbyt sie nadwyreze czy cos choc wiem ze nie moge robic mocnych treningow i ciezkich . A joge uwielbiam z tym ze tak porzadnie tez sie naciagasz i rozciagasz ... troche mam obawy wez ze mn8e uspokoj hahaha bo chcialam jutro wrocic juz na treningi bo mam 3 dzien przerwy :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę, co prawda nie na siłowni, ale z obciążeniami, taśmami, hantelki i z płytami w domu, też mam troszkę obaw, ale ćwiczę cały czas, może troszkę bardziej odpuszczam, obserwuje tętno, nie szaleje, trzymam zdrowa "dietę" :)
    My niestety mieszkaliśmy wcześniej z córką w kawalerce i nie sposób było trzymać tego wszystkiego więc się pozbywalismy, w między czasie zachorowałam na tarczycę i cukrzycę, myślałam, że już nie uda się mieć dziecka więc rzeczy nie ma, a pół roku temu kupiliśmy większe mieszkanie i można działać 😜😀
    Kurcze do połowy lipca to faktycznie też dużo cierpliwości, kurcze ja mam nadzieję, że może jeszcze w czerwcu coś się wyklaruje na badaniach 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    I wszystko w porzadku bylo ? Bo Ja w ciazy i przez z Synem nie trenowalam . Po ciazy za to tak z malymi przerwami ale trenuje do dzis na silowni i po prostu troche mam obaw czy wszystko w porzadku bedzie . Z teg1o c9 kiedys czytalam jak trenowalo sie przed ciaza mozna smialo w ciazy jak nie to bezpieczniej nie trenowac od poczatku . Boje sie ze zbyt sie nadwyreze czy cos choc wiem ze nie moge robic mocnych treningow i ciezkich . A joge uwielbiam z tym ze tak porzadnie tez sie naciagasz i rozciagasz ... troche mam obawy wez ze mn8e uspokoj hahaha bo chcialam jutro wrocic juz na treningi bo mam 3 dzien przerwy :p

Kochana, ja wszystko konsultpwalam z lekarzem, ale wszystko było ok i on wręcz zalecał ruch. Jeśli cwiczylas wcześniej, to możesz. Trzeba tylko trochę zmodyfikować. Na silowni nie ćwiczyć brzucha, mniejsze obciążenie, więcej chodzenia po bieżni. Wjodze nie robic pozycji odwroconych-czyli z głową w dół i skrętnych. Na zajęciach wszędzie Ci instruktorka/instruktor jogi powie co i jak.
    Ja byłam jeszcze dzień przed porodem na basenie :)
    Także spokojnie, powoli i nic wbrew sobie.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Ja wiem ze troche delikatniej musi byc . Juz wiem rowniez ze na wewnetrzna partie ud nie moge treningow robic , brzucha itp. Juz wszystko wiem dziewczyny . Dziekuje bardzo :* jutro wracam na silownie bez stresu .

Gagaga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dlugo dlugo dlatego zastanawiam sie nad prywatnym usg ale jak mi przydziela termin na tydzien pozniej to nie oplaca mi sie nie dosc ze jechac dwie h w jedna to jeszcze placic 130 f za wizyte jedna . Najpierw zorientuje sie co i jak tu i podejme decyzje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to nie wiedziałam, że na wewnętrzną partię ud nie można, to też dowiedziałam się coś nowego 🙂
    Piszcie jak u Was będzie coś nowego, ja też jutro zaczynam dzień od treningu, nowe możliwości ;) :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jutro zaczynam dzien od pracy ... ;( jakos mi sie nie chce juz jutro isc hahahaha
    Wroce do domku to zrobie obiadek i szybciorem na silownie bo maz do pracy na noc idzie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O treningach wiem juz tyle , ze nie mozna rak w gore trenowac . Najlepiej na poziomie lini barkow , wlasnie ta wewnetrzna partia ud i brzuszki . Nie wolno zaczynac biegac jezeli sie wczesniej czesto nie biegalo wtedy zalecane szybsze bieznie , spacery itp . Mysle ze to mi wystarczy , wiem ze mam sie nie obciazac , treningi silowe jak najbardziej z malym obciazeniem . ;) bedzie dobrze

Gagaga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Dziewczyny! ja do spania bo od rana do pracy, tydzień do urlopu, więc będzie gorący tydzień
    udanego tygodnia!

• Aguuu Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Aguuuu, piękne profilowe. Czyżbyś też była jak ja Tatromaniaczką? :)

Uwielbiam góry, Tatry też, aczkolwiek jako że na Śląsku mieszkam, to bliżej mi w Beskidy:) w Tatrach jestem zakochana, chociaż byłam kilka razy tylko. Mieliśmy jechać w lipcu, ale nie wiem, jak się będę czuła.

Dziewczyny, jak fajnie że tyle Was aktywnych. Mamusie z mojego otoczenia wystrzegają się praktycznie każdego ruchu i mogę im mówić... Ja na siłowni nie, ale w domu różne i z lekkim obciążeniem, i z taśmami, i trochę biegam:) mi również ginekolog zalecił ruch, zaprzestanie byłoby błędem. Joga mnie nudzi, ale jak macie jakieś ciekawe zestawy strikte dla kobiet w ciąży to dajcie namiary:p

Gagaga, ZakręconaOna, Foto_Anna lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Tak ZakręconaOna, jaaa! <3 :)

Ale od pozytywnego testu nie byłam ani razu. Wcześniej chodziłam co 2-3 dni. Co więcej - dzień przed transferem usłyszałam będąc na siłowni podając moją kartę : "Wiesz, że tylko do dziś jest ważna?"
    a ja: "Yyyy tak tak" - i pomyślałam, że to znak :D I faktycznie się udało.
    W domu aktualnie na razie delikatnie ćwiczę na piłce. A Ty? Odwiedzasz siłkę w ciąży?

Gagaga lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Tak ZakręconaOna, jaaa! <3 :)

Ale od pozytywnego testu nie byłam ani razu. Wcześniej chodziłam co 2-3 dni. Co więcej - dzień przed transferem usłyszałam będąc na siłowni podając moją kartę : "Wiesz, że tylko do dziś jest ważna?"
    a ja: "Yyyy tak tak" - i pomyślałam, że to znak :D I faktycznie się udało.
    W domu aktualnie na razie delikatnie ćwiczę na piłce. A Ty? Odwiedzasz siłkę w ciąży?
    W0esz co, ja w weekend sie o ciazy dowiedzialam a wtedy akurat nie bylam . Rocznica slubu , pozytywne testy itp jakos wiesz ... glowy nie mialam . Wczesniej chodzilam normalnie dlatego od jutra znow wracam . Nie chce przerwac treningow bo nadal mam nadwage a licze na to ze chodzac tam i trzymajac sie zdrowego odzywiania nie bede miala tej tragedii co z synem w ciazy ze mialam 45-46kg na plusie :/
    Zostalo mi nadal pare kg mimo ze mase juz stracilam i no taka niespodzianka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . ;)

Koncze pic kawke i smigam do pracy . Milego dnia

Foto_Anna lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ