X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja przedwczoraj robiłam betę i wyszła mi 40 w 31 dniu cyklu, już nie wiem kiedy była owulacja, ale na pewno to był co najmniej 16/17dpo I nie tracę nadziei. Dzisiaj zrobiłam betę, po południu powinny być wyniki. Niestety trwają jakieś pracę na portalu i nie wiem czy będę miała dzisiaj wynik. Będzie dobrze 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik 144! 😁 Obliczylam przyrost na internecie i wyszło 270%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 12:56

Gagaga, Foto_Anna, Kate86 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, super :) też bym bardzo chciała i powiem Ci, że nie martwiłabym się tak bardzo, tylko bym się cieszyła gdyby mnie lekarz tak nie nastraszyl i nie nagadal.. Wyobraź sobie, że ja robiłam wczoraj betę rano i wynik będę mieć dopiero o 20, jutro! Straszny pech, sprawdzają chyba cierpliwość 😀😜

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ale ten lekarz to zwykly prostak ze tak umial do ciezarnej powiedziec . Spokojnie nie ma co sie tu bac :)

Bozenka woooooow . Swietny przyrost naprawde ! Moze Ty blizniaki nosisz hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie postąpił ten lekarz. Ja żeby zrobić dzisiaj badanie musiałam jechać do innej miejscowości do szpitala i na szczęście wynik internetowo dostępny dzisiaj, ale żeby fizycznie go odebrać to też dopiero jutro. Dziwne że tak długo musisz czekać. Może w komputerze będą mieli szybciej ten wynik, ja w mojej małej miejscowości tak mam. Pierwsza betę Pani mi wydrukowała z komputera, a ten wynik właściwy z pieczątką z laboratorium do odbioru jest dnia następnego. Może warto zapytać? 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Anita ale ten lekarz to zwykly prostak ze tak umial do ciezarnej powiedziec . Spokojnie nie ma co sie tu bac :)

Bozenka woooooow . Swietny przyrost naprawde ! Moze Ty blizniaki nosisz hahaha
    Hehehe, mówisz bliźniaki? 😂 Ale by było wesoło w domu 😂

anita92222, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Anita ja przedwczoraj robiłam betę i wyszła mi 40 w 31 dniu cyklu, już nie wiem kiedy była owulacja, ale na pewno to był co najmniej 16/17dpo I nie tracę nadziei. Dzisiaj zrobiłam betę, po południu powinny być wyniki. Niestety trwają jakieś pracę na portalu i nie wiem czy będę miała dzisiaj wynik. Będzie dobrze 😀

Ja 31 dc miałam betę 56, 72 godz później 213. Każda beta musi z czegoś startować, nie?

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że tak. Naprawdę chyba nie ma co się porównywać do innych, każda z nas ma inny organizm. Ale to jest ciężkie do wykonania. Za dużo tego wszystkiego jest w internecie, ja ciągle coś czytam, a później tylko się stresuje niepotrzebnie.

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Okropnie postąpił ten lekarz. Ja żeby zrobić dzisiaj badanie musiałam jechać do innej miejscowości do szpitala i na szczęście wynik internetowo dostępny dzisiaj, ale żeby fizycznie go odebrać to też dopiero jutro. Dziwne że tak długo musisz czekać. Może w komputerze będą mieli szybciej ten wynik, ja w mojej małej miejscowości tak mam. Pierwsza betę Pani mi wydrukowała z komputera, a ten wynik właściwy z pieczątką z laboratorium do odbioru jest dnia następnego. Może warto zapytać? 😊
    W szpitalu też robią? Kurde mogłam tak sobie to załatwić.. Mi powiedziała, że oni nie robią tego badania u siebie, muszą wysyłać do Bielska, czekać na kuriera i będzie dopiero w poniedziałek.. No masakra jak pech to pech 🙄🤷‍♀️😁 sprawdzam online z nadzieją, że może się coś pojawi...
    Fajnie dziewczyny, oby nam się wszystkim udało i dalej tak pozytywnie, trzymam kciuki 😘 będziecie jeszcze te bety robić co ileś dni czy jak uważacie?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie . Ja dlatego wlasnie w internecie nie czytam nic . Pieprze to bo czlowiek glowe sobie tylko psuje ...

Nooo mialabys wariactwo w domku :D ale jakie slodkie wariactwo heheh.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a po co Wam wydawac kolejna kase na bety nastepne ? I tak to nic nie zmieni a glowa spokojniejsza . Bynajmniej to moje zdanie , ja w ogole w ciazy z synem nie robilam i teraz tez nie . Czekam na usg ;)

Szpital i labo nie ma swojeg9 ? Az dziwne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat w ośrodku byłam, no nic już trudno, poczekam :)
    Tak tylko z ciekawości pytam, chyba macie rację, sama za dużo się naczytalam i człowiek tylko "głupi" z tego i wystraszony..zamiast cieszyć się ciążą, że się udało, dzielić się dobrymi emocjami to dwa dni siedzę i śledzę informacje🙄🤷‍♀️😜
    Ale akurat takie fora lubię, bo można naprawdę fajnie porozmawiać, wyluzowac trochę, zaraz robi się inaczej :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak . Takie fora jak te to i Ja lubie bo wiadomo ... i czegos nowego sie czlowiek dowie i poroznawia z kobietkami w tej samej sytuacji itp . Wsparcie i milo w ogole ale to sa sprawy zycipwe a w necie to tyle pierdol pisza momentami ze strach zagladac hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Nie ma to jak pogadać z babkami, które przeżywają co samo.
    Ja już bety wiecej nie robię. Wynik 3378 w 36dc jest dla mnie kosmiczny 😂
    Teraz byle do czwartku i lekarza i już będzie większy luz.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dokładnie! Nie ma to jak pogadać z babkami, które przeżywają co samo.
    Ja już bety wiecej nie robię. Wynik 3378 w 36dc jest dla mnie kosmiczny 😂
    Teraz byle do czwartku i lekarza i już będzie większy luz.

Gratki. Rzeczywiście ogromną, może 2 ludziki? :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mnie mysli naszly ...
    Jak fajnie , ze Ja po malym mam wozek w stanie idealnym , bujaczek ktory uuzylismy 2 razy doskownie wiec nowka niesmigana , lozeczko mamy tylko materac trzeva kupic . Czesc ciuszkow jest nie uzyta w workach tez wiec tylko troszke do ku0uenia . Posciele mam tez stan idealny no kurcze . Wiele kosztow odpada na dobra sprawe . A Wy macie tak samo ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jak fajnie , ze Ja po malym mam wozek w stanie idealnym , bujaczek ktory uuzylismy 2 razy doskownie wiec nowka niesmigana , lozeczko mamy tylko materac trzeva kupic . Czesc ciuszkow jest nie uzyta w workach tez wiec tylko troszke do ku0uenia . Posciele mam tez stan idealny no kurcze . Wiele kosztow odpada na dobra sprawe . A Wy macie tak samo ?
    No my zdecydowanie nie. To będzie nasze pierwsze dziecko. Ale mamy trochę ciuszków po siostrzenicach męża, gorzej jak wyjdzie nam chłopiec 😁

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No my zdecydowanie nie. To będzie nasze pierwsze dziecko. Ale mamy trochę ciuszków po siostrzenicach męża, gorzej jak wyjdzie nam chłopiec 😁

Może po 1 z każdego :)

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic właściwie 😁😀 część rzeczy się zuzylo, sprzedało, oddało też jak ktoś z rodziny potrzebował dla swojego malucha, ale wiecie powiem Wam, że w ogóle się nie przejmuje, że już nie mogę się doczekać aż zaczniemy z mężem jak kiedyś szukać oglądać, wybierać.. ❤️😍Z córką robiliśmy tak, że po 20 tygodniu co miesiąc odkladalismy jakiś pieniazek i co miesiąc coś z listy kupowalismy więc nie odczulismy takiego dużego obciążenia finansowego :)

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mam syna 16miesiecznego.. Więc tylko kilka ubranek się dokupi ii butelki.

4018d16ae9.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ