X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja przedwczoraj robiłam betę i wyszła mi 40 w 31 dniu cyklu, już nie wiem kiedy była owulacja, ale na pewno to był co najmniej 16/17dpo I nie tracę nadziei. Dzisiaj zrobiłam betę, po południu powinny być wyniki. Niestety trwają jakieś pracę na portalu i nie wiem czy będę miała dzisiaj wynik. Będzie dobrze 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik 144! 😁 Obliczylam przyrost na internecie i wyszło 270%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 12:56

Gagaga, Foto_Anna, Kate86 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, super :) też bym bardzo chciała i powiem Ci, że nie martwiłabym się tak bardzo, tylko bym się cieszyła gdyby mnie lekarz tak nie nastraszyl i nie nagadal.. Wyobraź sobie, że ja robiłam wczoraj betę rano i wynik będę mieć dopiero o 20, jutro! Straszny pech, sprawdzają chyba cierpliwość 😀😜

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ale ten lekarz to zwykly prostak ze tak umial do ciezarnej powiedziec . Spokojnie nie ma co sie tu bac :)

Bozenka woooooow . Swietny przyrost naprawde ! Moze Ty blizniaki nosisz hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie postąpił ten lekarz. Ja żeby zrobić dzisiaj badanie musiałam jechać do innej miejscowości do szpitala i na szczęście wynik internetowo dostępny dzisiaj, ale żeby fizycznie go odebrać to też dopiero jutro. Dziwne że tak długo musisz czekać. Może w komputerze będą mieli szybciej ten wynik, ja w mojej małej miejscowości tak mam. Pierwsza betę Pani mi wydrukowała z komputera, a ten wynik właściwy z pieczątką z laboratorium do odbioru jest dnia następnego. Może warto zapytać? 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Anita ale ten lekarz to zwykly prostak ze tak umial do ciezarnej powiedziec . Spokojnie nie ma co sie tu bac :)

Bozenka woooooow . Swietny przyrost naprawde ! Moze Ty blizniaki nosisz hahaha
    Hehehe, mówisz bliźniaki? 😂 Ale by było wesoło w domu 😂

anita92222, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Anita ja przedwczoraj robiłam betę i wyszła mi 40 w 31 dniu cyklu, już nie wiem kiedy była owulacja, ale na pewno to był co najmniej 16/17dpo I nie tracę nadziei. Dzisiaj zrobiłam betę, po południu powinny być wyniki. Niestety trwają jakieś pracę na portalu i nie wiem czy będę miała dzisiaj wynik. Będzie dobrze 😀

Ja 31 dc miałam betę 56, 72 godz później 213. Każda beta musi z czegoś startować, nie?

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że tak. Naprawdę chyba nie ma co się porównywać do innych, każda z nas ma inny organizm. Ale to jest ciężkie do wykonania. Za dużo tego wszystkiego jest w internecie, ja ciągle coś czytam, a później tylko się stresuje niepotrzebnie.

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Okropnie postąpił ten lekarz. Ja żeby zrobić dzisiaj badanie musiałam jechać do innej miejscowości do szpitala i na szczęście wynik internetowo dostępny dzisiaj, ale żeby fizycznie go odebrać to też dopiero jutro. Dziwne że tak długo musisz czekać. Może w komputerze będą mieli szybciej ten wynik, ja w mojej małej miejscowości tak mam. Pierwsza betę Pani mi wydrukowała z komputera, a ten wynik właściwy z pieczątką z laboratorium do odbioru jest dnia następnego. Może warto zapytać? 😊
    W szpitalu też robią? Kurde mogłam tak sobie to załatwić.. Mi powiedziała, że oni nie robią tego badania u siebie, muszą wysyłać do Bielska, czekać na kuriera i będzie dopiero w poniedziałek.. No masakra jak pech to pech 🙄🤷‍♀️😁 sprawdzam online z nadzieją, że może się coś pojawi...
    Fajnie dziewczyny, oby nam się wszystkim udało i dalej tak pozytywnie, trzymam kciuki 😘 będziecie jeszcze te bety robić co ileś dni czy jak uważacie?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie . Ja dlatego wlasnie w internecie nie czytam nic . Pieprze to bo czlowiek glowe sobie tylko psuje ...

Nooo mialabys wariactwo w domku :D ale jakie slodkie wariactwo heheh.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a po co Wam wydawac kolejna kase na bety nastepne ? I tak to nic nie zmieni a glowa spokojniejsza . Bynajmniej to moje zdanie , ja w ogole w ciazy z synem nie robilam i teraz tez nie . Czekam na usg ;)

Szpital i labo nie ma swojeg9 ? Az dziwne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat w ośrodku byłam, no nic już trudno, poczekam :)
    Tak tylko z ciekawości pytam, chyba macie rację, sama za dużo się naczytalam i człowiek tylko "głupi" z tego i wystraszony..zamiast cieszyć się ciążą, że się udało, dzielić się dobrymi emocjami to dwa dni siedzę i śledzę informacje🙄🤷‍♀️😜
    Ale akurat takie fora lubię, bo można naprawdę fajnie porozmawiać, wyluzowac trochę, zaraz robi się inaczej :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak . Takie fora jak te to i Ja lubie bo wiadomo ... i czegos nowego sie czlowiek dowie i poroznawia z kobietkami w tej samej sytuacji itp . Wsparcie i milo w ogole ale to sa sprawy zycipwe a w necie to tyle pierdol pisza momentami ze strach zagladac hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Nie ma to jak pogadać z babkami, które przeżywają co samo.
    Ja już bety wiecej nie robię. Wynik 3378 w 36dc jest dla mnie kosmiczny 😂
    Teraz byle do czwartku i lekarza i już będzie większy luz.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dokładnie! Nie ma to jak pogadać z babkami, które przeżywają co samo.
    Ja już bety wiecej nie robię. Wynik 3378 w 36dc jest dla mnie kosmiczny 😂
    Teraz byle do czwartku i lekarza i już będzie większy luz.

Gratki. Rzeczywiście ogromną, może 2 ludziki? :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mnie mysli naszly ...
    Jak fajnie , ze Ja po malym mam wozek w stanie idealnym , bujaczek ktory uuzylismy 2 razy doskownie wiec nowka niesmigana , lozeczko mamy tylko materac trzeva kupic . Czesc ciuszkow jest nie uzyta w workach tez wiec tylko troszke do ku0uenia . Posciele mam tez stan idealny no kurcze . Wiele kosztow odpada na dobra sprawe . A Wy macie tak samo ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jak fajnie , ze Ja po malym mam wozek w stanie idealnym , bujaczek ktory uuzylismy 2 razy doskownie wiec nowka niesmigana , lozeczko mamy tylko materac trzeva kupic . Czesc ciuszkow jest nie uzyta w workach tez wiec tylko troszke do ku0uenia . Posciele mam tez stan idealny no kurcze . Wiele kosztow odpada na dobra sprawe . A Wy macie tak samo ?
    No my zdecydowanie nie. To będzie nasze pierwsze dziecko. Ale mamy trochę ciuszków po siostrzenicach męża, gorzej jak wyjdzie nam chłopiec 😁

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No my zdecydowanie nie. To będzie nasze pierwsze dziecko. Ale mamy trochę ciuszków po siostrzenicach męża, gorzej jak wyjdzie nam chłopiec 😁

Może po 1 z każdego :)

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic właściwie 😁😀 część rzeczy się zuzylo, sprzedało, oddało też jak ktoś z rodziny potrzebował dla swojego malucha, ale wiecie powiem Wam, że w ogóle się nie przejmuje, że już nie mogę się doczekać aż zaczniemy z mężem jak kiedyś szukać oglądać, wybierać.. ❤️😍Z córką robiliśmy tak, że po 20 tygodniu co miesiąc odkladalismy jakiś pieniazek i co miesiąc coś z listy kupowalismy więc nie odczulismy takiego dużego obciążenia finansowego :)

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mam syna 16miesiecznego.. Więc tylko kilka ubranek się dokupi ii butelki.

4018d16ae9.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ