LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie natury technicznej
Ustawiłam sobie suwaczek. Wpisałam tam na pewno poprawną datę ostatniej miesiączki (27.04.2019), wg kalendarza ciąży jestem od dziś w 6 tc, a wg suwaczka w 5. Yyy? -
Może faktycznie jakoś wszystko leniwie się odbyło.
A jak wasi mężczyźni zareagowali na to wszystko? Mój mi nie uwierzył jak zobaczył test. Dopiero jak poszedł mi odebrać wyniki bety to przeczytał normę i był w szoku no i oczywiście szczęśliwy, że coś tam się dzieje. Z tego niedowierzania wytłumaczył sie tym, że co chwilę robiłam jakieś testy (owu) i on już się pogubił 😂
-
Bozenka u mnie bylo tak ...
Pokazalam mu test a on zdziwiony z czym Ja przyszlam , robilam tego elektronika clearblue co pokazuje tygodnie ciazy . Mowie mu zobacz , patrz co zrobiles i zaczelam sie smiac ... on nie rozumie bo sie nie zna ja mowie ta mhm . W ciazy jestem i sie poplakalam hahaha . No nie mogl uwierzysz zaczal sie cieszyc jak dziecko , skakac wrecz w glos sie smiac ze znow bedzie tata . No bardzo mocno sie ucieszyl -
Foto_Anna wrote:Ale fajnie, że jest nas co raz więcej!
Ja też mam wynik bety z dziś:
11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (wczoraj)
16 dpt beta-HCG 517 mIU/ml (dziś -średni dwudniowy przyrost 121.9% )
Wczoraj wpadłam w panikę, że zbyt mały przyrost. Czy mogę być spokojniejsza Waszym zdaniem?
Piękny przyrost bety
Co do objawów ciąży, w pierwszej mięso mi zgnilizną śmierdziało prawie do 15 tc. W tym czasie jadłam tylko chleb z pomidorem i naleśniki
W tej ciąży czasem lekkie mdłości poczuje i bóle jak na okres. A piersi nie wiem czy mnie bolą bo są nabrzmiałe czy przez to że małej ząbki wychodzą i mnie przygryza przy karmieniuFoto_Anna lubi tę wiadomość
-
A mnie zaskakuje (pozytywnie) to, że od kilkunastu dni w ogóle nie mam ochoty na słodycze
Mąż wczoraj był w pracy i nie zabrał swojego Knoppersa. Wzięłam go sobie z nudów, i... ledwo wcisnęłam
Toż to mój ulubiony wafel! -
ann1109 wrote:Super wynik może będą bliźniaki 😍
Gagaga lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
ZakręconaOna wrote:Bozenka u mnie bylo tak ...
Pokazalam mu test a on zdziwiony z czym Ja przyszlam , robilam tego elektronika clearblue co pokazuje tygodnie ciazy . Mowie mu zobacz , patrz co zrobiles i zaczelam sie smiac ... on nie rozumie bo sie nie zna ja mowie ta mhm . W ciazy jestem i sie poplakalam hahaha . No nie mogl uwierzysz zaczal sie cieszyc jak dziecko , skakac wrecz w glos sie smiac ze znow bedzie tata . No bardzo mocno sie ucieszyl
-
To Ja tak mialam z synem w ciazy . Wstalam zrobilam test o 4 rano ... pozytywny . Ryk trzesawka rak i siedze do 5.30 na meza czekam dzwoniac do pracy ze zle sie czuje . No w stanie nie bylam w ogole tego dnia cokolwiek zrobic . W takim szoku bylam wielkim
-
Ja teraz jestem na sześciotygodniowym szkoleniu, przede mną jeszcze większa połowa. Na niczym nie mogę się skupić. Mam nadzieje, że dotrwam do końca, ale jest ciężko. Najpierw myśli skupione tylko na staraniach i owu, później obserwacja ciała i doszukiwanie się pierwszych objawów, a teraz okazało sie, że kreski są dwie i już całkiem odleciałam.
. Raga . lubi tę wiadomość
-
A więc i dziś bezsenność mnie dopadła:p jeśli chodzi o badanie bety- w przyszłym tyg idę do endorkynologa, więc raz zrobię. Ale nie będę się katować wielokrotnym sprawdzaniem, bo człowiek wtedy szaleje.
Jeśli chodzi o informowanie- rodzicom i siostrom powiedzieliśmy. Przy pierwszej ciąży, która zakończyła się poronieniem, dowiedzieli się i tak i tak, ale dopiero gdy już nie było szans, więc stwierdziliśmy,że ukrywanie ciąży przed najbliższymi nie ma sensu, gdyż zawsze będą wspierać. Poza nimi informować będziemy pewno dopiero w 2 trymestrze najwcześniej.
W związku z jednym poronieniem z jednej strony skaczę z radości, a z drugiej czekam na ten moment, który niestety był końcem pierwszej ciąży... I strach cały czas z tyłu głowy jest..29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualnyAguuu wrote:A więc i dziś bezsenność mnie dopadła:p jeśli chodzi o badanie bety- w przyszłym tyg idę do endorkynologa, więc raz zrobię. Ale nie będę się katować wielokrotnym sprawdzaniem, bo człowiek wtedy szaleje.
Jeśli chodzi o informowanie- rodzicom i siostrom powiedzieliśmy. Przy pierwszej ciąży, która zakończyła się poronieniem, dowiedzieli się i tak i tak, ale dopiero gdy już nie było szans, więc stwierdziliśmy,że ukrywanie ciąży przed najbliższymi nie ma sensu, gdyż zawsze będą wspierać. Poza nimi informować będziemy pewno dopiero w 2 trymestrze najwcześniej.
W związku z jednym poronieniem z jednej strony skaczę z radości, a z drugiej czekam na ten moment, który niestety był końcem pierwszej ciąży... I strach cały czas z tyłu głowy jest..
Wiem, co masz na myśli, lek z tyłu głowy ciągle jest.
Ja postanowiłam że też nie będę już robić bety. Co ma być, to będzie, nie mamy na to wpływu, prawda?
My pewnie tesciom i siostrze męża powiemy za 1-2 tyg, resztę świata poinformujemy potem. A jeśli nie wyjdzie to przecież rodzina i tak się dowie... -
nick nieaktualny
-
Cześć ! Ale super, ze jest nas coraz więcej 😃
Ładne bety dziewczyny ! Kusicie nimi aż zapragnęłam znowu zrobić bete i zobaczyć co się dzieje aleee zrobiłam już 4 wiec chyba podaruje siebie w lab pomyślą, ze jakaś nienormalna jestem 🤷🏼♀️ 😂
ZakręcOna - ale niespodzianka ! ❤️ Czasami najlepiej przy staraniach się wył i na luz rzucić i to podobno pomaga 😃 i u Was się sprawdziło
Bożenka - najważniejszy jest przyrost bety wiec spokojnie ja np w poprzedniej ciąży zaczynałam z wynikiem bety 15,90 ponieważ szybko mi test pokazał 2 kreskę i poleciałam od razu na bete
Do gin najlepiej zapisać się 2 tyg po spodziewanej miesiączce.
Moj M jak mu pokazałam test to niezauważył drugiej kreski ( był cien ) i zrobił smutna minę i coś w stylu ,, jedna kreska ,, 🤦♀️
A jak pokazałam mu test przy pierwszej ciąży to nie wiedział co to znaczy 😂
Aguuu - mam takie same zdanie jeśli chodzi o poinformowanie rodziców. Przecież i tak by się dowiedzieli przynajmniej u nas. Chociaż u nas wyglądało to tak przy pierwszej ciąży przez nich dowiedziało się strasznie dużo osób.. wiec teraz podobno nikomu nic nie powiedzą.
Jej a ja nie ważne o której się położę już od 6 nie mogę spać... a w ciągu dnia jestem nie żywa
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie