X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann dobrze widzę, że masz 7 miesięczną córeczkę :) i teraz kolejna ciąża - podziwiam za szybka decyzję :) :)
    Moja pierworodna była tak "wymagającym" dzieckiem, ale tak mega wymagającym, że mi nie w głowie było zachodzenia w ciąże przez pierwsze 4 lata ;) :)

Gagaga lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔

Foto_Anna, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔

Ja według OM jestem na tym samym etapie co Ty (ale realnie pewnie wcześniej) i mnie od wczoraj trzymają lekkie mdłości.
    Ale w 1 ciąży nie miałam nic przez 9 miesiecy

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

Ja mam tylko wrażliwe sutki....wolałabym czuć więcej, może by mnie to uspokoiło.

U większości kobiet wzmożone "uroki" pierwszego trymestru zaczynaja sie po 8 tygodniu.:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

Ja mam identycznie :)
    Jestem jakoś 4t3d :)

. Raga . lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ja mam tylko wrażliwe sutki....wolałabym czuć więcej, może by mnie to uspokoiło.

U większości kobiet wzmożone "uroki" pierwszego trymestru zaczynaja sie po 8 tygodniu.:)
    No właśnie czytałam gdzieś, że dopiero koło 7-8 tygodnia zaczyna się baaaaardzo czuć. Zobaczymy :)

Jutro skoczę na betę chyba jednak. A tak dla sprawdzenia, czy już jest powyżej 1000.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• baksia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tylko sutki bolą przy dotykaniu, szybko się zmęczona robie a w nocy jak się obudzę to mam problem aby zasnąć. Wiec takie pierdoly. Nie wiem czy zazdrościć tym co maja mdłości czy cieszyć się i korzystać póki dobrze się czuje, bo nie wiadomo kiedy i co mnie złapie... ale nie powiem trochę tez świruje, ze nie mam objawów.
    Chociaż jak piszecie, ze dopiero od 7/8 tc mogą się pojawić to jeszcze wszystko przed nami :)
    Później będziemy narzekać na te objawy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 12:58

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • martakam Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zauważyłam rzecz niepokojącą! 5 tydzień a mnie cisną spodnie 😂 jakieś wzdęcia czy co?

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Aaaa i zauważyłam rzecz niepokojącą! 5 tydzień a mnie cisną spodnie 😂 jakieś wzdęcia czy co?

Wzdecia!

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Wzdecia!

Dokładnie :)

Gagaga lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ann dobrze widzę, że masz 7 miesięczną córeczkę :) i teraz kolejna ciąża - podziwiam za szybka decyzję :) :)
    Moja pierworodna była tak "wymagającym" dzieckiem, ale tak mega wymagającym, że mi nie w głowie było zachodzenia w ciąże przez pierwsze 4 lata ;) :)

Tak się złożyło ;) nie planowałam tak małej różnicy między dziećmi :) o pierwszą ciążę staraliśmy się 3 lata, a teraz nawet okresu po porodzie nie dostałam, a tu taka niespodzianka, tymbardziej, że karmię piersią i prolaktyna była na bardzo wysokim poziomie i teoretycznie nie powinnam mieć owulacji:) nie wiem jaki termin wypadnie czy styczeń czy luty. Wszystko się okaże w przyszły piątek na wizycie. Czy wszystko jest w porządku i jaki termin :)
    Życzę każdej z Was takiego dziecka jak moja pierworodna. Czasami ma złe dni, ale poza tym to aniołek :)

BlueHoney, Kate86, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o objawy ciąży to w pierwszej ciąży było tak, że dwa dni miałam objawy, a pozniej kolejne dwa dni zero objawów. Też świrowałam, że pewnie coś jest nie tak, że objawy zniknęły.
    Ciążę prowadziła w prywatnym gabinecie i lekarz był na telefon, jak mnie coś niepokoilo to robił dodatkowe usg żeby mnie uspokoić. I tylko sie śmiał, że mam się cieszyc tymi dniami co się dobrze czuję,bo jakbym cały czas miała objawy to bym się wykonczyla :) i powiem Wam, że pozniej sobie w brodę plułam, że lekarza nie słuchałam, bo jak w 9-10 tyg zaczęły się mdłosci i wymioty tak towarzyszyły mi do 18 t cały czas ;)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • BlueHoney Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o synka się starałam 2,5 roku i też nieźle swirowałam mimo, że ciąża była w miarę spokojna :)
    Miałam wtedy mdłości do 9 tyg przez Bromergon. Teraz to 6 tydz a mdli mnie konkretnie, odrzuciło mnie od kawy, na szczęście bez wymiotow. Najgorsze to spanie, jest 20 a ja już jestem w łóżku, bo taka śpiąca.

SYN ♡ 06.2016 ♡ 3 latka ♡
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    1sza beta 952
    2ga beta 2244

My staraliśmy się o pierwsze dziecko 6 lat, teraz mała ma prawie 14 miesięcy,jest mega wymagająca, ale postanowiliśmy że będziemy próbować z drugim.

Ciążę będę prowadzić prywatnie ( pakiet z medicover) i na NFZ - u nas lekarz robi usg na każdej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:36

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ta bezsenność jest okrutna :) Codziennie budzę się o 4.50 i nie ma mowy o spaniu. Z zasypianiem nie ma problemu , ale te pobudki...

annkaa lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • baksia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Hej :)

Ta bezsenność jest okrutna :) Codziennie budzę się o 4.50 i nie ma mowy o spaniu. Z zasypianiem nie ma problemu , ale te pobudki...

Mam podobnie... budzę sie z 3 razy w ciągu nocy zasypiam ale z problemami...
    No i w wolny dzień góra do 7/8 śpię, a czuje ze dalej jestem śpiąca i zmęczona a nie zasnę już nie ma opcji

RudyLis lubi tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i ja - oczekująca spotkania ze swoim Maleństwem również w lutym 2020 :) <3

Termin na 3.02 :)

Podczytywałam Was od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi się "dopisać", bo jak na razie bardzo przeżywam tę ciążę, a raczej betę :D

To bardzo wyczekana ciąża, po 5 letnich staraniach, udało się po IVF- transfer CIO.

Oto moje wyniki bety, ostatni jest wczorajszy i od wczoraj nie opuściła mnie panika. chyba dziś znowu pojadę upuścić krew...

Zarodek podany w 3-dobie.

9 dpt beta-HCG 23 mIU/ml
    11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
    13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
    15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (wczoraj - średni dwudniowy przyrost to 89.6%)

Nie czuję żadnych objawów. Wszystkie, absolutnie wszystkie przyjmę z radością! :D

Gagaga, . Raga ., Kate86, kaniczynka lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczka dziewczyny, ja - śpioch potrafiący w weekend spać po 10h teraz budzę się przed mężem, 5-6 rano i oczy jak pięć złotych 🤣

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Witam się z Wami i ja - oczekująca spotkania ze swoim Maleństwem również w lutym 2020 :) <3

Termin na 3.02 :)

Podczytywałam Was od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi się "dopisać", bo jak na razie bardzo przeżywam tę ciążę, a raczej betę :D

To bardzo wyczekana ciąża, po 5 letnich staraniach, udało się po IVF- transfer CIO.

Oto moje wyniki bety, ostatni jest wczorajszy i od wczoraj nie opuściła mnie panika. chyba dziś znowu pojadę upuścić krew...

Zarodek podany w 3-dobie.

9 dpt beta-HCG 23 mIU/ml
    11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
    13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
    15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (wczoraj - średni dwudniowy przyrost to 89.6%)

Nie czuję żadnych objawów. Wszystkie, absolutnie wszystkie przyjmę z radością! :D

Witaj :) gratuluję :) ciesz się póki co brakiem objawów, później dają Ci nieźle w kość ;)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę cieszę, ale beta spędza mi sen z powiek. Przy tak niskich ilościach bywają większe przyrosty zazwyczaj...

Przyznam się - właśnie upuściłam krew :D Proszę o kciuki, wariuję.

Wynik po 16.

PS. Czy już pochwaliłyście się ciążą rodzicom? Rodzeństwu? Koleżankom?
    U nas rodzice jeszcze nic nie wiedzą, ale siostra i koleżanki są na bieżąco od pierwszego testu :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ