LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann dobrze widzę, że masz 7 miesięczną córeczkę i teraz kolejna ciąża - podziwiam za szybka decyzję
Moja pierworodna była tak "wymagającym" dzieckiem, ale tak mega wymagającym, że mi nie w głowie było zachodzenia w ciąże przez pierwsze 4 lataGagaga lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔
Foto_Anna, annkaa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnymartakam wrote:Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔
Ja według OM jestem na tym samym etapie co Ty (ale realnie pewnie wcześniej) i mnie od wczoraj trzymają lekkie mdłości.
Ale w 1 ciąży nie miałam nic przez 9 miesiecy -
martakam wrote:Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔
Ja mam tylko wrażliwe sutki....wolałabym czuć więcej, może by mnie to uspokoiło.
U większości kobiet wzmożone "uroki" pierwszego trymestru zaczynaja sie po 8 tygodniu.Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:Powiem Wam dziewczyny, że gdyby nie bolące piersi, sporo śluzu i lekkie skórczyki od czasu do czasu, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. Ciekawie kiedy mnie "sieknie" 🤔
Ja mam identycznie
Jestem jakoś 4t3d. Raga . lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Ja mam tylko wrażliwe sutki....wolałabym czuć więcej, może by mnie to uspokoiło.
U większości kobiet wzmożone "uroki" pierwszego trymestru zaczynaja sie po 8 tygodniu.
Jutro skoczę na betę chyba jednak. A tak dla sprawdzenia, czy już jest powyżej 1000.. Raga . lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
U mnie tez tylko sutki bolą przy dotykaniu, szybko się zmęczona robie a w nocy jak się obudzę to mam problem aby zasnąć. Wiec takie pierdoly. Nie wiem czy zazdrościć tym co maja mdłości czy cieszyć się i korzystać póki dobrze się czuje, bo nie wiadomo kiedy i co mnie złapie... ale nie powiem trochę tez świruje, ze nie mam objawów.
Chociaż jak piszecie, ze dopiero od 7/8 tc mogą się pojawić to jeszcze wszystko przed nami
Później będziemy narzekać na te objawy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 12:58
. Raga . lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
nick nieaktualny
-
. Raga . wrote:Ann dobrze widzę, że masz 7 miesięczną córeczkę i teraz kolejna ciąża - podziwiam za szybka decyzję
Moja pierworodna była tak "wymagającym" dzieckiem, ale tak mega wymagającym, że mi nie w głowie było zachodzenia w ciąże przez pierwsze 4 lata
Tak się złożyło nie planowałam tak małej różnicy między dziećmi o pierwszą ciążę staraliśmy się 3 lata, a teraz nawet okresu po porodzie nie dostałam, a tu taka niespodzianka, tymbardziej, że karmię piersią i prolaktyna była na bardzo wysokim poziomie i teoretycznie nie powinnam mieć owulacji:) nie wiem jaki termin wypadnie czy styczeń czy luty. Wszystko się okaże w przyszły piątek na wizycie. Czy wszystko jest w porządku i jaki termin
Życzę każdej z Was takiego dziecka jak moja pierworodna. Czasami ma złe dni, ale poza tym to aniołekBlueHoney, Kate86, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o objawy ciąży to w pierwszej ciąży było tak, że dwa dni miałam objawy, a pozniej kolejne dwa dni zero objawów. Też świrowałam, że pewnie coś jest nie tak, że objawy zniknęły.
Ciążę prowadziła w prywatnym gabinecie i lekarz był na telefon, jak mnie coś niepokoilo to robił dodatkowe usg żeby mnie uspokoić. I tylko sie śmiał, że mam się cieszyc tymi dniami co się dobrze czuję,bo jakbym cały czas miała objawy to bym się wykonczyla i powiem Wam, że pozniej sobie w brodę plułam, że lekarza nie słuchałam, bo jak w 9-10 tyg zaczęły się mdłosci i wymioty tak towarzyszyły mi do 18 t cały czas -
Ja o synka się starałam 2,5 roku i też nieźle swirowałam mimo, że ciąża była w miarę spokojna
Miałam wtedy mdłości do 9 tyg przez Bromergon. Teraz to 6 tydz a mdli mnie konkretnie, odrzuciło mnie od kawy, na szczęście bez wymiotow. Najgorsze to spanie, jest 20 a ja już jestem w łóżku, bo taka śpiąca.. Raga . lubi tę wiadomość
SYN ♡ 06.2016 ♡ 3 latka ♡ -
Hej dziewczyny,
1sza beta 952
2ga beta 2244
My staraliśmy się o pierwsze dziecko 6 lat, teraz mała ma prawie 14 miesięcy,jest mega wymagająca, ale postanowiliśmy że będziemy próbować z drugim.
Ciążę będę prowadzić prywatnie ( pakiet z medicover) i na NFZ - u nas lekarz robi usg na każdej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:36
-
. Raga . wrote:Hej
Ta bezsenność jest okrutna Codziennie budzę się o 4.50 i nie ma mowy o spaniu. Z zasypianiem nie ma problemu , ale te pobudki...
Mam podobnie... budzę sie z 3 razy w ciągu nocy zasypiam ale z problemami...
No i w wolny dzień góra do 7/8 śpię, a czuje ze dalej jestem śpiąca i zmęczona a nie zasnę już nie ma opcjiRudyLis lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Witam się z Wami i ja - oczekująca spotkania ze swoim Maleństwem również w lutym 2020
Termin na 3.02
Podczytywałam Was od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi się "dopisać", bo jak na razie bardzo przeżywam tę ciążę, a raczej betę
To bardzo wyczekana ciąża, po 5 letnich staraniach, udało się po IVF- transfer CIO.
Oto moje wyniki bety, ostatni jest wczorajszy i od wczoraj nie opuściła mnie panika. chyba dziś znowu pojadę upuścić krew...
Zarodek podany w 3-dobie.
9 dpt beta-HCG 23 mIU/ml
11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (wczoraj - średni dwudniowy przyrost to 89.6%)
Nie czuję żadnych objawów. Wszystkie, absolutnie wszystkie przyjmę z radością!Gagaga, . Raga ., Kate86, kaniczynka lubią tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Witam się z Wami i ja - oczekująca spotkania ze swoim Maleństwem również w lutym 2020
Termin na 3.02
Podczytywałam Was od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi się "dopisać", bo jak na razie bardzo przeżywam tę ciążę, a raczej betę
To bardzo wyczekana ciąża, po 5 letnich staraniach, udało się po IVF- transfer CIO.
Oto moje wyniki bety, ostatni jest wczorajszy i od wczoraj nie opuściła mnie panika. chyba dziś znowu pojadę upuścić krew...
Zarodek podany w 3-dobie.
9 dpt beta-HCG 23 mIU/ml
11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (wczoraj - średni dwudniowy przyrost to 89.6%)
Nie czuję żadnych objawów. Wszystkie, absolutnie wszystkie przyjmę z radością!
Witaj gratuluję ciesz się póki co brakiem objawów, później dają Ci nieźle w kość -
Cieszę cieszę, ale beta spędza mi sen z powiek. Przy tak niskich ilościach bywają większe przyrosty zazwyczaj...
Przyznam się - właśnie upuściłam krew Proszę o kciuki, wariuję.
Wynik po 16.
PS. Czy już pochwaliłyście się ciążą rodzicom? Rodzeństwu? Koleżankom?
U nas rodzice jeszcze nic nie wiedzą, ale siostra i koleżanki są na bieżąco od pierwszego testu