X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaaa
    Juz pisałam ze ja jestem fanka ubrań ciążowych z Lidla (szkoda ze maja ich tak mało!!!) z resta potem dla dziecka tez bardzo lubie! Siper jakość (lepsza od większości markowych) i cena !
    ;)

Tylko jedne problem u nas - moja taka chudiznka ze z Lidla spodnie spadają z niej. Z reszta z większości firm spadaja z niej.
    Ja też bardzo lubię Lidla. Jedyny minus że musisz stać od rana żeby dostać cokolwiek
    😂😜

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    A czyli mozna z dziecmi,no tez nie mam z Kim zostawic ale u nas to roczniak raczej bedzie zajarany sprzetem niz rodzenstwem.😊😊😊
    Tak, ja często byłam sama gdy mąż był w delegacji. Najtrudniejszy moment dla mnie to doczekać do wejścia do gabinetu, gdy dziecko już zostało wpuszczone i roznosi je energia. Na samym badaniu siadałam obok na leżance i było tyle fajnych rzeczy, że raczej spokojnie siedziało. Wyjątkiem było 2 prenatalne (ono trwało godzinę i poprosiłam tatę by ze mną pojechał (i dobrze bo byłby sajgon)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja też bardzo lubię Lidla. Jedyny minus że musisz stać od rana żeby dostać cokolwiek
    😂😜
    Ale teraz w pl chyba też już można zamawiać online?

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    😂😜
    Taaaak !
    Na szczęście mam ten komfort ze moja mama mieszka koło Lidla i jest na emeryturze ;) jak coś bardzo chce to jej robię listę i o 7 idzie ;)

Mama po przejściach
    Tak można kupować online ale nie ma wielkiego wyboru.

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ale teraz w pl chyba też już można zamawiać online?
    Można ale nie wszystko jest
    🤷‍♀️

tb73krhmu0f7yc26.png

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli dopiero się rozkręcają. Kuponów na darmową wysyłkę pewnie też nie dają,a ceny pewnie nadal wyższe niż w de ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jednak się przywitam :) jestem po przejściach oh mega przejściach :) mam 2 dzieci i teraz trzecie w drodze ale przeszłam dużo żeby mieć 2 dzieciątko więc teraz trzecie jest dla nas wielkim zaskoczeniem. Czytam was ciągle i szczególnie serce mi zamarło za wczorajszy post że serduszko przestało bić w 9tc:(
    Jutro mam wizytę ale wczoraj detektor wyszukał mi puls i jestem przeszczęśliwa postanowiłam jednak się zapisać. Co do detektorów widziałam że pisaliście o tym, miałam w poprzedniej ciąży o dużo Plamilam a nawet krwawilam i on ratował mi życie. W tej ciąży zakupiłam już tydzień temu ale wczoraj mi wykrył tętno dopiero:)
    Mam prośbę pokaże mi suwak 10ti 3 dzień a ja mam dziś 9t i 6d jak to zmienić? Da się ? Po moich przejściach niestety mogę was opuścić na każdym etapie:(
    Ps. Jak wogole ustawić suwak ?:)
    Ostatnio byłam na wizycie w sobotę bo Plamilam i kropek miał 3 cm ale nie wiem dokładnie który TC bo to było szybkie USG między zabiegami lekarza sprawdzał czy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 06:45

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    Dzień dobry jednak się przywitam :) jestem po przejściach oh mega przejściach :) mam 2 dzieci i teraz trzecie w drodze ale przeszłam dużo żeby mieć 2 dzieciątko więc teraz trzecie jest dla nas wielkim zaskoczeniem. Czytam was ciągle i szczególnie serce mi zamarło za wczorajszy post że serduszko przestało bić w 9tc:(
    Jutro mam wizytę ale wczoraj detektor wyszukał mi puls i jestem przeszczęśliwa postanowiłam jednak się zapisać. Co do detektorów widziałam że pisaliście o tym, miałam w poprzedniej ciąży o dużo Plamilam a nawet krwawilam i on ratował mi życie. W tej ciąży zakupiłam już tydzień temu ale wczoraj mi wykrył tętno dopiero:)
    Mam prośbę pokaże mi suwak 10ti 3 dzień a ja mam dziś 9t i 6d jak to zmienić? Da się ? Po moich przejściach niestety mogę was opuścić na każdym etapie:(
    Ps. Jak wogole ustawić suwak ?:)
    Ostatnio byłam na wizycie w sobotę bo Plamilam i kropek miał 3 cm ale nie wiem dokładnie który TC bo to było szybkie USG między zabiegami lekarza sprawdzał czy ok.
    Może poczekaj z tym suwaczkiem, czesto jest tak że dziecko nadrabia w którymś momencie a to u A ciebie kwestia 4 dni. Ja też mam jakąś taką różnice chyba nawet 6 dni i zostawiłam tak jak mam ustawione od ostatniej miesiaczki.
    Wchodzisz na Suwaczki.com wybierasz jaki chcesz wpisujesz datę ostatniej miesiaczki i potem kopiujesz link który wstawiasz u siebie tu w ustawieniach.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam wizytę popołudniu późnym bardzo się denerwuje bo wiem że ciąża mlodsza. Cały czas w głowie jest ze pierwszy maluszek odszedł w 10 Tc i nie mogę uspokoic myśli 😣😣
    Do tego tsh wyszło mi za niskie ;/

martakam lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja dziś też mam wizytę popołudniu późnym bardzo się denerwuje bo wiem że ciąża mlodsza. Cały czas w głowie jest ze pierwszy maluszek odszedł w 10 Tc i nie mogę uspokoic myśli 😣😣
    Do tego tsh wyszło mi za niskie ;/
    Będzie pięknie! Zobaczysz :) przez przypadek lubię to mi się nacisnęło...

Ja już przebieram nogami przed prenatalnymi, a to jeszcze 2 tygodnie! Brzuchol ledwie chowam, a w pracy chciałam koleżankom powiedzieć po prenatalnych właśnie.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Będzie pięknie! Zobaczysz :) przez przypadek lubię to mi się nacisnęło...

Ja już przebieram nogami przed prenatalnymi, a to jeszcze 2 tygodnie! Brzuchol ledwie chowam, a w pracy chciałam koleżankom powiedzieć po prenatalnych właśnie.

To aż tak widać u cb brzuszek?? 😊 Pamiętam kiedyś w pracy jak dziewczyna powiedziała o ciąży w dzień kiedy odchodziła na l4 a to było gdzieś pod koniec 6msc.nikt nawet nic nie podejrzewał a ja to jeszcze byłam z nią w jednym pokoju przez te 6 miesięcy 😂😂😂

• Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monash
    U mnie tez juz widac
    tzn widac jesli naloze obsicla blzuke, ale narazie nsoze luzne wiec nie widac ehehhe

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    Bedzie dobrze !! nie ma innej opcji ! :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie sama chodzę na USG, Męża zabiorę na prenatalne jak będzie przez brzuch. A Syna to raczej nie bo jeszcze za mały i nie kuma,narazie mu nic nie mówimy o ciąży.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A i mam zadzwonić w poniedziałek to może uda się załatwić krew i USG tego samego dnia 🙆
    450 zł to rzeczywiście mi się wydaje sporo...
    A mnie powiedzieli, że do pobrania krwi nie muszę być na czczo, a mam wizytę na 13:15... więc... trudno by było pół dnia na czczo wytrzymać.

Musisz koniecznie tam robić prenatalne? Może gdzieś wyjdzie taniej.

Jestem ciekawa, czemu mnie mój prywatny gin wysłał akurat do Dąbrowy G. do Merkurego. I że to ma być bodajże darmowe - przynajmniej nie mówił, że będę coś musiała płacić. Dał mi a la skierowanie na ich kartkach.
    Bo jak się na miejscu okaże, że płatne, to chyba ucieknę i umówię się w Katowicach...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Monash
    U mnie tez juz widac
    tzn widac jesli naloze obsicla blzuke, ale narazie nsoze luzne wiec nie widac ehehhe
    Hehe ja to całe życie w luźnych bluzkach chodzę, prawie 15kg schudłam i nikt nie zauważył, to jak mi brzuch urośnie to też nikt nie zwróci uwagi 😂😂😂

. Raga . lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    450 zł to rzeczywiście mi się wydaje sporo...
    A mnie powiedzieli, że do pobrania krwi nie muszę być na czczo, a mam wizytę na 13:15... więc... trudno by było pół dnia na czczo wytrzymać.

Musisz koniecznie tam robić prenatalne? Może gdzieś wyjdzie taniej.

Jestem ciekawa, czemu mnie mój prywatny gin wysłał akurat do Dąbrowy G. do Merkurego. I że to ma być bodajże darmowe - przynajmniej nie mówił, że będę coś musiała płacić. Dał mi a la skierowanie na ich kartkach.
    Bo jak się na miejscu okaże, że płatne, to chyba ucieknę i umówię się w Katowicach...
    Któreś województwo ma darmowe z jakiegoś programu.. Hmm śląskie.. W necie idzie znaleźć.. O. Tutaj piszą o tym https://www.sante-cm.pl/badania-prenatalne-dla-mam/
    Może Twój lekarz współpracuje z tamta przychodnia..

4018d16ae9.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Któreś województwo ma darmowe z jakiegoś programu.. Hmm śląskie.. W necie idzie znaleźć.. O. Tutaj piszą o tym https://www.sante-cm.pl/badania-prenatalne-dla-mam/
    Może Twój lekarz współpracuje z tamta przychodnia..
    No właśnie to mnie zastanawia...
    Bo i ja i on jesteśmy z małopolskiego.
    A trzeba w Śląskim mieszkać, żeby mieć zapewnione darmowe to badanie.
    Mam nadzieję, że mają dobry sprzęt.
    No i... trafić mam na jakąś Panią doktor. Wolę zdecydowanie jakoś facetów.
    No ale... zobaczymy :D
    Nic nie ma na ich stronie, żadnych szczegółów, czy robią 3D i jakiej jakości sprzęt.
    Ani u ginekologa z NFZ, ani chyba też u prywatnego nie dowiem się np. jaki jest puls malucha. Na NFZ tylko można posłuchać, jak pika serducho - i kazał mi liczyć hihi

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje woj.Opolskie też ma właśnie darmowe, ale nie wszystkie powiaty.

Ankaa nie trzeba być na czczo ☺ ja jutro mam pobranie po 14 😉

annkaa lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    No właśnie to mnie zastanawia...
    Bo i ja i on jesteśmy z małopolskiego.
    A trzeba w Śląskim mieszkać, żeby mieć zapewnione darmowe to badanie.
    Mam nadzieję, że mają dobry sprzęt.
    No i... trafić mam na jakąś Panią doktor. Wolę zdecydowanie jakoś facetów.
    No ale... zobaczymy :D
    Nic nie ma na ich stronie, żadnych szczegółów, czy robią 3D i jakiej jakości sprzęt.
    Ani u ginekologa z NFZ, ani chyba też u prywatnego nie dowiem się np. jaki jest puls malucha. Na NFZ tylko można posłuchać, jak pika serducho - i kazał mi liczyć hihi

Najlepiej zadzwonić i wypytać o szczegóły 😊 żeby nie być nie miło zaskoczonymi na miejscu ☺

annkaa lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ