LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi35 wrote:Dzień dobry jednak się przywitam jestem po przejściach oh mega przejściach mam 2 dzieci i teraz trzecie w drodze ale przeszłam dużo żeby mieć 2 dzieciątko więc teraz trzecie jest dla nas wielkim zaskoczeniem. Czytam was ciągle i szczególnie serce mi zamarło za wczorajszy post że serduszko przestało bić w 9tc:(
Jutro mam wizytę ale wczoraj detektor wyszukał mi puls i jestem przeszczęśliwa postanowiłam jednak się zapisać. Co do detektorów widziałam że pisaliście o tym, miałam w poprzedniej ciąży o dużo Plamilam a nawet krwawilam i on ratował mi życie. W tej ciąży zakupiłam już tydzień temu ale wczoraj mi wykrył tętno dopiero:)
Mam prośbę pokaże mi suwak 10ti 3 dzień a ja mam dziś 9t i 6d jak to zmienić? Da się ? Po moich przejściach niestety mogę was opuścić na każdym etapie:(
Ps. Jak wogole ustawić suwak ?
Ostatnio byłam na wizycie w sobotę bo Plamilam i kropek miał 3 cm ale nie wiem dokładnie który TC bo to było szybkie USG między zabiegami lekarza sprawdzał czy ok.
Witaj Megin 😊
I 3mam kciuki żeby wszystko przebiegało już spokojnie 😙
-
Monash wrote:To aż tak widać u cb brzuszek?? 😊 Pamiętam kiedyś w pracy jak dziewczyna powiedziała o ciąży w dzień kiedy odchodziła na l4 a to było gdzieś pod koniec 6msc.nikt nawet nic nie podejrzewał a ja to jeszcze byłam z nią w jednym pokoju przez te 6 miesięcy 😂😂😂
. Raga . lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
annkaa wrote:450 zł to rzeczywiście mi się wydaje sporo...
A mnie powiedzieli, że do pobrania krwi nie muszę być na czczo, a mam wizytę na 13:15... więc... trudno by było pół dnia na czczo wytrzymać.
Musisz koniecznie tam robić prenatalne? Może gdzieś wyjdzie taniej.
Jestem ciekawa, czemu mnie mój prywatny gin wysłał akurat do Dąbrowy G. do Merkurego. I że to ma być bodajże darmowe - przynajmniej nie mówił, że będę coś musiała płacić. Dał mi a la skierowanie na ich kartkach.
Bo jak się na miejscu okaże, że płatne, to chyba ucieknę i umówię się w Katowicach.... Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Ja dziś też mam wizytę popołudniu późnym bardzo się denerwuje bo wiem że ciąża mlodsza. Cały czas w głowie jest ze pierwszy maluszek odszedł w 10 Tc i nie mogę uspokoic myśli 😣😣
Do tego tsh wyszło mi za niskie ;/
Niskie nie jest tak straszne, jak za wysokie. Najlepsze jest koło 1. Powodzenia, niech się Ciebie trzymają tylko dobre myśli.. Raga ., gusiaa lubią tę wiadomość
-
Ja na badania idę za 2 tygodnie, a za 3 na drugą wizytę I właściwie cokolwiek by nie było to jestem jakoś tak spokojna, wierzę, że będzie dobrze. W końcu nie jestem sama, mam męża, to razem przez wszystko przejdziemy. Jestem mega ciekawa jak mąż zareaguje na bijące serduszko
Edith, . Raga . lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
marlenaO wrote:Niskie nie jest tak straszne, jak za wysokie. Najlepsze jest koło 1. Powodzenia, niech się Ciebie trzymają tylko dobre myśli.
Dokładnie bezpieczniej mieć niskie niż wysokie.
Mi udało się ładnie zbić TSH w ciagu 3 miesiecy z 2,49 na 1.38 - w życiu tak dobrego wyniku nie miałam ☺
Zaczęłam wcześniej chodzić spać, zredukowałam swoj wewnętrzny stres i czułam się w końcu dobrze zdiagnozowana dzięki swojemu gin - to on sprawił, że nastawienie mi się zmieniło. ☺😊 -
gusiaa wrote:Ja dziś też mam wizytę popołudniu późnym bardzo się denerwuje bo wiem że ciąża mlodsza. Cały czas w głowie jest ze pierwszy maluszek odszedł w 10 Tc i nie mogę uspokoic myśli 😣😣
Do tego tsh wyszło mi za niskie ;/
Wspieram w myślach ✊✊ i wierzę, że usłyszysz same dobre wiadomości 💚💛💜gusiaa lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Moje woj.Opolskie też ma właśnie darmowe, ale nie wszystkie powiaty.
Ankaa nie trzeba być na czczo ☺ ja jutro mam pobranie po 14 😉
Sądzę, że nie będę niemile zaskoczona, bo gin dał to skierowanie po tym, jak stwierdził, że pewnie z NFZ mnie nie skieruja na prenatalne.... Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja już jestem po wizycie. Wszystko ok, choć fasolka jeszcze malutka. Trochę jestem zła, bo ze wzgl na sezon urlopowy mojej gin nie będzie, tej drugiej również, a ten lekarz u którego byłam ostatnio na zastępstwie ma bardzo olewające podejście (i chyba nie będę brała nadprogramowego usg)
-
Dziewczyny
Muszę się pożalić
Od kilku dni / tygodnia chodzę meeeeerrga zmęczona, oczy opuchnięte ze zmęczenia, itd
Ale jak się kładę do łóżka to przez pół nocy nie mogę zasnąć, kręcę się i wierce...!!! Wiec kolejna noc w połowie nie przespana wiec budzę die jeszcze bardziej zmęczona.
Masakra ! Grrr
Wiem wiem smece, są gorsze problemy....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Dziewczyny
Muszę się pożalić
Od kilku dni / tygodnia chodzę meeeeerrga zmęczona, oczy opuchnięte ze zmęczenia, itd
Ale jak się kładę do łóżka to przez pół nocy nie mogę zasnąć, kręcę się i wierce...!!! Wiec kolejna noc w połowie nie przespana wiec budzę die jeszcze bardziej zmęczona.
Masakra ! Grrr
Wiem wiem smece, są gorsze problemy....
A robisz sobie drzemki w ciągu dnia? Może to jest przyczyna?
A jeśli nie....to spróbuj więcej czasu spędzać na dworze najlepiej wieczorny godzinny lub dłuższy spacer Dobrze dotlenia i lepiej się śpi -
Raga
Nienorbie drzemek nigdy w ciągu dnia
Wieczorem na fotelu padam, nie jestem w stanie usiedzieć wiec ide spać
I co? I dupa...
Spróbuje z tym spacerem wieczorem - tylko skąd wziąć sile na to jak ja do łóżka ledwo dochodze....?!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
marlenaO wrote:Niskie nie jest tak straszne, jak za wysokie. Najlepsze jest koło 1. Powodzenia, niech się Ciebie trzymają tylko dobre myśli.
Przed ciąża w kwietniu tsh było 1.4 -
No u mnie też jest taka właśnie klejowata cytrynowa raz mniej raz więcej33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️