LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
. Raga . wrote:U mnie jedzenie akceptowalne jest do godziny 15....później nic mi nie wchodzi....wręcz mnie odpycha.
Na nic słodkiego nie mogę patrzeć do tej pory...kompletnie mnie nie rusza - jak mam do wyboru czekoladki lub batona to wybieram śledzie w śmietanie albo pierogi ruskie
ja bym pewnie zjadla pierogi i na deser batona ehehe
aleeeeee nie ma opcji abym anwet myslala lub wyobrazala sobie salatki oh bleeeee masakra. Raga ., Dafka, Wachciowa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
kaniczynka wrote:U mnie jest masakra, mdłości wymioty jak kto woli. Nie mam dosłownie co jeść. Zaczęłam już sobie kaszki dla dZieci kupować i nutridrinki w aptece bo mój organizm nic nie przyjmuje.
Mam do Was właśnie pytanie jakie herbatki owocowe pijecie. Bo mówią żeby chociaż 2 litry przyjmować w ciągu dnia, tylko ze ja właśnie po wodzie wymiotuje, po herbatce imbirowej też, i nie mam za bardzo co pić, a po soku pomidorowym też wyemituje.
Może miętowej z cytryną spróbuj, albo z owoców leśnych ?
Ja głownie pije tylko ziołowe i absolutnie nie słodzę....i może ta miętowa na mdłości by Ci pomogła -
Ja to w sumie nie pomogę bo też wymiotowalam po każdej herbacie i próbowałam różne soki, wody itp i niestety nie znalazłam nic co by "się przyjęło" 😕
Teraz to jedynie zgaga potworna mnie męczy i zmęczenie. Coś zrobię to zaraz sapie A później muszę drzemkę zrobić. -
Raga
ja bym miety nie dotykala - generalnie wbrew powszechyn opiniom, miety nie wolno pic na mdlosci /wymioty bo.....mieta pomoga w produckji sokow zólciowych w zolądkuw iec nakreca jeszcze bardziejw ymioty itd...
mieta idealna po obiadku u babci gdzie sie objemy jak dzikie swinki
ale nie na wymioty
dowiedzialam sie o tym jakis rok temu po wizycie u gastrologa...cale zycie w bledzie heehhannkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Mi wchodzi tylko słaba herbata czarna, tylko taka lepszej jakości. Czasem pomaga odrobina cytryny. W sumie jestem w stanie wypić max. 4-5 szklanek dziennie, nie katuję się za to, bo w pierwszej ciąży miałam ten sam problem z małą ilością płynów, a wszystko było ok.
-
Witam nowe koleżanki 🙂 gratuluję wczorajszych wizyt 🙂.
U mnie sezon wymiotowo/nudnościowy dopiero od 3dni 🤢... W piątek mam zrobić obciazenie - ja nie wiem jak dam radę siedzieć tam 3godziny na czczo po wypiciu tego Glukotestu 🥴🙆♀️ na dodatek przepraszam za szczegóły ale jestem "kobietą pierdziochem "... 😐 Ciąża jest super sexy. U mnie faza na żółty ser - najlepiej aby był na wszystkim 🤭. Raga ., annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Też w pierwszej ciąży do 6msc prawie nic nie piłam, bo wszystko się zwracało A już zwłaszcza herbata imbirowa powodowała mdłości i wymioty. Chociaż mojej siostrze pomagała i mdłości jej już w sumie minęły A z piciem nadrobiłam w ostatnich miesiącach. Tak mnie suszyło, że potrafiłam w ciągu doby wypijać 4 litry wody
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
A u mnie mdłości pojawiają się dopiero od południa i trzymają aż do zasniecia.. Z rana czuje się jak bym w ciąży wogole nie była. A z jedzeniem to na bakier. Wchodzi tylko białe pieczywo z szynka bądź żółtym serem
;/ owoce /warzywa to w siebie muszę wmiszac. Raga . lubi tę wiadomość
-
A macie tak, że odrzuca Was zapach waszej własnej lodówki 😂🤔? Jak ją otwieram to nabieram powietrza i maxymalnie szukam czegoś 5sekund 🤭
. Raga ., ZakręconaOna, Camilla13, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:A macie tak, że odrzuca Was zapach waszej własnej lodówki 😂🤔? Jak ją otwieram to nabieram powietrza i maxymalnie szukam czegoś 5sekund 🤭
Mnie odrzucają wszelakie perfumy mojego męża, żele pod prysznic i wszystko co ma intensywny chemiczny zapach
Scintilla, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Mnie odrzucają wszelakie perfumy mojego męża, żele pod prysznic i wszystko co ma intensywny chemiczny zapach
. Raga ., ppieguskaa, Dafka, gusiaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
HEHEE ja pamietam, w poprzednije ciazy
normalnie na sniadanie zawsze jadlam kanapki z szynka, serkem, pomidor itd
a ktoregos dnia sie budzimy, D cos tam do mnie : Dzien dobry KOchanie bla BLA Bla
a ja na to
- Nesquick!!! mleko z platkami Nesquick!!!
wiec polecial do Zbaki na przeciwko i naszczescie byl!!
od tego dnia na sniadanie tylko Nesquick eheheh
Teraz przed ciązą jadlam jogurt naturalny z czekoladowa granola i nie moge juz tego jesc...staje mi w gardle..
i jem bulkę z serkiem topionym, serkiem kremowym waliniowym itd
szynka przejdzie ale nie kazda i nie rzucam sie na nia
mysl o salatce jakejs s pomidorami, awokado itd...wsbudza we mnie konwulsje!
lolScintilla, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Jadę kupić jakieś herbatki ziołowe, kiedyś pamiętam pokrzywe piłam więc czas odwiedzić aptekę. Wczoraj kupiłam sobie herbatkę malinowa z żurawiną Ale w necie przeczytałam ze malinowa poród przyspiesza więc już sama nie wiem.
No bo właśnie wszędzie piszą jak się mamy dobrze i zdrowo odżywiać a praktyka średnio wychodzi. Ja to nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek w życiu jakieś mięso tkne 😂. Na razie to na wegetarianizm przeszłam -
Scintilla wrote:A macie tak, że odrzuca Was zapach waszej własnej lodówki 😂🤔? Jak ją otwieram to nabieram powietrza i maxymalnie szukam czegoś 5sekund 🤭
Mi z lodówki to ciągle śmierdzi. Juz ja mylam i nawet kupiłam pochłaniacz zapachów. Włożyłam 2 na wszelki wypadek ale bez efektu. Mąż twierdzi że nie wie o co mi chodzi 😁😁Scintilla lubi tę wiadomość
-
kaniczynka wrote:Jadę kupić jakieś herbatki ziołowe, kiedyś pamiętam pokrzywe piłam więc czas odwiedzić aptekę. Wczoraj kupiłam sobie herbatkę malinowa z żurawiną Ale w necie przeczytałam ze malinowa poród przyspiesza więc już sama nie wiem.
No bo właśnie wszędzie piszą jak się mamy dobrze i zdrowo odżywiać a praktyka średnio wychodzi. Ja to nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek w życiu jakieś mięso tkne 😂. Na razie to na wegetarianizm przeszłam
Malinowa nie - liście malin - podobno na mnie nie podziałały a piłam przez 10 dni po terminie
Te malinowe herbatki sklepowe to spokojnie możesz pić, bo to zwykle jest aromatyzowana, lub z 20% dodatkiem malin, więc luzkaniczynka lubi tę wiadomość