LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A z kolei z pokrzywy to sie pije jak woda sie utrzymuje w organizmie zeby jej torche wyelimnowac...wiec jesli malo pijesz i raczej sie odwadniasz to nie wiem czuy to dobry pomysl...
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
. Raga . wrote:Malinowa nie - liście malin - podobno na mnie nie podziałały a piłam przez 10 dni po terminie
Te malinowe herbatki sklepowe to spokojnie możesz pić, bo to zwykle jest aromatyzowana, lub z 20% dodatkiem malin, więc luz -
U mnie apetyt dopisuje. Jem wszystko i to za dużo. Zdarzyło mi się zwymiotowac ale to chwila i potem jest dobrze. Pije bardzo dużo wody do tego inne. Do herbaty dodaje liścia mięty bo mi akurat na mdłości pomaga. Za tydzień mam dostać skierowanie na prenatalne mam nadzieje ze bez problemu się dostane bo za tydzień juz 11 tc
-
Hej.
Ojjjj widze temat jedzenia sie nawinal.
Ja wczoraj zachwalilam , tydzien mialam spokoju z mdlosciami a dzis od rana znow plus mega bol plecow . Przerabane.
Mnie mieta na maksa pomoga ale tylko i wylacznie zimna ! Oczywiscie gorzka . Nic innego.
-
nick nieaktualnyCo do herbat to jeszcze warto zwrócić uwagę na hibiskusa, który jest niezalecany...a niestety znajduje się w większości herbat malinowych.
Podcztuję Was z wątku marcowego;) Termin wypada mi narazie na 1.03..na prenatalnych pewnie może się coś zmienićWachciowa lubi tę wiadomość
-
O widzę, że nie tylko ja mam jedzeniowe przygody 😁 ja od 3 dni na śniadanie jem tylko bułkę z topionym serem i nic więcej nie wchodzi. Wcześniej były płatki z mlekiem... 😁 ale z dnia na dzień znów mi wraca apetyt i mam mniej mdłości. Widzę to w pracy ile muszę drobnych posiłków przyjmować!
No ale rano to tak średnio z jedzeniem. A jeśli chodzi o lodówkę to jest koszmar nie otwieram jej już z 1,5 tygodnia, ba! Nawet zmywać nie mogę i sięgać do kosza bo od razu mnie cofa i ląduję w toalecie. Mąż jest teraz panem w kuchni 😅
No i ciągnie mnie do kwaśnego. Wczoraj nagotowalam kapuśniaku tak na 3 dni będzie 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:48
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Mój mąż to się chyba że mną rozwiedzie
😂😜😜 Bo ja od początku ciąży prawie praktycznie nie gotuję 🤷♀️ dobrze, że corak ma obiady w przedszkolu.
Chociaż wczoraj był progres bo naszło mnie na rosół i od 17 w południe gotowalam 😂😜. Raga ., zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki
U mnie mdłości to z samego rana, potem trochę pod wieczór, czasem razem że zgagą, tyle, że nie wymiotuję :p
Ja akurat kocham wodę, więc pije dużo, teraz odstawiłam soki, bo jakoś nie mam ochoty.
Jem raczej normalnie, ale odrzuca mnie zapach jajecznicy, w ogóle bleee na samą myśl o niej.
A no i ostatnio zaczęłam częściej chodzić na siku, nawet w nocy muszę wstawać.. Raga ., Wachciowa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A no i pierwszy raz w życiu doświadczyłam takiej srogiej huśtawki nastroju, serio, najpierw się poryczałam o pierdołę, potem byłam tak wkurzona, że aż chciałam rzucać talerzami
Dariah, Wachciowa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyTo u mnie na szczęście wszystko powoli przechodzi ale swojego czasu były tylko kanapki z białego pieczywa z pomidorem i tyle nawet woda mi śmierdziala. A teraz mi się wszystko przedstawiło jak przed ciąża nie lubiłam słodyczy wolalam chipsy to teraz odwrotnie. Muszę mieć coś słodkiego pod ręką. Ulubiony Filet poszedł w odstawke nie jem mięsa wcale. No i mimo podjadania u mnie 4kg na minusie więc organizm szaleje 😁😁
-
O matko! Jakie Wy macie problemy z jedzeniem!
Ja jem identycznie jak przed ciążą, nic mnie nie odrzuca, nie mam żadnych zachcianek. Zero mdłości, zero wymiotów. Ale u mnie to chyba rodzinne, bo żadna kobieta w rodzinie nie miała takich objawów 😄gusiaa lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Mi znowu powróciły mdłości... Ani imbir ani migdały nie pomagają. Przestałam przyswajać też soki, z otwieraniem lodówki też znów problem. No masakra jakaś.
Ja schudłam na obecną chwilę 3kg. Przy praktycznym bezruchu bo nie mam siły... Ale stawiam że to w końcu przez wyrównanie tarczycy, bo przed ciążą miałam w okolicy 3 i się źle czułam. Teraz zeszło mi do 1 i wydaje mi się że to przez to.29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Ah wlasnie ! musze jutro rano jechac na pobranie krwi zeby TSh zbadac bo mam wizyte w sb u endo
Ostatnio badalam 19,06 - jak tylko mialam wynik bety ze jestemw ciazy i mialam 1,35 mlU/l przy dawce 75 gr Letroxu
Teraz biore juz 100 g (od kiedy jestemw ciazy) wiec zobaczymy jaki bedzie wynik09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dafka wrote:Jak tam dziewczyny u Was z apetytem? Nudności mijają pomału czy męczą dalej😕
U mnie od jakiś 3 dni zauważam poprawe (oby tak zostało). Nudnosci tak nie męczą, wymioty też nie ale ciągle chodzę głodna😐 Masakra jakaś najpierw z łóżka nie mogłam wstać bo ciągle niedobrze A teraz boję się na zakupy wyjsc bo kupiłabym wszystko.
Ja na razie nie wymiotowałam, jakoś 7/8 tydzień miałam mdłości. Teraz tylko sporadycznie mnie trochę mdli wieczorem. Apetyt jak dotąd był wilczy. Od dwóch dni juz jest lepiej. Jem mniej. 😊