LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny co do rozstępów, to przy pierwszej ciąży położna kazała sprawdzać produkty, bo część z nich może być stosowana dopiero po skończeniu 4 miesiąca. Niestety nie mam już listy tych kremów, ale powinno być na opakowaniu napisane. No chyba że ktoś używa naturalnych olejków, to nie musi się tym przejmować I to prawda z tą genetyką, ja smarowałam, znaczy się mąż, bo zapach mi strasznie przeszkadzał, a i tak wyszły, tyle tylko że są bardzo blade i prawie niewidoczne.
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Dafka wrote:Ja od X lat chodzę do dr. Kwoki natomiast prenatalne będzie mi robił dr. Curyło w Ginemedica.
-
Dzień doberek dziewczyny!
Kurczę mam mały problem i nie wiem co zrobic. Wczoraj mialam fatalny dzien, mdłości, zmęczenie, ból głowy no kombo. No i kilka godzin w dziwnej pozycji przespałam na takiej poduszce co jest wypełniona styropianem, mi było wygodnie, ale mojemu jajnikowi chyba nie :p
Od wczoraj właśnie, jak już wstałam to boli mnie lewy jajnik, albo jego okolice, ciężko mi stwierdzić, i do tego trochę też biodro z lewej strony. I się zastanawiam czy jechać z tym na izbę przyjąć? Czy po prostu przez niewygodną pozycje mi się tam poprzestawiało. Ogólnie podbrzusze samo w sobie nie boli, nie ma żadnego krwawienia. Ból też nie taki skórczowy ale taki jak przy owulacji raczej i nie ciągły też.
Zobaczę jak dzisiaj W ciągu dnia to będzie, ale nie wiem właśnie czy na izbie przyjęć mnie nie wyśmieją, że z czym ja do nich przychodze. Co myślicie? Jechałybyście od razu czy na spokojnie obserwowały?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Dzień doberek dziewczyny!
Kurczę mam mały problem i nie wiem co zrobic. Wczoraj mialam fatalny dzien, mdłości, zmęczenie, ból głowy no kombo. No i kilka godzin w dziwnej pozycji przespałam na takiej poduszce co jest wypełniona styropianem, mi było wygodnie, ale mojemu jajnikowi chyba nie :p
Od wczoraj właśnie, jak już wstałam to boli mnie lewy jajnik, albo jego okolice, ciężko mi stwierdzić, i do tego trochę też biodro z lewej strony. I się zastanawiam czy jechać z tym na izbę przyjąć? Czy po prostu przez niewygodną pozycje mi się tam poprzestawiało. Ogólnie podbrzusze samo w sobie nie boli, nie ma żadnego krwawienia. Ból też nie taki skórczowy ale taki jak przy owulacji raczej i nie ciągły też.
Zobaczę jak dzisiaj W ciągu dnia to będzie, ale nie wiem właśnie czy na izbie przyjęć mnie nie wyśmieją, że z czym ja do nich przychodze. Co myślicie? Jechałybyście od razu czy na spokojnie obserwowały?. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
-
No to ma razie obserwuje. Na początku się zmartwiłam, ale potem sobie przypomniałam, że już nie raz sobie powykŕecalam coś tam na dole i mnie calybdzien np kłuło właśnie i to czasem mega mocno, tak, że aż się zwijałam.
. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika wrote:No to ma razie obserwuje. Na początku się zmartwiłam, ale potem sobie przypomniałam, że już nie raz sobie powykŕecalam coś tam na dole i mnie calybdzien np kłuło właśnie i to czasem mega mocno, tak, że aż się zwijałam.
Ja też mam co jakiś czas takie ukłucie jakby szpilką ale to są jednorazowe akcje nigdy ciągłe. Wczoraj np na spotkaniu co jakiś czas prawy jajnik i zamiast na pracy skupiałam się na jajniku
W ogóle to cześć dziewczyny No to zaczynamy piątek, dla pracujących szybkiego powrotu do domu, a dla reszty dużo odpoczynku bez mdłości!Darrika, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Darrika polecam ciepła kąpiel (byle by nie za długo) i nospe jeśli ból/klucie Cie martwi - powinno pomóc.
Ja siedze właśnie w laboratorium - wypilam ten Glucotest i powiem Wam - odradzam! To jest moja 5 glukoza w życiu i chyba najgorsze przeżycia - bez porównania ze zwykła glukoza i cytryna 🥴😞 mam nadzieję, że przez 2 godziny tego nie zwymiotuje 😔 trzymajcie kciuki - mam nadzieję, że jakimś cudem cukrzycy ciążowej uda mi się unikać - wyniki wieczorem. ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 08:58
Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
-
Trzymamy kciuki za dobre wyniki ja się boję tego obciążenia glukoza, na razie idę ma gluko z krwi, a ostatnio jakieś 3 miesiące temu miałam na czczo 9933👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dziewczynki a robocie w ciąży Igm i Igg z cytomegalii? . Mi lekarz tego nie zalecił - badalam cmv po poronieniu - wówczas w jednym laboratorium wyszły mi wyniki Igm fałszywie dodatnie i myślałam że to był powód straty ciąży - dopiero po kompleksowych badaniach w szpitalu zakaznyn wyszło, że nie mam przeciwciał świadczących o przebytej chorobie. Chyba w pn na wizycie muszę o tym z ginekologiem porozmawiać bo jakoś ten wirus mnie przeraża 😱
-
Ja na cmv nie mam skierowania na razie, ale przy następnej wizycie zapytam lekarza. Dla mnie najważniejsza była jednak toksoplazmoza więc zróbilam ja na własną rękę jeszcze przed pierwszą wizyta
Scintilla lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika wrote:Dzień doberek dziewczyny!
Zobaczę jak dzisiaj W ciągu dnia to będzie, ale nie wiem właśnie czy na izbie przyjęć mnie nie wyśmieją, że z czym ja do nich przychodze. Co myślicie? Jechałybyście od razu czy na spokojnie obserwowały?
Na izbę radziłabym jechać jakby ból był nee do zniesienia.. Bo inaczej mogą wyśmiać.Darrika lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja na cmv nie mam skierowania na razie, ale przy następnej wizycie zapytam lekarza. Dla mnie najważniejsza była jednak toksoplazmoza więc zróbilam ja na własną rękę jeszcze przed pierwszą wizyta
-
Glukoza ... omg !!!
Najgorsze co moze dla Mnie byc . Jak Ja sie slabo czulam po tym , ja mi sie wymiotowac chcialo . Ciagle glowe mialam w dole bo inaczej belt by poszedl , jak wyzej spojrzalam odrazu zakret .
Pamietam Mama musiala po Mnie przyjsc z kanapka do przychodni hahahahaScintilla lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Glukoza ... omg !!!
Najgorsze co moze dla Mnie byc . Jak Ja sie slabo czulam po tym , ja mi sie wymiotowac chcialo . Ciagle glowe mialam w dole bo inaczej belt by poszedl , jak wyzej spojrzalam odrazu zakret .
Pamietam Mama musiala po Mnie przyjsc z kanapka do przychodni hahahahaannkaa lubi tę wiadomość
-
Quote:- wypilam ten Glucotest i powiem Wam - odradzam! To jest moja 5 glukoza w życiu i chyba najgorsze przeżycia - bez porównania ze zwykła glukoza i cytryna 🥴😞 mam nadzieję, że przez 2 godziny tego nie zwymiotuje 😔 trzymajcie kciuki - mam nadzieję, że jakimś cudem cukrzycy ciążowej uda mi się unikać - wyniki wieczorem. ❤️
-
Scintilla wrote:Darrika polecam ciepła kąpiel (byle by nie za długo) i nospe jeśli ból/klucie Cie martwi - powinno pomóc.
Ja siedze właśnie w laboratorium - wypilam ten Glucotest i powiem Wam - odradzam! To jest moja 5 glukoza w życiu i chyba najgorsze przeżycia - bez porównania ze zwykła glukoza i cytryna 🥴😞 mam nadzieję, że przez 2 godziny tego nie zwymiotuje 😔 trzymajcie kciuki - mam nadzieję, że jakimś cudem cukrzycy ciążowej uda mi się unikać - wyniki wieczorem. ❤️