LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja po prenatalnych. Wszystko jest wporzadku. Ryzyko bardzo niskie. Maluszek pomachal do nas rączką ☺☺
Mogę odetchnąć trochę.ppieguskaa, Wachciowa, Mama_po_przejściach, Camilla13, . Raga ., Darrika, Linka90, Edith, zulka, kaniczynka, gusiaa, Monash, viki_31, Shas91, Scintilla, annkaa, zuzi_c, Dariah, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
U mnie był czas, że mdłości mnie opuściły na tydzień...a znowu powróciły, ale nie z taką intensywnością
Nadal nie pozwalam mężowi używać perfum, a sama wszystkie żele zapachowe musiałam wymienić na te dla dzieci bezzapachowe.
Na jajka , wędliny i mięso patrzeć nie mogę, bo mi się dźwiga
Najlepiej smakuje jogurt naturalny z owocami lub chleb z twarożkiem.
Też mam chętkę ogromną na buraczki i fasolę - pewnie organizm domaga się żelaza, bo mięsa nie jadam.
Pamiętam, że z córką w ciąży do drugiego trymestru codziennie musiałam wypić sok z buraka i jadłam po 2kg jabłek dziennie
Mam nadal problem z przyjmowaniem tabletek - kwasu foliowego, omega3 i duphastonu, więc łykam na noc jak już idę spać.
I wędrówki nocne do toalety też zaliczam jak Wy -
gusiaa wrote:Ja jakoś nie mam parcia na pęcherz 🤷♀️ w nocy też nie wstaje, ale za to rano muszę szybko lecieć..
Z meczenie u mnie na Maxa, chociaż staram się już nie zasypia popołudniami i wychodzimy na dłuższe spacery, place zabaw bo poprostu żal mi córki która siedzi w domu, a matka śpi..
Mi też przykro, że z córką juz nie jestem tak aktywna jak wcześniej ale na prawdę nie mam mocy wychodzić z domu popołudniami...dopiero na wieczór wracają mi moce to robimy długie spacery w trójkę Wiem, że to lada moment minie więc nie biczuje się za mocno za to lenistwo - tak od 15-17 tygodnia to będziemy w pełni sił zobaczycie to nadgonimyannkaa, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Dziewczyny ja po prenatalnych. Wszystko jest wporzadku. Ryzyko bardzo niskie. Maluszek pomachal do nas rączką ☺☺
Mogę odetchnąć trochę.Dafka lubi tę wiadomość
-
Mama_po_przejściach wrote:Mi nadal dokuczają mdłości. Przez nie mam problemy z jedzeniem i piciem. Do tego gdy napije się kawy, to nam takie dziwne kołatania, a jak się napiję to zasypiam na stojąco.
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Mnie też mega zmęczenie dopadło, nic mi się dosłownie nie chce tylko wieczorne spacery. Mdłości na razie minęły Ale za to brzuch ciągnie i rośnie ( bedzie trzeba się na zakupy wybrać). I od lat nie miałam żadnych skurczy a dziś w nocy skurcz łydki.
Gratuluję Wam pozytywnych prenatalnych, ja mam dopiero 6 sierpnia i to tyle czasu jeszcze. -
kaniczynka wrote:Mnie też mega zmęczenie dopadło, nic mi się dosłownie nie chce tylko wieczorne spacery. Mdłości na razie minęły Ale za to brzuch ciągnie i rośnie ( bedzie trzeba się na zakupy wybrać). I od lat nie miałam żadnych skurczy a dziś w nocy skurcz łydki.
Gratuluję Wam pozytywnych prenatalnych, ja mam dopiero 6 sierpnia i to tyle czasu jeszcze. -
kaniczynka wrote:Mnie też mega zmęczenie dopadło, nic mi się dosłownie nie chce tylko wieczorne spacery. Mdłości na razie minęły Ale za to brzuch ciągnie i rośnie ( bedzie trzeba się na zakupy wybrać). I od lat nie miałam żadnych skurczy a dziś w nocy skurcz łydki.
. Raga . wrote:Mi też przykro, że z córką juz nie jestem tak aktywna jak wcześniej ale na prawdę nie mam mocy wychodzić z domu popołudniami...dopiero na wieczór wracają mi moce to robimy długie spacery w trójkę Wiem, że to lada moment minie więc nie biczuje się za mocno za to lenistwo - tak od 15-17 tygodnia to będziemy w pełni sił zobaczycie to nadgonimy
Wyjątkiem jest jak mężu skończy szybciej to on z nią idzie wtedy zazwyczaj drzemie 🤩😉. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Moja jest do min 15 w przedszkolu, ja w pracy. Potem tak prosi że dziewczynki będą na dworze i ona się umówiła, prosi i mówi że będzie grzeczna. 🙏 Dlatego nie kładę się odrazu w domu tylko coś robię i wychodzimy.
Wyjątkiem jest jak mężu skończy szybciej to on z nią idzie wtedy zazwyczaj drzemie 🤩😉
No moja ma właśnie przerwę wakacyjną od przedszkola i dopiero we wrześniu zaczyna...ale już prawie koniec lipca....jeszcze tylko sierpień i koniec wakacji. -
gusiaa wrote:Ja mam 9 sierpnia. Chyba osiwieje do tego czasu 😣😣
. Raga . lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny