X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prenatalnych. Wszystko jest wporzadku. Ryzyko bardzo niskie. Maluszek pomachal do nas rączką ☺☺
    Mogę odetchnąć trochę.

ppieguskaa, Wachciowa, Mama_po_przejściach, Camilla13, . Raga ., Darrika, Linka90, Edith, zulka, kaniczynka, gusiaa, Monash, viki_31, Shas91, Scintilla, annkaa, zuzi_c, Dariah, Fruzia85 lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Dziewczyny ja po prenatalnych. Wszystko jest wporzadku. Ryzyko bardzo niskie. Maluszek pomachal do nas rączką ☺☺
    Mogę odetchnąć trochę.

Jeeej ale super <3
    Pytałaś może o płeć czy coś widać :) ?

Dafka lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal dokuczają mdłości. Przez nie mam problemy z jedzeniem i piciem. Do tego gdy napije się kawy, to nam takie dziwne kołatania, a jak się napiję to zasypiam na stojąco.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o płeć ale doktor powiedział że teraz ciężko jest określić bo jest duże ryzyko pomyłki.

. Raga . lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Mogę odetchnąć trochę.

Pięknie ! :) Gratuluje! :)

Dafka lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był czas, że mdłości mnie opuściły na tydzień...a znowu powróciły, ale nie z taką intensywnością ;)

Nadal nie pozwalam mężowi używać perfum, a sama wszystkie żele zapachowe musiałam wymienić na te dla dzieci bezzapachowe. :)

Na jajka , wędliny i mięso patrzeć nie mogę, bo mi się dźwiga ;)
    Najlepiej smakuje jogurt naturalny z owocami lub chleb z twarożkiem.
    Też mam chętkę ogromną na buraczki i fasolę - pewnie organizm domaga się żelaza, bo mięsa nie jadam.

Pamiętam, że z córką w ciąży do drugiego trymestru codziennie musiałam wypić sok z buraka i jadłam po 2kg jabłek dziennie ;)

Mam nadal problem z przyjmowaniem tabletek - kwasu foliowego, omega3 i duphastonu, więc łykam na noc jak już idę spać.
    I wędrówki nocne do toalety też zaliczam jak Wy :)

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja jakoś nie mam parcia na pęcherz 🤷‍♀️ w nocy też nie wstaje, ale za to rano muszę szybko lecieć..

Z meczenie u mnie na Maxa, chociaż staram się już nie zasypia popołudniami i wychodzimy na dłuższe spacery, place zabaw bo poprostu żal mi córki która siedzi w domu, a matka śpi..

Mi też przykro, że z córką juz nie jestem tak aktywna jak wcześniej :( ale na prawdę nie mam mocy wychodzić z domu popołudniami...dopiero na wieczór wracają mi moce to robimy długie spacery w trójkę :) Wiem, że to lada moment minie więc nie biczuje się za mocno za to lenistwo - tak od 15-17 tygodnia to będziemy w pełni sił zobaczycie to nadgonimy ;)

annkaa, Camilla13 lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Mogę odetchnąć trochę.
    Oj piękny widok taki maluszek machający. Super, że wszystko w porządku. Ja za dwa tygodnie w piątek będę mieć prenatalne.

Dafka lubi tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Mi nadal dokuczają mdłości. Przez nie mam problemy z jedzeniem i piciem. Do tego gdy napije się kawy, to nam takie dziwne kołatania, a jak się napiję to zasypiam na stojąco.
    Ja właśnie pije kawkę i jest ok. Też mam po niej kołatania. Przedtem piłam cappuccino ale mnie niedawno odrzuciło. Wczoraj spróbowałam kawy i nawet mi wchodzi. Mdłości jak na razie nie mam tragicznych, da się funkcjonować. Raz są raz ich nie ma. Całe szczęście nie wymiotuje i mam nadzieję, że już tak zostanie. Nawet senna nie jestem ale to dlatego, że 3 tydzień prowadzę leżąco - oszczędzający tryb życia i mój organizm nie ma gdzie tracić energii. Wręcz przeciwnie chętnie bym popracowała, dom cały posprzątała no ale mi nie wolno.

• kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mega zmęczenie dopadło, nic mi się dosłownie nie chce tylko wieczorne spacery. Mdłości na razie minęły Ale za to brzuch ciągnie i rośnie ( bedzie trzeba się na zakupy wybrać). I od lat nie miałam żadnych skurczy a dziś w nocy skurcz łydki.
    Gratuluję Wam pozytywnych prenatalnych, ja mam dopiero 6 sierpnia i to tyle czasu jeszcze.

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Aniiika94 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Mnie też mega zmęczenie dopadło, nic mi się dosłownie nie chce tylko wieczorne spacery. Mdłości na razie minęły Ale za to brzuch ciągnie i rośnie ( bedzie trzeba się na zakupy wybrać). I od lat nie miałam żadnych skurczy a dziś w nocy skurcz łydki.
    Gratuluję Wam pozytywnych prenatalnych, ja mam dopiero 6 sierpnia i to tyle czasu jeszcze.
    Ja też 6 sierpnia mam :) chciała bym być już po i żeby wszystko było dobrze :)

85993e3k65r1uzr7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Ja mam 9 sierpnia. Chyba osiwieje do tego czasu 😣😣

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Mi też przykro, że z córką juz nie jestem tak aktywna jak wcześniej :( ale na prawdę nie mam mocy wychodzić z domu popołudniami...dopiero na wieczór wracają mi moce to robimy długie spacery w trójkę :) Wiem, że to lada moment minie więc nie biczuje się za mocno za to lenistwo - tak od 15-17 tygodnia to będziemy w pełni sił zobaczycie to nadgonimy ;)
    Moja jest do min 15 w przedszkolu, ja w pracy. Potem tak prosi że dziewczynki będą na dworze i ona się umówiła, prosi i mówi że będzie grzeczna. 🙏 Dlatego nie kładę się odrazu w domu tylko coś robię i wychodzimy.

Wyjątkiem jest jak mężu skończy szybciej to on z nią idzie wtedy zazwyczaj drzemie 🤩😉

. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Moja jest do min 15 w przedszkolu, ja w pracy. Potem tak prosi że dziewczynki będą na dworze i ona się umówiła, prosi i mówi że będzie grzeczna. 🙏 Dlatego nie kładę się odrazu w domu tylko coś robię i wychodzimy.

Wyjątkiem jest jak mężu skończy szybciej to on z nią idzie wtedy zazwyczaj drzemie 🤩😉

No moja ma właśnie przerwę wakacyjną od przedszkola i dopiero we wrześniu zaczyna...ale już prawie koniec lipca....jeszcze tylko sierpień i koniec wakacji.

l22nqps6d3q4as05.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja mam 9 sierpnia. Chyba osiwieje do tego czasu 😣😣
    Ja miałam mieć 12 jak lekarz wróci z urlopu ale że przez plemienia musiałam się w sobotę udać do innego lekarza to dostałam w gratisie prenatalne 2 sierpnia na NFZ więc skorzystam skoro mi się należy. Jeszcze się nie stresuje pewnie zacznę od poniedziałku bo wtedy muszę oddać krew na Pappe

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno osiwieję, prenatalne dopiero 13 sierpnia :D

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was ja mam termin prenatalnych na 19 sierpnia...a to 28 dni... Nie wiem czy do tego czasu wytrzymam bez usg;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wlasnie zbieram sie i jade na prenatalne a zarazem na moje pierwsze usg w tej ciazy :D
    Ale mam stres , mowie Wam . Trzymajcie kciuki

annkaa, . Raga ., Bożenka, Mama_po_przejściach, Scintilla, Dariah, Fruzia85 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki i daj znać jak się miewa maluszek 😊

aZzmp1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiesci🤜🤛☺

16ud3e3kk2d2d97e.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ