LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam Was! Aleee tu dużo dobrych wiadomości! Ja chyba będę ostatnia bo prenatalne mamy 22 sierpnia tak nasz ostatni dzwonek bo to już będzie 13+1
Ale byłam wczoraj na usg bo mój ginekolog wrócił z urlopu. 2,2 cm szczęścia i to jakiego ruchliwego! rączki i nóżki normalnie latały w każdą stronę
Poza tym wszystko w porządku no tylko ta torbiel cały czas pod obserwacjąDafka, Scintilla, ppieguskaa, Wachciowa, Camilla13, Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
Hej Wam
Gratuluje lutowym mamom, tez mam termin na 25.02 obecnie 9+1:)
Mam pytanko, kiedy Wam zaczęły przechodzić mdłości ? Mnie męczyło dobre 3 tyg bez przerwy a od soboty jest dużo lepiej... i oczywiście mnie to martwi:) miała któraś z Was tak ze już w 10 tygodniu Wam opuściło ?
Z góry dziękuje !
-
nick nieaktualnyMalaw wrote:Hej Wam
Mam pytanko, kiedy Wam zaczęły przechodzić mdłości ? Mnie męczyło dobre 3 tyg bez przerwy a od soboty jest dużo lepiej... i oczywiście mnie to martwi:) miała któraś z Was tak ze już w 10 tygodniu Wam opuściło ?
Z góry dziękuje ! -
Ja też już po prenatalnych, wg usg z maluszkiem wszystko dobrze, serduszko bije 165 ❤️ Papa i ryzyko przyślą do dwóch tygodni, ale raczej jestem spokojna. No i prawdopodobnie będzie chłopczyk, tak jak myśleliśmy. A zatem drugi synek 😊 Jutro startujemy z drugim trymestrem. Trzymam kciuki za Wasze prenatalne 😊
Dafka, Scintilla, Dariah, Bożenka, . Raga ., Camilla13, Fruzia85, Shas91, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
No ja najchętniej to bym już poszła na jakieś usg, no ale do tego 7 trzeba wytrzymać. Będzie 12 +2 więc mam nadzieję sporo zobaczyć :p Bo na pierwszej wizycie w 3D to dziecko wyglądało jak guz33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Edith wrote:Scintilla, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🎂
Dziekuje 😘
Gratuluję udanych wizyt Edith, Zuzi, Raga 🤗
Ktoś ma jakieś foto z prenatalnych 📸 😎?ZakręconaOna, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
hej.
jaki macie poziom progesteronu? dzis zrobiłam i po tygodniu bardzo spadł wczesniej brałam luteine 7btabletek i progesteron 4x1 obecnie biorę luteine 3x2, progesteron 3x1, clexane.
Tydzień temu miałam progesteron 67.70 a dzisiejszy wynik to 28.pisalam.do.dr.ale nie odpisuje...martwies sie bo od paru dni objawy ciazowe tz mdłości(ktore i tak były bardzo słabe) ustały;( -
Jej dziewczyny
Gratulacje je udanych wizyt !! Wspaniałych wiadomości !
Nasze prenatalne 08.08 wie jeszcze trochę ale pewnie szybko moje ()
My od wczoraj na wakacjach wiec rzadziej zaglądam bo brak czasuannkaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja jeszcze niecały tydzień, bo 29 lipca. W sobotę byłam pobrać krew na pappa i się zastanwiam jak długo się czeka na wynik, bo oczywiście nie zapytałam. Przychodnia robi badania w Diagnostyce.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Nie ma co panikowac ze mdlosci odpuszczaja jedne maja slabsze inne wcale a inne rowniez nie wychodza z lozka bo zyc nie daja .
Kazda ciaza i organizm jest inny
Mnie odpuscily na tydzien calkowicie i od 3 dni wstaje juz z mdlosciami ale zdecydowanie mniejszymi niz wczesniej . Jeden dzien mialam ze do 18 w sypialni czas spedzilam bo niedawalam rady juz .
Viki progesteron i tak masz ladny , spadl faktycznie ale d9brze ze napisalas do lekarza . Napewno niebawem odpisze badz oddzwoni. Niedenerwuj sie. Raga . lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:Ja jeszcze niecały tydzień, bo 29 lipca. W sobotę byłam pobrać krew na pappa i się zastanwiam jak długo się czeka na wynik, bo oczywiście nie zapytałam. Przychodnia robi badania w Diagnostyce.
martakam, mi powiedziano że wynik będzie za 2-3 dni A sprawdzałam i był następnego dnia. Też robione w diagnostyce.
-
nick nieaktualny
-
viki_31 wrote:hej.
jaki macie poziom progesteronu? dzis zrobiłam i po tygodniu bardzo spadł wczesniej brałam luteine 7btabletek i progesteron 4x1 obecnie biorę luteine 3x2, progesteron 3x1, clexane.
Tydzień temu miałam progesteron 67.70 a dzisiejszy wynik to 28.pisalam.do.dr.ale nie odpisuje...martwies sie bo od paru dni objawy ciazowe tz mdłości(ktore i tak były bardzo słabe) ustały;( -
. Raga . wrote:Ania bosko ! 💚💛💜💗
A dziewczyny, które już miały prenatalne to powiedzcie robił Wam lekarz to usg dopochwowo czy przez brzuch? Bo nie potrafię sobie przypomnieć od którego tygodnia lekarz mnie badał przez brzuch w poprzedniej ciąży 😉☺
I mówi mi proszę się nie rozbierać, no to go pytam... I przez brzuch było robione.
Jeszcze mnie wcześniej do wc 🚾 odesłał, bo pęcherz przepełniony... 😊. Raga . lubi tę wiadomość
-
Malaw wrote:Hej Wam
Z góry dziękuje !
Za to ostatnio chyba mam skoki cisnienia, ból głowy i na szczęście to było chwilowe, bo i ból brzucha też tak nie męczy...