LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej brzuchatki ♥️
Trzymam kciuki za kolejne prenatalne 🍀
Ja z płcią czekam przynajmniej do 20tyg - w poprzedniej ciąży wszyscy lekarze wrożyli mi chłopaka - zaczęłam więc do brzucha mówić w formie męskiej aż tu nagle na połówkowym u b.niesympatycznej ginenegolog słyszę "wargi Sromowe wykształcone prawidłowo" 😳
Znałam też w dalszej rodzinie przykład gdzie do końca mówiono że dziewcycznka a okazało się, że chłopak miał tak przerosniete jajeczka, że nikt siurka nie wyłapał 🙆♀️
Najważniejsze aby było zdrowe ☺️
U nas harmider - zaczynamy pakowanie do przeprowadzki 🥴 oby do 10sierpnia się ogarnąć i gdzieś wyjechać 🕶 😉
zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ck do płci to ja tez będę czekać do usg połówkowego ()
W poprzedniej ciąży na prenatalnych nam lekarz powiedział ze wg niego dziewczynka (ze względu na rozmiar pęcherza moozwego) ale żeby poczekać aby być pewnym
Mamy już córeczkę wiec druga córcia będzie Ok, chłopak tez będzie super - byłaby parka
D chciałby druga córkę jeśli miałby możliwość wyboru
Ale i tak obojgu nam to obojętne - oby zdrowe !Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hej dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Dziś miałam badania prenatalne moich bliźniąt (jednokosmowkowe dwuowodniowe) i mogę nieco odetchnąć z ulgą. Wszystkie parametry w normie, ryzyko wad wrodzonych bardzo niskie. Jedynie martwi mnie to że od 16tc muszę co 2tyg mieć Dopplera przepływow pepowinowyh, żeby kontrolować czy obydwaj chłopcy są tak samo odżywieni. Także muszę się z przychodnią zaprzyjaźnić i trzymać się myśli że nie należę do pechowych 15% kobiet z TTTS. Proszę trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie lutowe mamusie!Scintilla, ppieguskaa, Dafka, zuzi_c, Darrika, Edith, Fruzia85, Shas91, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
RudyLis wrote:Hej dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Dziś miałam badania prenatalne moich bliźniąt (jednokosmowkowe dwuowodniowe) i mogę nieco odetchnąć z ulgą. Wszystkie parametry w normie, ryzyko wad wrodzonych bardzo niskie. Jedynie martwi mnie to że od 16tc muszę co 2tyg mieć Dopplera przepływow pepowinowyh, żeby kontrolować czy obydwaj chłopcy są tak samo odżywieni. Także muszę się z przychodnią zaprzyjaźnić i trzymać się myśli że nie należę do pechowych 15% kobiet z TTTS. Proszę trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie lutowe mamusie!
Super wieści ☺️ - ostatnio zastanawiałyśmy się czy wszystko u Was ok - 2 chłopaki : tata pewno jest dumny 🙂 -
RudyLis wrote:Hej dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Dziś miałam badania prenatalne moich bliźniąt (jednokosmowkowe dwuowodniowe) i mogę nieco odetchnąć z ulgą. Wszystkie parametry w normie, ryzyko wad wrodzonych bardzo niskie. Jedynie martwi mnie to że od 16tc muszę co 2tyg mieć Dopplera przepływow pepowinowyh, żeby kontrolować czy obydwaj chłopcy są tak samo odżywieni. Także muszę się z przychodnią zaprzyjaźnić i trzymać się myśli że nie należę do pechowych 15% kobiet z TTTS. Proszę trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie lutowe mamusie!
Super Gratulacje synków -
Shas91 wrote:Przy pierwszej ciąży sex był dokładnie w owulację i faktycznie jest chłopak tak że u mnie się sprawdziło. Teraz kompletnie nie wiem, kiedy była owulacja, bo odpuściłam wszelkie pomiary, żeby dać na luz sobie ze staraniem. Wydaje mi się, że sex był dzień przed owulacją, więc zobaczymy co to będzie ale to pewnie poczekam do 20 tyg, bo moja lekarka nie lubi wróżenia, jak to ona mówi woli być całkiem pewna, niż później pretensji słuchać, że się płeć nie zgadza
Dokładnie Ja się dowiedziałam, że noszę córkę pod sercem w 21 tygodniu 😊 wcześniej lekarz nie chciał się bawić w loterię, a po drugie od 18 tygodnia nie chciała się ujawnić 😉
Też nie mam parcia żeby na JUŻ wiedzieć jaka płeć 😊☺annkaa lubi tę wiadomość
-
A ja wam nie potwierdzę z tą owulacja. Bo u nas Seks był na 2/1 i w dzień owulacji. Potwierdzona monitoringiem i testami owu oraz temp także 🤷♀️😉😉
Chociaż ja czuję że i tak będzie córka. Raga . lubi tę wiadomość
-
U mnie byl seks dokladnie w dzien owulacji ktora byla wtedy na 100% i mam syna
Teraz nie wiem dokladnie kiedy byla ale patrzac na tyg ciazy to seks byl na ok kilka dni przed owulacja . Tak ze 3 dni przed .
Ja obstawiam ogolnie u siebie corke , wszyscy tak stawiaja haha ale dowiemy sie 18.09 jak dzieciatko bedzie wspilpracowac bo mam wtedy polowkowe .
RudyLis gratuluje syneczkow *_*. Raga . lubi tę wiadomość
-
Fruzia85 wrote:Ja nie mam przeczuc. Z Synem tez nie miałam. Ale w tej ciąży czuje się bardzo podobnie do poprzedniej to może będzie drugi Chłopiec. Jak dla mnie to nie istotne i tak się cieszę że jest
Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a macie sprawdzone sklepy z gruszkami dla noworodków i niemowląt? Bo tak sobie z nudów i ciekawości przeglądam i kurczę te ceny za jakieś body czy śpiochu to kosmos. Za to na aliexpress to ceny już są całkiem ciekawe33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja przy synku wiedziałam od samego początku, że będzie chłopak takie mocne przeczucie mnie trzymało, mimo że wszyscy twierdzili, że będzie dziewczynka A teraz przeczuć żadnych, czekam do połówkowego
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Darrika wrote:Dziewczyny, a macie sprawdzone sklepy z gruszkami dla noworodków i niemowląt? Bo tak sobie z nudów i ciekawości przeglądam i kurczę te ceny za jakieś body czy śpiochu to kosmos. Za to na aliexpress to ceny już są całkiem ciekawe
-
Darrika wrote:Dziewczyny, a macie sprawdzone sklepy z gruszkami dla noworodków i niemowląt? Bo tak sobie z nudów i ciekawości przeglądam i kurczę te ceny za jakieś body czy śpiochu to kosmos. Za to na aliexpress to ceny już są całkiem ciekawe
Ja przy córce kupowałam dużo "gotowych używanych paczek" ciuchów z allegro - te najmniejsze rozmiary są najmniej zniszczone a i tak dziecko tak szybko rośnie, że to wszystko dosłownie na chwilkę.A nówki b. często kupowalismy min. w Lidlu bo uwielbiam ich bawełnę 🙂. Raga . lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:No i jakie tam piekne rzeczy sa ale nigdy nie zamawialam i troche sie boje ;( mowisz o gruszkach do noska czy jakis innych ?
O matko, słownik mi poprawił, miało być ciuszki A nie gruszki33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
No w Lidlu widziałam, ale te najmniejsze rozmiary nie są dostępne online33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Na aliexpress jak się kupi produkt, który ma dużo dobrych feedbackow to się nigdy nie zawiedziesz Ja mam stamtąd mase ubrań,pierdół do kuchni, dziwnych gadżetów, hybryd i żeli do paznokci, akcesoriów kosmetycznych. Tylko właśnie od się zastanawiam nad ubrankami takimi do 3 miesięcy, bo nie mogę znaleźć żadnego fajnego sklepu online, bo ceny straszne. O to popatrzę jeszcze na allegro, szkoda wydawać tyle kasy jak to właśnie tylko na chwilę
No o powoli rozglądam się też za poduchą taka w kształcie C, bo już mnie teraz plecy bolą i się nie mogę na boku wyspać, a inaczej nie umiem33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️