LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:To szybciutko masz te prenatalne czy to zwykla wizyta ?
Z tymi nerwami rozumiem cie doskonale . Ogolnie inaczej podchodze do tej ciazy niz oierwszej ,duzo luzniej . Duzo spokojniej ale mialam taki stres w poczekali na badaniach ze dajcie spokoj . Czarne mysli gorowaly ale dzieki Bogu wszystko dobrze
Szybko? już 12t2d , więc szybko? Hm wydawało mi się że standardowo -
Qastera wrote:Szybko? już 12t2d , więc szybko? Hm wydawało mi się że standardowo
Ja idę w poniedziałek, nie mogę się doczekać. Bedzie 13t2d.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Cześć Kochane
A ja dziś mam prenatalne o 16.40. Od kilku dni sparaliżował mnie strach...
Ciężko mi odpędzić złe myśli. Straszna panikara ze mnie w tej ciąży.
Ale prawda, że będzie wszystko dobrze?
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Cześć Kochane
Taki już nasz urok.. że póki dziecko nee będzie koło nas.. To będą czarne myśli..Foto_Anna, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Oczywiście, że będzie dobrze, musi!
Ja mam dziś zwykła wizytę i też się stresuje 🙈Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Cześć lutowe Dziewczyny ☺️
Wpadłam do Was tutaj z marcowego wątku bo potrzebuje Waszej porady i doświadczenia, może któraś z Was będzie mi w stanie trochę rozjaśnić sprawę.
Mianowicie chodzi o badania prenatalne.
Widzę, że niektóre już jesteście po badaniach prentalnych ☺️
Ja mam je zrobić w pierwszym tygodniu września czyli będzie to 12t5d-13t3d więc chyba ok. Ale chcę zrobić test PAPA i USG u certyfikowanego lekarza FMF. Mój lekarz prowadzący nie ma takiego certyfikatu FMF, a że będę w tym czasie akurat w Krakowie to bym tam chciała zrobić. Czy wiecie jak znaleźć tego dobrego lekarza? Macie może jakieś doświadczenie z badaniami prenatalnymi w Krakowie? Możecie kogoś polecić? I czy wiecie czy test PAPA powinnam zrobić wcześniej żeby mieć już wyniki na USG?
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę ☺️☺️ -
talku wrote:Cześć lutowe Dziewczyny ☺️
Wpadłam do Was tutaj z marcowego wątku bo potrzebuje Waszej porady i doświadczenia, może któraś z Was będzie mi w stanie trochę rozjaśnić sprawę.
Ja mam je zrobić w pierwszym tygodniu września czyli będzie to 12t5d-13t3d więc chyba ok. Ale chcę zrobić test PAPA i USG u certyfikowanego lekarza FMF. Mój lekarz prowadzący nie ma takiego certyfikatu FMF, a że będę w tym czasie akurat w Krakowie to bym tam chciała zrobić. Czy wiecie jak znaleźć tego dobrego lekarza? Macie może jakieś doświadczenie z badaniami prenatalnymi w Krakowie? Możecie kogoś polecić? I czy wiecie czy test PAPA powinnam zrobić wcześniej żeby mieć już wyniki na USG?
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę ☺️☺️
W pierwszej ciąży i teraz też będę robić prenatalne w Volumedzie w Krk. Usg i krew robię w ten sam dzień. Koszt to 250 zł samo usg lub 400 usg+krew. Czy tu czy tam to musisz podjąć decyzję w miarę szybko. Jest okres urlopowy więc terminy też tam są. Ja na swoje badanie zapisałam się w 7 tyg ciąży widzę, że Ty teraz jesteś na tym etapie więc już czas powodzenia
-
Ania:) wrote:W pierwszej ciąży i teraz też będę robić prenatalne w Volumedzie w Krk. Usg i krew robię w ten sam dzień. Koszt to 250 zł samo usg lub 400 usg+krew. Czy tu czy tam to musisz podjąć decyzję w miarę szybko. Jest okres urlopowy więc terminy też tam są. Ja na swoje badanie zapisałam się w 7 tyg ciąży widzę, że Ty teraz jesteś na tym etapie więc już czas powodzenia
Ania, Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A czy jesteś w stanie mi podać lekarza u którego robiłaś bądź będziesz robić? -
Mi to wszystko jedno było u kogo. Ważne było żeby w piątek wypadało badanie i tak zapisali mnie do dr Małgorzaty Radeckiej
talku lubi tę wiadomość
-
Linka90 wrote:Ja wczoraj miałam prenatalne, maleństwo ma już 5,87cm (12t3d). Wszystko na szczęście w normie. Na płeć za wcześnie ☺️
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
O tam Pepco sa siper wlansiendo żłobka / przedszkola bo jak dzieciak po jedhn założeniu zniszczy całkowicie to leków tlaie za 6-9 zł niż za 30-40...
A faktycznie raz są lepszej jakości a raz gorszej. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
To tak jak rutynowe badanie USG.
Głowa do góry! -
. Raga . wrote:A ogólnie to uwielbiam allegro i kupować ubranka w mega paczkach już gotowych rozmiarowo. Zwłaszcza na początku baaaardzo się opłaca, bo ubranka praktycznie nowe, bardzo zadbane a w super cenie taką pakę można zdobyć - polecam poszperać już w późniejszych miesiącach jak będziecie miały więcej czasu
-
talku wrote:Cześć lutowe Dziewczyny ☺️
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę ☺️☺️talku lubi tę wiadomość