X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O matko, słownik mi poprawił, miało być ciuszki A nie gruszki :D
    Hahahahaha to kumam teraz :D ja duzo w primarku kupowalam , w lidlu tez maja super te bodziaki niektore . H&m kids troche i w pepco .
    Ja mam sporo nowych ciuchow jeszcze po synku , tzn nieuzywanych i sa to szare i biale ciuszki wiec idealnie nawet do dziewczynki w razie wu bd pasowac .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na aliexpress jak się kupi produkt, który ma dużo dobrych feedbackow to się nigdy nie zawiedziesz :) Ja mam stamtąd mase ubrań,pierdół do kuchni, dziwnych gadżetów, hybryd i żeli do paznokci, akcesoriów kosmetycznych. Tylko właśnie od się zastanawiam nad ubrankami takimi do 3 miesięcy, bo nie mogę znaleźć żadnego fajnego sklepu online, bo ceny straszne. O to popatrzę jeszcze na allegro, szkoda wydawać tyle kasy jak to właśnie tylko na chwilę

No o powoli rozglądam się też za poduchą taka w kształcie C, bo już mnie teraz plecy bolą i się nie mogę na boku wyspać, a inaczej nie umiem :/
    Ja mam ta poduche i dla mnie osobiscie zero poprawy ;( koldra na piecs3t razy zawijana i lece tak

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No w Lidlu widziałam, ale te najmniejsze rozmiary nie są dostępne online :/
    😞... W tym Lidlu online często tak jest.
    Polecam b. lumpeks z mojego miasta - na facebooku działa pod nazwą So Sweet używane ubranka dziecięce.

Teraz mają urlop - ruszają od sierpnia.
    Właścicielka w weekend wrzuca zdjęcia nowej dostawy (zwykle około 600sztuk odzieży) każdy ciuszek opisany z rozmiaru. Pierwszeństwo maja osoby które w pn zjawia się w sklepie ale później album jest aktualizowany i od 20 w pn można rezerwować co się chce wraz z wysyłką do innego miasta. 70% szafy mojego dziecka pochodzi stamtąd ☺️

Edith, zuzi_c lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mam ta poduche i dla mnie osobiscie zero poprawy ;( koldra na piecs3t razy zawijana i lece tak

No ja na razie robię tak, że jak mąż jest na nocce, to biorę jego kołdrę i po kolano i jest ok. Ech cierp ciało coś chciało :p

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Tesco też są spoko ubranka. Ii ja synowi dużo kupuje w https://www.t-a-o.pl/ jak są przeceny.. Body dla bratanicy kupowałam tam.. To dorwałam, że wychodzi po 10zl sztuka.. Tylko tam faktycznie trzeba kupować większa ilość ubrań bo przesyłka bodajże 15zl ale jakościowo super.. Prane kilka razy nic się nee dzieje z nimi

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sklepów to u nas największy problem to rozmiary - spodnie z niej spadają prawie wszystkie
    Ma 3 lata a szorty teraz jej kupowałam na 74-80...vo nie ma pampersa wiec jej rozmiar 92 spada z niej
    A fak to uwielbiam George’a, Next, Cocodrillo, H&M, Lidlowe dla maluszków są rewelacyjne, ta ich bawełna !(spodnie z ww powodu u nas odpadły) C&A, Pepco, Auchan
    Na codzień Pepco, Auchan i Lidl jest super bo ceny maja bardzo normalne.
    Cocodrillo i George u nas się bardzo sprawdza jeśli chjodzi o spodnie bo są dla chudzinek

Darrika lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah gak ! Tao!! Tez są siper !
    Z francuskiego marel uwielbiam tez Okaidi i Verbodet - maja super ;)
    Tshirt lubie z Benettona (choć czasami maja takie bardzo szerokie kroje wiec odpada)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dziewczyny, a macie sprawdzone sklepy z gruszkami dla noworodków i niemowląt? Bo tak sobie z nudów i ciekawości przeglądam i kurczę te ceny za jakieś body czy śpiochu to kosmos. Za to na aliexpress to ceny już są całkiem ciekawe :D
    Wyprzedaże h&m, smyk, ubranka z Lidla, C&aA maja piekne rzeczy, uwielbiamy ich wszystkie ubrania. Aliexpress to bardzo zły pomysł, bawełna powinna być atestowana, bez sztucznych dodatków i nie daj Boże dziwnych barwników, niestety chinszczyzna jest daleka od jakiejkolwiek jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 19:23

ppieguskaa, Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

• annkaa Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://eevi.pl/pl/
    A ja polecam te rzeczy
    To lokalna firma i ciuchy są sprawdzone
    Kiedyś śpiochy miały fajne śmieszne polskie napisy
    Teraz producentka ewidentnie idzie w angielski. ;-)

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam prenatalne i w środę też :)

. Raga . lubi tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciliśmy.

Z ubrań lubię te z lidla (bio bawełna) i lokalnych sieciówek. Za to nie znoszę pepco bo są źle zszyte i po 2-3 kwalifikują się do poprawek ręcznych, a mi się nie chce

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Linka90 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam prenatalne, maleństwo ma już 5,87cm (12t3d). Wszystko na szczęście w normie. Na płeć za wcześnie ☺️

Ania:), ppieguskaa, . Raga ., Edith, Darrika, Dafka, Scintilla, Dariah, annkaa, Bożenka, Fruzia85, Mama_po_przejściach, Wachciowa lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;) ja z okazji wolnego w pracy jadę na mały shopping, mam nadzieję kupić sobie coś, a nie tylko córce 😂😂😂

. Raga ., Dafka, Dariah, zuzi_c, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej dziewczęta ;) ja z okazji wolnego w pracy jadę na mały shopping, mam nadzieję kupić sobie coś, a nie tylko córce 😂😂😂

hahah znam to :) :) :)

gusiaa lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    Ja wczoraj miałam prenatalne, maleństwo ma już 5,87cm (12t3d). Wszystko na szczęście w normie. Na płeć za wcześnie ☺️

Gratuluję dobrych wiadomości ! :)

Linka90 lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo lubię ubrania z Lidla - jakość powala znane sieciówki :) i to zarówno te dla dzieci jak i dla dorosłych - no mi się bubel jeszcze nigdy nie zdarzył :)

A ja jako matka przedszkolaka uwielbiam Pepco :D :) - jakość zależy widże od rzutu ubranek - raz są bardzo fajne, a raz takie, że po praniu nadaje się na ścierkę. Poza tym jak to w przedszkolu....dziury często na kolanach to nie żał mi wyrzucić leginsów za 6 czy 8 zł :)

Smyk - no tu ceny początkowe powalają na kolana- po prostu uważam, że nie są warte tyle pieniędzy....czekam zawsze na wyprzedaże to coś tam wybiorę. (ale jakość często też pozostawia wiele do życzenia - nie wszystko oczywiście, ale większość )

Tesco - też jakościowo i cenowo jest ok :)

A ogólnie to uwielbiam allegro i kupować ubranka w mega paczkach już gotowych rozmiarowo. Zwłaszcza na początku baaaardzo się opłaca, bo ubranka praktycznie nowe, bardzo zadbane a w super cenie taką pakę można zdobyć - polecam poszperać już w późniejszych miesiącach jak będziecie miały więcej czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 10:14

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:

Super :) Gratulację i zazdroszczę ,że już po!

Powiem Wam, że ja tak strasznie to przeżywam, nie wiem kiedy ostatnio się aż tak stresowałam :( Nie wiem jak ja wysiedzę dzisiaj w pracy i wytrzymam do 18:00...
    Chciałabym już mieć to po prostu za sobą:(

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . :)

Dokladnie , raz sie w pepco trafi szmaciaka raz nie a jak dziecko rozpierdzieli szybko jakies galotki czt bluzke to nie szkoda tych 5-9 zl ...

Qastera a to dzis masz wizyte ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry . :)

Dokladnie , raz sie w pepco trafi szmaciaka raz nie a jak dziecko rozpierdzieli szybko jakies galotki czt bluzke to nie szkoda tych 5-9 zl ...

Qastera a to dzis masz wizyte ?

Tak, dzisiaj:)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szybciutko masz te prenatalne czy to zwykla wizyta ?
    Z tymi nerwami rozumiem cie doskonale . Ogolnie inaczej podchodze do tej ciazy niz oierwszej ,duzo luzniej . Duzo spokojniej ale mialam taki stres w poczekali na badaniach ze dajcie spokoj . Czarne mysli gorowaly :( ale dzieki Bogu wszystko dobrze

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ