X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem to chore że tak sobie wmawiam, ale jakoś tak nie mogę tych myśli wypedzic z siebie ;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych i dobrych prenatalnych 💖 oby tak dalej było. 🌼
    Ja od soboty nawet dobrze się czułam w sumie tylko mogłabym spać do dziś .... dzisiaj jest jakiś dramat wymioty wróciły już naprawdę nią mam pomysłu co jeść i pić

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaniczynka jeszcze trochę cierpliwości
    Lada moment powinny przejść...
    Od około 10-11 tygodnia tak, jak większość dziewczyn pisze, przechodzą.

Ja wyniku PAPPA szybko pewnie nie zobaczę i nie poznam, jeśli wszystko będzie w normie... Pewnie dopiero około 20-21 tygodnia przy kolejnych badaniach.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 14tc ii wczoraj przytulałam wc. Wiec no nee ma reguły.. Raz lepszy dzień raz gorszy.. Trzeba przetrwać..

4018d16ae9.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam bardzo, że jeszcze Was męczą wymioty. Ja czuję jak znowu jestem sobą 😉 enerGoa powraca i wszystkiego się chcę 😉 Już o 7 okna myłam bo mnie nosiło 😊☺

Jeszcze troszkę dziewczyny i zobaczycie, że wskoczycie na swój stary tryb funkcjonowania 😊
    Mi już okropnie tego brakowało i własne " nic nie robienie " mnie frustrwało.

Edith lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam dość mdłości i wymiotów. Poprosiłam męża, żeby kupił mi Prevomit (koleżanka poleciła, to jest jakiś wyciąg z imbiru plus witamina B6), łudzę się że choć troszkę zadziała, przynajmniej w mojej głowie...

aZzmp1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, Dziękuję bardzo za odpowiedź i wskazówki.
    Zdecydowałam się na Volumed który polecała Ania :) wzbudzili moje zaufanie :)

Pozdrawiam Was wszytskie serdecznie i być może do zobaczenia na porodówce, kto wie 😀

PS. Mnie też męczą mdłości. Zajrzałam tu tydzień temu do Was żeby sprawdzić kiedy to mija... ale jak widzę 11,12,a nawet 14 tydzień to... Nie dajecie nadziei na szybką poprawę samopoczucia 😂

Buziaki 😘

Edith lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.

Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
    Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.

W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.

Ale ogólnie jest ok:)
    Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.

. Raga ., ppieguskaa, zulka, Edith, Bożenka, zuzi_c, annkaa, Dariah, Wachciowa, Camilla13, Shas91 lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Eeeee kochane te mysli czarne akysz z glow ! Wszystko jest dobrze a mdlosci czy ich brak to zaden wyznacznik ;)

Ja tak samo mialam przeokrutne mdlosci co Wam pisalam i nagle przeszly na tydzien , wrocily na jeden dzien i znow spokoj mam kilka dni . Oby tak dalej bo Ja naprawde tych mdlosci i wymiotow naprzezywalam sie z synem w ciazy . Cale 9 miesiecy do dnia przed porodem a urodzilam w 42 tyg ciazy . Mialam dosc , teraz tez juz mialam mimo ze to trwalo z 1.5 miesiaca tylko i iby nie wrocily juz . Ja wrecz o ile brak blagam :) niestresujcie sie . Nie kazda kobieta musi te mdlosci miec czy bolace piersi badz cos innego i tak samo nie musi to trwac wiecznie . Jedna rzygnie raz i dowidzenia a ciaza zdrowa a inna moze wymiotowac ciagle a ciaza nie bd sie rozwijac. Sorka ze tak drastycznie ale serio mowie . Glowka do gory cieszcie sie ciazami i fajnym samopoczuciem ❤

. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.

Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
    Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.

W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.

Ale ogólnie jest ok:)
    Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.
    Kochana fajnie ze wszystko dobrze . Musialas miec owulke wczesniej badz dzieciatko tak wystrzelilo w gore ale obstawiam pierwsze . :)
    Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyli

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że jest wszystko ok, dlatego jak mam lepszy dzień to się nie martwię, bo z reguły na następny już mam zdwojone objawy :D czasem mnie mdłości łapią z dupy w środku dnia, trzymają godzinę i przechodzą. U mnie najgorzej ze zmeczeniem, mam takie dni, że palcem kiwnąć nie mam siły :D

A ja wizyta już za 1.5 tygodnia, o rety już się nie mogę doczekać, jestem mega podekscytowana :D

. Raga ., ZakręconaOna, zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana fajnie ze wszystko dobrze . Musialas miec owulke wczesniej badz dzieciatko tak wystrzelilo w gore ale obstawiam pierwsze . :)
    Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyli
    No właśnie w dniu mojej przypuszczalnej owulacji wieczorem bylam na usg i usg potwierdziło ze owulacja niedawno nastąpiła :) wiec bylam pewna wieku ciazy a tu taki myk i właśnie zastanawiam się czy jest jakis błąd pomiaru wieku ciazy przez usg :)

Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec!

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    No właśnie w dniu mojej przypuszczalnej owulacji wieczorem bylam na usg i usg potwierdziło ze owulacja niedawno nastąpiła :) wiec bylam pewna wieku ciazy a tu taki myk i właśnie zastanawiam się czy jest jakis błąd pomiaru wieku ciazy przez usg :)

Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec!
    No to moze dzidzius wiekszy jest :) zdaza sie czesto badz lekko reka ruszyl lekarz i wyszlo wiecej . No to trzymam kciuki za synusia . Kiedy masz nastepne usg ?
    Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie :D

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No to moze dzidzius wiekszy jest :) zdaza sie czesto badz lekko reka ruszyl lekarz i wyszlo wiecej . No to trzymam kciuki za synusia . Kiedy masz nastepne usg ?
    Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie :D
    Ja następne usg mam już 6 sierpnia więc w sumie niedaleko :) a ze rozpoczynam za 5h urlop to Zleci szybko :)

Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :p

Foto_Anna lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja znowu schizuje.. Od 2 dni mdłości brak i już się obawiam najgorszego ;(

Jak ja Cię rozumiem...
    Ok 1,5 tyg temu nagle ostały mi mdłości na 4 dni, pobiegłam spanikowana na USG, wszystko było w porządku :)
    Wróciły, ale teraz nie mam ich codziennie. Głowa do góry! <3

gusiaa lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • zulka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem jednak szczęściarą. Mdłości mam lekkie o różnych porach dnia ale nie rano i nie codziennie. Nie wymiotuje. Energii też mam pełno, wiele rzeczy bym zrobiła ale mi nic za bardzo nie wolno tylko odpoczywać. Ileż można nic nie robić.
    Z tydzień prenatalne mam nadzieję że wszystko będzie dobrze .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja następne usg mam już 6 sierpnia więc w sumie niedaleko :) a ze rozpoczynam za 5h urlop to Zleci szybko :)

Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :p
    Noooo jeszcze do drugiej polowy. Masakra :D
    No ale tak tu jest wiec chyba skocze prywatnie wlansie w polowie sierpnia :D
    A Ty to szybciorem masz nastepne usg . Zazdroszcze , szkoda ze tutaj tak nie ma :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dużo dobrych wiadomości!! No i to lubię! :)

Gusia, to normalne, że czasem się stresujemy ja myślę, że to samo za chwilę przejdzie :)

Ja jeszcze 2 godziny i URLOOOOOOOOOPIK!!!! Juhuuuu ale się cieszę! Chociaż mam full rzeczy jeszcze do zrobienia dziś, pomijając fakt, że musimy się spakować, a jutro wyjeżdżamy no ale juuuż tam :D

U mnie mdłości czasem ustępują i np mam takie poranki, że czuję się rewelacyjnie ale niestety na jedzenie mam super specjalne zachcianki i często niestety mnie cofa na widok różnych produktów spożywczych :P

Jejku ja prenatalne dopiero 22 sierpnia więc jeszcze kawał czasu ale póki co jestem spokojna i jakoś staram się nie myśleć negatywnie :) Mam duże wsparcie u najbliższych i tego się trzymam!

Foto_Anna lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ale Wam fajnie . Zazdroszcze wyjazdu , planowalismy wyjazd do Niemiec do przyjaciol i na planach sie skonczylo bo moja siostra oznajmila Nam ze na tydzien przylatuje bo ma bilety juz do Nas zamowione . Ciesze sie owszem , ze przylatuje ale mogli ustalic z Nami :D
    Moze wylecimy w innym terminie o ile urlop dostane. Na ta chwile na zwolnieniu jeszcze jestem .

Ja wlasnie dostalam list ze szpitala ze mam sie stawic 30.sierpnia u nich ... ciekawe po co, zaraz bede dzwonic zeby sie dowiedziec bo usg mam ustalone na 18 wrzesnia . Troche sie zmartwilam , mam nadz0ieje , ze wszystko w porzadku jest pp tych testach Pappa ze wzywaja mnie ale to chyba tez wczesniej by spotkanie ustalili a nie za 5 tyg dopiero . Hm ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p

pszczola2000, ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ