WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem to chore że tak sobie wmawiam, ale jakoś tak nie mogę tych myśli wypedzic z siebie ;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych i dobrych prenatalnych 💖 oby tak dalej było. 🌼
    Ja od soboty nawet dobrze się czułam w sumie tylko mogłabym spać do dziś .... dzisiaj jest jakiś dramat wymioty wróciły już naprawdę nią mam pomysłu co jeść i pić

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaniczynka jeszcze trochę cierpliwości
    Lada moment powinny przejść...
    Od około 10-11 tygodnia tak, jak większość dziewczyn pisze, przechodzą.

Ja wyniku PAPPA szybko pewnie nie zobaczę i nie poznam, jeśli wszystko będzie w normie... Pewnie dopiero około 20-21 tygodnia przy kolejnych badaniach.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 14tc ii wczoraj przytulałam wc. Wiec no nee ma reguły.. Raz lepszy dzień raz gorszy.. Trzeba przetrwać..

4018d16ae9.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam bardzo, że jeszcze Was męczą wymioty. Ja czuję jak znowu jestem sobą 😉 enerGoa powraca i wszystkiego się chcę 😉 Już o 7 okna myłam bo mnie nosiło 😊☺

Jeszcze troszkę dziewczyny i zobaczycie, że wskoczycie na swój stary tryb funkcjonowania 😊
    Mi już okropnie tego brakowało i własne " nic nie robienie " mnie frustrwało.

Edith lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam dość mdłości i wymiotów. Poprosiłam męża, żeby kupił mi Prevomit (koleżanka poleciła, to jest jakiś wyciąg z imbiru plus witamina B6), łudzę się że choć troszkę zadziała, przynajmniej w mojej głowie...

aZzmp1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, Dziękuję bardzo za odpowiedź i wskazówki.
    Zdecydowałam się na Volumed który polecała Ania :) wzbudzili moje zaufanie :)

Pozdrawiam Was wszytskie serdecznie i być może do zobaczenia na porodówce, kto wie 😀

PS. Mnie też męczą mdłości. Zajrzałam tu tydzień temu do Was żeby sprawdzić kiedy to mija... ale jak widzę 11,12,a nawet 14 tydzień to... Nie dajecie nadziei na szybką poprawę samopoczucia 😂

Buziaki 😘

Edith lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.

Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
    Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.

W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.

Ale ogólnie jest ok:)
    Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.

. Raga ., ppieguskaa, zulka, Edith, Bożenka, zuzi_c, annkaa, Dariah, Wachciowa, Camilla13, Shas91 lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Eeeee kochane te mysli czarne akysz z glow ! Wszystko jest dobrze a mdlosci czy ich brak to zaden wyznacznik ;)

Ja tak samo mialam przeokrutne mdlosci co Wam pisalam i nagle przeszly na tydzien , wrocily na jeden dzien i znow spokoj mam kilka dni . Oby tak dalej bo Ja naprawde tych mdlosci i wymiotow naprzezywalam sie z synem w ciazy . Cale 9 miesiecy do dnia przed porodem a urodzilam w 42 tyg ciazy . Mialam dosc , teraz tez juz mialam mimo ze to trwalo z 1.5 miesiaca tylko i iby nie wrocily juz . Ja wrecz o ile brak blagam :) niestresujcie sie . Nie kazda kobieta musi te mdlosci miec czy bolace piersi badz cos innego i tak samo nie musi to trwac wiecznie . Jedna rzygnie raz i dowidzenia a ciaza zdrowa a inna moze wymiotowac ciagle a ciaza nie bd sie rozwijac. Sorka ze tak drastycznie ale serio mowie . Glowka do gory cieszcie sie ciazami i fajnym samopoczuciem ❤

. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.

Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
    Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.

W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.

Ale ogólnie jest ok:)
    Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.
    Kochana fajnie ze wszystko dobrze . Musialas miec owulke wczesniej badz dzieciatko tak wystrzelilo w gore ale obstawiam pierwsze . :)
    Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyli

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że jest wszystko ok, dlatego jak mam lepszy dzień to się nie martwię, bo z reguły na następny już mam zdwojone objawy :D czasem mnie mdłości łapią z dupy w środku dnia, trzymają godzinę i przechodzą. U mnie najgorzej ze zmeczeniem, mam takie dni, że palcem kiwnąć nie mam siły :D

A ja wizyta już za 1.5 tygodnia, o rety już się nie mogę doczekać, jestem mega podekscytowana :D

. Raga ., ZakręconaOna, zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana fajnie ze wszystko dobrze . Musialas miec owulke wczesniej badz dzieciatko tak wystrzelilo w gore ale obstawiam pierwsze . :)
    Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyli
    No właśnie w dniu mojej przypuszczalnej owulacji wieczorem bylam na usg i usg potwierdziło ze owulacja niedawno nastąpiła :) wiec bylam pewna wieku ciazy a tu taki myk i właśnie zastanawiam się czy jest jakis błąd pomiaru wieku ciazy przez usg :)

Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec!

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    No właśnie w dniu mojej przypuszczalnej owulacji wieczorem bylam na usg i usg potwierdziło ze owulacja niedawno nastąpiła :) wiec bylam pewna wieku ciazy a tu taki myk i właśnie zastanawiam się czy jest jakis błąd pomiaru wieku ciazy przez usg :)

Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec!
    No to moze dzidzius wiekszy jest :) zdaza sie czesto badz lekko reka ruszyl lekarz i wyszlo wiecej . No to trzymam kciuki za synusia . Kiedy masz nastepne usg ?
    Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie :D

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No to moze dzidzius wiekszy jest :) zdaza sie czesto badz lekko reka ruszyl lekarz i wyszlo wiecej . No to trzymam kciuki za synusia . Kiedy masz nastepne usg ?
    Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie :D
    Ja następne usg mam już 6 sierpnia więc w sumie niedaleko :) a ze rozpoczynam za 5h urlop to Zleci szybko :)

Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :p

Foto_Anna lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja znowu schizuje.. Od 2 dni mdłości brak i już się obawiam najgorszego ;(

Jak ja Cię rozumiem...
    Ok 1,5 tyg temu nagle ostały mi mdłości na 4 dni, pobiegłam spanikowana na USG, wszystko było w porządku :)
    Wróciły, ale teraz nie mam ich codziennie. Głowa do góry! <3

gusiaa lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • zulka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem jednak szczęściarą. Mdłości mam lekkie o różnych porach dnia ale nie rano i nie codziennie. Nie wymiotuje. Energii też mam pełno, wiele rzeczy bym zrobiła ale mi nic za bardzo nie wolno tylko odpoczywać. Ileż można nic nie robić.
    Z tydzień prenatalne mam nadzieję że wszystko będzie dobrze .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja następne usg mam już 6 sierpnia więc w sumie niedaleko :) a ze rozpoczynam za 5h urlop to Zleci szybko :)

Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :p
    Noooo jeszcze do drugiej polowy. Masakra :D
    No ale tak tu jest wiec chyba skocze prywatnie wlansie w polowie sierpnia :D
    A Ty to szybciorem masz nastepne usg . Zazdroszcze , szkoda ze tutaj tak nie ma :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dużo dobrych wiadomości!! No i to lubię! :)

Gusia, to normalne, że czasem się stresujemy ja myślę, że to samo za chwilę przejdzie :)

Ja jeszcze 2 godziny i URLOOOOOOOOOPIK!!!! Juhuuuu ale się cieszę! Chociaż mam full rzeczy jeszcze do zrobienia dziś, pomijając fakt, że musimy się spakować, a jutro wyjeżdżamy no ale juuuż tam :D

U mnie mdłości czasem ustępują i np mam takie poranki, że czuję się rewelacyjnie ale niestety na jedzenie mam super specjalne zachcianki i często niestety mnie cofa na widok różnych produktów spożywczych :P

Jejku ja prenatalne dopiero 22 sierpnia więc jeszcze kawał czasu ale póki co jestem spokojna i jakoś staram się nie myśleć negatywnie :) Mam duże wsparcie u najbliższych i tego się trzymam!

Foto_Anna lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ale Wam fajnie . Zazdroszcze wyjazdu , planowalismy wyjazd do Niemiec do przyjaciol i na planach sie skonczylo bo moja siostra oznajmila Nam ze na tydzien przylatuje bo ma bilety juz do Nas zamowione . Ciesze sie owszem , ze przylatuje ale mogli ustalic z Nami :D
    Moze wylecimy w innym terminie o ile urlop dostane. Na ta chwile na zwolnieniu jeszcze jestem .

Ja wlasnie dostalam list ze szpitala ze mam sie stawic 30.sierpnia u nich ... ciekawe po co, zaraz bede dzwonic zeby sie dowiedziec bo usg mam ustalone na 18 wrzesnia . Troche sie zmartwilam , mam nadz0ieje , ze wszystko w porzadku jest pp tych testach Pappa ze wzywaja mnie ale to chyba tez wczesniej by spotkanie ustalili a nie za 5 tyg dopiero . Hm ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p

pszczola2000, ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ