LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych i dobrych prenatalnych 💖 oby tak dalej było. 🌼
Ja od soboty nawet dobrze się czułam w sumie tylko mogłabym spać do dziś .... dzisiaj jest jakiś dramat wymioty wróciły już naprawdę nią mam pomysłu co jeść i pić -
Kaniczynka jeszcze trochę cierpliwości
Lada moment powinny przejść...
Od około 10-11 tygodnia tak, jak większość dziewczyn pisze, przechodzą.
Ja wyniku PAPPA szybko pewnie nie zobaczę i nie poznam, jeśli wszystko będzie w normie... Pewnie dopiero około 20-21 tygodnia przy kolejnych badaniach.
-
Współczuję Wam bardzo, że jeszcze Was męczą wymioty. Ja czuję jak znowu jestem sobą 😉 enerGoa powraca i wszystkiego się chcę 😉 Już o 7 okna myłam bo mnie nosiło 😊☺
Jeszcze troszkę dziewczyny i zobaczycie, że wskoczycie na swój stary tryb funkcjonowania 😊
Mi już okropnie tego brakowało i własne " nic nie robienie " mnie frustrwało.Edith lubi tę wiadomość
-
Edith, Dziękuję bardzo za odpowiedź i wskazówki.
Zdecydowałam się na Volumed który polecała Ania wzbudzili moje zaufanie
Pozdrawiam Was wszytskie serdecznie i być może do zobaczenia na porodówce, kto wie 😀
PS. Mnie też męczą mdłości. Zajrzałam tu tydzień temu do Was żeby sprawdzić kiedy to mija... ale jak widzę 11,12,a nawet 14 tydzień to... Nie dajecie nadziei na szybką poprawę samopoczucia 😂
Buziaki 😘Edith lubi tę wiadomość
-
Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.
Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.
W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.
Ale ogólnie jest ok:)
Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.. Raga ., ppieguskaa, zulka, Edith, Bożenka, zuzi_c, annkaa, Dariah, Wachciowa, Camilla13, Shas91 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry .
Eeeee kochane te mysli czarne akysz z glow ! Wszystko jest dobrze a mdlosci czy ich brak to zaden wyznacznik
Ja tak samo mialam przeokrutne mdlosci co Wam pisalam i nagle przeszly na tydzien , wrocily na jeden dzien i znow spokoj mam kilka dni . Oby tak dalej bo Ja naprawde tych mdlosci i wymiotow naprzezywalam sie z synem w ciazy . Cale 9 miesiecy do dnia przed porodem a urodzilam w 42 tyg ciazy . Mialam dosc , teraz tez juz mialam mimo ze to trwalo z 1.5 miesiaca tylko i iby nie wrocily juz . Ja wrecz o ile brak blagam niestresujcie sie . Nie kazda kobieta musi te mdlosci miec czy bolace piersi badz cos innego i tak samo nie musi to trwac wiecznie . Jedna rzygnie raz i dowidzenia a ciaza zdrowa a inna moze wymiotowac ciagle a ciaza nie bd sie rozwijac. Sorka ze tak drastycznie ale serio mowie . Glowka do gory cieszcie sie ciazami i fajnym samopoczuciem ❤. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:Melduje się i ja po badaniach prenatalnych.
Wszystko jest ok, choć badanie trwało ponad około 1,5h.
Dzidziuś nie chciał się dobrze ustawić, musiałam chodzić dużo, a i tak nic to nie dało.
W końcu lekarz zaproponował badanie dopochwowe, ale też nic to nie dało.
Ale ogólnie jest ok:)
Ciąża wg USG około 3 dni starsza niż wynika to z miesiączki, i zastanawiam się jak dokładny jest wiek ciąży ustalany przez USG, skoro byłam pewna kiedy miałam owulację i pokrywało się to z terminem OM.
Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyliDariah lubi tę wiadomość
-
Ja czuję, że jest wszystko ok, dlatego jak mam lepszy dzień to się nie martwię, bo z reguły na następny już mam zdwojone objawy czasem mnie mdłości łapią z dupy w środku dnia, trzymają godzinę i przechodzą. U mnie najgorzej ze zmeczeniem, mam takie dni, że palcem kiwnąć nie mam siły
A ja wizyta już za 1.5 tygodnia, o rety już się nie mogę doczekać, jestem mega podekscytowana. Raga ., ZakręconaOna, zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
ZakręconaOna wrote:Kochana fajnie ze wszystko dobrze . Musialas miec owulke wczesniej badz dzieciatko tak wystrzelilo w gore ale obstawiam pierwsze .
Widze mialas jak u Mnie ... tez trwalo z dobra godzine badanie . Dziecko fikalo nagle spi i nie mozna bylo dobudzic a nie mogli na spiocha nt zmierzyc 😂 skakalam , bujalam biodrami , na fotelu mnie do gory nogami prawie brali hahaha no czeski film ale w koncu obudzilam dziecko bujaniem bioder i na biegu zmierzyli
Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec! -
Qastera wrote:No właśnie w dniu mojej przypuszczalnej owulacji wieczorem bylam na usg i usg potwierdziło ze owulacja niedawno nastąpiła wiec bylam pewna wieku ciazy a tu taki myk i właśnie zastanawiam się czy jest jakis błąd pomiaru wieku ciazy przez usg
Płci jeszcze nie poznaliśmy, lekarz widział cos między nogami ale w tym wieku stwierdził ze ciężko powiedzieć i moze byc wszystko, trochę liczylam ze juz coś się dowiemy ;p chociaż po tym usg i po tym co widziałam juz wiem ze będzie chłopiec!
Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie. Raga . lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:No to moze dzidzius wiekszy jest zdaza sie czesto badz lekko reka ruszyl lekarz i wyszlo wiecej . No to trzymam kciuki za synusia . Kiedy masz nastepne usg ?
Ja to tego wrzesnia sie tak doczekac nie moge ze nie wiem czy nie skocze w sierpniu jakos na usg dodatkowe prywatne zeby podejrzec a noz dowiem sie juz co tam rosnie we mnie
Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :pFoto_Anna lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:A ja znowu schizuje.. Od 2 dni mdłości brak i już się obawiam najgorszego ;(
Jak ja Cię rozumiem...
Ok 1,5 tyg temu nagle ostały mi mdłości na 4 dni, pobiegłam spanikowana na USG, wszystko było w porządku
Wróciły, ale teraz nie mam ich codziennie. Głowa do góry!gusiaa lubi tę wiadomość
-
Ja to jestem jednak szczęściarą. Mdłości mam lekkie o różnych porach dnia ale nie rano i nie codziennie. Nie wymiotuje. Energii też mam pełno, wiele rzeczy bym zrobiła ale mi nic za bardzo nie wolno tylko odpoczywać. Ileż można nic nie robić.
Z tydzień prenatalne mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . -
Qastera wrote:Ja następne usg mam już 6 sierpnia więc w sumie niedaleko a ze rozpoczynam za 5h urlop to Zleci szybko
Oh ja bym do września nie wytrzymala i pewnie bym poszla gdzieś prywatnie :p
No ale tak tu jest wiec chyba skocze prywatnie wlansie w polowie sierpnia
A Ty to szybciorem masz nastepne usg . Zazdroszcze , szkoda ze tutaj tak nie ma :p -
Ale tu dużo dobrych wiadomości!! No i to lubię!
Gusia, to normalne, że czasem się stresujemy ja myślę, że to samo za chwilę przejdzie
Ja jeszcze 2 godziny i URLOOOOOOOOOPIK!!!! Juhuuuu ale się cieszę! Chociaż mam full rzeczy jeszcze do zrobienia dziś, pomijając fakt, że musimy się spakować, a jutro wyjeżdżamy no ale juuuż tam
U mnie mdłości czasem ustępują i np mam takie poranki, że czuję się rewelacyjnie ale niestety na jedzenie mam super specjalne zachcianki i często niestety mnie cofa na widok różnych produktów spożywczych
Jejku ja prenatalne dopiero 22 sierpnia więc jeszcze kawał czasu ale póki co jestem spokojna i jakoś staram się nie myśleć negatywnie Mam duże wsparcie u najbliższych i tego się trzymam!Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Zuzi ale Wam fajnie . Zazdroszcze wyjazdu , planowalismy wyjazd do Niemiec do przyjaciol i na planach sie skonczylo bo moja siostra oznajmila Nam ze na tydzien przylatuje bo ma bilety juz do Nas zamowione . Ciesze sie owszem , ze przylatuje ale mogli ustalic z Nami
Moze wylecimy w innym terminie o ile urlop dostane. Na ta chwile na zwolnieniu jeszcze jestem .
Ja wlasnie dostalam list ze szpitala ze mam sie stawic 30.sierpnia u nich ... ciekawe po co, zaraz bede dzwonic zeby sie dowiedziec bo usg mam ustalone na 18 wrzesnia . Troche sie zmartwilam , mam nadz0ieje , ze wszystko w porzadku jest pp tych testach Pappa ze wzywaja mnie ale to chyba tez wczesniej by spotkanie ustalili a nie za 5 tyg dopiero . Hm ... -
Ej laski, no nie mogłam się oprzeć byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p
pszczola2000, ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️