LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaniczynka wrote:Wczoraj odebrałam wyniki sanco, naprawdę ulga wszystko jest ok. Teraz czekać tylko do usg 6.08.
No i będzie dziewczynka Alicja. Raga ., kaniczynka, Dariah, Dafka lubią tę wiadomość
-
kaniczynka wrote:Wczoraj odebrałam wyniki sanco, naprawdę ulga wszystko jest ok. Teraz czekać tylko do usg 6.08.
No i będzie dziewczynka Alicja
Ja pernatalne już w poniedziałek! Niestety wyniki pappa dopiero we wtorek, ale podobno lekarz od razu opisze i mają dać znać, jak będzie cokolwiek źle.. Raga . lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Co do wózków to my mamy jeszcze po córce firmy ROAN.
I nie ma wg. nas lepszego na wszelakie tereny
Wózek niezniszczalny....w wersji spacerowej przeżył z nami 4 wyjazdy nad morze i spacery brzegiem...świetnie sobie radzi po piachu, w lesie, wertepach.
Spacerówkę zajechaliśmy, ale gondola nówka-bo nasza córka była niemowlakiem, który wył w wózku leżąc i nie było szans na spcery....jak miała 5 miesięcy to już musiałam ją dać do spacerówki na pół leżąco i koniecznie przodem do świata, bo już nie miałam sił jej nosić w nosidle.
Tak że jak ktoś lubi taki dizajn, a najważniejsze liczy na dobre prowadzenie w różnym terenie to polecam
I też odkupiliśmy go używanego za 500zł w wersji 2w1.
Jestem zdania, że nie warto inwestować w nowy wózek - a kupić używany, zaoszczędzić i kupić porządny fotelik samochodowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 12:53
Darrika, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Szybciutko to tersz sie rozgladasz a kupowac kiedy macie w planach ?
Ja dzis w ogole tak zaczelam sie zastanawiac w czym Ja malego kapalam mojego , co uzywalam itp hahahaha . Boziu 4.5 r roznicy bd . Ja ciemna masa 😂😂 ale poszperam , popatrze i cos wymodze .
Wiesz co ja wózek 2w1 będę kupować używany bo te spacerówki z 2w1 sa średnie j mamy super po córce spacerówkę wiec to od kompletu będzie raki na początek tylko (bo sie odwraca przodem do rodzica).
Do tego mam upatrzony fotelik - ten kupimy nowy wiec wózek musi być dobrany rak aby fotelik lądował
A kupić mogę w zasadzie nawet ząb miejscach jak znajdę fajny i dobra okazje a jak nie to później
Czarna masa? Hehhe u mnie to samo!! Mam wrażenie ze mój D więcej pamięta z ciąży z córka niż ja hehhe
Masakra jakaś a u nas 3,5 roku różnicy lol
. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
kaniczynka wrote:Wczoraj odebrałam wyniki sanco, naprawdę ulga wszystko jest ok. Teraz czekać tylko do usg 6.08.
No i będzie dziewczynka Alicjakaniczynka lubi tę wiadomość
-
Raga
Dokładnie tak mamy zamiar zrobić - wózek używany i nowy dobry fotelik
Dla corki tez mieliśmy wózek używany (po moim chrześniaku) ale bratowa zaraz rodzi wiec sama teraz go potrzebuje i tym sposobem dla drugiego dziecka musimy kupić cała wyprawkę hehehQastera lubi tę wiadomość
-
ZakreconaOna
Ah no to pewnie bez sensu kupować skoro macie dobry po synku super !
Taaaa ciążowy budyń z mózgu
Wczoraj mówię do D : hmmm dziwne ze teraz mam w ciąży pełno trądziku!
A on : przecież z Mała tez miałaś pełno !
I takich romzow jest pełno hehe a przecież nie byłam w ciąży 10 lat temu
Ależ to się szybko zapomina !
-
Kurczę tak sobie przeglądam różne rzeczy, wyprawka do szpitala, jakie badania, wyprawka ogólna i kurczę aż mi głowa pęka ile tego jest?
Dobrze, że mamy w naszych czasach Internet i wszystko jest podane jak na tacy, tylko dobrze trzeba odfiltrować informację.
W ogóle muszę sobie zrobić listę pytań do ginekologa, bo tematy wyboru szpitala, położnej środowiskowej itd. To dla mnie jakaś czarna magia :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja juz mam szpital wybrany wstepnie . Na pierwszym spotkaniu z polozna padko pytanie , wybralam , znam szpital doskonale wiec po sprawie z tym , ze kawal drogi mam i ten co wybralam i ten drugi proponowany . WCZORAJz mezem sie smialam ze jestem przygotowana na porod w domu w razie wu gdybysmy nie zdazyli
Dariah lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Kurczę tak sobie przeglądam różne rzeczy, wyprawka do szpitala, jakie badania, wyprawka ogólna i kurczę aż mi głowa pęka ile tego jest?
Dobrze, że mamy w naszych czasach Internet i wszystko jest podane jak na tacy, tylko dobrze trzeba odfiltrować informację.
W ogóle muszę sobie zrobić listę pytań do ginekologa, bo tematy wyboru szpitala, położnej środowiskowej itd. To dla mnie jakaś czarna magia :p
Mi np moja położna średnio podpasowala.. Ale ja jako tako nee miałam wyboru.. Wiec no..
Ale po szpitalu wiem ile położonych tyle będzie opinii na dany temat.. Itd więc podchodzę do tego, że niech przyjdzie ii niech zrobi co ma zrobić.. Aa ja ii tak jak mialam wątpliwości.. To wolałam się skonsultować lekarzem.. Prsyklad: położna kazała karmić co 3h. Mój syn w nocy przesypial w ciągu 5-7h zapytałam pediatry czy musze wzbudzać.. Aa ona, że nee że nawet jest zalecany jeden dłuższy sen.. Aa co 3h to jak dziecko nee przybiera..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 16:45
-
Pewnie tak, na razie chyba jestem przytloczona ilością tych informacji chyba sobie na kilka dni odpuszczę Internet :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Pieguska
Eh to faktycznie - trudna decyzja
A z tego 3 blisko Ciebje masz jakieś opinie „z pierwszej ręki”, od znajomych itd ? Może takie opinie by pomogły?
Bo te 150 km to troszkę daleko09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡