WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p
    Ale wtedy raczej będzie zimno ;)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ale wtedy raczej będzie zimno ;)
    Na dworze na pewno, ale w domu zamierzamy mieć ciepło :p

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na dworze na pewno, ale w domu zamierzamy mieć ciepło :p
    No w sumie faktycznie pytanie co dla kogo oznacza ciepło. Ja zwykle mam 19 i córki chodziły w body z długim. Jedna przez pierwsze tyg miała problem z trzymaniem temp i musiałam ją grubiej ubierać. Mocnego grzania powyżej 22 st nie polecam, bo dzieci częściej chorują i zwiększa się ryzyko SIDS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:03

Dariah lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My osobiscie czujemy sie lepiej jak jest chlodno i nasz syn tez . On jako noworodek kochal w zimnym byc ale musial byc cieplo ubrany , jak nagrzalo sie w domu mocniej i rozebralo bardziej to ryk a jak chlodniej bylo ok 20 stopni i naowijany to bylo mu super . Dziwne dziecie hahaha ale no dzis w zime spi poodkrywany nawet . On jak Mamusia :D

Eeee Darika bodow za 5 zl to szkoda nie bedzie :) a jak bd chlopiec to i tak 50 rozmiar mozesz wcale nie zalozyc badz zalozyc pare razy to pod ciuszki zarUcisz i wykorzysta sie ;p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z temperatura to się zobaczy, będziemy mieć ogrzewanie podłogowe, do tego rekuperacja więc łatwo i szybko można manipulować temperaturą no i ma plus, że w domu jest zawsze świeże powietrze.

Druga sprawa, że to body z krótkim rękawem więc pewnie pod jakiegoś pajaca do spania czy coś. I wbrew pozorom on niby lniany, ale naprawdę gruby, myślałam, że będzie taki przewiewny czy coś, A tu grubość jak w bawełnie

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, super takie pierwsze zakupki 😀 Takie maleńkie ubranka zawsze mnie rozbrajają 😊 A tak przy okazji to taki maleńki bodziak to świetny rekwizyt na sesję brzuszkową 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:53

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DRrika
    Na krótki rękaw to zawsze się przyda pod sweterek właśnie czy pod bluzę ;)
    A pod bliza nawet nie widać ze różowy w razie gdyby był chłopak ehhehe

U nas jak mieszkaliśmy w poprzednim mieszkaniu gdy córka była malutka to było u nas bardzo ciepło i tak się przyzwyczaiła ze lubi mieć cieplutko do spania.
    W nowym domu nie jest tak ciepło jak było tam wiec zima jej pokój dogrzewalismh oddzielnie.
    Podejrzewam ze Maleństwo jak się teraz urodzi i od początku będzie w tym domu to będzie przyzwyczajone do innych temperatur niż córka ;)
    Chociaż wiem ze tak 18-20 jest najlepsza temperatura j najzdrowsza itd.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nic nie kupiliśmy ;)
    Zacznę coś kupować po prenatalnych ;)
    Zaczęłam jjz szukać wozka powolutku, łóżeczko itd...

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie usuwajcie suwaczkow i nie róbcie ich ponownie, wszystko z nimi ok. Jak się korzysta na telefonie z forum, A pewnie większość tak robi to zawsze wyświetla błędnie cudzy suwak, tylko podczas korzystania na komputerze jest ok.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny nie usuwajcie suwaczkow i nie róbcie ich ponownie, wszystko z nimi ok. Jak się korzysta na telefonie z forum, A pewnie większość tak robi to zawsze wyświetla błędnie cudzy suwak, tylko podczas korzystania na komputerze jest ok.
    Serio ? To nawet nie wiedzialam.
    No fakt Ja tylko z tele uzywam forum :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    My jeszcze nic nie kupiliśmy ;)
    Zacznę coś kupować po prenatalnych ;)
    Zaczęłam jjz szukać wozka powolutku, łóżeczko itd...
    Szybciutko :D to tersz sie rozgladasz a kupowac kiedy macie w planach ?

Ja dzis w ogole tak zaczelam sie zastanawiac w czym Ja malego kapalam mojego , co uzywalam itp hahahaha . Boziu 4.5 r roznicy bd . Ja ciemna masa 😂😂 ale poszperam , popatrze i cos wymodze .

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    DRrika
    Na krótki rękaw to zawsze się przyda pod sweterek właśnie czy pod bluzę ;)
    A pod bliza nawet nie widać ze różowy w razie gdyby był chłopak ehhehe itd.
    Ja właśnie wolę body na długi, zamiast tych z krótkim +kaftanik, a najbardziej pajace, bo najszybciej się zakłada (szczególnie te na zamek) i najmniej się zwijają. Choć wiadomo że różni ludzie maja różne preferencje.

Jeśli chodzi o ciuszki, to sama nie wiem co mam. Pewnie miesiąc przed się wybiorę do pl (będe musiała to przejrzeć), bo poza moimi jeszcze 4 dzieci używało, wiec cześć się pewnie zużyła. Jaja będą jak tym razem będzie chłopczyk, bo moje pierwsze ciuszki ociekają różem ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szybciutko :D to tersz sie rozgladasz a kupowac kiedy macie w planach ?

Ja dzis w ogole tak zaczelam sie zastanawiac w czym Ja malego kapalam mojego , co uzywalam itp hahahaha . Boziu 4.5 r roznicy bd . Ja ciemna masa 😂😂 ale poszperam , popatrze i cos wymodze .
    Też tak mam, a w pakiecie mam duże luki w pamięci więc jest ciekawie;) Także trzymam kciuki za wszystkie zapominalskie mamy ;)

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała najchętniej kupować, i żyje nadzieja ze to może chłopczyk ;) chociaż znając moje szczęście będzie kolejna córeczka 🥰

Dziś była moja pierwsza ciążowa zachcianki na już!! KAPUSTA KISOZNA 😂😂😂

Dariah lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Serio ? To nawet nie wiedzialam.
    No fakt Ja tylko z tele uzywam forum :)
    Serio. Siedzę na tym forum 2 rok i już mam to sprawdzone i przez innych też

annkaa lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Serio. Siedzę na tym forum 2 rok i już mam to sprawdzone i przez innych też
    Kochana Ja tu jestem stalym bywalcem od 2013 roku takze juz 6 mi stuknelo na wiosne . :D a nie wiedzialam o tym . Hahaha niezwrocilam absolutnie uwagi na to byc moze dlatego ze kiedys uzywalam tylko komputerz do forum a nastepnie po 2 latach powiedzmy zmienilam calkowicie na tel wiec nie zwrocilam uwagi .
    Ale dobrze wiedziec :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p

Darrika i fajnie! Sama bym wzięła :D <3 Super kochana, jak to taka mała rzecz, a cieszy :)

Słuchajcie wczoraj pisałam do Was... i właśnie miałam napisać, że od kilku dni zaczęły mi się robić straszne dziury w pamięci, w pracy musze sobie wszystko zapisywać i w ogóle. No i co? Miałam napisać i nie napisałam bo zapomniałam :D masakra haha!

Dobrego dnia! Ja mam rewelacyjny humor już urlopowy <3

gusiaa, Darrika, ZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Moim zdaniem z niektórymi suwakami nie jest ok. Są zwyczajnie źle napisane. Korzystam wyłącznie z wersji mobilnej i tez jakiś czas temu zmieniałam suwak, bo pokazywał bzdury (nawet u mnie). Ten po zmianie ma brzydszą grafikę, ale przynajmniej mi wyświetla to co powinien, nie zacina się itp

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odebrałam wyniki sanco, naprawdę ulga wszystko jest ok. Teraz czekać tylko do usg 6.08.
    No i będzie dziewczynka Alicja

Foto_Anna, ppieguskaa, ZakręconaOna, Edith, Dafka, Wachciowa, Camilla13, annkaa, Scintilla, Fruzia85, Shas91, zuzi_c lubią tę wiadomość

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim.
    Ja zachwalilam moje mdlosci i mam ...
    Wczoraj solidnie tulilam wc po kawalku strucla z jablkiem :/ a dzis od rana mega bol glowy i mdlosci ale przechodzi powilutu chyba ... oby tak . Jakie to meczace . 3 h z boku na bok z wc do lozka i odwrotnie.
    Nooo a takto powiem Wam ze pada u mnie i bedzie padsc caly weekend wiec nie mam co robic procz sprzatania chaty i ciuszkow zachowanych po synku . Poprzebieram chyba i odloze to co bym chciala a reszte oddaje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ