X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p
    Ale wtedy raczej będzie zimno ;)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ale wtedy raczej będzie zimno ;)
    Na dworze na pewno, ale w domu zamierzamy mieć ciepło :p

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na dworze na pewno, ale w domu zamierzamy mieć ciepło :p
    No w sumie faktycznie pytanie co dla kogo oznacza ciepło. Ja zwykle mam 19 i córki chodziły w body z długim. Jedna przez pierwsze tyg miała problem z trzymaniem temp i musiałam ją grubiej ubierać. Mocnego grzania powyżej 22 st nie polecam, bo dzieci częściej chorują i zwiększa się ryzyko SIDS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:03

Dariah lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My osobiscie czujemy sie lepiej jak jest chlodno i nasz syn tez . On jako noworodek kochal w zimnym byc ale musial byc cieplo ubrany , jak nagrzalo sie w domu mocniej i rozebralo bardziej to ryk a jak chlodniej bylo ok 20 stopni i naowijany to bylo mu super . Dziwne dziecie hahaha ale no dzis w zime spi poodkrywany nawet . On jak Mamusia :D

Eeee Darika bodow za 5 zl to szkoda nie bedzie :) a jak bd chlopiec to i tak 50 rozmiar mozesz wcale nie zalozyc badz zalozyc pare razy to pod ciuszki zarUcisz i wykorzysta sie ;p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z temperatura to się zobaczy, będziemy mieć ogrzewanie podłogowe, do tego rekuperacja więc łatwo i szybko można manipulować temperaturą no i ma plus, że w domu jest zawsze świeże powietrze.

Druga sprawa, że to body z krótkim rękawem więc pewnie pod jakiegoś pajaca do spania czy coś. I wbrew pozorom on niby lniany, ale naprawdę gruby, myślałam, że będzie taki przewiewny czy coś, A tu grubość jak w bawełnie

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, super takie pierwsze zakupki 😀 Takie maleńkie ubranka zawsze mnie rozbrajają 😊 A tak przy okazji to taki maleńki bodziak to świetny rekwizyt na sesję brzuszkową 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:53

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DRrika
    Na krótki rękaw to zawsze się przyda pod sweterek właśnie czy pod bluzę ;)
    A pod bliza nawet nie widać ze różowy w razie gdyby był chłopak ehhehe

U nas jak mieszkaliśmy w poprzednim mieszkaniu gdy córka była malutka to było u nas bardzo ciepło i tak się przyzwyczaiła ze lubi mieć cieplutko do spania.
    W nowym domu nie jest tak ciepło jak było tam wiec zima jej pokój dogrzewalismh oddzielnie.
    Podejrzewam ze Maleństwo jak się teraz urodzi i od początku będzie w tym domu to będzie przyzwyczajone do innych temperatur niż córka ;)
    Chociaż wiem ze tak 18-20 jest najlepsza temperatura j najzdrowsza itd.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nic nie kupiliśmy ;)
    Zacznę coś kupować po prenatalnych ;)
    Zaczęłam jjz szukać wozka powolutku, łóżeczko itd...

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie usuwajcie suwaczkow i nie róbcie ich ponownie, wszystko z nimi ok. Jak się korzysta na telefonie z forum, A pewnie większość tak robi to zawsze wyświetla błędnie cudzy suwak, tylko podczas korzystania na komputerze jest ok.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny nie usuwajcie suwaczkow i nie róbcie ich ponownie, wszystko z nimi ok. Jak się korzysta na telefonie z forum, A pewnie większość tak robi to zawsze wyświetla błędnie cudzy suwak, tylko podczas korzystania na komputerze jest ok.
    Serio ? To nawet nie wiedzialam.
    No fakt Ja tylko z tele uzywam forum :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    My jeszcze nic nie kupiliśmy ;)
    Zacznę coś kupować po prenatalnych ;)
    Zaczęłam jjz szukać wozka powolutku, łóżeczko itd...
    Szybciutko :D to tersz sie rozgladasz a kupowac kiedy macie w planach ?

Ja dzis w ogole tak zaczelam sie zastanawiac w czym Ja malego kapalam mojego , co uzywalam itp hahahaha . Boziu 4.5 r roznicy bd . Ja ciemna masa 😂😂 ale poszperam , popatrze i cos wymodze .

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    DRrika
    Na krótki rękaw to zawsze się przyda pod sweterek właśnie czy pod bluzę ;)
    A pod bliza nawet nie widać ze różowy w razie gdyby był chłopak ehhehe itd.
    Ja właśnie wolę body na długi, zamiast tych z krótkim +kaftanik, a najbardziej pajace, bo najszybciej się zakłada (szczególnie te na zamek) i najmniej się zwijają. Choć wiadomo że różni ludzie maja różne preferencje.

Jeśli chodzi o ciuszki, to sama nie wiem co mam. Pewnie miesiąc przed się wybiorę do pl (będe musiała to przejrzeć), bo poza moimi jeszcze 4 dzieci używało, wiec cześć się pewnie zużyła. Jaja będą jak tym razem będzie chłopczyk, bo moje pierwsze ciuszki ociekają różem ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szybciutko :D to tersz sie rozgladasz a kupowac kiedy macie w planach ?

Ja dzis w ogole tak zaczelam sie zastanawiac w czym Ja malego kapalam mojego , co uzywalam itp hahahaha . Boziu 4.5 r roznicy bd . Ja ciemna masa 😂😂 ale poszperam , popatrze i cos wymodze .
    Też tak mam, a w pakiecie mam duże luki w pamięci więc jest ciekawie;) Także trzymam kciuki za wszystkie zapominalskie mamy ;)

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała najchętniej kupować, i żyje nadzieja ze to może chłopczyk ;) chociaż znając moje szczęście będzie kolejna córeczka 🥰

Dziś była moja pierwsza ciążowa zachcianki na już!! KAPUSTA KISOZNA 😂😂😂

Dariah lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Serio ? To nawet nie wiedzialam.
    No fakt Ja tylko z tele uzywam forum :)
    Serio. Siedzę na tym forum 2 rok i już mam to sprawdzone i przez innych też

annkaa lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Serio. Siedzę na tym forum 2 rok i już mam to sprawdzone i przez innych też
    Kochana Ja tu jestem stalym bywalcem od 2013 roku takze juz 6 mi stuknelo na wiosne . :D a nie wiedzialam o tym . Hahaha niezwrocilam absolutnie uwagi na to byc moze dlatego ze kiedys uzywalam tylko komputerz do forum a nastepnie po 2 latach powiedzmy zmienilam calkowicie na tel wiec nie zwrocilam uwagi .
    Ale dobrze wiedziec :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ej laski, no nie mogłam się oprzeć :D byłam dzisiaj W Lidlu po pyry i jakiś towar na kanapki i na ostatnich sztukach wyhaczyłam body niemowlęce rozmiar 50, lniane... No jak miałam nie wziąć za 5 zł? :D chociaż jak się okaże, że będzie chłopak to troszkę przypał, bo jest różowe :p

Darrika i fajnie! Sama bym wzięła :D <3 Super kochana, jak to taka mała rzecz, a cieszy :)

Słuchajcie wczoraj pisałam do Was... i właśnie miałam napisać, że od kilku dni zaczęły mi się robić straszne dziury w pamięci, w pracy musze sobie wszystko zapisywać i w ogóle. No i co? Miałam napisać i nie napisałam bo zapomniałam :D masakra haha!

Dobrego dnia! Ja mam rewelacyjny humor już urlopowy <3

gusiaa, Darrika, ZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Moim zdaniem z niektórymi suwakami nie jest ok. Są zwyczajnie źle napisane. Korzystam wyłącznie z wersji mobilnej i tez jakiś czas temu zmieniałam suwak, bo pokazywał bzdury (nawet u mnie). Ten po zmianie ma brzydszą grafikę, ale przynajmniej mi wyświetla to co powinien, nie zacina się itp

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odebrałam wyniki sanco, naprawdę ulga wszystko jest ok. Teraz czekać tylko do usg 6.08.
    No i będzie dziewczynka Alicja

Foto_Anna, ppieguskaa, ZakręconaOna, Edith, Dafka, Wachciowa, Camilla13, annkaa, Scintilla, Fruzia85, Shas91, zuzi_c lubią tę wiadomość

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim.
    Ja zachwalilam moje mdlosci i mam ...
    Wczoraj solidnie tulilam wc po kawalku strucla z jablkiem :/ a dzis od rana mega bol glowy i mdlosci ale przechodzi powilutu chyba ... oby tak . Jakie to meczace . 3 h z boku na bok z wc do lozka i odwrotnie.
    Nooo a takto powiem Wam ze pada u mnie i bedzie padsc caly weekend wiec nie mam co robic procz sprzatania chaty i ciuszkow zachowanych po synku . Poprzebieram chyba i odloze to co bym chciala a reszte oddaje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ