LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sali w której uczę mam ponad 30 stopni i czuję się jak w saunie... Normalnie z tego ciepła jest mi wręcz słabo...
Muszę się Wam pożalic- jak zawsze mam cerę wręcz idealną, tak od dwóch dni tak mnie wysypało, że masakra jakaś. Jako nastolatka nie miałam tyłu pryszczy co teraz 😜29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu wrote:Ja w sali w której uczę mam ponad 30 stopni i czuję się jak w saunie... Normalnie z tego ciepła jest mi wręcz słabo...
Muszę się Wam pożalic- jak zawsze mam cerę wręcz idealną, tak od dwóch dni tak mnie wysypało, że masakra jakaś. Jako nastolatka nie miałam tyłu pryszczy co teraz 😜
włosy mi się przetłuszczają też bardzo szybko..
aa w ciąży z synem cera idealna.. włosy to mogłam myć raz w tygodniu..
aa teraz ;p -
Bożenka najlepiej zrobisz jak zapytasz lekarza co w tej sytuacji masz zrobic. A może w Twojej firmie są jakieś ,,ulgi,, dla kobiet w ciąży?
Kiedy wgl planujecie powiedzieć w pracy o ciąży ?
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Hej . Jestem po pracy i po wizycie u lekarza . No tak jak mowilam , usg bedzie pierwsze po 12 tc . Dla nich liczone jest wedle ostatniej miesiaczki wiec 8 tc juz a prawidlowo koniec 5 jest . Oni licza 8 i z polozna ustalimy dopiero co robimy ze jest taka roznica i kiedy to usg .
Ja w pracy wlasnie tez mam ciezkie rzeczy do pchania , noszenia i do wysokiego zawieszania . Dzisiaj mnie jajniki bolaly az i co chwila chodzilam do wc na siku i sprawdzic czy jie daj bog krew nie leci . Chcialabym zaczekac kuzwa z powiadomieniem w pracy z miesiac , dwa jeszcze ale oni teraz na najciezsza pozycje na miesiac mnie wcisneli . Ja tam sie wykoncze i tego maluszka
-
A Ja narazie nie mam zadnych objawow . Napewno co zjem to zaraz pelna na maksa jestem , wzdec nie mam narazie , mdlosci tez w sumie typowych takich nie . Czasem lekko czuje w zoladku jak mnie mdli ale to delikatnie bardzo i to na sekunde . Zaraz przechodzi . Raz rzygnelam i narazie sookoj wlosy ok wszystko ok . Mam tylko ten sam problem co wy ze w nocy czesto na siku i jakos tak wczesnie spac mi sie chce za to budze sie po nocy a rano wyspana . W pracy pozniej neptyk ahhaha
-
A czemu usg dopiero po 12tc? Teraz by się nie dało zrobić jak byłaś u lekarza?
Ja miałam miesiączkę 24.04 ale mam późne owulacje i płód jest dużo młodszy, bo owulacje miałam w 24 dniu cyklu dopiero.
To u mnie też tylko lekkie zmęczenie, senność. Częściej siku ztroche te włosy, wzdęcia, piersi drazliwe ale nie jest to jakoś mega meczace, byle do przodu -
ZakręconaOna wrote:Hej . Jestem po pracy i po wizycie u lekarza . No tak jak mowilam , usg bedzie pierwsze po 12 tc . Dla nich liczone jest wedle ostatniej miesiaczki wiec 8 tc juz a prawidlowo koniec 5 jest . Oni licza 8 i z polozna ustalimy dopiero co robimy ze jest taka roznica i kiedy to usg .
Ja w pracy wlasnie tez mam ciezkie rzeczy do pchania , noszenia i do wysokiego zawieszania . Dzisiaj mnie jajniki bolaly az i co chwila chodzilam do wc na siku i sprawdzic czy jie daj bog krew nie leci . Chcialabym zaczekac kuzwa z powiadomieniem w pracy z miesiac , dwa jeszcze ale oni teraz na najciezsza pozycje na miesiac mnie wcisneli . Ja tam sie wykoncze i tego maluszka
Ja dzisiaj jak podnosiłam te ciężkie rzeczy to po cichutku mówiłam ,,nic się nie martw fasolko wszystko jest ok " 😂 może mnie wysłucha.
No ja też bym chciała coo najmniej jeszcze miesiąc popracować tak aby nikt nie wiedział. Być może powiem tylko jednej koleżance, żeby w razie czego pomogła mi czasami.
-
Jeny dziewczyny wy też czujecie się otępiale? Właśnie wracam ze szkolenia i powiem wam że czuje się jak jakiś przygłup, pytam o rzeczy oczywiste, czytam 5 razy żeby do mnie dotarło... to ponoć ciążowa demencja 🤣
-
RudyLis wrote:Jeny dziewczyny wy też czujecie się otępiale? Właśnie wracam ze szkolenia i powiem wam że czuje się jak jakiś przygłup, pytam o rzeczy oczywiste, czytam 5 razy żeby do mnie dotarło... to ponoć ciążowa demencja 🤣
Zapakowałam małą do fotelika, wózek wsadzilam do bagażnika i dobre 5 minut szukałam kluczyków do samochodu. I co się okazało, ja trzymalam w ręku smoczek z zawieszką, a mała się bawiła kluczykami 😂Gagaga, RudyLis lubią tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Ja w sali w której uczę mam ponad 30 stopni i czuję się jak w saunie... Normalnie z tego ciepła jest mi wręcz słabo...
Muszę się Wam pożalic- jak zawsze mam cerę wręcz idealną, tak od dwóch dni tak mnie wysypało, że masakra jakaś. Jako nastolatka nie miałam tyłu pryszczy co teraz 😜
U mnie na odwrót, zazwyczaj mam problemy z cera, a teraz chwila spokoju i brak pryszczy. Zobaczymy na jak długo 😜 -
anita92222 wrote:A czemu usg dopiero po 12tc? Teraz by się nie dało zrobić jak byłaś u lekarza?
Ja miałam miesiączkę 24.04 ale mam późne owulacje i płód jest dużo młodszy, bo owulacje miałam w 24 dniu cyklu dopiero.
To u mnie też tylko lekkie zmęczenie, senność. Częściej siku ztroche te włosy, wzdęcia, piersi drazliwe ale nie jest to jakoś mega meczace, byle do przodu -
RudyLis wrote:Jeny dziewczyny wy też czujecie się otępiale? Właśnie wracam ze szkolenia i powiem wam że czuje się jak jakiś przygłup, pytam o rzeczy oczywiste, czytam 5 razy żeby do mnie dotarło... to ponoć ciążowa demencja 🤣
RudyLis lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Ja dzisiaj jak podnosiłam te ciężkie rzeczy to po cichutku mówiłam ,,nic się nie martw fasolko wszystko jest ok " 😂 może mnie wysłucha.
No ja też bym chciała coo najmniej jeszcze miesiąc popracować tak aby nikt nie wiedział. Być może powiem tylko jednej koleżance, żeby w razie czego pomogła mi czasami.Bożenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny "tak na chłopski rozum" z tym dwukrotnym przyrastaniem bety co 48 h. Czyli jak np w poniedziałek było 255 to w środę powinno być z 510 tak? I tak co dwa dni początkowo? A pytam dlatego, że dziś lekarz zadzwonił i stwierdził, że mogę już w piątek przyjechać to coś zobaczymy, a wszędzie czytam, że musi być ok tysiąc ta beta, żeby pęcherzyk był wiec wykombinowalam, że w piątek rano zrobiłabym ostatnia betę zeby nie jechać "na marne", żeby mnie znów nie naciągnął tylko na kasę 😜😁