LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagaga wrote:chodź do Medicovera, a najwyzej jak bedziesz miała wątpliwości to skonsultujesz prywatnie.
Ale ale, jak wizyta?
W sumie to nijak:)
Mówił, żebym przyszła za tydzień na USG i z wynikami badań to wtedy już coś będzie widać
I zapisałam się w takim razie na 14/06. Raga ., Gagaga, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Ja dziś bylam na wizycie na NFZ, lekarz zrobił usg, jest pęcherzyk, ale nawet go
nie zmierzył i nie zbliżył żeby zobaczyc czy jest zarodek bo stwierdził że na tym etapie tego nie weryfikuje i kazał przyjść za 2 tyg, 14go mam wizytę u lekarza gdzie będę prowadzić ciążę ( medicover- pakiet z pracy). Raga . lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate86 wrote:Ja dziś bylam na wizycie na NFZ, lekarz zrobił usg, jest pęcherzyk, ale nawet go
nie zmierzył i nie zbliżył żeby zobaczyc czy jest zarodek bo stwierdził że na tym etapie tego nie weryfikuje i kazał przyjść za 2 tyg, 14go mam wizytę u lekarza gdzie będę prowadzić ciążę ( medicover- pakiet z pracy)
eh ten NFZ... -
Kate86 wrote:Ja dziś bylam na wizycie na NFZ, lekarz zrobił usg, jest pęcherzyk, ale nawet go
nie zmierzył i nie zbliżył żeby zobaczyc czy jest zarodek bo stwierdził że na tym etapie tego nie weryfikuje i kazał przyjść za 2 tyg, 14go mam wizytę u lekarza gdzie będę prowadzić ciążę ( medicover- pakiet z pracy)
ja miałam tak samo.. ale mi kazał przyjść za 4tygodnie ;p więc no.. -
Powiem Wam, ze jestem załamana tym NFZ... nie mówię bo pewnie można spotkać super lekarza ale większość razy słyszę, ze nie chcieli zrobić usg bo za wcześnie bo coś, ze nie chcą dać skierowania na badania... jakiś czas temu moja koleżanka była u gin na NFZ bo zależało jej na lekach bo miała sporo podwyższona prolaktyne (prywatnie miała iść później, bo terminu nie było) a facet do niej ze ma dobre wyniki 🤦♀️ A ona się pyta czy nie będzie miała problemu Aby zajść w ciążę z takim wynikiem prolaktyny, a on do niej ,, a co ma Pani między nogami? No właśnie czyli jest szansa aby Pani urodziła dziecko,, no w szoku byłam jak mi to opowiedziała 😲
Dlatego ja chyba wole zapłacić i iść na wizytę gdzie wiem, ze czegoś sensownego się dowiem a nie w niewiedzy będę żyła przez jakiś czas. A i tak przecież jest nam dosyć trudno, bo to ważny dla nas czas. Raga ., Gagaga lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Już się oczywiscie zaczęłam martwić bo we wcześniejszej ciąży w 5t2d było już widać serce,a teraz nawet nie wiem czy zarodek jest, bo tylko zobaczył że jest pęcherzyk i koniec usg, ehh....
-
Kate86 wrote:Już się oczywiscie zaczęłam martwić bo we wcześniejszej ciąży w 5t2d było już widać serce,a teraz nawet nie wiem czy zarodek jest, bo tylko zobaczył że jest pęcherzyk i koniec usg, ehh....
Nie zamartwiaj się....widać, że lekarz na którego trafiłaś yhym powiedzmy "miał zły dzień".
Ja nie wiem jak to jest na wizytach z NFZ bo nigdy w życiu nie byłam, właśnie z takich powodów jak opisujecie swoje historie.
To przykre, że trzeba płacić, żeby uzyskać wyczerpującą wiedzę i czuć się bezpiecznie zaopiekowaną... -
baksia wrote:Powiem Wam, ze jestem załamana tym NFZ... nie mówię bo pewnie można spotkać super lekarza ale większość razy słyszę, ze nie chcieli zrobić usg bo za wcześnie bo coś, ze nie chcą dać skierowania na badania... jakiś czas temu moja koleżanka była u gin na NFZ bo zależało jej na lekach bo miała sporo podwyższona prolaktyne (prywatnie miała iść później, bo terminu nie było) a facet do niej ze ma dobre wyniki 🤦♀️ A ona się pyta czy nie będzie miała problemu Aby zajść w ciążę z takim wynikiem prolaktyny, a on do niej ,, a co ma Pani między nogami? No właśnie czyli jest szansa aby Pani urodziła dziecko,, no w szoku byłam jak mi to opowiedziała 😲
Dlatego ja chyba wole zapłacić i iść na wizytę gdzie wiem, ze czegoś sensownego się dowiem a nie w niewiedzy będę żyła przez jakiś czas. A i tak przecież jest nam dosyć trudno, bo to ważny dla nas czas
no ja poszłam na nfz tylko po to żeby dostać skierowanie na badania..
Nee mogłabym chodzić tylko na nfz ii mieć usg tylko 3-4 w całej ciąży.. chyba bym do głowy dostała..
Rozwalają mnie gadki jak mówią, że nee zmierzą bo to takie małe.. -
Również uważam, że jak ma się jakis pakiet dodatkowy opieki medycznej to nie warto przepłacać. Ja mam bardzo dobrej ginekologa, który przyjmuje i prywatnie i na NFZ, więc będę chodzić w zależności od terminów. Też mam dodatkowy pakiet ale nie mam tam żadnego sprawdzonego lekarza, a w związku z moimi mutacjami, wolę chodzić do osoby, która ma o tej mojej trombofilii jakiekolwiek pojęcie
. Raga . lubi tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
A co do fantastycznych tekstów ginekologów, to ten szanowny, co mi powiedział, że moje siostry albo poronią albo nie i nie mają robić żadnych badań, to ten sam znajomej powiedział, gdy nie umiała od dłuższego czasu zajść w ciążę, że ma zrobić skok w bok, może z kimś innym się uda. I że on już jest chrzestnym dla jednego takiego dziecka. Więc wiecie, czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać 🤪😂
Foto_Anna lubi tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu wrote:A co do fantastycznych tekstów ginekologów, to ten szanowny, co mi powiedział, że moje siostry albo poronią albo nie i nie mają robić żadnych badań, to ten sam znajomej powiedział, gdy nie umiała od dłuższego czasu zajść w ciążę, że ma zrobić skok w bok, może z kimś innym się uda. I że on już jest chrzestnym dla jednego takiego dziecka. Więc wiecie, czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać 🤪😂
annkaa lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim .
Dziewczyny kazda ciaza jest inna , w jednej bedzie serduszko widac w 6 tc a w drugim dopiero w 8 choc wydaje sie t9 mega pozno . Glowki do gory .
Dlatego Ja uwazam psobiscie ze wizyty przed 6-7 tc sa bez sensu bo nie zawsze moze wyjsc xos widocznego i wtedy my dostajemy jebca doslownie a za pare dni juz tam piekna dzidzia rosnie .
Piegusek mowisz 4 usg glowy bys dostala hahaha . Ja mam tu w uk tylko dwa na cala ciaze ... 12 tc i 20 tc . To jest dramat . -
ZakręconaOna wrote:Hej wszystkim .
Dziewczyny kazda ciaza jest inna , w jednej bedzie serduszko widac w 6 tc a w drugim dopiero w 8 choc wydaje sie t9 mega pozno . Glowki do gory .
Dlatego Ja uwazam psobiscie ze wizyty przed 6-7 tc sa bez sensu bo nie zawsze moze wyjsc xos widocznego i wtedy my dostajemy jebca doslownie a za pare dni juz tam piekna dzidzia rosnie .
Piegusek mowisz 4 usg glowy bys dostala hahaha . Ja mam tu w uk tylko dwa na cala ciaze ... 12 tc i 20 tc . To jest dramat .
Noo.. Nee do końca rozumiem czemu tak mało tych usg.. W końcu na usg widać czy coś się dzieje.. -
Tez nie rozumiem czemu tak mało robią usg 😐
Zmieniłam termin wizyty i idę jutro na 19:30 😁
Od poniedziałku mam cos do załatwienia przed praca i latam od rana i padam na twarz..
Wiec chociaż w piątek rano będę miała luz i od razu do roboty pojadę
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
ZakręconaOna wrote:Hej wszystkim .
Piegusek mowisz 4 usg glowy bys dostala hahaha . Ja mam tu w uk tylko dwa na cala ciaze ... 12 tc i 20 tc . To jest dramat .sisi lubi tę wiadomość
-
Qastera wrote:W sumie to nijak:)
Mówił, żebym przyszła za tydzień na USG i z wynikami badań to wtedy już coś będzie widać
I zapisałam się w takim razie na 14/06
Ja też mam wizytę 14 czerwca. Pierwszą
-
Aguuu wrote:A co do fantastycznych tekstów ginekologów, to ten szanowny, co mi powiedział, że moje siostry albo poronią albo nie i nie mają robić żadnych badań, to ten sam znajomej powiedział, gdy nie umiała od dłuższego czasu zajść w ciążę, że ma zrobić skok w bok, może z kimś innym się uda. I że on już jest chrzestnym dla jednego takiego dziecka. Więc wiecie, czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać 🤪😂
Ludu!
-
anita92222 wrote:Tzn na bieliźnie taki śluz podbarwiony kolorem?👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️