X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    chodź do Medicovera, a najwyzej jak bedziesz miała wątpliwości to skonsultujesz prywatnie.

Ale ale, jak wizyta?

W sumie to nijak:)
    Mówił, żebym przyszła za tydzień na USG i z wynikami badań to wtedy już coś będzie widać:)
    I zapisałam się w takim razie na 14/06 :)

. Raga ., Gagaga, Foto_Anna lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bylam na wizycie na NFZ, lekarz zrobił usg, jest pęcherzyk, ale nawet go
    nie zmierzył i nie zbliżył żeby zobaczyc czy jest zarodek bo stwierdził że na tym etapie tego nie weryfikuje i kazał przyjść za 2 tyg, 14go mam wizytę u lekarza gdzie będę prowadzić ciążę ( medicover- pakiet z pracy)

. Raga . lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Ja dziś bylam na wizycie na NFZ, lekarz zrobił usg, jest pęcherzyk, ale nawet go
    nie zmierzył i nie zbliżył żeby zobaczyc czy jest zarodek bo stwierdził że na tym etapie tego nie weryfikuje i kazał przyjść za 2 tyg, 14go mam wizytę u lekarza gdzie będę prowadzić ciążę ( medicover- pakiet z pracy)

eh ten NFZ...

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:

ja miałam tak samo.. ale mi kazał przyjść za 4tygodnie ;p więc no..

4018d16ae9.png
  • baksia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze jestem załamana tym NFZ... nie mówię bo pewnie można spotkać super lekarza ale większość razy słyszę, ze nie chcieli zrobić usg bo za wcześnie bo coś, ze nie chcą dać skierowania na badania... jakiś czas temu moja koleżanka była u gin na NFZ bo zależało jej na lekach bo miała sporo podwyższona prolaktyne (prywatnie miała iść później, bo terminu nie było) a facet do niej ze ma dobre wyniki 🤦‍♀️ A ona się pyta czy nie będzie miała problemu Aby zajść w ciążę z takim wynikiem prolaktyny, a on do niej ,, a co ma Pani między nogami? No właśnie czyli jest szansa aby Pani urodziła dziecko,, no w szoku byłam jak mi to opowiedziała 😲
    Dlatego ja chyba wole zapłacić i iść na wizytę gdzie wiem, ze czegoś sensownego się dowiem a nie w niewiedzy będę żyła przez jakiś czas. A i tak przecież jest nam dosyć trudno, bo to ważny dla nas czas

. Raga ., Gagaga lubią tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się oczywiscie zaczęłam martwić bo we wcześniejszej ciąży w 5t2d było już widać serce,a teraz nawet nie wiem czy zarodek jest, bo tylko zobaczył że jest pęcherzyk i koniec usg, ehh....

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Już się oczywiscie zaczęłam martwić bo we wcześniejszej ciąży w 5t2d było już widać serce,a teraz nawet nie wiem czy zarodek jest, bo tylko zobaczył że jest pęcherzyk i koniec usg, ehh....

Nie zamartwiaj się....widać, że lekarz na którego trafiłaś yhym powiedzmy "miał zły dzień".

Ja nie wiem jak to jest na wizytach z NFZ bo nigdy w życiu nie byłam, właśnie z takich powodów jak opisujecie swoje historie. :/

To przykre, że trzeba płacić, żeby uzyskać wyczerpującą wiedzę i czuć się bezpiecznie zaopiekowaną...

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Powiem Wam, ze jestem załamana tym NFZ... nie mówię bo pewnie można spotkać super lekarza ale większość razy słyszę, ze nie chcieli zrobić usg bo za wcześnie bo coś, ze nie chcą dać skierowania na badania... jakiś czas temu moja koleżanka była u gin na NFZ bo zależało jej na lekach bo miała sporo podwyższona prolaktyne (prywatnie miała iść później, bo terminu nie było) a facet do niej ze ma dobre wyniki 🤦‍♀️ A ona się pyta czy nie będzie miała problemu Aby zajść w ciążę z takim wynikiem prolaktyny, a on do niej ,, a co ma Pani między nogami? No właśnie czyli jest szansa aby Pani urodziła dziecko,, no w szoku byłam jak mi to opowiedziała 😲
    Dlatego ja chyba wole zapłacić i iść na wizytę gdzie wiem, ze czegoś sensownego się dowiem a nie w niewiedzy będę żyła przez jakiś czas. A i tak przecież jest nam dosyć trudno, bo to ważny dla nas czas

no ja poszłam na nfz tylko po to żeby dostać skierowanie na badania..
    Nee mogłabym chodzić tylko na nfz ii mieć usg tylko 3-4 w całej ciąży.. chyba bym do głowy dostała..
    Rozwalają mnie gadki jak mówią, że nee zmierzą bo to takie małe..

4018d16ae9.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również uważam, że jak ma się jakis pakiet dodatkowy opieki medycznej to nie warto przepłacać. Ja mam bardzo dobrej ginekologa, który przyjmuje i prywatnie i na NFZ, więc będę chodzić w zależności od terminów. Też mam dodatkowy pakiet ale nie mam tam żadnego sprawdzonego lekarza, a w związku z moimi mutacjami, wolę chodzić do osoby, która ma o tej mojej trombofilii jakiekolwiek pojęcie :)

. Raga . lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fantastycznych tekstów ginekologów, to ten szanowny, co mi powiedział, że moje siostry albo poronią albo nie i nie mają robić żadnych badań, to ten sam znajomej powiedział, gdy nie umiała od dłuższego czasu zajść w ciążę, że ma zrobić skok w bok, może z kimś innym się uda. I że on już jest chrzestnym dla jednego takiego dziecka. Więc wiecie, czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać 🤪😂

Foto_Anna lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    A co do fantastycznych tekstów ginekologów, to ten szanowny, co mi powiedział, że moje siostry albo poronią albo nie i nie mają robić żadnych badań, to ten sam znajomej powiedział, gdy nie umiała od dłuższego czasu zajść w ciążę, że ma zrobić skok w bok, może z kimś innym się uda. I że on już jest chrzestnym dla jednego takiego dziecka. Więc wiecie, czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać 🤪😂
    Ciekawe czy taka sama poradę daje jak mąż jest obok :p

annkaa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim .
    Dziewczyny kazda ciaza jest inna , w jednej bedzie serduszko widac w 6 tc a w drugim dopiero w 8 choc wydaje sie t9 mega pozno . Glowki do gory .
    Dlatego Ja uwazam psobiscie ze wizyty przed 6-7 tc sa bez sensu bo nie zawsze moze wyjsc xos widocznego i wtedy my dostajemy jebca doslownie a za pare dni juz tam piekna dzidzia rosnie .

Piegusek mowisz 4 usg glowy bys dostala hahaha . Ja mam tu w uk tylko dwa na cala ciaze ... 12 tc i 20 tc . To jest dramat .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej wszystkim .
    Dziewczyny kazda ciaza jest inna , w jednej bedzie serduszko widac w 6 tc a w drugim dopiero w 8 choc wydaje sie t9 mega pozno . Glowki do gory .
    Dlatego Ja uwazam psobiscie ze wizyty przed 6-7 tc sa bez sensu bo nie zawsze moze wyjsc xos widocznego i wtedy my dostajemy jebca doslownie a za pare dni juz tam piekna dzidzia rosnie .

Piegusek mowisz 4 usg glowy bys dostala hahaha . Ja mam tu w uk tylko dwa na cala ciaze ... 12 tc i 20 tc . To jest dramat .

Noo.. Nee do końca rozumiem czemu tak mało tych usg.. W końcu na usg widać czy coś się dzieje..

4018d16ae9.png
  • baksia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie rozumiem czemu tak mało robią usg 😐

Zmieniłam termin wizyty i idę jutro na 19:30 😁
    Od poniedziałku mam cos do załatwienia przed praca i latam od rana i padam na twarz..
    Wiec chociaż w piątek rano będę miała luz i od razu do roboty pojadę

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej wszystkim .

I prywatnie też nie możesz więcej razy iść na USG?

sisi lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    W sumie to nijak:)
    Mówił, żebym przyszła za tydzień na USG i z wynikami badań to wtedy już coś będzie widać:)
    I zapisałam się w takim razie na 14/06 :)

Ja też mam wizytę 14 czerwca. Pierwszą :) <3

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:

Ludu! :D

615b339a2332374cmed.jpg

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • martakam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że jutro wizyta. Właśnie zauważyłam leciusieńko, ale dosłownie lekko wpadajacy w brąz śluz... Może od upału?

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn na bieliźnie taki śluz podbarwiony kolorem?

• martakam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Tzn na bieliźnie taki śluz podbarwiony kolorem?
    Właśnie dopiero przy podcieraniu. Musiałam się mocno przyjrzeć, bo ja normalnie mam lekko żołtawy śluz, ale ten był troszeczkę ciemniejszy.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ