X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    ja okres 27.04 A owulke 13 lub 17 ;)
    A powiedz mi, bo nie pamiętam już tak na bieżąco tyle się dzieje więc wybacz, miałaś już usg, widziałaś już dzieciątko? Bo widzę, że mamy podobnie z owulacja, terminami i jestem ciekawa :) jak beta u ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Moja beta 30.05 213
    03.06 2540

Jutro mam wizytę, może będzie pecherzyk

Widziałam u Ciebie, faktycznie mamy podobnie! Kiedy masz jakas wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 23:03

• BlueHoney Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem po wizycie, 6+2, serduszko BIJE ♡ Termin na 25.01. jednak :) Bąbel ma 7mm.

Bożenka, Aguuu, RudyLis, Gagaga, ppieguskaa, baksia, . Raga ., Foto_Anna, Kate86 lubią tę wiadomość

SYN ♡ 06.2016 ♡ 3 latka ♡
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueHoney, wspaniałe 💓 ja będę w 6+0, może też będzie serduszko. Ale to jeszcze tydzień 🤪
    Powiem Wam, że ciężki dzień, strasznie upalny. Pracy masa, ale wykorzystałam dziś ogródek i przy okazji się trochę zresetowalam.
    Nie mogłam już dziś wytrzymać i przy rozmowie z moją mamą mówię do niej babcia. Mama nadaje dalej, a za chwilę co? Babcia? Będę babcią? I zaczęła coś tam śpiewać, popłakała się 😂 chciałam poinformować ją dopiero po wizycie u lekarza, ale ciężko jest to ukrywać, jeśli ktoś był praktycznie cały czas na bieżąco z dzidziusiowymi sprawami😁 więc miłe zakończenie dnia:)

Gagaga, baksia, Foto_Anna, BlueHoney, annkaa lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • martakam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wariatka ciągle nie wierzę w te 2 kreski. Kupiłam sobie wczoraj w Rossmannie Bobotest 😂😂😂 zrobiłam z wiecznego moczu i kreska testowa mocniejsza od kontrolnej i jakoś mi się lepiej zrobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 07:15

Gagaga lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • baksia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueHoney - super ! ❤️
    Ja mam wizytę w piątek będzie to 6t3d, nie mogę się doczekać...
    Gagaga - pęcherzyk będzie na pewno, wydaje mi się ze zarodek tez powinien nie wiem jak z serduszkiem. Który mniej więcej tc u Ciebie ? Trzymam kciuki Kochana ! Daj znać koniecznie po wizycie ❤️

. Raga ., BlueHoney lubią tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    BlueHoney - super ! ❤️
    Gagaga - pęcherzyk będzie na pewno, wydaje mi się ze zarodek tez powinien nie wiem jak z serduszkiem. Który mniej więcej tc u Ciebie ? Trzymam kciuki Kochana ! Daj znać koniecznie po wizycie ❤️

z synem widać było serce 6tc2
    aa teraz byłam w 5tc4 ii był pęcherzyk

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    BlueHoney - super ! ❤️

według OM 5t4d, ale moim zdaniem ciąża jest co najmniej kilka dni młodsza ( do tygodnia), więc liczę na pęcherzyk, a zarodek to już by było tyyyylleeeeee dobrego ;)
    Z córką gdzieś ok 7t widziałam serduszko.
    Wizyta o 20.00 więc wieczorem dam znać, dzięki!

Miłego dnia Dziewczyny

• martakam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę. Będzie 5t i 4 lub 5 dzień, bo różnie aplikacje mi podają z jakiegoś podowu.
    Przychodnia, do której chodzę ma bardzo dobry sprzęt, więc po cichutku liczę na to serduszko, chociaż wiem, że pewnie za wcześnie.
    Następną wizytę mam 27 czerwca dopiero, ale może w międzyczasie na samo usg skoczę ;)

Gagaga lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pokazuje, że to piąty tydzień, a dokładniej pisze 4tc +4,no zobaczymy, lekarz mówił, że mogę w piątek przyjechać, ale nie mam jakoś pewności czy w ogóle będzie widać pęcherzyk, czy się nie rozczaruje znów..☹️ Dzisiaj zrobiłam jeszcze betę, żeby sprawdzić czy ma to sens. Z córką był widać pęcherzyk w 5 tygodniu, ale też wtedy nie sprawdzałam cykli, nie wiedziałam który dzień zpo prostu dwa tygodnie było po okresie 😁😜

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie takie piękne te bety ztak szybko to przyrasta, że szok 💓

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny martwię się, bo pracuję w sklepie dyskontowym, co prawda na kierowniczym stanowisku, ale jest bardzo dużo dźwigania 😕😕

Ja też dużo miałam dźwigania i poszłam na L4 zwłaszcza że z tym krwiakiem mam problem..
    Kiedy idziesz do gina?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju sorki dziewczyny to nie ten wątek 😏 szok już lutowki. Gratulacje dla Was 😏

. Raga ., Gagaga lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj wybrałam na wizytę :)
    Wiem ze za wcześnie i nie liczylam na usg nawet ale czulam taka potrzebe :p

Poszlam do lekarza z pakietu z pracy - medicover i w sumie nawet bylam zadowolona. Dał mi skierowania na wszystkie badania i mam przyjść na usg za tydzień.

I mam teraz wątpliwości.. chcialam chodzić typowo prywatnie i tak bylam nastawiona.. ale skoro mam taką opieke z pracy. .. w moim mieście wizyta z usg to 200zł, wiec jednak nie mało. Do tego badania...
    Nie żebym chciała przyoszczedzic ale czy jest sens płacić za cos co mam za darmo?

A jak wszystko jest ok to chyba ginekolog za bardzo nie ma wpływu na przebieg ciąży przeciez, tylko kontroluje.

. Raga ., Bożenka lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Poszlam do lekarza z pakietu z pracy - medicover i w sumie nawet bylam zadowolona. Dał mi skierowania na wszystkie badania i mam przyjść na usg za tydzień.

I mam teraz wątpliwości.. chcialam chodzić typowo prywatnie i tak bylam nastawiona.. ale skoro mam taką opieke z pracy. .. w moim mieście wizyta z usg to 200zł, wiec jednak nie mało. Do tego badania...
    Nie żebym chciała przyoszczedzic ale czy jest sens płacić za cos co mam za darmo?

A jak wszystko jest ok to chyba ginekolog za bardzo nie ma wpływu na przebieg ciąży przeciez, tylko kontroluje.

Jak masz za darmo to nie ma się co zastanawiać :) a zaoszczędzone zawsze możesz wydać na wyprawkę :)
    Tym bardziej jeśli ciąża będzie przebiegać bez problemów. :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Ja będę chodzić do prywatnej przychodni, która dzięki mojej firmie ma podpisaną umowę z Luxmedem. Ma bardzo dobrych specjalistów, więc też nie mam zamiaru szukać czegoś prywatnie. Zawsze to te parę tysięcy na dziecko zaoszczędzone.
    Jak nie daj Boże cokolwiek będzie nie tak zawsze można gdzieś jechać i skonsultować.

. Raga . lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnia miesiączka też 24.04 a owulacja 8.05 - to był 15DC.
    Byłam wtedy na monitoringu i pęcherzyk miał 25 mm i dostałam odrazu zastrzyk z Oviterelle i w tym dniu pękł :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Ja też MMA Luxmed cała opieka prenatalna i badania za darmo, mój lekarz jest super jak na razie 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

chodź do Medicovera, a najwyzej jak bedziesz miała wątpliwości to skonsultujesz prywatnie.

Ale ale, jak wizyta?

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ojeju sorki dziewczyny to nie ten wątek 😏 szok już lutowki. Gratulacje dla Was 😏
    U nas też możesz pisać pytać, odpowiadać. Każda wiedza jest nam potrzebna 😀

Tinnera lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ