Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobry temat wózki... wczoraj byliśmy z ciekawości w Smyku i oglądałam Bebetto, Adamex, Cybex i jeszcze jakieś. Ten Bebetto Holland był nawet okej ale jakiś taki "rozlazły" :D To będzie ciężki orzech dla nas coś czuję...

Ale u mnie musi być amortyzacja no i nie może być lekki bo kilka schodów musze przejść na klatkę aby dojść do windy, na szczęście windę mamy sporą.

Słuchajcie, któraś z Was zamawiała spodnie ciążowe? Ja już jestem w sporym kryzysie i na dniach, a najlepiej dzisiaj muszę zamówić bo nie mam w czym chodzić w nic się nie dopinam. Patrzę na allegro i zastanawiam się czy kupić normalnie 38 taki jak noszę czy 40 już większe...

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ja zamawialam rozmiarowke którą normalnie nosze. Materiał i tak jest lekko rozciagliwy więc liczę że będę się mieścić do końca. Jeśli chodzi o spodnie to ja też nie lubię jak mi później gdzieś wiszą bo zawsze podczas noszenia materiał się trochę rozciaga.

zuzi_c lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy ile i gdzie się przytyje. W 1 ciąży poszło mi tylko w brzuch. W drugiej po całości i bardzo puchłam. To było dziwne bo rozmiar 36/38 zamieniłam na 42 i wszystko się powiększyło (a normalnie tyje tylko w brzuch) no i 2 tyg po porodzie dalej byłam tak opuchnięta, że wyglądałam jak piankowy ludzik :( Wagowo przytyłam 12 kg, a wizualnie wyglądałam na min +30

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    Hehe No temat wózków ciężka sprawa - zwłaszcza ze to nie jest mały koszt ;/
    Co do spodnie to się ostatanio wkurzylam - chciałam zamówić te z Lidla j co ? Nie ma już na ich stronie ! ;(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    No i wg mnie zależy tez jakie spodnie - w sensie niektóre jeansy są bardziej rozciągliwe a niektóre są takie typowe jeansy sztywne (ja takich nie lubie! Ciśnie mnie wszędzie itd)

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa przy synu kupiłam bebetto vulcano.. Mieszkam w domu.. Wiec waga mnie nee interesowała.. Hmm teraz jakbym jeszcze raz kupowała. To gondole w sumie kupiłabym używana.. Aa później zainwestowala w dobra spacerowke.. Choć mój syn szybko zrezygnował z wózka..
    Mamy też nosidło tula.. Ii jeśli chodzi o jakieś wypady do sklepów to wolimy go w nosidle.. Bo w wózku szybko się nudzil ii wychodził.
    Aa druga sprawa mieszkając w domu.. To latem nee było spacerów.. Bo wolałam go wystawić na taras jak spal ii iść do ogródka..
    Aa już całkiem inna sprawa, że w gondoli to się darł tak jakby go zazynali.. 🤦
    Szybko przeszli do spacerowki jakoś koło 5miesiaca na pollezaco jeździł..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy :/ Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.

Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siły :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • martakam Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107, prog 26,8
    17.12.2025 beta 332
    20.12.2025 beta 1568, prog 22,4
    08.02.2026 wyniki Nifty Pro, zdrowa dziewczynka 🌸

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dolegliwościami u mnie jest różnie. Najgorsze są zaparcia, jak doszedł do tego ból w okolicy sromu to już w ogóle kaplica. I mam problem z zaworotami głowy i osłabianiem. Ostatnio jak stałam w sklepie w kolejce to musiałam zostawić zakupy i wyjść stamtąd, bo mało brakowało, a bym zemdlała. Rano na zakupy raczej sama wyjść nie mogę, bo zanim mój organizm się rozkręci to jest południe, a za to wieczorem od paru dni miewam nudności. Wcale ten drugi trymestr nie jest dla mnie taki piękny, wolałam pierwszy 😃😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zupełnie nic nie jest. Ostatnio byłam na imprezie firmowej i przetanczylam kilka godzin. Brzuch czasem gdzieś zaboli ale to więzadła. Wróciła mi energia choć w nocy śpię jak zabita i miewam drzemki popoludniami jak się da z Synem. W spodnie się jeszcze zapinam ale już preferuje sukienki bo wieczorem ściska.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie początek 2 trymestru był ok, ale to może był z tydzień dobrego samopoczucia A potem znowu wróciło :D zaparcia też mam, na zmianę z biegunką, ech no trzeba to jakoś znieść

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie lidlowych nie ma! Ale znalazłam babeczke u mnie w mieście, która sprzedaje nowe po 39 zł na razie czekam na odpowiedź.

Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie okej. Od 4 dni mam lekkie zasłabnięcia i ciężko mi ustać dłużej niż 5 minut. Dzisiaj mam neurologa bo jestem pod stałą opieką. Ale poza tym super mdłości nie ma. Pracuję właściwie na 2 etaty bo w korpo i mam też swoją działalność :) Ale jakoś wszystko staram się pogodzić z pomocą męża. Mega się cieszę, że mam tyle siły chociaż nie ukrywam sobota to u mnie zazwyczaj dzień spania bo nie mam siły żyć po całym tygodniu :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zuzi
    No i wg mnie zależy tez jakie spodnie - w sensie niektóre jeansy są bardziej rozciągliwe a niektóre są takie typowe jeansy sztywne (ja takich nie lubie! Ciśnie mnie wszędzie itd)
    taaak te sztywne są okropne!

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie też średnio, tzn raz lepiej raz gorzej.
    Akurat u mnie jest lepsze niż w 1 trymestrze, ale szczerzę mówiąc miałam nadzieję, że 2 trymestr będzie super ekstra, a tutaj szału nie ma:)
    Mdłości też się pojawiają, osłabienie oczywiście (najgorzej jest jak połozę się po pracy po obiedzie... potem jest tak ciężko wstać:)) , najgorsze jak dla mnie jest częste oddawanie moczu. Nie mogę wyjść na dłuższy spacer gdzieś gdzie nie ma wc:(

No i wczoraj weszłam na wagę i patrzę a tu od ostatniego pomiaru wagi (2 tygodnie temu) przytyłam 2,3kg :O Zupełnie tego nie odczułam, to moje pierwsze + kilogramy w ciąży :)
    Jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:54

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do wozka to Ja mam jeszcze po synu mega go lubie i zostawiliamy . Tym bardziej ze nigdzie nie jest zniszczony :)

Co do spodni patrzylam ostatnio na ciazowe wzielam rozmiar wieksze to tak musialy w brzuchu ze hej ale.na ostatek ciazy by sie nadalo na brzuch . W nogach oczywiscie ok bo mnie w ciazy idzie mega w cale cialo szczegolnie nogi ;( zawsze nosze ok 3 rozmiarow wieksze ciuxhy w ciazy :(

Co do samopoczucia od wczoraj mam.cholerne mdlosci calodniowe I nocne plus wymioty :( mimo.lekow... no coz . Zawroty tez mam.czasem I tez czasem.coa pociagnie ale jak.opisalam poloznej te sytuacje powiedziala ze calkowicie normalne !:)
    Wrocilam do pracy w tamtym tyg wiec jak cos mi bedzie doskwierac to juz mam problem hehe . Skonczylo.sie :D

A co do wagi to Ja mam juz 10.na plusie 😊🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:40

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te sztywne jeansy sa straszne!!!!

U mnie samopoczucie super, zero mdlosci, wieczorem torche zmeczona jestem ale w granicach normy :)

U mnie 3 kg na plusie juz!
    Z czego prawie 1,5 kg przybralam w czasie wkaacji wiec to sie nie liczy eheeeh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?
    Napisz ile kosztuje ten wózek, bo nie znam pl cen za bardzo i napisz czego oczekujesz od tego wózka. Czy musi być nowy czy może być używany?

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze to w sumie pół kilo mniej... Ale z drugiej strony jeansów już dobre pół miesiąca nie noszę, tylko legginsy, bo mi brzuchol trochę wybił :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wadze mam 1,5 kg, ale dopiero zaczęłam 2 trym.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy :/ Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.

Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siły :D
    No to pocieszę cię mam tak samo. Zaczęłam drugi trymestr z rozmachem. Powróciły mdłości , zgaga i zaczęły się bóle głowy. Teraz tydzień spędziłam nad jeziorem. Miał być relaks, spacery a większość czasu spędziłam w domku bo mnie tak głowa bolała. Apap nie pomagał. Dzisiaj kupiłam amol i będę smarować głowę albo okłady robić bo raczej nic innego nam nie wolno. Mnie pobolewają więzadła więc nieraz nie mogę się wyprostować. O wyjściu na słońce mogę pomarzyć bo jak tylko chwilę jestem w słońcu to od razu mi się robi duszno i kręci w głowie. W nocy nie śpię bo nie mogę a do tego nieraz chodzę z 10 razy siku więc pospane. Dzisiaj dopiero dobrze spałam od nie pamiętam kiedy. Drugi trymestr zaczęłam z wagą początkową także dopiero zaczynam liczenie kg. Podobno drugi trymestr jest tym lepszym ale na razie się nie zapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:39

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ