X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobry temat wózki... wczoraj byliśmy z ciekawości w Smyku i oglądałam Bebetto, Adamex, Cybex i jeszcze jakieś. Ten Bebetto Holland był nawet okej ale jakiś taki "rozlazły" :D To będzie ciężki orzech dla nas coś czuję...

Ale u mnie musi być amortyzacja no i nie może być lekki bo kilka schodów musze przejść na klatkę aby dojść do windy, na szczęście windę mamy sporą.

Słuchajcie, któraś z Was zamawiała spodnie ciążowe? Ja już jestem w sporym kryzysie i na dniach, a najlepiej dzisiaj muszę zamówić bo nie mam w czym chodzić w nic się nie dopinam. Patrzę na allegro i zastanawiam się czy kupić normalnie 38 taki jak noszę czy 40 już większe...

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ja zamawialam rozmiarowke którą normalnie nosze. Materiał i tak jest lekko rozciagliwy więc liczę że będę się mieścić do końca. Jeśli chodzi o spodnie to ja też nie lubię jak mi później gdzieś wiszą bo zawsze podczas noszenia materiał się trochę rozciaga.

zuzi_c lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy ile i gdzie się przytyje. W 1 ciąży poszło mi tylko w brzuch. W drugiej po całości i bardzo puchłam. To było dziwne bo rozmiar 36/38 zamieniłam na 42 i wszystko się powiększyło (a normalnie tyje tylko w brzuch) no i 2 tyg po porodzie dalej byłam tak opuchnięta, że wyglądałam jak piankowy ludzik :( Wagowo przytyłam 12 kg, a wizualnie wyglądałam na min +30

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    Hehe No temat wózków ciężka sprawa - zwłaszcza ze to nie jest mały koszt ;/
    Co do spodnie to się ostatanio wkurzylam - chciałam zamówić te z Lidla j co ? Nie ma już na ich stronie ! ;(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    No i wg mnie zależy tez jakie spodnie - w sensie niektóre jeansy są bardziej rozciągliwe a niektóre są takie typowe jeansy sztywne (ja takich nie lubie! Ciśnie mnie wszędzie itd)

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa przy synu kupiłam bebetto vulcano.. Mieszkam w domu.. Wiec waga mnie nee interesowała.. Hmm teraz jakbym jeszcze raz kupowała. To gondole w sumie kupiłabym używana.. Aa później zainwestowala w dobra spacerowke.. Choć mój syn szybko zrezygnował z wózka..
    Mamy też nosidło tula.. Ii jeśli chodzi o jakieś wypady do sklepów to wolimy go w nosidle.. Bo w wózku szybko się nudzil ii wychodził.
    Aa druga sprawa mieszkając w domu.. To latem nee było spacerów.. Bo wolałam go wystawić na taras jak spal ii iść do ogródka..
    Aa już całkiem inna sprawa, że w gondoli to się darł tak jakby go zazynali.. 🤦
    Szybko przeszli do spacerowki jakoś koło 5miesiaca na pollezaco jeździł..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy :/ Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.

Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siły :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • martakam Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dolegliwościami u mnie jest różnie. Najgorsze są zaparcia, jak doszedł do tego ból w okolicy sromu to już w ogóle kaplica. I mam problem z zaworotami głowy i osłabianiem. Ostatnio jak stałam w sklepie w kolejce to musiałam zostawić zakupy i wyjść stamtąd, bo mało brakowało, a bym zemdlała. Rano na zakupy raczej sama wyjść nie mogę, bo zanim mój organizm się rozkręci to jest południe, a za to wieczorem od paru dni miewam nudności. Wcale ten drugi trymestr nie jest dla mnie taki piękny, wolałam pierwszy 😃😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zupełnie nic nie jest. Ostatnio byłam na imprezie firmowej i przetanczylam kilka godzin. Brzuch czasem gdzieś zaboli ale to więzadła. Wróciła mi energia choć w nocy śpię jak zabita i miewam drzemki popoludniami jak się da z Synem. W spodnie się jeszcze zapinam ale już preferuje sukienki bo wieczorem ściska.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie początek 2 trymestru był ok, ale to może był z tydzień dobrego samopoczucia A potem znowu wróciło :D zaparcia też mam, na zmianę z biegunką, ech no trzeba to jakoś znieść

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie lidlowych nie ma! Ale znalazłam babeczke u mnie w mieście, która sprzedaje nowe po 39 zł na razie czekam na odpowiedź.

Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie okej. Od 4 dni mam lekkie zasłabnięcia i ciężko mi ustać dłużej niż 5 minut. Dzisiaj mam neurologa bo jestem pod stałą opieką. Ale poza tym super mdłości nie ma. Pracuję właściwie na 2 etaty bo w korpo i mam też swoją działalność :) Ale jakoś wszystko staram się pogodzić z pomocą męża. Mega się cieszę, że mam tyle siły chociaż nie ukrywam sobota to u mnie zazwyczaj dzień spania bo nie mam siły żyć po całym tygodniu :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zuzi
    No i wg mnie zależy tez jakie spodnie - w sensie niektóre jeansy są bardziej rozciągliwe a niektóre są takie typowe jeansy sztywne (ja takich nie lubie! Ciśnie mnie wszędzie itd)
    taaak te sztywne są okropne!

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie też średnio, tzn raz lepiej raz gorzej.
    Akurat u mnie jest lepsze niż w 1 trymestrze, ale szczerzę mówiąc miałam nadzieję, że 2 trymestr będzie super ekstra, a tutaj szału nie ma:)
    Mdłości też się pojawiają, osłabienie oczywiście (najgorzej jest jak połozę się po pracy po obiedzie... potem jest tak ciężko wstać:)) , najgorsze jak dla mnie jest częste oddawanie moczu. Nie mogę wyjść na dłuższy spacer gdzieś gdzie nie ma wc:(

No i wczoraj weszłam na wagę i patrzę a tu od ostatniego pomiaru wagi (2 tygodnie temu) przytyłam 2,3kg :O Zupełnie tego nie odczułam, to moje pierwsze + kilogramy w ciąży :)
    Jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:54

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do wozka to Ja mam jeszcze po synu mega go lubie i zostawiliamy . Tym bardziej ze nigdzie nie jest zniszczony :)

Co do spodni patrzylam ostatnio na ciazowe wzielam rozmiar wieksze to tak musialy w brzuchu ze hej ale.na ostatek ciazy by sie nadalo na brzuch . W nogach oczywiscie ok bo mnie w ciazy idzie mega w cale cialo szczegolnie nogi ;( zawsze nosze ok 3 rozmiarow wieksze ciuxhy w ciazy :(

Co do samopoczucia od wczoraj mam.cholerne mdlosci calodniowe I nocne plus wymioty :( mimo.lekow... no coz . Zawroty tez mam.czasem I tez czasem.coa pociagnie ale jak.opisalam poloznej te sytuacje powiedziala ze calkowicie normalne !:)
    Wrocilam do pracy w tamtym tyg wiec jak cos mi bedzie doskwierac to juz mam problem hehe . Skonczylo.sie :D

A co do wagi to Ja mam juz 10.na plusie 😊🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:40

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te sztywne jeansy sa straszne!!!!

U mnie samopoczucie super, zero mdlosci, wieczorem torche zmeczona jestem ale w granicach normy :)

U mnie 3 kg na plusie juz!
    Z czego prawie 1,5 kg przybralam w czasie wkaacji wiec to sie nie liczy eheeeh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?
    Napisz ile kosztuje ten wózek, bo nie znam pl cen za bardzo i napisz czego oczekujesz od tego wózka. Czy musi być nowy czy może być używany?

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze to w sumie pół kilo mniej... Ale z drugiej strony jeansów już dobre pół miesiąca nie noszę, tylko legginsy, bo mi brzuchol trochę wybił :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wadze mam 1,5 kg, ale dopiero zaczęłam 2 trym.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy :/ Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.

Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siły :D
    No to pocieszę cię mam tak samo. Zaczęłam drugi trymestr z rozmachem. Powróciły mdłości , zgaga i zaczęły się bóle głowy. Teraz tydzień spędziłam nad jeziorem. Miał być relaks, spacery a większość czasu spędziłam w domku bo mnie tak głowa bolała. Apap nie pomagał. Dzisiaj kupiłam amol i będę smarować głowę albo okłady robić bo raczej nic innego nam nie wolno. Mnie pobolewają więzadła więc nieraz nie mogę się wyprostować. O wyjściu na słońce mogę pomarzyć bo jak tylko chwilę jestem w słońcu to od razu mi się robi duszno i kręci w głowie. W nocy nie śpię bo nie mogę a do tego nieraz chodzę z 10 razy siku więc pospane. Dzisiaj dopiero dobrze spałam od nie pamiętam kiedy. Drugi trymestr zaczęłam z wagą początkową także dopiero zaczynam liczenie kg. Podobno drugi trymestr jest tym lepszym ale na razie się nie zapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:39

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ