LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dobry temat wózki... wczoraj byliśmy z ciekawości w Smyku i oglądałam Bebetto, Adamex, Cybex i jeszcze jakieś. Ten Bebetto Holland był nawet okej ale jakiś taki "rozlazły" To będzie ciężki orzech dla nas coś czuję...
Ale u mnie musi być amortyzacja no i nie może być lekki bo kilka schodów musze przejść na klatkę aby dojść do windy, na szczęście windę mamy sporą.
Słuchajcie, któraś z Was zamawiała spodnie ciążowe? Ja już jestem w sporym kryzysie i na dniach, a najlepiej dzisiaj muszę zamówić bo nie mam w czym chodzić w nic się nie dopinam. Patrzę na allegro i zastanawiam się czy kupić normalnie 38 taki jak noszę czy 40 już większe... -
Zuzi ja zamawialam rozmiarowke którą normalnie nosze. Materiał i tak jest lekko rozciagliwy więc liczę że będę się mieścić do końca. Jeśli chodzi o spodnie to ja też nie lubię jak mi później gdzieś wiszą bo zawsze podczas noszenia materiał się trochę rozciaga.
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Dużo zależy ile i gdzie się przytyje. W 1 ciąży poszło mi tylko w brzuch. W drugiej po całości i bardzo puchłam. To było dziwne bo rozmiar 36/38 zamieniłam na 42 i wszystko się powiększyło (a normalnie tyje tylko w brzuch) no i 2 tyg po porodzie dalej byłam tak opuchnięta, że wyglądałam jak piankowy ludzik Wagowo przytyłam 12 kg, a wizualnie wyglądałam na min +30
-
Zuzi
Hehe No temat wózków ciężka sprawa - zwłaszcza ze to nie jest mały koszt ;/
Co do spodnie to się ostatanio wkurzylam - chciałam zamówić te z Lidla j co ? Nie ma już na ich stronie ! ;(09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zuzi
No i wg mnie zależy tez jakie spodnie - w sensie niektóre jeansy są bardziej rozciągliwe a niektóre są takie typowe jeansy sztywne (ja takich nie lubie! Ciśnie mnie wszędzie itd)zuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Aa przy synu kupiłam bebetto vulcano.. Mieszkam w domu.. Wiec waga mnie nee interesowała.. Hmm teraz jakbym jeszcze raz kupowała. To gondole w sumie kupiłabym używana.. Aa później zainwestowala w dobra spacerowke.. Choć mój syn szybko zrezygnował z wózka..
Mamy też nosidło tula.. Ii jeśli chodzi o jakieś wypady do sklepów to wolimy go w nosidle.. Bo w wózku szybko się nudzil ii wychodził.
Aa druga sprawa mieszkając w domu.. To latem nee było spacerów.. Bo wolałam go wystawić na taras jak spal ii iść do ogródka..
Aa już całkiem inna sprawa, że w gondoli to się darł tak jakby go zazynali.. 🤦
Szybko przeszli do spacerowki jakoś koło 5miesiaca na pollezaco jeździł..
-
Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.
Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siły33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Z dolegliwościami u mnie jest różnie. Najgorsze są zaparcia, jak doszedł do tego ból w okolicy sromu to już w ogóle kaplica. I mam problem z zaworotami głowy i osłabianiem. Ostatnio jak stałam w sklepie w kolejce to musiałam zostawić zakupy i wyjść stamtąd, bo mało brakowało, a bym zemdlała. Rano na zakupy raczej sama wyjść nie mogę, bo zanim mój organizm się rozkręci to jest południe, a za to wieczorem od paru dni miewam nudności. Wcale ten drugi trymestr nie jest dla mnie taki piękny, wolałam pierwszy 😃😃
-
Mi zupełnie nic nie jest. Ostatnio byłam na imprezie firmowej i przetanczylam kilka godzin. Brzuch czasem gdzieś zaboli ale to więzadła. Wróciła mi energia choć w nocy śpię jak zabita i miewam drzemki popoludniami jak się da z Synem. W spodnie się jeszcze zapinam ale już preferuje sukienki bo wieczorem ściska.
-
U mnie właśnie początek 2 trymestru był ok, ale to może był z tydzień dobrego samopoczucia A potem znowu wróciło zaparcia też mam, na zmianę z biegunką, ech no trzeba to jakoś znieść33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
No własnie lidlowych nie ma! Ale znalazłam babeczke u mnie w mieście, która sprzedaje nowe po 39 zł na razie czekam na odpowiedź.
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie okej. Od 4 dni mam lekkie zasłabnięcia i ciężko mi ustać dłużej niż 5 minut. Dzisiaj mam neurologa bo jestem pod stałą opieką. Ale poza tym super mdłości nie ma. Pracuję właściwie na 2 etaty bo w korpo i mam też swoją działalność Ale jakoś wszystko staram się pogodzić z pomocą męża. Mega się cieszę, że mam tyle siły chociaż nie ukrywam sobota to u mnie zazwyczaj dzień spania bo nie mam siły żyć po całym tygodniu -
U mnie samopoczucie też średnio, tzn raz lepiej raz gorzej.
Akurat u mnie jest lepsze niż w 1 trymestrze, ale szczerzę mówiąc miałam nadzieję, że 2 trymestr będzie super ekstra, a tutaj szału nie ma:)
Mdłości też się pojawiają, osłabienie oczywiście (najgorzej jest jak połozę się po pracy po obiedzie... potem jest tak ciężko wstać) , najgorsze jak dla mnie jest częste oddawanie moczu. Nie mogę wyjść na dłuższy spacer gdzieś gdzie nie ma wc:(
No i wczoraj weszłam na wagę i patrzę a tu od ostatniego pomiaru wagi (2 tygodnie temu) przytyłam 2,3kg Zupełnie tego nie odczułam, to moje pierwsze + kilogramy w ciąży
Jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:54
-
Hej. Co do wozka to Ja mam jeszcze po synu mega go lubie i zostawiliamy . Tym bardziej ze nigdzie nie jest zniszczony
Co do spodni patrzylam ostatnio na ciazowe wzielam rozmiar wieksze to tak musialy w brzuchu ze hej ale.na ostatek ciazy by sie nadalo na brzuch . W nogach oczywiscie ok bo mnie w ciazy idzie mega w cale cialo szczegolnie nogi ;( zawsze nosze ok 3 rozmiarow wieksze ciuxhy w ciazy
Co do samopoczucia od wczoraj mam.cholerne mdlosci calodniowe I nocne plus wymioty mimo.lekow... no coz . Zawroty tez mam.czasem I tez czasem.coa pociagnie ale jak.opisalam poloznej te sytuacje powiedziala ze calkowicie normalne !
Wrocilam do pracy w tamtym tyg wiec jak cos mi bedzie doskwierac to juz mam problem hehe . Skonczylo.sie
A co do wagi to Ja mam juz 10.na plusie 😊🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:40
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Tak te sztywne jeansy sa straszne!!!!
U mnie samopoczucie super, zero mdlosci, wieczorem torche zmeczona jestem ale w granicach normy
U mnie 3 kg na plusie juz!
Z czego prawie 1,5 kg przybralam w czasie wkaacji wiec to sie nie liczy eheeeh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
martakam wrote:No z wózkiem to będzie problem. Jesteśmy nastawieni na razie na Bebetto Luca. Chociaż muszę wnieść ten wózek na 1 piętro. Jaka jest alternatywa lżejszego wózka w podobnej cenie?
-
U mnie na wadze to w sumie pół kilo mniej... Ale z drugiej strony jeansów już dobre pół miesiąca nie noszę, tylko legginsy, bo mi brzuchol trochę wybił33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika wrote:Hej Dziewczyny, a jak tam w ogóle Wasze samopoczucie? Ja to jeszcze od czasu do czasu mam mdłości, ale ostatnio strasznie mnie męczy zgaga i bóle głowy Idę w środę na wizytę się skonsultować czy i jakie leki ewentualnie mogę brać. Do tego brzuch mnie też różnie i w różnych miejscach pobolewa i nie wiem czy tak ma być, bo się rozciąga wszystko czy co.
Już pomijam fakt, że znowu nie mam na noc siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:39