X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 braci i mamy fajny kontakt choć najlepszy mam chyba z tym o rok starszym. Do tej pory się posprzeczamy ale cokolwiek się dzieje to dzwonimy do siebie i przegadamy. Nie mieszkaliśmy w 1 pokoju ale tak byliśmy wychowani. Mąż ma jednego brata i wydaje się że mają super kontakt ale to jest płytka gadka o pogodzie i takie tam,Teściowa to wogole jak sąsiadka bo ciężko z nią złapać coś większego i nic nie wie. Za to moja Mama jest super nawet mój Mąż z nią dużo rozmawia bo potrafi słuchać i służy mądra radą.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich obserwacji, przy dzieciach z małą różnicą łatwiej się nimi zajmować, gdy mają wspólny pokój (nie mylić ze wspólną sypialnią ;) Szczególnie gdy 2 jest na raz chora i w perspektywie jest kilka zarwanych nocy z rzędu. Później, to zależy od preferencji dziecka. W tamtym roku zmieniałam osobne pokoje na wspólny...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Hej dziewczyny ☺
    Miłej soboty Wam życzę i proszę o trzymanie kciuków bo zbieram się na wizytę.
    Czy Wy też zawsze macie takiego stresa?😐
    U mnie zawsze mega stres a cisnienie przed samym wejsciem do gabinetu chyba ze 300 :P

Ja do Lidla wybieram sie po poludniu, mam nadzieje ze cos jeszcze bedzie ;)

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama już była na łowach w Lidlu ;)
    Nakupiła ze ho ho ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.. No więc odetchnelam z ulgą bo wszystko jest dobrze. Twarzy pokazać dzieciątko nie chciało ale to co mas między nogami jaknajbardziej. Okazuje się że do naszej ekipy dołącza kolejny chłopiec 😊😊
    Od ostatniej wizyty to już kawał chłopa 😊😊
    Dzięki za kciuki😚😚😚

ppieguskaa, Bożenka, KasiaM, Shas91, ZakręconaOna, Dariah, Camilla13, . Raga ., zuzi_c, zulka, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny być może to pytanie już kiedyś padło, ale ja zupełnie nie wiem ile powinnam mieć ciuszków i w jakich rozmiarach.. zupełnie jestem zielona. Powiem szczerze, że przerażona jestem tą wyprawką, bo nie mam nic oprócz misia i skarpetek i za bardzo nie wiem od czego zacząć. Może macie jakąś fajną listę rzeczy jakie muszą być? W internecie jest za dużo tych blogów i poradników już mi się wszystko miesza. Jak wchodzę do sklepu to wszystko mi się podoba, ale w ostateczności nie kupuję nic, bo nie wiem co mam kupić i od czego zacząć.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na poczatek naprawdę niewiele, w rozmiarze 62, po 7 par bodów, spodenek lub śpiochow, pajacy, 2 cieplejsze pajace na wyjście, 2 czapki na zmianę. Dostałam do tego sporo rzeczy na 62cm od rodziców i teściów, no i sporo z tych rzeczy leży nieużywane, bo mały błyskawicznie tył i rósł. Po tym jak się urodził, to mąż dokupił jeszcze po 3 pary bodziaków i śpioszków na 56, żeby mieć też takie bardziej dopasowane.

Dariah lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny być może to pytanie już kiedyś pa

dło, ale ja zupełnie nie wiem ile powinnam mieć ciuszków i w jakich rozmiarach.. zupełnie jestem zielona. Powiem szczerze, że przerażona jestem tą wyprawką, bo nie mam nic oprócz misia i skarpetek i za bardzo nie wiem od czego zacząć. Może macie jakąś fajną listę rzeczy jakie muszą być? W internecie jest za dużo tych blogów i poradników już mi się wszystko miesza. Jak wchodzę do sklepu to wszystko mi się podoba, ale w ostateczności nie kupuję nic, bo nie wiem co mam kupić i od czego zacząć.
    Zależy jak bardzo minimalistycznie chcesz. Ja robię po 7 z rozmiaru. Mam suszarkę i mi to wystarcza na tydzień. 7 pajaców, 7 body z długim, skarpetki, śliniaki na wypadek dużych wymiotów, kilka pieluch do wycierania buzi. Na początku trzeba mieć rozmiar 56 i 62. Czasem przydaje się rozmiar50 (ale zawsze po porodzie można dokupić. A i jeszcze 2 bluzy (bez kaptura), śpiworek do fotelika

Termometr, gaziki jałowe, sól fiz., spray do dezynfekcji, panthenol., *inhalator), coś na kolki, np sab simplex, paracetamol i nurofen na gorączkę

Camilla13, zuzi_c lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam po synku na szczescie troche ciuszkow. Jutro robie przebieranie, ze bedzie drugi chlopiec nie mam problemu wiekszego lecz ... juz wiem ze kolejne urodze ok 60 cm dziecko . Moje dzieci po prostu rodza sie wieksze heheh. Syn mial 59 cm , Babel juz ma 15 cm !! Wiec wiem ze nie.ma sensu duzo 56 miec bo dochodzi chwilke ale troszke trzeba zostawic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 13:39

zuzi_c lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Wooo jaki długi !!
    No t faktycznie nie ma sensu 56 ani mniejszych tylko od razy 62 ;)
    A u Ciebie jest 17 tydzień teraz leci tak ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się ubiera takie niemowlę w porze zimowej wychodząc na dwór? Do gondoli musi być śpiworek i czy wystarczy ubrać w spodenki i bluzkę/sweterek i do śpiworka? Czy trzeba kombinezon zimowy + śpiworek? Czy można np. ubrać w kombinezon i do gondoli pod kocyk bez śpiworka?
    A z kolei jak przemieszczamy dziecko bez wózka tylko przenosimy w foteliku to wystarczy sam kombinezon?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakręcona
    Wooo jaki długi !!
    No t faktycznie nie ma sensu 56 ani mniejszych tylko od razy 62 ;)
    A u Ciebie jest 17 tydzień teraz leci tak ?
    Noooo . Dlugasny ! Nie no nie bede kupowac . Te 56 wezme po synku a ewentualnie pare szt 62 kupie no bankowo po miesiacu bede juz musiala zmienic na nie . Dokladnie dzis mam 16t3d :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny być może to pytanie już kiedyś padło, ale ja zupełnie nie wiem ile powinnam mieć ciuszków i w jakich rozmiarach.. zupełnie jestem zielona. Powiem szczerze, że przerażona jestem tą wyprawką, bo nie mam nic oprócz misia i skarpetek i za bardzo nie wiem od czego zacząć. Może macie jakąś fajną listę rzeczy jakie muszą być? W internecie jest za dużo tych blogów i poradników już mi się wszystko miesza. Jak wchodzę do sklepu to wszystko mi się podoba, ale w ostateczności nie kupuję nic, bo nie wiem co mam kupić i od czego zacząć.

Jest super artykuł o wyprawce na stronie Mamy Ginekolog - polecam przeczytać ☺

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Dziewczyny a jak się ubiera takie niemowlę w porze zimowej wychodząc na dwór? Do gondoli musi być śpiworek i czy wystarczy ubrać w spodenki i bluzkę/sweterek i do śpiworka? Czy trzeba kombinezon zimowy + śpiworek? Czy można np. ubrać w kombinezon i do gondoli pod kocyk bez śpiworka?
    A z kolei jak przemieszczamy dziecko bez wózka tylko przenosimy w foteliku to wystarczy sam kombinezon?
    Ja kierowałam się zasadą, że o jedna rzecz więcej zakladalam niż samej sobie. W wózku nie jeździ od początku na spacer wychodzilismy do ogrodu jak już leżał duży śnieg tylko na rękach. I nigdy nie wychodzilismy gdy było zimniej niż-10. Do samochodu miał na sobie albo kombinezon albo rajstopki, spodnie, body z długim rękawem i bluzę rozpinana bez kapturka, kurtka, czapka. W domu temperatura w salonie ustawiona na 22-23 stopnie w sypialniach na 20. Kiedyś, chociaż i teraz też się z tym spotkałam że ludzie w domu robią saunę, po 26 czy 28 stopni, a nie można przegrzewac organizmu ani swojego ani dziecka.

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syn urodził się 60cm aa ii tak nosił 56 więc warto mieć kilka ubranek 56.
    U mnie sprawdziły się (syn też styczniowy) body kopertowe na długi rękaw, półśpiochy (spodnie i skarpetki u nas się nee sprawdziły bo skarpetki spadały każde)
    Pajace mieliśmy aż 3sztuki.. jakoś też się u nas nee sprawdziły.

Wszystko zależy czy dziecko będzie ulewało.. Syn ulewał.. aa wręcz chlustał tak, że on do przebrania ii czasami nawet ja.
    Więc od tego zależna jest ilość ubranek.. ale to zawsze można dokupić..
    Tak jak wyżej dziewczyny pisały 7sztuk powinno być ok.
    co do czapek myślę, że 2grubsze na spacery ok. Ii ja miałam dwie do domu.. których w sumie nee używaliśmy.

Co do pieluch tetrowych ja miałam ok 25sztuk ii u mnie to było tak na styk przez to ulewanie..

Aa co do ubierania.. tak jak ktoś wyżej napisał o jedną warstwę więcej niż Ty. Ja ubierałam zazwyczaj: body na długi rękaw, półśpiochy, na to kombinezon trochę grubszy.. ale nee zimowy. ii do śpiworka.
    Młody nee pocił się.. itd.

4018d16ae9.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj jak niemowlęcy to bok kłują macie takie cos? Wizytuje w poniedziałek

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno dziecko ubierałam lżej od siebie, drugie trochę cieplej na początku, bo nie trzymała temperatury, a później tak samo jak siebie. Jak ubierałam kombinezon, to nie zakładałam już nic dodatkowego poza osłonką. Jak wychodziłam w chuście, to kurtka dla 2 i w ogóle był luz, bo grzałyśmy się wzajemnie.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja generalnie nie ubieram cieplej corki niż mnie - do pierwszego roku życia owszem - jedna warstwa więcej niż ja
    Ale Np pierwszej zimy (było dość zimno) ubierałam ja cieplej i miałam taki wkład do gondoli (taka jakby miękka gondola z wełna owcza w środku) i w tym była
    Wydaje mi się (może blednie) ze mimo wszytko takie maleństwo leży, bez ruchu całkiem wiec jedna warstwa jedynie i bez spiworka to dla mnie za mało.
    Ale to moja wizja ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😉

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah co do ilosci ubranek
    Nie pamietam ile miałam czego ale bodizkaow miałam na pewno bardzo dużo - na szczęście!
    Córcia miała przez 1-2 miesiące meeega wodniste kupki - wylatywały tyłem (plecami) wiec co kupa to przebieranie
    Wiec 7 to u mnie na dzień może starczało Hehehe
    Tak samo ze śpiochami / polspiochami (mlze trochę mniej ich zużywałam niż bodizakow bo często udało się uratowac jeszcze)
    Spodenki + skarpetki - nie praktyczne bo skarpetki zjeżdżają notorycznie (może przez pierwszy tydzień - dwa, gdy dzidzia w zasadzie się nie rusza i nie wierzga nogami to Ok ale potem już nieeeee)
    Kaftaniki miałam po kimś - używałam na początku - ze względu na kikut - ale sama bum raczej nie wpadła na to aby kup
    Ja generalnie na początku stawiam tylko na body kopertowe - córka była malusia wiec nie wyobrażam sobie żeby przekładać przez głowę bodziaka ;)

Bożenka lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ