X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    A to takie Twoje przeczucie czy ktoś już Wam coś sugerował na poprzednich usg? ;)

Jeśli u nas się potwierdzi chłopak to u mnie w 2 ciążach się sprawdzi zabobon : preferencje jedzeniowe - płeć ;)
    Z córka - słodkie, mleko
    Teraz - nie mówcie mi i sałatkach, raczej na słono

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Faktycznie fajnie byłoby mieć na początku wątku taka listę, ale na razie wygląda na przewagę mężczyzn lutowych ;)

Wydaje mi się, że ze względów choćby praktycznych dwóch chłopaków (lub dwie dziewczynki), to nie jest zła opcja ;) Jedyne co mi przez myśl przeszło, to taki egoistyczny żal, że nie dowiem się jak to jest być mamą córki, ale umówmy się- żaden to powód do zmartwień w obliczu radości z ciąży i dzieci w ogóle.

Camilla13, ZakręconaOna, . Raga ., Fruzia85, Shas91, annkaa lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piksela
    Najważniejsze ze oboje zdrowi ! A czy to parka czy 2 chłopców - to drugorzędną sprawa ;)
    Ale tak jak mówisz - logistycznie to ułatwia
    Np mam koleżanka co nie ma uległ mieszkania (salon + 2 sypialnie) , miała córkę i zaszli w ciąże
    Właśnie tak mówiła ze fajnie byłaby parka ale z drugiej strony druga dziewczyna im ułatwi sprawę : ten sam pokój, te same zabawki, itd itd
    I jak na to spojrzeć tak przyziemnie to racja ;)

Owszem każdy z nas ma ciutkę egoizmu w sobie i to normalne takie myśli ;)
    Myśle ze każda z nas ma takie myśli egoistyczne czasami ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    A to takie Twoje przeczucie czy ktoś już Wam coś sugerował na poprzednich usg? ;)

Jeśli u nas się potwierdzi chłopak to u mnie w 2 ciążach się sprawdzi zabobon : preferencje jedzeniowe - płeć ;)
    Z córka - słodkie, mleko
    Byliśmy teraz 13 na usg i na 80% dziewczynka ale ja mam inne przeczucie. A jem to samo, tak samo mnie ciągle mdlilo, tak samo włosy wypadają, ta sama bezsenność i wiele innych. Teraz zobaczymy 12 września. Mojemu mężowi też się wydaje że będzie drugi chłopiec A wszyscy w koło z moja mama na czele, że dziewczynka, już kupiła sporo ubranek haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bez względu na płeć będą dzielić wspólny pokój i tak conajmniej do szkoły średniej mimo że mamy 3 sypialnie na piętrze. Teraz każdy siedzi w swoich czterech ścianach, rodzeństwo często nie ma z sobą nic wspólnego, dzieci nie rozmawiają z rodzicami A rodzice z dziećmi. U mnie to nie przejdzie. W moim domu było zawsze inaczej. Teraz mąż się przystosowuje do nowych warunków, jego rodzice nic o nim nie wiedzą. Jak pytam o różne rzeczy z dzieciństwa to zawsze jest odp "nigdy tego wspólnie nie robilismy" Bardzo przykre.

. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość

• Pikselka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, no właśnie u nas podobnie- dwie sypialnie i pokój z aneksem kuchennym- wiadomo- po prostu docelowo opuścilibyśmy swoją sypialnię i tyle. Ludzie naprawdę dają radę na niewielkich przestrzeniach, do głowy nie przyszłoby mi narzekać na płęć dziecka ze względu na brak sypialni. No, ale fakt, że chłopaki będą mogły pomieszkać wspólnie i przeprowadzkę będzie można pewnie trochę opóźnić, jest miły ;)

Camilla13, rozumiem zamysł, ale myślisz, że umieszczenie rodzeństwa w jednym pokoju, niezależnie od płci, zagwarantuje im lepszy kontakt? Poważnie pytam. Ja i mąż jesteśmy jedynakami, nie mamy żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o posiadanie rodzeństwa, ciekawa jestem co realnie możemy zrobić żeby ułatwić synom nawiązanie więzi.

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla

Z córka - słodkie, mleko
    Ja z córką wszystko na słono i kwaśno, teraz też a ma byc chłopak :-) Do tego bez wymiotow (na szczęście:-) Za to płaczliwa się zrobiłam bardzo ...

vbfdfed.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wrote:
    Dariah, no właśnie u nas podobnie- dwie sypialnie i pokój z aneksem kuchennym- wiadomo- po prostu docelowo opuścilibyśmy swoją sypialnię i tyle. Ludzie naprawdę dają radę na niewielkich przestrzeniach, do głowy nie przyszłoby mi narzekać na płęć dziecka ze względu na brak sypialni. No, ale fakt, że chłopaki będą mogły pomieszkać wspólnie i przeprowadzkę będzie można pewnie trochę opóźnić, jest miły ;)

Camilla13, rozumiem zamysł, ale myślisz, że umieszczenie rodzeństwa w jednym pokoju, niezależnie od płci, zagwarantuje im lepszy kontakt? Poważnie pytam. Ja i mąż jesteśmy jedynakami, nie mamy żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o posiadanie rodzeństwa, ciekawa jestem co realnie możemy zrobić żeby ułatwić synom nawiązanie więzi.
    Ja i mój brat do 17 roku życia mieliśmy jeden pokój, później ja się wprowadziłam do miasta ze względu na szkołę. Dzielenie jednego pokoju to za mało. Ale to już jest początek. Teraz jak obserwuje u znajomych czy saiadow którzy mają starsze dzieci to każde siedzi u siebie, strach drzwi otworzyć. Każdy żyje swoim życiem i ma gdzie pozostałych domowników. Mój brat jest młodszy o rok. Zawsze wszystko robiliśmy razem, mama dbala o to żebyśmy zawsze o siebie dbali, pomagali. Żadne nigdy nie czulo się gorsze, żadne nie było bardziej czy mniej rozpieszczane. Mój mąż i jego brat całe dzieciństwo spędzili przy grach najpierw tych telewizyjnych później komputerowych, każdy sobie. Rodzice super szczęśliwi bo dzieci mieli z głowy. I to co bardzo mi się nie podoba, teraz jak ktoś nie zapewnia każdemu dziecku oddzielnego pokoju, najlepszego sprzętu tony zabawek, nie spełnia każdej zachcianki jest zły. A zamiast tego każdy powinien uczyć dzieci szacunku do starszych, do rodziców, do nauczycieli, do pieniędzy i cieszyć się tym co ma. My od dziecka robiliśmy paczki dla tych najbardziej potrzebujących dzieci z którymi się uczyliśmy, nikt nie płakał bo mama nie kupiła kolejnej lalki czy samochodu bo my już to mieliśmy w ilości kilku sztuk A inne dziecko nie miało nawet spodni bez dziury. Przez całe życie zamowilismy też do domu potrzebujące zwierzaki, na to szły nasze oszczędności A nie na lody, zabawki itp. Nadal tak postępuje, wspomagamy fundacje, zajmujemy się zwierzętami do znalezienia domów stałych. Są ludzie którzy mówią, że chyba nas poje.. bo przecież nowy dom to coś się zniszczy czy ubrudzi. Szkoda mi ich i ich pustego życia. My z całego serca będzie się starać zakorzenic w dzieciach miłość, szacunek, empatię ale i asertywność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:31

Aguuu, Darrika, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• Dafka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna gratuluję synka💙💜💚😊
    Kolejny chłopak w "naszej ekipie"😊😊
    Super☺

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólny pokój nie gwarantuje dobrego kontaktu, ja miałam jeden pokój z bratem i w ogóle ze sobą nie rozmawialiśmy, teraz też nie utrzymujemy kontaktu. Męczyłam się i marzyłam o własnym pokoju. Więc jeśli będę miała więcej niż 1 dziecko i możliwości lokalowe to na pewno każde będzie miało swój pokój. Ale oczywiście każdy robi po swojemu :)

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście uważam że pokój to jedno, a zgranie to drugie. Sama jestem z rodziny wielodzietniej, mam 4 młodsze siostry i jesteśmy bardzo zżyte. Pomimo tego że ja i jeszcze jedna nie mieszkamy już z rodzicami, to widujemy się bardzo często i wspieramy się. Jak coś się dzieje reszta jest w stanie i w środku nocy przyjechać żeby pomóc, czy pocieszyć. A z dzieciństwa pamiętam wspólne posiłki, obowiązki rozpisane na lodówce typu zmywanie, robienie kolacji czy dyżur na zwierzaki, których u nas zawsze było sporo. No i sobotnie i niedzielne wspólne spacery i wyjazdy, nawet niedaleko. Mąż z siostrą byli w jednym pokoju (my w dwóch starsze i młodsze 😁), a nie są w ogóle zżyci. Dlatego ja uważam że bardzo dużo zależy od rodziców i jakie wartości pokażą dzieciom poprzez swój przykład i spędzanie razem czasu. Mam nadzieję że moje dzieci (bo planujemy 2-3) beda równie zżyte jak ja z siostrami:)

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nee mogłam się powstrzymać w Lidlu :p
    https://zapodaj.net/b2e37db7c2227.jpg.html

Coś nee umiem dodać zdjęcia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 09:03

Bożenka lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. My w drodze na jednodniowy wypad nad morze :)

Co do pokoju to Ja mam dwie sypialnie i maluszek bedzie z Nami napewno do roku a pozniej zobaczymy. :) byc moze oddamy nasza sypialnie starszemu synkowi a mlodsze dostanie pokoj synka :) a moze zmienimy mieszkanie na wieksze o pokoju . Okaze sie w czasie . Nie planuje narazie tego :)

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pokój z siostrą starszą ode mnie o rok i do pewnego momentu było super, wspólne zabawy i gry, ale jak wkroczyłyśmy w wiek nastoletni to zaczęły się kłótnie, a nawet jedna bijatyka. Kłótnie były o wszystko. Np ja chciałam iść spać o 23, a ona chciała czytać książkę przy zapalonym świetle do 1 w nocy. Ona chciała oglądać TV, a ja nie. Ja chciałam przyjść chłopakiem do domu to ona robiła po złości i kładła się spać, albo zapraszała swojego chłopaka. Jako nastolatka miałam serdecznie dosyć tych codziennych kłótni. Przez to, nasze kontakty bardzo się pogorszyły. Teraz mamy że sobą stały kontakt, ale jak widzimy się dłużej niż parę godzin to ja mam już dość. Tutaj też chodzi o indywidualne cechy charakteru. Można się kochać jako rodzeństwo, ale istnieje ryzyko, że poprostu można się nie lubić lub mieć zupełnie inne spojrzenie na świat i się nie dogadywać.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺
    Miłej soboty Wam życzę i proszę o trzymanie kciuków bo zbieram się na wizytę.
    Czy Wy też zawsze macie takiego stresa?😐

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki😀 Jasne, że się stresuję. Pierwsze po wejściu do gabinetu lekarz mierzy mi ciśnienie i zawsze wychodzi mi podwyższone 😂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Tez uważam ze toczy dzieci maja wspólny pokój czy nie - nie wpływa na ich zgranie
    To jak wychowują rodzice, jakie wartości przekazują, owszem ;)
    Ale oczywiście każdy robi jak chce ;)
    Na pewno gdybym nie miała warunków mieszkalnych aby każde dziecko miało sobie pokoje to nie Hyla by dla mnie tragediia - po prostu miałyby wspólny pokój (jak miliony dzieci) i tyle ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Nee mogłam się powstrzymać w Lidlu :p
    https://zapodaj.net/b2e37db7c2227.jpg.html

Coś nee umiem dodać zdjęcia..
    Ja już też po ataku na Lidl 😂

ppieguskaa lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka trzymamy kciuki :-) Daj znać co tam po powrocie :-)

vbfdfed.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka jakis maly stresuj zawsze jest :)
    Daj znac polo wizycie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ