X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Ja wrocilam dzis do pracy po 8 tygodniowym chorobowym . Super bylo , myslalam , ze bedzie gorzej... nie milo a o dziwo wszyscy pytali o samopoczucie itp . Milo ;)
    Za to piety mi w dupe wchodzily , a bolaly az dopoki nie polezalam w wannie cieplej ...
    Jutro mam spotkanie z polozna po pracy a o 18 usg ;). Jutro i Ja bede wiedziala kto tam u Mnie mieszka sobie . Hehe

Co do.ciuszkow to dla chlopcow sa w porzadku ale dla dziewczynek to az perelki ❤

Zuzi co do przeziernosci to Ja mialam duza bo w 11t 4 d chyba bylam na prenatalnym badaniu , dziecko mialo 5.56 cm a przeziernosc 2.7 . Normalnie kobitka robiac usg powiedziala ze jest w porzadku , w normie . Pappa byla robiona bo tu mamy za darmo mowie a co mi szkodzi ... i wyszlo zadne zagrozenie . Jedno 1:37 000 a drugie 1 :100 000 . Spokojnie. Bylas na samej koncowce tez z tym prenatalnym wiec mialo prawo wyjsc wieksze nt . Bedzie dobrze

Jestem laski jak najbardziej za zeby nawet juz liste na pierwzzej stronie ladna zrobic z tp i z plcia najwyzej u kogos kto nie jest pewien znaczek zapytania ;)

Trzymajcie kciuki za Nas jutro ❤❤

Dafka, zuzi_c, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna czekamy na wieści. Koniecznie daj znać😊😊 Kciuki oczywiście 🤜🤛🤗

Swoją drogą powiem Wam że każdej waszej wizyty to ja wyczekuje normalnie jak swojej i nie mogę doczekać się informacji co u Waszych maluszków.

Edith, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna dzięki za informację! :) Trochę mnie uspokoiłaś. Teraz tylko czekamy na Pappę <3

A ja dzisiaj mam ciasta i słodycze i jadę powiedzieć wszystkim w pracy :) Jej nie lubię takich sytuacji jak jestem w centrum zainteresowań więc się bardziej stresuję niż przed wczorajszym badaniem :D

Dam znać jak poszło :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    No to ja mam nadzieje ze jak faktycznie będzie chłopiec do przekonam się do chłopięcych ubranek i ich uroku ;)
    I zaznaczam - wcale nie jestm fanka różu, tiuli itd oj nie nie ;)
    Po prostu dla mnie ubranka dla dziewczynek maja więcej uroku i są słodkie ;)
    Ale oczywiście, każdy ma swój gust ;)

Co do ruchów to czasami czuje wieczorem albo w ciągu dnia - ale to nie jest regularne

Ja osobiście nie narzekam na końcówkę ciąży - No może przekręcanie się w łóżku i nocne wstawanie do toalety były męczące
    Równy miesiąc przed porodem byłam na weselu kuzynki i nawet tańczyłam jeszcze ;) a dzień później mieliśmy sesje ciążowa ;)
    Prawie weekend. Normalnie jestem mega zmęczona. Dobrze że dziś mąż ma HomeOffice. O 11 mamy usg, ale u lekarza na zastępstwie, więc pewnie będzie porażka... oby dał skierowanie na prenatalne, to trochę kasy zostanie w kieszeni.

Też wole dziewczęce ciuchy (fasony) ale dla mnie priorytet nr 1 to wygoda (żadnych sukienek póki nie nauczą się chodzić) Na róże i fiolety już nie mogę patrzeć... Teraz robię zakupy szaro granatowe (bez wzg czy będzie dziewczynka czy chłopiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 07:13

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to ja do różu nee mam nic.. Jeśli jest brudny czy pudrowy..

Wygoda przede wszystkim.. Jak ja widzę te małe dzieci w dżinsach, czy body z kolnierzykami.. To mnie skręca.

Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy zauważyłyście coś takiego że wiele zielonych i żółtych ciuchów jakoś tak szybko traci kolory i robią się sprane? Czy są jakieś firmy które po 20 praniach przy zielonych i żółtych kolorach wyglądają jak nowe (przy założeniu że kolorowe pranie dzielę na jasne i ciemne, a nie na kolory podstawowe ;), bo tak przeginać nie zamierzam. Mam wrażenie, że właśnie te 2 barwniki bardzo szybko się wypłukują z tkanin.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Hej kochane my już po prenatalnych! <3

Wszystko dobrze, będzie chłopczyk! :) ogromnie się cieszę bo w środku miałam przeczucie od początku na chłopaka <3

Wg CRL wiek maluszka to 13+6 :)

Wszystko jest w porządku natomiast NT wyszło 2,7 przy CRL 7,76 zrobiliśmy PAPPĘ i czekamy na wyniki, będę z lekarzem w kontakcie jak tylko otrzyma wyniki od razu da mi znać. A jak u Was z przeziernością? Jakie miałyście wyniki? Wiem, że ważny jest też stosunek, no my zrobiliśmy w zasadzie USG w ostatnim momencie.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Nt 1,7, a w pierwszej ciąży z córka miałam 8

zuzi_c lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    A czy zauważyłyście coś takiego że wiele zielonych i żółtych ciuchów jakoś tak szybko traci kolory i robią się sprane? Czy są jakieś firmy które po 20 praniach przy zielonych i żółtych kolorach wyglądają jak nowe (przy założeniu że kolorowe pranie dzielę na jasne i ciemne, a nie na kolory podstawowe ;), bo tak przeginać nie zamierzam. Mam wrażenie, że właśnie te 2 barwniki bardzo szybko się wypłukują z tkanin.

Hmm ja mam z h&m ii crocodillo (czy jak to tam się pisze) ii nee spraly się..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staram się was czytać na bieżąco ale momentami nie nadążam :p

Ja w zakupowy szał na razie nie wpadłam, jednak czekam na płeć. Ponoć z buzi wylasnialam więc mi przepowiadają chłopaka :p
    Za to moja teściowa już wariuje, wczoraj w Lidlu kupiła mi dwie koszule ciążowe i legginsy, no ale nie będę narzekać :p

Co do przeziernosci ja byłam w 12d2 na prenatalnych, dziecko miało 5.5 cm, a NT 1,17, lekarz mówił, że wynik super, także mam ma dzieje, że to prawda. Testu pappa z krwi nie robiłam

zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

w nocy wrocil D, wiec rano corka jak go zobaczyla to myslalam ze oszaleje ze szczescia :)
    nie mogla sie od niego odkleic az do zlobka :)

dzis idziemy razem w 3 na wizyte, jak to ona mowi: obaczyć dzidzia! :)
    mam nadzieje ze pokaze co tam ma :)

ja tez nie mam nic do rozu, i moza corka owszem miala i ma jakies ciuszki rozowe, ale to sa pojedyncze egemplarze :)
    Matulu! jak widze te jeansy obcisle dla dziecy, sztywne takie, albo sukienki tiulowe nma ktorych sam widok sie juz poce ! biende dzieci!!
    wygoda przede wsyztskim! taka matka niech sama sie tak ubierzei lezy / raczkouje /bawi sie caly dzien ...zobaczymy jak bedzie jej wygodnie.

powodzenia na wizytach!!! :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś jadę w poszukiwaniu butów na jutrzejszą imprezę rodzinna oczywiście będą tańce ;)

Ruchów się nie doszukuje nie potrzebnie czy to aby napewno to. Z córką czułam dosyć późno gdzieś koło 20 tyg więc teraz czekam jeszcze z kilka tyg.. ;)

A ja tam uwielbiam róże i inne kolory dla dziewczynek, uważam, że wszystko ma swój urok jeśli jest z rozsądkiem..

Wczoraj byłam u mojej przyjaciółki w odwiedzinach u 2 tygodniowej laleczki. Dziwne uczucie mieć noworodka na rękach po przeszło 4 latach 💕💕

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na baby shower. Razem z koleżanką zorganizowałyśmy imprezkę dla mojej przyjaciółki. Ona marzyła o czymś takim. Było fajnie, ale ja osobiście nie chciałabym takiej imprezy niespodzianki. Nie jest mi to do szczęścia potrzebne tym bardziej, że nawet nie lubię obchodzić swoich urodzin, a co dopiero baby shower i to całe zamieszanie dookoła mojej osoby i tej osóbki w brzuchu. A wy co myślicie o baby shower?

Darrika lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka
    ja sobiście jestem baaaardzo PRZECIW tej imprezie
    nie chcialabym jej miec dla siebei / mojej dzidzi
    ani nie chcialabym w tym uczestniczyc
    na szczescie wsrod moich znajomych i przyjaciol jest dokladnie takei samo pojdescie wiec nie grozi nam ze ktos takie cos zrobi :)

Bożenka, Darrika, Shas91 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś nie jestem wielką zwolenniczką tego typu imprez, aczkolwiek nigdy nie byłam i w sumie gdyby ktoś mnie zaprosił to chętnie bym poszła i zobaczyła na własne oczy:)
    Dla siebie raczej bym nie chciała, ale ja też nie mam tego typu znajomych/rodziny, którym przyszłoby coś takiego na myśl zorganizować mi:)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moi znajomi mają takie pomysły, więc uprzedziłam już moją siostrę i narzeczonego, że żadnej tego typu imprezy nie chcę. Będziemy się cieszyć i świętować jak maluszek będzie z nami.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie kolejny wymysł prosto ze Stanów. Impreza po to, aby dostać prezenty? Nie rozumiem za bardzo idei baby shower... Gdybym była na takie zaproszona to zapewne bym przyszła, ale sama nie chcę takiej pokazówki.

Dariah, Bożenka, Dafka, Darrika, Camilla13, ZakręconaOna, . Raga ., Shas91, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam
    dokladnie!
    widzialam takie Baby Shower ze przyslza matka nawet miala czelnosc zrobic liste prezentow jakei chce!
    i zeby to byly prezenty w stylu : grzehcotka, bodzuiak itd
    niee!
    Fotelik samochodowy / fotelik do kamrienia itd!!
    Dynastii czy beverly Hills sie ludzie naogladali ehehe :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja miałam zielona noc , zgaga , wymioty i dzisiaj zjadłam jabłko i znowu ;(
    A najgorsze jest to że mam tak podrażnione gardło że trochę krwi się pojawiło i piecze mnie przełyk do klatki piersiowej .
    Może macie coś sprawdzonego żebym mogła zjeść, wypić ;(?

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze macie kolor biały wydzieliny ? Czy żółtawy też macie ? Ja dziś miałam żółtawy i nie wiem to normlanie ?

• Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    Dziewczyny czy zawsze macie kolor biały wydzieliny ? Czy żółtawy też macie ? Ja dziś miałam żółtawy i nie wiem to normlanie ?
    Ja mam biały , a masz jakieś pieczenie albo swędzenie ?

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ