LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
zulka wrote:No to pocieszę cię mam tak samo. Zaczęłam drugi trymestr z rozmachem. Powróciły mdłości , zgaga i zaczęły się bóle głowy. Teraz tydzień spędziłam nad jeziorem. Miał być relaks, spacery a większość czasu spędziłam w domku bo mnie tak głowa bolała. Apap nie pomagał. Dzisiaj kupiłam amol i będę smarować głowę albo okłady robić bo raczej nic innego nam nie wolno. Mnie pobolewają więzadła więc nieraz nie mogę się wyprostować. O wyjściu na słońce mogę pomarzyć bo jak tylko chwilę jestem w słońcu to od razu mi się robi duszno i kręci w głowie. W nocy nie śpię bo nie mogę a do tego nieraz chodzę z 10 razy siku więc pospane. Dzisiaj dopiero dobrze spałam od nie pamiętam kiedy. Drugi trymestr zaczęłam z wagą początkową także dopiero zaczynam liczenie kg. Podobno drugi trymestr jest tym lepszym ale na razie się nie zapowiada.
Ja akurat raz wzięłam pracetamol i po niecałych 40 minutach już było super, ale nie chce więcej nic brać bez konsultacji z ginem. O i też mam problem ze spaniem, no za nic nie mogę zasnąć, kręcę się, wierce,zgaga mnie atakuje późnym wieczorem a teraz jeszcze znowu te upały...
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej 😊
U mnie samopoczucie rewelacyjne...jak tylko skończył się 1 trymestr to odszedł ten okropny leń i niemoc 😉☺
Ale z wagą nie wiem bo ważę się tylko u swojego gina 😉 Od lat nie mam wagi w domu. Na oko myślę, że 5kg na plusie jest 😊☺
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
U mnie 1,5kg, więc jak na razie wychodzi tak jak przy pierwszej ciąży. Brzuszek zrobił się bardziej okrągły, bo już spodnie mnie trochę cisną, ale spodnie ciążowe są jeszcze za duże co do samopoczucia to dalej męczą mnie mdłości i zawroty głowy, ale ze względu na mojego łobuza, który intensywnie ćwiczy bieganie, nie mogę sobie pozwolić na lenistwo w sumie to i dobrze, bo przynajmniej tak nie skupiam się na słabościach
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Ja mam 3 kg na plusie. Brzuch już dosyć pokaźny, a niby pierwsza ciąża. Spodnie ciążowe już ponad miesiąc noszę.
Zaczyna mnie męczyć zgaga... A poza tym to ok, oprócz tego, że kondycja słaba 😂👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
U mnie mdłości odeszły, chociaz dalej kurcze na jakieś zapachy mnie mdli ;/ ale parcia na jedzenie nie mam, a na wadze już 2kg na plusie. Brzuchol mam teraz jak w ciąży z córką około 21 tyg.
Ruchów jeszcze nie czuje, może czasem coś mi się wydaje że coś lata tam w srodku, ale czekam na konkretne znaki
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Usg połówkowe ma być wykonane między 18 a 22 tygodniem, czy 20 a 22 tygodniem?
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
U mnie narazie 3kg na minusie wciąż. Co do samopoczucia to strasznie ciągną mnie plecy, a dokładniej lędźwia. Dziś idąc z pracy zamiast 40 min szłam prawie godzinę bo musiałam co chwilę się zatrzymywać, masakra. Mi nocne sikanie się trochę wyciszyło, wstaje tylko 2 razy, a nie z 5 tak jak wcześniej 🤣
Jeśli chodzi o wózki to jeszcze jakoś tak szczegółowo się nie rozglądałam, ale mniej więcej wiem czego chcę. Jednak chce najpierw zobaczyć je na żywo, a dopiero potem kupować, a kupować będziemy raczej używkę.
Dziś byłam na badaniach, kolejka jak nie wiem, ale jakoś nie potrafię powiedzieć jestem w ciąży, proszę mnie przepuścić. Muszę nad tym popracować 😁 a w środę w końcu idę do ginekologa, ciekawe czy Zosia dalej jest Zosią- oby, bo troszkę ciuszkow już mam kupionych 😊
Shas91, . Raga ., Dafka lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
U nas synus po piatkowej wizycie andal jest synusiem wiec juz penwie tak zostanie
Oby bo juz mam trioche ciuszkow ehee
i moja mama zaszalala w LIdlu tez
Shas91, Dafka, Pikselka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hej dziewczyny.. U mnie brak kondycji, mega zgaga, 3kg na plusie. Nie mieszcze się już w spodnie 😐.
Dzis moja mama poszalala na zakupach i nakupowala ciuszki wnukowi☺ Liczę że płci nie zmieni podczas nastepnego badania😄
Czy któraś wie jak zrobić ta listę i wrzucić na 1sza stronę?? -
nick nieaktualnyDarrika wrote:Ja akurat raz wzięłam pracetamol i po niecałych 40 minutach już było super, ale nie chce więcej nic brać bez konsultacji z ginem. O i też mam problem ze spaniem, no za nic nie mogę zasnąć, kręcę się, wierce,zgaga mnie atakuje późnym wieczorem a teraz jeszcze znowu te upały...
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Co di spodni to ja od jakiegos czasy w ciazowych...
nawet jak jeszcze brzuszek byl malutki - nie bylam w stanie zniesc najmniejszego ucisku na brzuch - a tak to mi jest wygodnie
Wlasnie jak z tymi polowokowymi, 18-22 tydzien czy 20-22?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla13 wrote:Paracetamol możesz brać bez obaw w dawce do 2000g na dobę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 16:10
-
Dafka wrote:Czy któraś wie jak zrobić ta listę i wrzucić na 1sza stronę??
Listę na 1str może zrobić osoba która ma post na 1str (edytować swój post). I najlepiej taka os, która cały czas śledzi wątek, a nie wpada 1x na 2tyg.
To moja pierwsza ciąża, chodzi mi po głowie wózek. Gondole wezmę po chrześniaku z przed kilku lat Bebetto (3w1). Ale tak jak większość z Was pisze lepiej zainwestować w spacerówkę.
I ostatnio MEGA mi wpadła w oko spacerówa Valco Baby Snap 4 Trend Sport. lub jeszcze lepiej Valco Baby Snap Ultra. Myślę o pompowanych kołach bo:
Obecnie mieszkam w mieście, ale w 2021 wyniesiemy się pod Warszawę, i drogi będą tam rózne (czy to las).
Czy ten wózek się sprawdzi? I podstawaowe pytanie czy ten wózek nada się już dla dziecka ok 5miesięcznego zaraz po gondoli? -
Pszczoła
My mamy Snap 4 Trend
Ja nie chciałam pompowanych kół - jeśli wózek ne ma super amortyzacji to i koła pompowane wiele nie wniosą a jest ryzyko przebicia / utraty powietrza i klops
U nas Trend sie meeeeega sprawdza ! Córka ma 3 lata j nadal używa, bardzo lubi, ma bardzo dużo miejsca.
Edit
To zależy...nasza uwielbia ten wózek ale na pewno nie sprawdziłby się dla jej jak miała 5 miesięcy
1/ ona była w gondoli 7/8 miesięcy
2/ jak przeszła na spacerówkę to chciała mnie widzieć pierwsze kilka miesięcy - a Snapa nie masz przodem do siebie
Wiec u nas się sprawdził suuuuper ale dostała go jak miała 12-13 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 17:41
pszczola2000 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Snap jest twardym wózkiem (mam na piankach) zwykły duo. Na względnie równe drogi ok. Na kostce wstrząśnienie mózgu prawdopodobne.Moim zdaniem różnica między pompowanymi a piankowymi kołami jest, ale nie jakaś szczególna (choć wielbicielki tego wózka mnie zjedzą ) szczególnie gdy mówimy o półroczniaku. Roczniak to nawet w trudnym terenie da już radę w Snapie.
Ultra nie widziałam w terenie, nie pchałam. Na pewno przekładane siedzisko jest na plus w pewnym wieku.pszczola2000 lubi tę wiadomość