LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Qastera wrote:Ja czekam na wyniki bety 14dpo i az nie mogę w pracy usiedzieć
Myślicie żeby iść jeszcze 16dpo lub 17dpo czy juz odpuścić sobie jak wszystko będzie ok? Nie chce tez popadac w przesade.
A robiłaś już wcześniej betę czy to pierwsza? Jeśli pierwsza to zaleca sie zrobić drugą po 48-72 godzinach - żeby sprawdzić czy jest poprawny przyrost - który możesz sobie obliczyć w kalkulatorze....później już nie jest konieczne, ale jesli miałoby Cię to uspokoić to możesz -
. Raga . wrote:A robiłaś już wcześniej betę czy to pierwsza? Jeśli pierwsza to zaleca sie zrobić drugą po 48-72 godzinach - żeby sprawdzić czy jest poprawny przyrost - który możesz sobie obliczyć w kalkulatorze....później już nie jest konieczne, ale jesli miałoby Cię to uspokoić to możesz
to już druga BETA, pierwszą miałam robioną w piątek:) -
Ja mam wynik drugiej bety. I 24.05 była 125 a dzisiaj 390. Średni dwudniowu przyrost 116% i jest w normie całe szczęście 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:51
. Raga ., ppieguskaa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Cześć chciałabym do Was dołączyć jeśli można 😊
Tydzień temu zobaczyłam dwie kreski i zrobiłam już 4 razy bete - tak wiem, po co aż tyle razy 😱
Ponieważ niedawno straciłam Aniołka i wynik mnie uspokaja. Chciałam tylko 3 zrobić ale wczoraj
mialam delikatna jasno brązowa plamkę na wkładce - oczywiście wpadłam w panikę.
Dzisiaj zrobiłam 4 bete - 776, wcześniejsza 414 wiec urosła.
Ale mam pytanie, może się orientujecie - wcześniej miałam przyrost coś 124%, a teraz po 48h (cały czas robiłam co 48h)
87,4% czy to ze teraz jest mniejszy przyrost coś może oznaczać ?
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Cześć chciałabym do Was dołączyć jeśli można 😊
Tydzień temu zobaczyłam dwie kreski i zrobiłam już 4 razy bete - tak wiem, po co aż tyle razy 😱
Ponieważ niedawno straciłam Aniołka i wynik mnie uspokaja. Chciałam tylko 3 zrobić ale wczoraj
Ale mam pytanie, może się orientujecie - wcześniej miałam przyrost coś 124%, a teraz po 48h (cały czas robiłam co 48h)
Wydaje mi się, że skoro przyrost cały czas jest to znaczy, że dobrze....kiedy masz wizytę u ginekologa? -
. Raga . wrote:Wydaje mi się, że skoro przyrost cały czas jest to znaczy, że dobrze....kiedy masz wizytę u ginekologa?
Miałam iść dopiero 7 czerwca ale wczoraj umówiłam się tez na środę. I chyba pójdę nie wiem czy coś zobaczy gin ale chociaż powie mi co z tym przyrostem .... Raga . lubi tę wiadomość
Pomorskie -
baksia wrote:Cześć chciałabym do Was dołączyć jeśli można 😊
Ja się nie znam, ale jestem pewna ze wszystko jest ok i trzymam kciuki za środę dla świętego spokoju lepiej iść zawsze:). Raga ., baksia lubią tę wiadomość
-
baksia wrote:Miałam iść dopiero 7 czerwca ale wczoraj umówiłam się tez na środę. I chyba pójdę nie wiem czy coś zobaczy gin ale chociaż powie mi co z tym przyrostem ...
Pewnie jeśli masz możliwość pójść wcześniej to nie zaszkodzi a najpewniej Ty będziesz spokojniejsza
To czekamy razem do środybaksia lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Witajcie
I ja się nieśmiało przywitam.
Jestem mamą córeczki urodzonej w 2013r. jak i mamą dzieciątka utraconego w 10 tygodniu ciąży w lutym zeszłego roku - zatrzymanie serduszka.
To poronienie było dla mnie ogromnym wstrząsem i potrzebowałam roku żeby ją przepracować i przepłakać. W trakcie tego roku cykle mi się okropnie rozjechały i trwały czasem po 54 dni, czasem po 45 gdzie wcześniej zwykle miałam 31-33 dniowe.
Od lutego tego roku znalazłam lekarza, aby mi pomógł uregulować cykl jak i zajść w upragnioną ciążę.
Byłam na stymulowanych cyklach CLO i Duphastonie oraz raz w szczęsliwym cyklu dostałam zastrzyk Ovitrelle. W tym monitoringi przed jak i po owulacjach.
....i tak udało mi się 19 maja zobaczyć 2 kreski - w tym testowa była jaśniutka, ale z dnia na dzień ciemniała ( podejrzewam, że był to 11 dni po owulacji)
22 maja Beta HCG wynosiła 70,19
24 maja - 220,19
W środę jadę do swojego ginekologa na wizytę - umówiliśmy się, że jak tylko test wyjdzie pozytywny to mam się u niego zjawić - ponieważ jestem na Duphastonie 2x1 i zobaczymy czy trzeba będzie zwiększyć bądź zmniejszyć dawkę.
Ja jeszcze nie potrafię się cieszyć tą ciążą, bo poprzednia mnie zgniotła okropnie i chyba dopiero w 3 trymestrze osiągnę taki spokój ducha.
Póki co pozostaje mi wierzyć mocno, że będzie wszystko dobrze
3mam za Was wszystkie mocno kciuki i mam nadzieję, że zasiejemy tu dobrą energie i przyjemną atmosferę
Hej, jesteśmy na podobnym etapie ciąży... Raga . lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kochane za wsparcie ! 😘
Macie jakieś objawy ? I od którego tyg się pojawiły ?. Raga . lubi tę wiadomość
Pomorskie