X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Dziewczyny ile dni po seksie robiłyście test ? :)
    Witam wszystkie dziwczyny !

Jestem równiez po stracie , w 20 tygodniu w lutym.

Teraz bedzie tylko dobrze, jestem dobrej myśli <3

Witaj :) i takie pozytywne podejście powinna mieć każda z nas :)
    U mnie 15 dpo wyszedł cień cienia na teście, a 3 dni później dwie grube krechy :)

. Raga . lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Kurde zaczynam się stresować ... mnie bolą tylko piersi i czasami jajniki. Brzuch to może we wtorek mnie bolał tak jakby się rozciągał a tak to nic. Zero mdłości... a Wy widzę, ze już powoli macie te mdłości... nie wiem czy się cieszyć czy martwić

W poprzedniej ciąży mdłości dopadły mnie dopiero w 9 tyg. Teraz tylko czasem przez moment mnie zemdli. Czasem brzuch poboli jak przy okresie, wieczorem jestem tak wzdęta, że spodnie mnie cisną :D
    A piersi nie wiem czy mam wrażliwsze czy to przez małą, bo jej zęby wychodzą i się czasem znęca nade mną przy karmieniu 😂

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • baksia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie nie ma dobrych wiadomości. Muszę się z Wami pożegnać. Nie ma zarodka. Pęcherzyk urósł minimalnie wg usg 4t5d ...
    trzymam kciuki za Was ! I abyście miały nuuuudne ciąże ❤️ Powodzenia !

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Niestety u mnie nie ma dobrych wiadomości. Muszę się z Wami pożegnać. Nie ma zarodka. Pęcherzyk urósł minimalnie wg usg 4t5d ...
    trzymam kciuki za Was ! I abyście miały nuuuudne ciąże ❤️ Powodzenia

Przykro mi..

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Napewno ???? Kochana czy aby napewno nie masz mlodszej ciazy ?
    Moze nie skreslaj wszystkiego . Zaczekaj z tydzien jeszcze i idz na kolejne usg . Jezeli nawet ciaza jest mlodsza to w 5t5d juz zarodek bedzie widac .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:

O nie !! :( :( :( tak cholernie mi przykro....:(
    ehhhh dlatego do tego 12 tygodnia to taki przeklęcie stresujący czas :( :( :(

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:

Ale jak to??? Może jeszcze wcześnie???

Szok.. Nie zgadzam się.

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakoś ciężko w to uwierzyć.. Nie rozumiem.. Może naprawdę za wcześnie. Co to oznacza? No jestem w szoku..

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno nam się nakręcać dziewczyny , ja w pierwszej ciązy tej z przyrym zakończeniem, poszłam do gina ok. 5 tygodnia , laska nie widziała jeszcze zarodka, tylko powiększone endometrium. pogratulowała mi ciąży i skierowała na badania po czym kazała mi z dwa tygodnie przyjść na wizytę. I na tej wizycie mi powiedziała ze nic nie ma , nic nie widzi. Myślałam ze padnę. Okazało się ciąża jest trzy tygodni młodsza. Test długo nic nie pokazywał.
    Za kolejny czas okazało się ze ciąża jest.
    Lekarze są różni , jedni mówią za dużo jedni za mało.
    Musimy wyluzować, ja sama mam chwile teraz kiedy myślę co to będzie, nakręcam się po czym "strzelam " sobie w twarz i mówię : Ej Aga, spokojnie" Nasz organizm ma dużo do roboty w tym czasie, każda jest inna , każda inaczej odczuwa. Wszystko będzie dobrze.

Ja czuję rozciąganie, takie "szarpanie" w brzuchu ale czy to jest maluch łapiący się macicy czy coś innego nie wiem. Oby !

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:

Baksia poczekaj jeszcze trochę i idź na ponowne usg. To za wcześnie żeby skreśla ciąże.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że może być za wcześnie.
    Umówmy się, że tu nie będzie żadnych złych zakończeń, co?

Mi wszystko przeszło, nawet energia wróciła. No cóż, staram się nie nakręcac

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:

Tak bardzo mi przykro. Jesteś pewna, że do zapłodnienia nie doszło później?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Też myślę że może być za wcześnie.
    Umówmy się, że tu nie będzie żadnych złych zakończeń, co?

Mi wszystko przeszło, nawet energia wróciła. No cóż, staram się nie nakręcac

Dokładnie , na samopoczucie ma wszystko wpływ: stres, choroba, ciśnienie, pogoda czy nasz partner /facet/mąż itp. :)

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wpadłam Wam życzyć wszystkiego dobrego i samych dobrych dni, bezpiecznych i szybkich porodów :)

Ja dokładnie rok temu zrobiłam test,który pokazał cień kreseczki. Byłam wtedy w 26 dniu cyklu. Termin miałam na 16 lutego,jednak urodziłam 3 tygodnie wcześniej, 28 stycznia :) Powodzenia i trzymam mocno za Was kciuki😊😍❤😘

Gagaga, ann1109, Foto_Anna, Wachciowa, . Raga . lubią tę wiadomość

• martakam Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Baksia! Idź koniecznie do jeszcze innego ginekologa, takie rzeczy zawsze warto skonsultować!

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • baksia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za wiarę ... ale pęcherzyk za mało urósł. Czyli prawdopodobnie ciąża się zatrzymała. Dzisiaj jeszcze mam zrobić bete i zobaczyć. Ale nie oszukujmy się tydzień temu we wtorek pęcherzyk miał 0,34 a teraz 0,59. Czyli musiał się zatrzymać w pewnym momencie albo za wolno rośnie.

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • coma Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Dziekuje Kochane za wiarę ... ale pęcherzyk za mało urósł. Czyli prawdopodobnie ciąża się zatrzymała. Dzisiaj jeszcze mam zrobić bete i zobaczyć. Ale nie oszukujmy się tydzień temu we wtorek pęcherzyk miał 0,34 a teraz 0,59. Czyli musiał się zatrzymać w pewnym momencie albo za wolno rośnie.

Czesc, ja tu jestem turystycznie bo rodzę w listopadzie :) Nie chciałabym dawać Ci złudnych nadziei, ale powiem Ci to co sama usłyszałam w pewnym momencie tej ciąży - ciąża to nie matematyka. Ja w 6 tygodniu tej właśnie ciąży dostałam skierowanie na łyżeczkowanie, stwierdzone obumarcie zarodka. Zarodek był ale nie rósł i nie miał Akcji serca - tak było zdaniem lekarza. Kiedy pojechałam na izbę przyjęć okazało sie, ze nie ma miejsc w szpitalu i przechodziłam prawie 2 tygodnie z „martwym zarodkiem” (jak mi się wydawało) - w końcu pojechałam na planowany zabieg i na usg okazało się, ze dzidziuś ma ponad 1 cm i akcje serca. Teraz wszystko rozwija się prawidłowo, jak widzisz niedługo mam połówkowe badania i chociaż nadal bardzo sie boje to no jestem dowodem na to ze cuda się zdarzają.

Gagaga, Wachciowa, Monna, annkaa lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:

Sprawdź koniecznie betę, skonsultuj z innym lekarzem. Przecież wystarczy, że ciąża byłaby młodsza dosłownie o kilka dni...
    Dawaj znać, jesteśmy z Tobą :*

• martakam Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wracając do tematu objawów. Wczoraj poinformowalismy rodziców o tym, że jak wszystko dobrze pójdzie to zostaną dziadkami. I gadałam z mamą i ona mówi, że w oby ciążach nie miała żadnych objawów, czyli może mi się też uda :) póki co tylko cycki i czasem brzuch ciągnie. No i te wzdęcia...

Gagaga lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, jak u Was?
    U mnie średni nastrój. Po pierwsze, z powodu beksi, po drugie - niby się staram nie nakręcać, ale głowa pracuje.
    Czekanie jest zawsze najgorsze...
    jeszcze się wczuwam w brak objawów.
    Eg..wybaczcie, że smęcę

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ