X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w H&M MAma kurtkę jesienną za 68 zł... teraz jest po 129 zł

Zamówiłam S i jest idealna jeszcze dużo miejsca na brzuszek :)
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0394001004.html

JustiJusti lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:

Fajniutka ta kurtka i jaka niska cena była wcześniej 😲

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Wiadomo, że czasami zdarzają się niespodzianki. Przy CC planowym lekarz zwykle proponuje zabieg na 2 tygodnie przed datą SN. Tą pierwszą ciążę miałaś naturalna czy po IVF?
    Naturalnie, ale po poronieniu..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Fajniutka ta kurtka i jaka niska cena była wcześniej 😲

Noo szok! Dlatego kupiłam!

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Możesz chodzić na basen lub zajęcia na basenie. Na rowerze moja gin zabroniła mi jeździć.
    Dlatego orbitreka jest super bo na im się stoi A nie siedzi. Ciało zachowuje odpowiednią postawę 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Gratuluję samozaparcia. Ja dużo rzeczy już przed ciążą nie robiłam. Mam dyskopatię i przeprost kręgosłupa na odcinku lędźwiowym i szyjnym. Bieganie średnio wchodzi w grę, tak jak podnoszenie jakiś ciężarów czy obciążanie kręgosłupa. Przez długi czas chodziłam na step bo bardzo to lubię, jednak często pod koniec ćwiczeń drętwiała mi już noga. Teraz trochę się rozleniwiłam. Musze trochę regularniej chodzić na basen i jogę.
    Ja jestem po wypadku, mam duże wypukliny dwóch ostatnich dolnych dysków i uszkodzone biodro, ale wsustko mkzna ogarnąć. Ćwiczenia zapewniają mi lepsza sprawność i zdecydowanie mniej boli.

• KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny większość z Was narzeka na małe piersi ja wręcz odwrotnie. Zawsze miałam duże A teraz to już naprawde, nie jedna z Was bym obdzielila :-) Jest to dość uciążliwe szczególnie przy zakupach ubraniowych.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

vbfdfed.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekałam do poprzedniego porodu, że mam male cycki.. Po porodzie ii po nawale.. Ii chociaż nee urosły do ogromnych rozmiarów.. To dla mnie była katorga..
    Rozstępy mi się zrobiły na nich ale od dołu.. Wiec nee widać w bikini..
    Wiec w tej ciąży mam nadzieję, że nee urosną za bardzo..

4018d16ae9.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Mi kg idą kuźwa w brzuch i cycki. Czuję się wielka... Już mam prawie 5 kg do przodu... No źle się czuję sama ze sobą, wiem, że później będę w stanie to zrzucić, no ale te parę miesięcy wielorybich muszę przeżyć..
    Ja też prawie 5 do przodu i jestem przerażona co bedzie dalej, a jestem na diecie cukrzycowej z powodu hipoglikemi i nie jest fast foodow, słodyczy ani bialej mąki. Lekarz mowi ze pozwala mi przytyc max 15.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z rowerka <3 oh coś wspaniałego, już tak dawno nie jeździłam :) ale dzisiejszej pogody i ostatnich chwil gdzie czuje się bezpiecznie nie moglam przepuścić :)

Kupilam przy okazji kombinezonik zimowy :)

Camilla13, Dariah, Linka90, Shas91, Dafka lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Dzisiaj dzwonię, aby się umówić do swojej lekarki na październik, a tam co? Lekarka od października na zwolnieniu, bo w ciąży...
    Tak więc mam 19 tydzień i poszukiwania nowego lekarza prowadzącego 😂

zuzi_c lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:

Mam bardzo podobną do tej, tyle że granatową :) idealnie sprawdziła się nawet w 9 miesiącu ciąży, bo jak poluzowałam sznurki do końca, to spokojnie brzuch się mieścił i normalnie się w niej zapinałam. A wcale małego brzuszka nie miałam :)
    Idealny krój dla ciężarnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 20:46

zuzi_c lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dziewczyny... Dzisiaj dzwonię, aby się umówić do swojej lekarki na październik, a tam co? Lekarka od października na zwolnieniu, bo w ciąży...
    Tak więc mam 19 tydzień i poszukiwania nowego lekarza prowadzącego 😂

A to niespodzianka,może podpytaj się lekarki kogo poleca?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz . Dlatego tez z wielu wzgledow planujemy powrot do Pl , dzieci juz nie planuje wiec macierzynski i te sprawy nie beda mnie interesowac :p

Mnie 14 miesieczne kp nie pomoglo z chudnieciem , ani bieganie za dzieckiem ani nic . Dieta , treningi 5-6 razy w tyg po 1.5 h . 3 lata zrzucalam nadmiar ciala ... schudlam 40 kg po raz drugi w swoum zyciu bo pierwszy raz 0rzed xiaza sama dieta . I od nowa polska ludowa jak mi hormony zaczely nagle szalec to w tydzien 8 kg skoczylo.so.gory ktore za nic w swiecie zejsc nie chxialy . Pozniej znow 4 i tak z 12 na plusie zaczelam.ciaze . No ale mam duzo problemow z hormonami wiec to wszystko u mnienmwga dlugo trwa .
    Co do piersi to chcial nie chcial w ciazy do.rozmiaru i mi urosly , to byla makabra :( przy kp mialam wiecznie rozmiar g ! :( a pozniej do DD i flaki z rozstepami . Wolam na moje cycoliny jamniki bo tak wisza wlasnie . Skora od gory rozciagnieta na dole woreczki ..hm no coz. Bylam swiadoma . Teraz juz mam z rozmiar ponad wieksze nooo . Takie choelrnie nabrzmiale i pelne sa .!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzucha jako tako ciazowego nie mam. Mam 10 kg na plusie i wszystko poszlo w nogi i dupe przez to juz na dole nosze rozmiar nie 12 a 16 ;) takze tego ... a na gorze raptem ciasny mam swoj stary rozmiar woec po.prostu kupilam wieksze pare bluzek zeby luzniej mi w pracy bylo . Wygladam jak.tluscinka a nie ciezarowka hehe .
    Z synem.na tym etapiw mialam to samo ale juz ok 20.kg jak nie.lepiej na plusie . Brzuch wyszedl mi.ciazowy taki dopiero w 34 tyg . Zazdroszcze tym kobitka co maja wieksze.piersi i brzuszek tylko a nigdzie wiecej nic innego . Swoetnie wygladaja .

. Raga ., Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Linka90 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!
    Już weekend! ☺️

. Raga ., ZakręconaOna, Bożenka, Dafka, Shas91, KasiaM lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Witam sie z pracy . Dzis tylko do 13 i zaczynamy weekendzik :) po pracy jade na zakupy, bede dzis robic salatke sledziowa . Tak mi kolezanka z pracy smaka narobila a dawno nie jadlam , ze jade . Maz tez uwielbia to bedzie dzis na kolacje hahah.. jej sie za to smalcu zachcialo ;p hahaha

Ale wypoczne !!! Mmmm bo czuje , ze moje stopy tego potrzebuja .

. Raga ., Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miłego dnia i udanego weekendu :)

U mnie nie ma różnicy czy poniedziałek, czwartek czy niedziela...jedynie, że córka nie chodzi w weekendy do przedszkola, a tak dzień świstaka ;)
    Choć w weekendy brakuje mi męża, bo koncertuje, więc w większości go nie ma i wtedy zwykle jeżdżę z córką do rodziców, bo mieszkają 40 km od nas i nie widujemy się często.

Pogoda się troszkę pogorszyła i czuć, że jesień powolutku wchodzi :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie co któryś dzień się ważę rano, bo wyproznieniu no i od początku ciąży to mi dopiero 0.5 kg skoczyłodo góry. Przypuszczam, że to niedługo nadrobię, ale staram się być dobrej myśli.

Patrzę trochę na moja mamę i ona w obu ciazach to tylko brzuch jej urósł :p obym też tak miała

W ogóle to mi chyba zaczyna wszystko poważnie rosnąć bo i brzuch i piersi skóra mnie strasznie swędzi

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 6h pracy!

W niedzielę idziemy na targi popatrzeć wózki, a wieczorem na koncert do filharmonii. Jutro zamierzam trochę poogarniać papierkowe sprawy z firmą i trochę posprzątać. Ciekawe ile z tego wypali :D

W ogóle dostałam ten kosz Mojżesza <3 jutro odbieram od mamy :)

. Raga ., Bożenka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ