LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
W poprzedniej ciązy startowałam z 55kg
pierwsze 2 miesiace ciagle latalam do kibelka (dolem) to nie tylam nic przez pierwsze 3-3 miesiace
dopeiro potem
finalnie 12 kg na plusie
Teraz startowalam z 57 kg
nie latalam do kiblka ani razu
w niedziele zaczynamy 5 miesiac, waga 60,5 kg
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja mam 175 cm wzrostu i startowałam z 77 kg. Przytyłam niestety w ostatnim roku 7 kilo. Teraz mam 81,5 kg na wadze, ale od początku ciąży bez żadnych dolegliwości.
Trochę mi źle z tymi kilogramami, muszę się więcej ruszać, aby maksymalnie dobić do 90 i ani kg więcej.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
ZakręconaOna wrote:Ja brzucha jako tako ciazowego nie mam. Mam 10 kg na plusie i wszystko poszlo w nogi i dupe przez to juz na dole nosze rozmiar nie 12 a 16 takze tego ... a na gorze raptem ciasny mam swoj stary rozmiar woec po.prostu kupilam wieksze pare bluzek zeby luzniej mi w pracy bylo . Wygladam jak.tluscinka a nie ciezarowka hehe .
Z synem.na tym etapiw mialam to samo ale juz ok 20.kg jak nie.lepiej na plusie . Brzuch wyszedl mi.ciazowy taki dopiero w 34 tyg . Zazdroszcze tym kobitka co maja wieksze.piersi i brzuszek tylko a nigdzie wiecej nic innego . Swoetnie wygladaja .
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja to w ogóle jestem ciekawa jaka płeć mam mega przeczucie na chłopaka, ale wiadomo, różnie bywa.
A no i muszę Wam powiedzieć, że od kilku dni już czuje takie pukanie i smyranie w podbrzuszu, że nie mam wątpliwości, że to ten mały łobuz tam w środkuppieguskaa, Bożenka, Camilla13, Dafka, Shas91, zuzi_c, ss25 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dziewczyny byłam dzisiaj na Usg no i dalej nic nie wiem kto tam u mnie mieszka. Od środka dzidzia wsadziła ręce między nogi i tak sobie trzymała. Przez brzuch ręce miała w górze ale zaciśnięte miała nogi . Straszny wstydzioch. Poza tym wszystko dobrze lekarz nic nie widział niepokojącego. Wizytę mam za 2 tyg ale wcześniej mam wizytę tam gdzie chce mieć usg połowkowe. Więc może wtedy dowiem się czegoś. Mam tylko znowu 1 kg na minusie .Bożenka, Camilla13, Shas91, emdar, zuzi_c, ss25, Dafka lubią tę wiadomość
-
zulka wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj na Usg no i dalej nic nie wiem kto tam u mnie mieszka. Od środka dzidzia wsadziła ręce między nogi i tak sobie trzymała. Przez brzuch ręce miała w górze ale zaciśnięte miała nogi . Straszny wstydzioch. Poza tym wszystko dobrze lekarz nic nie widział niepokojącego. Wizytę mam za 2 tyg ale wcześniej mam wizytę tam gdzie chce mieć usg połowkowe. Więc może wtedy dowiem się czegoś. Mam tylko znowu 1 kg na minusie .42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Witam wszystkie lutowe mamy można do Was dopiero dołączyć? Wcześniej udzielałam się w wątku "staraczek" i jakoś umknął mi "nasz" wątek:) no to nadrabiam . Termin porodu mam na 17.02. ;czyli jestem w 17 t. c. I mam pytanie (jeśli było wcześniej to przepraszam, ale niestety nie mam czasu przejrzeć "naszych"ponad 200 stron). Przytyłam dopiero 0,7kg,moja ginka mówi żeby nie schizować(mały rośnie prawidłowo, wyniki krwi mam ok) bo zdążę nadrobić, ale przyznam szczerze że jestem sama autentycznie zdziwiona swoim małym przyrostem, bo z natury jestem raczej z tych dobrze wyglądających 🤣. Zawsze miałam tendencję do tycia, i to że nie byłam typem małego wieloryba zawdzięczalam mega dbaniu o to co jem i co robię (sporo ruchu). Mam 168 cm, gdzieś od 10 lat (wówczas schudłam 15 kg) ważyłam w przedziale 63-69kg,teraz ważę 69,7 kg. Fakt, mam słaby apetyt (miałam mdłości gdzieś do 14tc,na szczęście bez wymiotów), i jem bardziej z rozsądku niż z chęci, no ale kurde, w ciąży az tak mogą się zmienić zapędy żywieniowe? Przed ciążą mogłam jeść w zasadzie zawsze, wszędzie i wszystko(niestety nie pozostawało to bez wpływu na moją wagę), i odkąd zaczęłam myśleć o ciąży byłam przekonana, że od samego początku będę w końcu małym wielorybem, a tu takie zaskoczenie... Ma tak któraś z Was? Aha, dodam że mam 37 lat, to moje pierwsze dziecko, więc może moja radość jeszcze przedwczesna i jednak się roztyję... Podzielcie się swoimi przemyśleniami w tym temacie? Pozdrawiam Was i Wasze maluchy ❤️.
Hej, hej, ja od początku ciąży (19tydzien) jestem nadal -3kg. Pytałam się ostatnio położnej a ona mi na to, że mam się cieszyć 😆 ale startowałam z 70kg przy 165cm, więc trochę za dużo było. Mam nadzieję, że jakoś kosmicznie nie przytyję. A mała narazie rośnie jak na drożdżach. Na początku 18tygodnia miała już 225g😁
Mnie też już łupie w krzyżu... Zaczęłam bardziej systematycznie ćwiczyć, ale jakiejś poprawy nie ma. Jak w ciągu dnia godzinę spaceruje, to wieczorem poruszam się jakbym miała 80lat. Muszę ruszyć się na basen.
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Cześć mamusie 🙃
U nas na 200 % będzie wyczekana dziewczynka 🌸🤰🏽👨👩👧
Zaczęliśmy 16 tydzień według OM a na usg dzidzia troszkę większa 😁
Termin porodu na 17 luty 😁
Darrika, Bożenka, Dafka, Camilla13, . Raga ., Shas91, JustiJusti, zuzi_c, zulka lubią tę wiadomość
Pierwsza ciąża 🤰🏽
Termin 17 luty 2020 ❤️ -
nick nieaktualny
-
emdar wrote:A może nie tyle wstydzioch, co bardzo chce potrzymać mamę jeszcze w niepewności:) A masz jakieś przeczucia?Ja na usg prenatalnym miałam wskazanie na 85% na chłopaka (czulam tak zresztą od samego początku), test wolnego DNA tylko to potwierdził. Chyba więc czasem przeczucia nas matek nie zawodzą
🤷♀️🤷♀️ -
Camilla13 wrote:U mnie jest ta sama sytuacja około pół kg do góry i rośnie tylko brzuszek.
-
U mnie też raczej chłopak. Dwa razy gin to potwierdziła. Jednak różnie to bywa. Moja znajoma też miała mieć chłopaka na 90 %. jednak badania na pierwszych prenatalnych z krwi źle jej wyszły i robiła chyba test NIFTY. Była w szoku bo z DNA wyszło, że jednak będzie dziewczynka. Pępowina musiała się jakoś tak układać, że lekarz widział chłopaka.
-
Ja troszkę wpadłam w szał zakupowy i nakupowalam ubranek tyle ze... ! Koniec tego, musze panować nad sobą
Bylismy dzisiaj z mężem wozki poogladac, narazie ogólnie tylko i nic na nas wrażenia nie zrobiło same praktycznie te takie okrągłe gondole które nam się bardzo nie podobają
A jak coś się spodoba to jest takie drogie ze nawet używka w grę nie wchodzi :p albo jeśli gondola jest ok to ze spacerowka coś nie tak jest i tak ciągle
Nafiksowalam się ostatnio na popularny model mima xari, zobaczyłam na żywo. .. i szału nie ma, wręcz przeciwnie za to qianny mood który w internetach jakos mi się nie widział na żywo całkiem całkiem, tylko zaś kolory nie podobają mi się
-
nick nieaktualny
-
Ja dostanę wózek od bratowej więc problem z wybieraniem mam z głowy. Co będzie miała to wezmę .
Dariah, . Raga ., Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Z wózkami to jest tak, że jest za duży wybór i każdy chcę co najlepsze. My się zdecydujemy na Bebetto i będziemy najwyżej po jakimś czasie polować na lekką spacerówkę.
Dziewczyny, jestem po weselu no i męczarnia dla brzucha. Musiałam w trakcie iść się położyć, bo już nie dawałam rady tak mi się brzuch napiął po chulańcach.Dariah, . Raga ., JustiJusti, Bożenka lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Aaaaa... Od piątku czuję ruchy! Według USG był to 19+1. Ale dziwne uczucie... 😂 Motylek w brzuchu.
ppieguskaa, Dafka, ZakręconaOna, Dariah, Camilla13, . Raga ., Bożenka, Shas91, zuzi_c lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️