Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to ja czekam na potwierdzenie płci.. Ii wtedy dokupię brakujące ubranka..

No ja przy synu też oglądałam wózki ii człowiek dostawał oczopląsu.. Choć u nas budżet na wózek był 1500 więc to też ułatwiało sprawę :p
    Ale teraz patrząc na to z perspektywy czasu to mi się śmiać chce..

4018d16ae9.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witamy się po wakacjach, pobieżnie przejrzałam wątek, ale dokładnie nie dam rady. Na szczęście wózki już mam więc nie mamy dylematów ;)

Dariah, gusiaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Aaaaa... Od piątku czuję ruchy! Według USG był to 19+1. Ale dziwne uczucie... 😂 Motylek w brzuchu.
    Ale zazdroszczę ♡ ! Ja ciągle czekam i zaczynam się niecierpliwic chociaż wiem że jeszcze trochę czasu mam.

wniddf9h3z94xhvt.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mnie od wczoraj złapalo Przeziebienie. Ból gardła, zadkany nos ;( czuje się jak nie powiem co.. Wzięłam właśnie pierwszy paracetamol..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ale zazdroszczę ♡ ! Ja ciągle czekam i zaczynam się niecierpliwic chociaż wiem że jeszcze trochę czasu mam.
    Ja też nie czuje jakoś ruchów, nawet tego smyrania, przelewania się w brzuchu. A to moja 2 ciąża.. 🤷‍♀️

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Ja od jakiegos czasu czuje ruchy juz coraz konkretniejsze . A zaczely sie dokladnie 17t5d - tez moja druga ciaza . Takze gusia lada chwile tez mozesz poczuc . ;) z tym ze Ja mam lozysko na tylnej scianie a Ty ? Bo to jednak roznice robi . :)

Ja problemu z wozkiem tez nie mam ;) mam po synu jak juz kiedys pisalam .
    I nie zazdroszcze wyborow bo jednak to przekichany temat 😂😂

Za miesiac lecimy do Polski to kupie kosmetyki wszystkie.dla mnie i malego . Zabiore tu i bedzie z glowy a pozniej reszta powoli bo wiecej do.kwietnia jakos nie bede leciec do Pl .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej ;) mnie od wczoraj złapalo Przeziebienie. Ból gardła, zadkany nos ;( czuje się jak nie powiem co.. Wzięłam właśnie pierwszy paracetamol..
    Witam w klubie przeziebionych. Ja od rana pije miksturę mleczno czosnkową. Głowa rozpada się na milion kawałków. Jak dobrze, że mąż jest w domu jeszcze przez ponad tydzień.
    Ruchów też nie czyje, przyjdzie jeszcze na nie czas 😊

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Witam w klubie przeziebionych. Ja od rana pije miksturę mleczno czosnkową. Głowa rozpada się na milion kawałków. Jak dobrze, że mąż jest w domu jeszcze przez ponad tydzień.
    Ruchów też nie czyje, przyjdzie jeszcze na nie czas 😊
    Niestety nie przejdzie u mnie nic mlecznego a jeszcze czosnek czy miód do tego 😩😩

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Aaaaa... Od piątku czuję ruchy! Według USG był to 19+1. Ale dziwne uczucie... 😂 Motylek w brzuchu.
    Fajnie masz. Ja jeszcze nic nie czuje :(. Wg usg 18 t. Czytałam, że u pierworódek to może być nawet 20-22 t.

annkaa lubi tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Na zatkany nos używam wody morskiej. Na gęsty katar Marimer izotoniczny, na uczucie zatkania Marimer hipertoniczny. No i tradycyjnie miód, mleko, czosnek, cytryna, pigwa, kiszonki. Na ból gardła w aptece mi dali Prenalen gardło 10 zł ( specjalnie dla kobiet w ciąży) - na razie na szczęście nie był mi potrzebny. Najgorzej z syropami na kaszel. Najtańszy jaki dostałam w aptece kosztował z 27 zł i po otwarciu ważny jest tylko 30 dni:( - taż , że już jest w koszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:45

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 8 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w piątek na badaniu i córeczka została obudzona , to co myslalam że to coś z jelitami ( bulgotanie , smyranie ) to ruchy córci 🥳😁🌸

JustiJusti, Bożenka, ppieguskaa, Dafka, ss25, Camilla13, zulka, Shas91 lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też po weselu. Trochę się wytanczyłam, nogi od szpilek baardzo szybko mnie bolały 😂 niestety od wtorku byłam przeziębiona już mi prawie przeszło, ale ta noc była tak zimna, że znowu czuję się gorzej 😐 No i wczoraj poczułam maleństwo tylko raz w kościele, ale dzisiaj jak odpoczywam to nadrabia troszkę wczorajszy dzień 😄

ppieguskaa, JustiJusti, Dariah, Shas91 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje od tygodnia a dzisiaj cały dzień dupę mi wystawia i momentami boli :D w środę byłam u fryzjera, chyba mu się podobało bo ciagle dostawałam kopniaki. Łożysko mam na przedniej ścianie i myślałam ze będzie tak samo jak u córki czyli ruchy poczuje dopiero po 20tc

Bożenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Na zatkany nos używam wody morskiej. Na gęsty katar Marimer izotoniczny, na uczucie zatkania Marimer hipertoniczny. No i tradycyjnie miód, mleko, czosnek, cytryna, pigwa, kiszonki. Na ból gardła w aptece mi dali Prenalen gardło 10 zł ( specjalnie dla kobiet w ciąży) - na razie na szczęście nie był mi potrzebny. Najgorzej z syropami na kaszel. Najtańszy jaki dostałam w aptece kosztował z 27 zł i po otwarciu ważny jest tylko 30 dni:( - taż , że już jest w koszu.
    Do ssania na ból gardła Isla, super smak i mega ulga. A na kaszel syrop Islandzki, kupisz w każdej aptece.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie o Amolu?? Można się nim smarować?? Mój mąż zawsze się tym leczy pijąc go
    😮😮

tb73krhmu0f7yc26.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam Dziewczyny
    Ja też próbuje nadrabiać zaległości i co tu wchodzę, to mi przybywa stron do czytania hihi

I też coś dziwnie mi od dwóch-trzech dni.
    Sama nie wiem, jak to opisać.
    I jeszcze mam dylemat, czy to gazy, czy żołądek, czy może mała daje mi już kuksańce.
    Pewnie wkrótce się okaże.
    Od nowa w każdym bądź razie męczyć mnie zaczyna zgaga...
    W czwartek mam połówkowe rano, bo mi przesunęli z piątku...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A co powiecie o Amolu?? Można się nim smarować?? Mój mąż zawsze się tym leczy pijąc go
    😮😮
    Mój mąż też hehehe

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    😮😮
    Mozesz sie nim w ciazy smarowac . Smialo :)

Ss u Mnie to samo dzis , to na.90% wypchanie tyleczka :P bulwa wystajaca na pol brzucha z prawej strony i masa ruchow przy tym hahaha
    Cudowne uczucie ❤

Camilla13, annkaa, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    😮😮
    Nie wiem czemu ale zawsze balam sie napic amolu :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie wiem czemu ale zawsze balam sie napic amolu :p
    Łyżka cukru i na to 20 kropli amolu plus szklanka czegoś do picia, inaczej wyjdzie tak samo szybko jak weszło hehe

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ