X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to ja czekam na potwierdzenie płci.. Ii wtedy dokupię brakujące ubranka..

No ja przy synu też oglądałam wózki ii człowiek dostawał oczopląsu.. Choć u nas budżet na wózek był 1500 więc to też ułatwiało sprawę :p
    Ale teraz patrząc na to z perspektywy czasu to mi się śmiać chce..

4018d16ae9.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witamy się po wakacjach, pobieżnie przejrzałam wątek, ale dokładnie nie dam rady. Na szczęście wózki już mam więc nie mamy dylematów ;)

Dariah, gusiaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Aaaaa... Od piątku czuję ruchy! Według USG był to 19+1. Ale dziwne uczucie... 😂 Motylek w brzuchu.
    Ale zazdroszczę ♡ ! Ja ciągle czekam i zaczynam się niecierpliwic chociaż wiem że jeszcze trochę czasu mam.

wniddf9h3z94xhvt.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mnie od wczoraj złapalo Przeziebienie. Ból gardła, zadkany nos ;( czuje się jak nie powiem co.. Wzięłam właśnie pierwszy paracetamol..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ale zazdroszczę ♡ ! Ja ciągle czekam i zaczynam się niecierpliwic chociaż wiem że jeszcze trochę czasu mam.
    Ja też nie czuje jakoś ruchów, nawet tego smyrania, przelewania się w brzuchu. A to moja 2 ciąża.. 🤷‍♀️

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Ja od jakiegos czasu czuje ruchy juz coraz konkretniejsze . A zaczely sie dokladnie 17t5d - tez moja druga ciaza . Takze gusia lada chwile tez mozesz poczuc . ;) z tym ze Ja mam lozysko na tylnej scianie a Ty ? Bo to jednak roznice robi . :)

Ja problemu z wozkiem tez nie mam ;) mam po synu jak juz kiedys pisalam .
    I nie zazdroszcze wyborow bo jednak to przekichany temat 😂😂

Za miesiac lecimy do Polski to kupie kosmetyki wszystkie.dla mnie i malego . Zabiore tu i bedzie z glowy a pozniej reszta powoli bo wiecej do.kwietnia jakos nie bede leciec do Pl .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej ;) mnie od wczoraj złapalo Przeziebienie. Ból gardła, zadkany nos ;( czuje się jak nie powiem co.. Wzięłam właśnie pierwszy paracetamol..
    Witam w klubie przeziebionych. Ja od rana pije miksturę mleczno czosnkową. Głowa rozpada się na milion kawałków. Jak dobrze, że mąż jest w domu jeszcze przez ponad tydzień.
    Ruchów też nie czyje, przyjdzie jeszcze na nie czas 😊

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Witam w klubie przeziebionych. Ja od rana pije miksturę mleczno czosnkową. Głowa rozpada się na milion kawałków. Jak dobrze, że mąż jest w domu jeszcze przez ponad tydzień.
    Ruchów też nie czyje, przyjdzie jeszcze na nie czas 😊
    Niestety nie przejdzie u mnie nic mlecznego a jeszcze czosnek czy miód do tego 😩😩

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Aaaaa... Od piątku czuję ruchy! Według USG był to 19+1. Ale dziwne uczucie... 😂 Motylek w brzuchu.
    Fajnie masz. Ja jeszcze nic nie czuje :(. Wg usg 18 t. Czytałam, że u pierworódek to może być nawet 20-22 t.

annkaa lubi tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Na zatkany nos używam wody morskiej. Na gęsty katar Marimer izotoniczny, na uczucie zatkania Marimer hipertoniczny. No i tradycyjnie miód, mleko, czosnek, cytryna, pigwa, kiszonki. Na ból gardła w aptece mi dali Prenalen gardło 10 zł ( specjalnie dla kobiet w ciąży) - na razie na szczęście nie był mi potrzebny. Najgorzej z syropami na kaszel. Najtańszy jaki dostałam w aptece kosztował z 27 zł i po otwarciu ważny jest tylko 30 dni:( - taż , że już jest w koszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:45

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 8 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w piątek na badaniu i córeczka została obudzona , to co myslalam że to coś z jelitami ( bulgotanie , smyranie ) to ruchy córci 🥳😁🌸

JustiJusti, Bożenka, ppieguskaa, Dafka, ss25, Camilla13, zulka, Shas91 lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też po weselu. Trochę się wytanczyłam, nogi od szpilek baardzo szybko mnie bolały 😂 niestety od wtorku byłam przeziębiona już mi prawie przeszło, ale ta noc była tak zimna, że znowu czuję się gorzej 😐 No i wczoraj poczułam maleństwo tylko raz w kościele, ale dzisiaj jak odpoczywam to nadrabia troszkę wczorajszy dzień 😄

ppieguskaa, JustiJusti, Dariah, Shas91 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje od tygodnia a dzisiaj cały dzień dupę mi wystawia i momentami boli :D w środę byłam u fryzjera, chyba mu się podobało bo ciagle dostawałam kopniaki. Łożysko mam na przedniej ścianie i myślałam ze będzie tak samo jak u córki czyli ruchy poczuje dopiero po 20tc

Bożenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Na zatkany nos używam wody morskiej. Na gęsty katar Marimer izotoniczny, na uczucie zatkania Marimer hipertoniczny. No i tradycyjnie miód, mleko, czosnek, cytryna, pigwa, kiszonki. Na ból gardła w aptece mi dali Prenalen gardło 10 zł ( specjalnie dla kobiet w ciąży) - na razie na szczęście nie był mi potrzebny. Najgorzej z syropami na kaszel. Najtańszy jaki dostałam w aptece kosztował z 27 zł i po otwarciu ważny jest tylko 30 dni:( - taż , że już jest w koszu.
    Do ssania na ból gardła Isla, super smak i mega ulga. A na kaszel syrop Islandzki, kupisz w każdej aptece.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie o Amolu?? Można się nim smarować?? Mój mąż zawsze się tym leczy pijąc go
    😮😮

tb73krhmu0f7yc26.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam Dziewczyny
    Ja też próbuje nadrabiać zaległości i co tu wchodzę, to mi przybywa stron do czytania hihi

I też coś dziwnie mi od dwóch-trzech dni.
    Sama nie wiem, jak to opisać.
    I jeszcze mam dylemat, czy to gazy, czy żołądek, czy może mała daje mi już kuksańce.
    Pewnie wkrótce się okaże.
    Od nowa w każdym bądź razie męczyć mnie zaczyna zgaga...
    W czwartek mam połówkowe rano, bo mi przesunęli z piątku...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A co powiecie o Amolu?? Można się nim smarować?? Mój mąż zawsze się tym leczy pijąc go
    😮😮
    Mój mąż też hehehe

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    😮😮
    Mozesz sie nim w ciazy smarowac . Smialo :)

Ss u Mnie to samo dzis , to na.90% wypchanie tyleczka :P bulwa wystajaca na pol brzucha z prawej strony i masa ruchow przy tym hahaha
    Cudowne uczucie ❤

Camilla13, annkaa, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    😮😮
    Nie wiem czemu ale zawsze balam sie napic amolu :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie wiem czemu ale zawsze balam sie napic amolu :p
    Łyżka cukru i na to 20 kropli amolu plus szklanka czegoś do picia, inaczej wyjdzie tak samo szybko jak weszło hehe

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ