X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera
    nieee nie mam oporow :)
    wszystko wieksze kupuje neutralne, wrecz gorzej z ciuszkami - bo typowo chlopiece :D
    jak sie okaze dziewczynka ot bedzie w chlopiecych chodizc :D

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie oporow nie mam , Ja zwyczajnie nie mam checi na robienie listy i kupowanie narazie niczego ;) z tego to wychodzi .

Z synem w ciazy robilam wyprawke dopiero w 8 miesiacu uwazalam to za odpowiednie i wystarczylo ;) tez troche za wczesnie wtedy nie chcialam w razie wu ... a to tylko wynikalo z tego ze gdyby cos nie daj bog sie stalo to nie chcialabym zostac z cala.wyprawka i.plakac nad nia . Teraz nie mam takiego myslenia , teraz po prostu uwazam ze rowniez mam czas i nie trzeba mi kupowac nic wczesniej jak grudzien /styczen :) ale wiadomo ... kazdy robi jak.uwaza . ;)

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku serwowalam sobie czarne myśli, przestałam około 20 tyg i jak zaczęłam z wyprawką dla maluszka to w ciągu miesiąca miałam wszystko 😋 A cały pokój był gotowy na 2 miesiące przed porodem 😊

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie mam. Czekam na potwierdzenie płci i dopiero zacznę zakupki 🙂 w czwartek mam wizytę to może się potwierdzi, że dziewczynka 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja na razie nic nie mam. Czekam na potwierdzenie płci i dopiero zacznę zakupki 🙂 w czwartek mam wizytę to może się potwierdzi, że dziewczynka 😊
    My też mamy wizytę w czwartek i też czekamy na potwierdzenie czy będzie dziewczynka, ostatnio na 80% wyglądało na dziewczynkę.

• KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, nadal chłopak :-) Ma juz 270g :-) Z ostatniego usg data porodu wyszła na 31 stycznia, śmiejemy się z mężem bo córka urodziła się 30 stycznia :-)

Dafka, Camilla13, ppieguskaa, annkaa, . Raga ., Dariah, Shas91 lubią tę wiadomość

vbfdfed.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My też mamy wizytę w czwartek i też czekamy na potwierdzenie czy będzie dziewczynka, ostatnio na 80% wyglądało na dziewczynkę.
    U nas tak samo lekarz powiedział, że na 80%. Troszkę już się przywiązałam do myśli, że to dziewczynka.

Camilla13 lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus tego całego SANCO to to że znamy już płeć i nie muszę o tym myśleć, stresowac się zmianą (kiedy już do danej płci bym się po prostu przyzwyczaiła a tu po 2 miesiącach zonk :]

Bożenka, Shas91 lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaM wrote:
    My po wizycie, nadal chłopak :-) Ma juz 270g :-) Z ostatniego usg data porodu wyszła na 31 stycznia, śmiejemy się z mężem bo córka urodziła się 30 stycznia :-)
    Super 😍 zawsze na Urodziny będzie można jedną imprezkę robić 😄

KasiaM, annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaM wrote:
    Moja pierwsza córka jest z 9 lutego a teraz termin z om na 14 luty może wpasuje się w siostrę;) byśmy miały niespodziankę co nie ;)

Camilla13, KasiaM, . Raga ., Shas91 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś właściwie nie danwo poczułam takie 2 dosyć intensywne ruchy na wysokości jajnika lewego mam nadzieję że tj jets to.. ;)

KasiaM, Bożenka, annkaa, . Raga ., Shas91 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mnie też szwagierka mówiła, żeby nie zapeszać więc na razie nic nie kupuje ale też nie zostawię to na ostatni moment. Akurat w jej przypadku to ja rozumiem. Pierwszemu dzieciątku kupiła cała wyprawkę a 2 tyg przed rozwiązaniem okazało się, że serduszko przestało bić. Trauma...... Ja stwierdziłam, że już jak coś kupię to będę składować u mamy ;).

. Raga . lubi tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2019, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam.na wizycie ważymy 230 gram :) i wszystko ok. Ja mam core 2 letnia a potwierdzona płeć więc wszystko zostaje po niej w sumie koło grudnia zobaczę co brakuje i dokupie. Dodam że szalałam z ubraniami dla małej sukienki kokardki opaski cuda wianki :) tak więc szkoda było mi chować wiedząc że nie będę miała.juz dzieci a tu jedna :)
    Ale.swedzi mnie skóra strasznieacie tak ? Kazał.zrobic próby wątrobowe żeby wykluczyć cholestaze ..myślę.ze to nie to ale trza sprawdzic

ppieguskaa, ss25, Linka90, Bożenka, Edith lubią tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    W sumie mnie też szwagierka mówiła, żeby nie zapeszać więc na razie nic nie kupuje ale też nie zostawię to na ostatni moment. Akurat w jej przypadku to ja rozumiem. Pierwszemu dzieciątku kupiła cała wyprawkę a 2 tyg przed rozwiązaniem okazało się, że serduszko przestało bić. Trauma...... Ja stwierdziłam, że już jak coś kupię to będę składować u mamy ;).
    Ale co to da? Jak ma coś pójść nie tak, to pójdzie przy porodzie czy później. Znajoma ur zdrowe dziecko, zakrztusiło się w trakcie karmienia. Reanimowali, ale trwało to za długo. Trzeba było czekać, bo nikt nie potrafił oszacować konsekwencji neurologicznych (kontakt nam się urwał, nie wiem co dalej było z tym dzieckiem). Trauma owszem, ale trzeba z tym żyć i jakoś ogarnąć ten temat. Śmierć dziecka to zawsze tragedia dla rodziny, bez względu czy w 5 tc, 40 tc czy już po porodzie.

Dariah, Linka90, ss25, JustiJusti lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    Hej byłam.na wizycie ważymy 230 gram :) i wszystko ok. Ja mam core 2 letnia a potwierdzona płeć więc wszystko zostaje po niej w sumie koło grudnia zobaczę co brakuje i dokupie. Dodam że szalałam z ubraniami dla małej sukienki kokardki opaski cuda wianki :) tak więc szkoda było mi chować wiedząc że nie będę miała.juz dzieci a tu jedna :)
    Ale.swedzi mnie skóra strasznieacie tak ? Kazał.zrobic próby wątrobowe żeby wykluczyć cholestaze ..myślę.ze to nie to ale trza sprawdzic
    Na cholestaze za wcześnie..
    Hmm Aa smarujesz się kremem/balsamem?

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Skąd wiesz, że pupę, a nie coś innego??
    Sorki za pytanie, ale... Zaintrygowało mnie to ;)

Z córka zawsze to była pupa wiec obstawiam tez pupę :)

annkaa lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki Pappy Trisomia 13 i 18 okej ale trisomia 21 wyszła po skorygowaniu 1:600. Umówiliśmy się już na echo serca płodu za tydzień ale chce tez zrobić wolne płodowe DNA dla swojego spokoju. U mnie w klinice robią PANORAMĘ, wiem, że któraś z Was robiła Sanco. Zastanawiam się czy to jest duża różnica czy po prostu już nie kombinować i umawiać się. Szczerze wolałabym już to wszystko robić w jednym miejscu

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię właśnie test obciążenia glukozą, trzymajcie mnie, poprzednio jakoś poszło na luzie teraz walczę żeby nie zwymiotowac 😥

zuzi_c, Dariah, annkaa, ss25, Dafka, Shas91, Darrika lubią tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Super 😍 zawsze na Urodziny będzie można jedną imprezkę robić 😄

Oooo tak to duży plus !!! :)

U nas będą połączone z urodzinami męża....bo mąż ma 31 stycznia, a mi data porodu wychodzi na 27 - o ile nie przenoszę 2 tygodnie jak z córką :P :D

Bożenka lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kazdy ma urodizny w innej porze roku
    ja: 02.01
    dzidzia : polowa lutego
    corka : 09.09.
    mąz : 31.10

tak wiec tego...
    :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ