LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Pieguska gratulacje, duży chłopak już🤗 Ale leci ten czas. 😲
Dziewczyny mam pytanko wózkowe. Miałyście kiedyś styczność z wózkiem X-lander x-cite? Zastanawiam się nad tym 2w1. Jest w miarę lekki, cena też nie zwala z nóg, spacerówka kubełkowa, fajny kosz na zakupy. W sumie wszystko na czym mi zależy. Słyszałyście jakieś opinie? 😉
Interesujący ale ja jesgem przeciwna kubełkowym spacerówkom
Z córka chodziliśmy do fizjo i zdecydownaie odradzał
Sam wózek na pewno tak jak inne modele X Landera - brak amortyzacji tej miękkiejBożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
emdar wrote:Kochane, jeśli pytanie było to przepraszam kiedy idziecie(jeśli w ogóle) do szkoły rodzenia? Ja od paru tygodni miałam w planach się zapisać do upatrzonej przeze mnie(w szpitalu gdzie planuję rodzić) dzwonię dziś i... zonk, nie ma miejsc na mój termin (luty2020). A tych kursów maja tam po parę w tygodniu plus weekend. Zapisałam się w końcu do akredytowanej przy tym szpitalu, w dodatku polecanej przez znajomą, więc luz, ale tak myślę czy to ja tylko taki nieogar jak zwykle, czy po prostu jakiś boom na porody w lutym :)idę w końcu od 18.11 (będę miała skończony równo 27tc),myślę ze to ok moment. Co myślicie?
Hmmm to może ja jednak posłucham męża i się zorientuję w tym temacie...
Wiem, że jest szkoła rodzenia w tym szpitalu, gdzie hipotetycznie biorę pod uwagę poród
Ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy, nie sprawdziłam dwóch innych szpitali jeszcze, które są oddalone o 40-60 minut
Mam nadzieję, że nie ma jakiegoś 'boom-u' na luty... Buuuuu
-
Hej nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo dosyć rzadko się udzielam. Ale muszę się pochwalić, że dzisiaj byłam na połówkowych i mam zdrowego, prawie pół kilowego synka:)
ppieguskaa, Dariah, annkaa, KasiaM, ss25, Bożenka, Camilla33, Dafka, JustiJusti, Darrika, gusiaa, Edith, zuzi_c, zulka, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martek&M wrote:ja z kolei stworzylam swoja, na podstawie jakis tam polecanych rzeczy z internetow (co zabrac czy kupic) a i tez skonsultowałam ja z trzema mamami i tez dodalam/usunelam przez to rzeczy potrzebne/niepotrzebne i też ilościowo jak warto (czasami warto na pierwsze użycie kupić mała pojemność np. kremu i sprawdzić czy nie uczula) albo majtki poporodowe jedne są lepsze od drugich i mamy mi poleciły te które są warte uwagi i oddychają a nie się dupka w nich ugotuje
podzieliłam ją też na jakby dwie części: I część - generalna wyprawka dla mnie i malucha ; II część - wyprawka co zabrać do szpitala (łącznie w wynikami badań itp )
mogę udostępnić jeśli ktos będzie potrzebować -
Dziewczyny, trzymajcie kciuki dzisiaj wieczorem za połówkowe!
Jestem taka zestresowana już To pewnie przez pierwsze prenatalne, jakoś średnie wspomnienia mam z nich i teraz wydaje mi się, że będzie to samo!
Któraś jeszcze wizytuje dzisiaj:) ?Bożenka, annkaa, zuzi_c, Camilla33, zulka, JustiJusti, KasiaM, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
Ja o 14 widzę się z maluchem 💓 więc też trzymaj kciuki:p wszystko będzie dobrze:)
Wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam ruchy z zewnątrz strasznie mnie to rozczuliło 😍 pewno potem będę marudzić, że kopie za mocno 😂 ale narazie cieszę się tym strasznie 💓💓💓Dariah, Bożenka, ppieguskaa, Dafka, annkaa, Edith, Camilla33, zulka, Mama_po_przejściach, JustiJusti, KasiaM lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Wizytującym dziś powodzenia ! będzie dobrze
My jutro wizytujemy
Wczoraj Mały mi sprzedał pierwszego mocnego kopniaka
Córcia zrobiła Puk Puk Dzidzia
I Mały tak odkopnął ze aż podskoczyłam hehheBożenka, ppieguskaa, Dafka, annkaa, Camilla33, JustiJusti, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Aguuu wrote:Ja o 14 widzę się z maluchem 💓 więc też trzymaj kciuki:p wszystko będzie dobrze:)
Wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam ruchy z zewnątrz strasznie mnie to rozczuliło 😍 pewno potem będę marudzić, że kopie za mocno 😂 ale narazie cieszę się tym strasznie 💓💓💓
Połówkowa wizyta czy "zwykła" ?
Oh te ruchy ja też zaczęłam już czuć.. Takie mini słodkie kopniaczki:) Coś cudownego Na ten moment są bardzo nieregularne, ale jak tylko cos poczuje to tak się jaramJustiJusti lubi tę wiadomość
-
Też się jaram tymi kopniaczkami😊 mój narzeczony nawet już kilka dostał. Chyba już coraz częściej i mocniej czuję ruchy, ostatnio to poczułam nawet jakieś śmieszne obroty🥰 Nie wiem co się tam wyczynia w moim brzuchu, ale uczucie jest niesamowite 🥰🥰
-
Bożenka wrote:Też się jaram tymi kopniaczkami😊 mój narzeczony nawet już kilka dostał. Chyba już coraz częściej i mocniej czuję ruchy, ostatnio to poczułam nawet jakieś śmieszne obroty🥰 Nie wiem co się tam wyczynia w moim brzuchu, ale uczucie jest niesamowite 🥰🥰
Ale super
To ja jeszcze takich niesamowitych wrażeń nie doświadczam, takie malutkie puknięcia delikatne:) Ale Ty Bożenka już chyba od jakiś 2 tyg czujesz ruchy? -
Qastera wrote:Ale super
To ja jeszcze takich niesamowitych wrażeń nie doświadczam, takie malutkie puknięcia delikatne:) Ale Ty Bożenka już chyba od jakiś 2 tyg czujesz ruchy?
Tak już ponad dwa tygodnie minęły od pierwszego kopniaka, ale oczywiście potem były dni, że nic nie czułam. Nawet jak leżałam plackiem pół dnia. W tym tygodniu dopiero ruchy odczuwam zdecydowanie częściej i mocniej.😊