X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Najgorsze jest to, że już zaczęła się powoli przemieszczać raczkując :) nawet dobrze by się złożyło gdyby przy końcówce ciąży zaczęła sama śmigać, bo nie wyobrażam sobie siebie z tym brzuchem latającą za małą na czworaka :D
    Jak sobie przypomnę końcówkę poprzedniej ciąży to o Boziu :) brzuch mi opadł już w35t tak że jak wchodziłam po schodach to go obijalam :D wszyscy mówili, że pewnie wcześniaka urodzę skoro brzuch tak nisko, a tu mała w 38t się pojawiła ;) na koniec przeraża mnie ta nieporadność :) depilacja przed wizytą lekarską była nielada wyczynem, bez lusterka się nie obyło, a po byłam tak zdyszana jakbym conajmniej maraton przebiegła :D
    Moja mała jest takim ssakiem, że już 2 tyg po porodzie ważyłam mniej niż przed :D a jadlam za dwóch jak ją tylko piersią karmilam, bo cały czas głodna byłam :]D
    Ja wiem jak to z tym karmieniem heheh tylko mnie niestety nie udalo sie tak szybnko kg zrzucic . Przy porodzie 8 spadli a pozniej jak krew z nosa no ale mialam do zrzucenia jeszcze 37 wiec kupa czasu :(
    No wiesz co niby tak ale teraz sobie wyobraz latanie za malym baczkiem co zaczyna chodzic i gibie sie i wchodzi w miejsca w ktore nie wolno itp hahahs to dopieor bedzie jazda :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Zakręcona u nas znowu na odwrót - skwar z nieba. Ja lubie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, które po prostu męczą.

Uuuuuu czyli objawy są :) :) :)
    No Ja tez lubie jak cieplutko jest . Skwary lubie owszem ale nie takie co mecza tak jak piszesz .
    No coz , u mnie caky weekend sie zapowuada taka chujnia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hehe, a dopiero co wczoraj rozmawiałyśmy o braku objawów 😂
    No Ja mowilam , ze juz jedno rzyganko zaliczylam . Dzis drugie w przeciagu poltora tyg dwa to nie tak zle hahah . Ale procz tego no nic

Kuzwa laski jaki bolok mnie zlapal . Tak naparza mnie w krzyzu po lewej stronie bardziej , ze wchodzi mi w posladek i lewa noge . Jak siedze przestaje jak chodze boli a jak sie schyle to nie ma mowy wyprostowac sie ;(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapeszajac przechodzi po paru minutach siedzenia , nospie i wymasowaniu. Ja mam chory kregoslup wiec bardzo mozliwe ze stad taki bol . Czasami mnie lapie w tym obrebie a czesciej w obrebie lopatki lewej wtedy dretwieje cala z lewej strony . :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym czytała o sobie. Tak mnie boli z lewej strony, że mam problem małą z łóżeczka wyciągnąć. Jak leżę to czuję ulgę.
    Mi niestety lekarz nie zaleca brać nospy :/
    W pierwszej ciąży do połowy praktycznie miałam mdłości i wymioty, więc zamiast tyc to chudłam albo stałam w miejscu. Dopiero później waga rosła, jak szłam do porodu to miałam +12 kg.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek

Wspaniale, mam nadzieję, że Cię ta wizyta uspokoiła?
    A krwawienie - co powiedział lekarz?

W czwartek będzie serduszko :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Jakbym czytała o sobie. Tak mnie boli z lewej strony, że mam problem małą z łóżeczka wyciągnąć. Jak leżę to czuję ulgę.
    Mi niestety lekarz nie zaleca brać nospy :/
    W pierwszej ciąży do połowy praktycznie miałam mdłości i wymioty, więc zamiast tyc to chudłam albo stałam w miejscu. Dopiero później waga rosła, jak szłam do porodu to miałam +12 kg.
    Oj kochana . Ja wymiotowalam 24 /24 i mdlosci mialam . Dzien noc doslownie ! Do dnia przed porodem ... i co ? Przybylo mi 45 + kg . A masakra . X tym ze bylam po diecie na ktorej schudlam 37 kg . Lekarz powierzial ze zaczelam jesc normlanie bez wprowadzenia danych pokarmow i taki efekt jojo mi sie zrobil ;( teraz bylam na diecie i na diecie jestem . Tzn nie typowej diecie a mega zdrowo sie odzywiam i smaki mi sie nie zmieniky na szczescie narazie wiec jem dalej jak przed ciaza . Oby tak dalej :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann a czemu nospy masz nie brac ? Przeciez bezpieczna w ciazy jest . Wiadomo ze nie zrec jak cukierki hahaha ale raz na jakis czas jak trzeba to nic zlego . U Ciebie napewno ma konkretne powody nie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przybierania w ciąży....to naprawdę bardzoooo indywidualna sprawa.

Mam znajome, które są szczuplutkie, aż miło, a w ciąży bach ! +30 kg ... które nie były z niezdrowego odżywania....po prostu tak organzim zareagował, tak hormony działają. Po ciązy nie miały problemu naturalnie wrócić do wagi sprzed :)

Ja w ciąży przybrałam 15 kg czyli taka norma....ale brzuszek miałam mały - i jak się stawiałam do porodu to się mnie pytali czy na pewno dobry mam termin ;)
    Mi wszystko poszło w biodra i tyłek....zresztą jak poszaleje z jedzeniem i odpuszczam treningi to własnie tam ląduje dodatkowy tłuszczyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:47

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga tobie w biodra i tylek .
    Mnie w nogi i rece hahaha doslownie. Ja brzuch dostalam dopiero jaki kolwiek na 1.5m przed porodem wczesniej plaska jak deska a nogi i rece jak u baryly. Doslownie . Coekawe jak teraz bedzie . Masakra :(

Zapeszylam kuzwa te plecy. Mega bola

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam w ciąży 25kg ii w sumie mi zostało na plusie 10kg.
    Więc startuje z większa waga ale mam nadzieję, że ta ciąża będzie laskawsza ii nee będę co chwila w szpitalu.. Ii zajadala stres jak to mój lekarz stwierdził :p

. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    To super 😍 w czwartek już pewnie będziesz słyszała seduszko ❤️ który u Ciebie dc? Pytam, bo też idę w czwartek na wizytę 😀

Ostatni okres miałam 27.04, dziś wychodzi 6t0d

Lekarz nie znalazł przyczyny krwawienia, na usg nie widział żadnego krwiaka.
    Mówił że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać, nic nie dźwigać, trochę ciężko przy małym dziecku, ale będę jak najmniej.
    Oby w czwartek już było <3

. Raga . lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 30 kg, prawie 9 miesięcy leżałam, 8 tyg po porodzie miałam- 20 kg, tych 10ciu już nie wrzuciłam, więc też zaczynam z wyższą wagą :/

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w czwartek będzie trochę wizytujących.. bo ja też mam wizytę..

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 30 kg, prawie 9 miesięcy leżałam, 8 tyg po porodzie miałam- 20 kg, tych 10ciu już nie wrzuciłam, więc też zaczynam z wyższą wagą :/

Mamy dzieci z tego samego roku.. mój syn styczeń 2018 ;)
    Czemu miałaś poprzednią ciążę leżącą?

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni okres miałam 1 maja. Więc wychodzi 5t 4d. W sumie 3 dni różnicy między nami 😊 u Ciebie na pewno będzie już serduszko 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 20 kg, ale startowałam myślę, że z lekka nadwagą, ale też nie miałam tak dużego brzucha tylko jakoś cała zgrublam, napuchnelam, a po ciąży wróciłam do wagi z przed, czyli dalej miałam trochę na plusie. ;) dopiero jak Tosia miała z rok to wzięłam się za siebie schudłam 17 kg i tak trwa do teraz czyli trening 5/6 dni w tygodniu i zdrowe odżywianie więc ciekawa jestem co ta ciąża pokaże :) u mnie też dziś zaczął się 6 tydzień, wizyta za dwa tygodnie w piątek nie mogę się doczekać 😍💓

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z wyższą waga, przytyłam 7, 2 tyg po porodzie - 17.
    Ale potem przez 2,5 roku pewnie z 10 przytyłam, więc teraz też mam bagaż. Nie chciałabym przytyć więcej niz8-10, bo mam 160 cm wzrostu... :)

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ann a czemu nospy masz nie brac ? Przeciez bezpieczna w ciazy jest . Wiadomo ze nie zrec jak cukierki hahaha ale raz na jakis czas jak trzeba to nic zlego . U Ciebie napewno ma konkretne powody nie ?

Właściwie nie wiem dlaczego mam nie brać, w poprzedniej ciąży też nie brałam. Zalecił tylko duphaston i większe dawki magnezu jakbym czuła jakieś napinania. I całą ciążę się super trzymałam. Położna też mówiła, że jak nie ma bardzo uciążliwych boli brzucha to lepiej żeby nie brać nospy :) więc przez całą ciążę moze z 2 razy wzięłam nospe :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) mogę dołączyć do Was? Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w połowie lutego zostanę znów mama :) narazie jestem po jedenej becie i czekam na rozwój wydarzeń.

ann1109, . Raga ., Wachciowa lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ