LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ann1109 wrote:Najgorsze jest to, że już zaczęła się powoli przemieszczać raczkując nawet dobrze by się złożyło gdyby przy końcówce ciąży zaczęła sama śmigać, bo nie wyobrażam sobie siebie z tym brzuchem latającą za małą na czworaka
Jak sobie przypomnę końcówkę poprzedniej ciąży to o Boziu brzuch mi opadł już w35t tak że jak wchodziłam po schodach to go obijalam wszyscy mówili, że pewnie wcześniaka urodzę skoro brzuch tak nisko, a tu mała w 38t się pojawiła na koniec przeraża mnie ta nieporadność depilacja przed wizytą lekarską była nielada wyczynem, bez lusterka się nie obyło, a po byłam tak zdyszana jakbym conajmniej maraton przebiegła
Moja mała jest takim ssakiem, że już 2 tyg po porodzie ważyłam mniej niż przed a jadlam za dwóch jak ją tylko piersią karmilam, bo cały czas głodna byłam :]D
No wiesz co niby tak ale teraz sobie wyobraz latanie za malym baczkiem co zaczyna chodzic i gibie sie i wchodzi w miejsca w ktore nie wolno itp hahahs to dopieor bedzie jazda -
. Raga . wrote:Zakręcona u nas znowu na odwrót - skwar z nieba. Ja lubie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, które po prostu męczą.
Uuuuuu czyli objawy są
No coz , u mnie caky weekend sie zapowuada taka chujnia -
Bożenka wrote:Hehe, a dopiero co wczoraj rozmawiałyśmy o braku objawów 😂
Kuzwa laski jaki bolok mnie zlapal . Tak naparza mnie w krzyzu po lewej stronie bardziej , ze wchodzi mi w posladek i lewa noge . Jak siedze przestaje jak chodze boli a jak sie schyle to nie ma mowy wyprostowac sie ;( -
Nie zapeszajac przechodzi po paru minutach siedzenia , nospie i wymasowaniu. Ja mam chory kregoslup wiec bardzo mozliwe ze stad taki bol . Czasami mnie lapie w tym obrebie a czesciej w obrebie lopatki lewej wtedy dretwieje cala z lewej strony .
-
Jakbym czytała o sobie. Tak mnie boli z lewej strony, że mam problem małą z łóżeczka wyciągnąć. Jak leżę to czuję ulgę.
Mi niestety lekarz nie zaleca brać nospy
W pierwszej ciąży do połowy praktycznie miałam mdłości i wymioty, więc zamiast tyc to chudłam albo stałam w miejscu. Dopiero później waga rosła, jak szłam do porodu to miałam +12 kg.
-
Kate86 wrote:Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek
Wspaniale, mam nadzieję, że Cię ta wizyta uspokoiła?
A krwawienie - co powiedział lekarz?
W czwartek będzie serduszko -
ann1109 wrote:Jakbym czytała o sobie. Tak mnie boli z lewej strony, że mam problem małą z łóżeczka wyciągnąć. Jak leżę to czuję ulgę.
Mi niestety lekarz nie zaleca brać nospy
W pierwszej ciąży do połowy praktycznie miałam mdłości i wymioty, więc zamiast tyc to chudłam albo stałam w miejscu. Dopiero później waga rosła, jak szłam do porodu to miałam +12 kg. -
Co do przybierania w ciąży....to naprawdę bardzoooo indywidualna sprawa.
Mam znajome, które są szczuplutkie, aż miło, a w ciąży bach ! +30 kg ... które nie były z niezdrowego odżywania....po prostu tak organzim zareagował, tak hormony działają. Po ciązy nie miały problemu naturalnie wrócić do wagi sprzed
Ja w ciąży przybrałam 15 kg czyli taka norma....ale brzuszek miałam mały - i jak się stawiałam do porodu to się mnie pytali czy na pewno dobry mam termin
Mi wszystko poszło w biodra i tyłek....zresztą jak poszaleje z jedzeniem i odpuszczam treningi to własnie tam ląduje dodatkowy tłuszczykWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:47
-
Raga tobie w biodra i tylek .
Mnie w nogi i rece hahaha doslownie. Ja brzuch dostalam dopiero jaki kolwiek na 1.5m przed porodem wczesniej plaska jak deska a nogi i rece jak u baryly. Doslownie . Coekawe jak teraz bedzie . Masakra
Zapeszylam kuzwa te plecy. Mega bola -
Ja przytyłam w ciąży 25kg ii w sumie mi zostało na plusie 10kg.
Więc startuje z większa waga ale mam nadzieję, że ta ciąża będzie laskawsza ii nee będę co chwila w szpitalu.. Ii zajadala stres jak to mój lekarz stwierdził :p. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:To super 😍 w czwartek już pewnie będziesz słyszała seduszko ❤️ który u Ciebie dc? Pytam, bo też idę w czwartek na wizytę 😀
Ostatni okres miałam 27.04, dziś wychodzi 6t0d
Lekarz nie znalazł przyczyny krwawienia, na usg nie widział żadnego krwiaka.
Mówił że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać, nic nie dźwigać, trochę ciężko przy małym dziecku, ale będę jak najmniej.
Oby w czwartek już było. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 30 kg, prawie 9 miesięcy leżałam, 8 tyg po porodzie miałam- 20 kg, tych 10ciu już nie wrzuciłam, więc też zaczynam z wyższą wagą
-
Kate86 wrote:Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 30 kg, prawie 9 miesięcy leżałam, 8 tyg po porodzie miałam- 20 kg, tych 10ciu już nie wrzuciłam, więc też zaczynam z wyższą wagą
Mamy dzieci z tego samego roku.. mój syn styczeń 2018
Czemu miałaś poprzednią ciążę leżącą? -
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 20 kg, ale startowałam myślę, że z lekka nadwagą, ale też nie miałam tak dużego brzucha tylko jakoś cała zgrublam, napuchnelam, a po ciąży wróciłam do wagi z przed, czyli dalej miałam trochę na plusie. dopiero jak Tosia miała z rok to wzięłam się za siebie schudłam 17 kg i tak trwa do teraz czyli trening 5/6 dni w tygodniu i zdrowe odżywianie więc ciekawa jestem co ta ciąża pokaże u mnie też dziś zaczął się 6 tydzień, wizyta za dwa tygodnie w piątek nie mogę się doczekać 😍💓
-
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Ann a czemu nospy masz nie brac ? Przeciez bezpieczna w ciazy jest . Wiadomo ze nie zrec jak cukierki hahaha ale raz na jakis czas jak trzeba to nic zlego . U Ciebie napewno ma konkretne powody nie ?
Właściwie nie wiem dlaczego mam nie brać, w poprzedniej ciąży też nie brałam. Zalecił tylko duphaston i większe dawki magnezu jakbym czuła jakieś napinania. I całą ciążę się super trzymałam. Położna też mówiła, że jak nie ma bardzo uciążliwych boli brzucha to lepiej żeby nie brać nospy więc przez całą ciążę moze z 2 razy wzięłam nospe -
Cześć mogę dołączyć do Was? Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w połowie lutego zostanę znów mama narazie jestem po jedenej becie i czekam na rozwój wydarzeń.
ann1109, . Raga ., Wachciowa lubią tę wiadomość