LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate86 wrote:Najpierw bylo kilka plamek, później trochę "polecialo" krwi takiej jasnej, tak 1/ 3 podpaski ( przepraszam za szczegóły) i teraz już nic.
W poprzedniej ciąży miałam krwotoki do 16 tc przez krwiaki na macicy.
Mam ciągle nadzieję, że to " tylko" to...
Jutro się okaże -
nick nieaktualnyanita92222 wrote:Dziewczyny,bo tak czytam : wy bierzecie jakieś leki podczas ciąży? Bo tu czytam coś progesteron, duphaston i nawet nie wiem o co chodzi.
Ja dzisiaj byłam u doktora, jest pęcherzyk malutki, to dopiero początek 4 tygodnia tak mówił doktor, kolejna wizyta, a dwa tygodnie, zlecił mi badania. Jestem jalos dobrej myśli pewnie to nic nie znaczy,ale porównałam sobie i w ciąży z córką pęcherzyk był po prawej stronie bardziej,a teraz jest na lewej😁
Ja biorę duphaston bo miałam progesteron w dolnej granicy. Chociaż mój lekarz ksztalcony w UK uważa, że to głównie na psychikę pomaga i on nie jest za suplementacja niczego do 11 tygodnia. Ale przepisał.
Oprócz tego biorę kwas foliowy i Letrox+jod że względu na hashimoto i lekka niedoczynność tarczyce. Raga . lubi tę wiadomość
-
Anitka Ja tez zaczynam wlasnie brac progesteron na dniach , czekam tylko na dostawe z Polski . Jestem po poronieniu ciazy mnogiej przed laty , bardzo slaba tarczyce co tez wplywa w jakis sposob no i ogolnie mam strasznie zje*** cykle , jajniki . Brak owulacji w 93 % , pcos i w ciazy z synem mialam mus brania od testu pozytywnego az po 36 tc bralam duphaston .
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Gagaga no tak ... jak w uk uczony pod katem medycznym to many odpowiedz czenu do 11 tc nie jest za podawaniem czegos . Eh jak to tu nazwane jest " selekcja naturalna " .
No właśnie wiem że w UK jest takie myślenie.. Może od strony czysto medycznej coś w tym jest, ale jednak świeżo upieczony matka chce mieć pewność że zrobiła, co się da, prawda?ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Dużo siły i wiary ! :* Czy lekarz powiedział kiedy możesz spodziewać się krwawienia?
Dziekuje ;*
2/3 dni. Ale coś czuje ze może jutro, w sumie in szybciej tym lepiej no i weekend w domu to jakoś to przeżyje. A dzisiaj czuje ból w plecach taki właśnie jak przed i w trakcie miesiączki zawsze miałam. Wiec mam nadzieje, ze to to ... będzie z głowy. Obym nie musiała mieć znowu zabiegu 🙏
Kate trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘. Raga . lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Pytam właśnie, bo dużo dziewczyn i na ovufriend i tutaj pisze o tym, a ja nigdy nie słyszałam, nie brałam i zastanawiałam się czy trzeba, czy może mój lekarz coś zaniedbuje 🙄🤔
Ja choruję na nadczynność gravesa basedowa więc sytuacja jest odwrotna z tarczyca i lekami. -
anita92222 wrote:Pytam właśnie, bo dużo dziewczyn i na ovufriend i tutaj pisze o tym, a ja nigdy nie słyszałam, nie brałam i zastanawiałam się czy trzeba, czy może mój lekarz coś zaniedbuje 🙄🤔
Ja choruję na nadczynność gravesa basedowa więc sytuacja jest odwrotna z tarczyca i lekami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:41
Gagaga lubi tę wiadomość
-
Baksia jeżeli chodzi o badania ja po poronieniu robiłam genetyczne na trombofilie. Koszt 330zl ale wyszły mi 2 mutacje. Teraz wystarczy że biorę zmetylowaną wersje kwasu foliowego (podobno 40% kobiet to ma!) A na drugą mutacje acard i tyle... Moja znajoma na 6 badanych genów 5 na zmutowanych... Niestety dzieje się tak co raz częściej więc wolałam się zbadać i mieć pewność że zrobiłam wszystko żeby zapobiec... Nie wiem skąd jesteś, ale ja u genetyka byłam w Rudzie Śląskiej, podobno bardzo dobra pani doktor.H. Sodowska. Trzymam kciuki, na pewno wszystko się jakoś wyjaśni:*29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
anita92222 wrote:Dziewczyny,bo tak czytam : wy bierzecie jakieś leki podczas ciąży? Bo tu czytam coś progesteron, duphaston i nawet nie wiem o co chodzi.
Ja dzisiaj byłam u doktora, jest pęcherzyk malutki, to dopiero początek 4 tygodnia tak mówił doktor, kolejna wizyta, a dwa tygodnie, zlecił mi badania. Jestem jalos dobrej myśli pewnie to nic nie znaczy,ale porównałam sobie i w ciąży z córką pęcherzyk był po prawej stronie bardziej,a teraz jest na lewej😁
Mi lekarz przepisał duphaston pomimo tego, że nie mam żadnych bóli ani plamień. Ale stwierdził, że lepiej żebym brała, bo przy 7,5 miesięczniaku nie mam za bardzo jak się oszczędzać to chociaż tym progesteronem mi pomoże -
Dzien dobry
No wlasnie ann , branie go nie zaszkidzi moze ewentualnie pomoc .
No Ty masz malenstwo nie chodzace nawet w domku to tak poograniczac sie nie mozesz a na koniec twojej ciazy corcia bedzie smigac jak szalona a Ty za nia hahaha wspolczuje zmeczenia :p hihi
A jaka dupcia bedzie szczupla :p
Oczywiscie zartobliwie pisze wszystko. Raga ., ann1109 lubią tę wiadomość
-
W ogole wstalam dzisiaj jak do pracy wrr... maz szedl na rano i ciagle o cos pytal . Znalazl sobie czas na rozmowe hahah
Zaraz za nim synek wstal to mu sniadanie dal i Ja chwila moment zeszlam . Tak mnie mulily mdlosci ... mowie a zrobie kanapke sobie . Zjadlam i sie przygalam. Cudowne rozpoczecie dnia . Tak leje jeszcze , nie ma jak wyjsc z dzieckiem nawet ;(
Moze pozniej troszke przestanie ...to wyndziemy na spacerek i do sklepu.
Od 6 rano juz zupe robie , pranie wstawione no coz . Najwyzej o 20 spac pojde -
ZakręconaOna wrote:W ogole wstalam dzisiaj jak do pracy wrr... maz szedl na rano i ciagle o cos pytal . Znalazl sobie czas na rozmowe hahah
Zaraz za nim synek wstal to mu sniadanie dal i Ja chwila moment zeszlam . Tak mnie mulily mdlosci ... mowie a zrobie kanapke sobie . Zjadlam i sie przygalam. Cudowne rozpoczecie dnia . Tak leje jeszcze , nie ma jak wyjsc z dzieckiem nawet ;(
Od 6 rano juz zupe robie , pranie wstawione no coz . Najwyzej o 20 spac pojde
Hehe, a dopiero co wczoraj rozmawiałyśmy o braku objawów 😂zakreconaOnaaa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:W ogole wstalam dzisiaj jak do pracy wrr... maz szedl na rano i ciagle o cos pytal . Znalazl sobie czas na rozmowe hahah
Od 6 rano juz zupe robie , pranie wstawione no coz . Najwyzej o 20 spac pojde
Zakręcona u nas znowu na odwrót - skwar z nieba. Ja lubie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, które po prostu męczą.
Uuuuuu czyli objawy są -
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Dzien dobry
No wlasnie ann , branie go nie zaszkidzi moze ewentualnie pomoc .
No Ty masz malenstwo nie chodzace nawet w domku to tak poograniczac sie nie mozesz a na koniec twojej ciazy corcia bedzie smigac jak szalona a Ty za nia hahaha wspolczuje zmeczenia :p hihi
A jaka dupcia bedzie szczupla :p
Oczywiscie zartobliwie pisze wszystko
Najgorsze jest to, że już zaczęła się powoli przemieszczać raczkując nawet dobrze by się złożyło gdyby przy końcówce ciąży zaczęła sama śmigać, bo nie wyobrażam sobie siebie z tym brzuchem latającą za małą na czworaka
Jak sobie przypomnę końcówkę poprzedniej ciąży to o Boziu brzuch mi opadł już w35t tak że jak wchodziłam po schodach to go obijalam wszyscy mówili, że pewnie wcześniaka urodzę skoro brzuch tak nisko, a tu mała w 38t się pojawiła na koniec przeraża mnie ta nieporadność depilacja przed wizytą lekarską była nielada wyczynem, bez lusterka się nie obyło, a po byłam tak zdyszana jakbym conajmniej maraton przebiegła
Moja mała jest takim ssakiem, że już 2 tyg po porodzie ważyłam mniej niż przed a jadlam za dwóch jak ją tylko piersią karmilam, bo cały czas głodna byłam :]Dannkaa lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek
zakreconaOnaaa, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Kate86 wrote:Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek
-
Kate86 wrote:Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek