X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Najpierw bylo kilka plamek, później trochę "polecialo" krwi takiej jasnej, tak 1/ 3 podpaski ( przepraszam za szczegóły) i teraz już nic.

W poprzedniej ciąży miałam krwotoki do 16 tc przez krwiaki na macicy.
    Mam ciągle nadzieję, że to " tylko" to...

Jutro się okaże
    Trzymam kciuki, może jakieś naczynko pękło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Dziewczyny,bo tak czytam : wy bierzecie jakieś leki podczas ciąży? Bo tu czytam coś progesteron, duphaston i nawet nie wiem o co chodzi.
    Ja dzisiaj byłam u doktora, jest pęcherzyk malutki, to dopiero początek 4 tygodnia tak mówił doktor, kolejna wizyta, a dwa tygodnie, zlecił mi badania. Jestem jalos dobrej myśli :) pewnie to nic nie znaczy,ale porównałam sobie i w ciąży z córką pęcherzyk był po prawej stronie bardziej,a teraz jest na lewej😁

Ja biorę duphaston bo miałam progesteron w dolnej granicy. Chociaż mój lekarz ksztalcony w UK uważa, że to głównie na psychikę pomaga i on nie jest za suplementacja niczego do 11 tygodnia. Ale przepisał.
    Oprócz tego biorę kwas foliowy i Letrox+jod że względu na hashimoto i lekka niedoczynność tarczyce

. Raga . lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka Ja tez zaczynam wlasnie brac progesteron na dniach , czekam tylko na dostawe z Polski . Jestem po poronieniu ciazy mnogiej przed laty , bardzo slaba tarczyce co tez wplywa w jakis sposob no i ogolnie mam strasznie zje*** cykle , jajniki . Brak owulacji w 93 % , pcos i w ciazy z synem mialam mus brania od testu pozytywnego az po 36 tc bralam duphaston .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga no tak ... jak w uk uczony pod katem medycznym to many odpowiedz czenu do 11 tc nie jest za podawaniem czegos . Eh :( jak to tu nazwane jest " selekcja naturalna " .

Nowa. lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Gagaga no tak ... jak w uk uczony pod katem medycznym to many odpowiedz czenu do 11 tc nie jest za podawaniem czegos . Eh :( jak to tu nazwane jest " selekcja naturalna " .

No właśnie wiem że w UK jest takie myślenie.. Może od strony czysto medycznej coś w tym jest, ale jednak świeżo upieczony matka chce mieć pewność że zrobiła, co się da, prawda?

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

• baksia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Dużo siły i wiary ! :* Czy lekarz powiedział kiedy możesz spodziewać się krwawienia?

Dziekuje ;*
    2/3 dni. Ale coś czuje ze może jutro, w sumie in szybciej tym lepiej no i weekend w domu to jakoś to przeżyje. A dzisiaj czuje ból w plecach taki właśnie jak przed i w trakcie miesiączki zawsze miałam. Wiec mam nadzieje, ze to to ... będzie z głowy. Obym nie musiała mieć znowu zabiegu 🙏

Kate trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘

. Raga . lubi tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam właśnie, bo dużo dziewczyn i na ovufriend i tutaj pisze o tym, a ja nigdy nie słyszałam, nie brałam i zastanawiałam się czy trzeba, czy może mój lekarz coś zaniedbuje 🙄🤔
    Ja choruję na nadczynność gravesa basedowa więc sytuacja jest odwrotna z tarczyca i lekami.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia nie bedzie pewnie potrzebne , sama sie oczyscisz bo to mega wczesna ciaza . Wiadomo kazda inna ale Ja przy trojce w koncowym 7 tyg nie musialam miec zabiegu wiec napewno dasz rade sama .

Gagaga prawda . Szczera prawda

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Pytam właśnie, bo dużo dziewczyn i na ovufriend i tutaj pisze o tym, a ja nigdy nie słyszałam, nie brałam i zastanawiałam się czy trzeba, czy może mój lekarz coś zaniedbuje 🙄🤔
    Ja choruję na nadczynność gravesa basedowa więc sytuacja jest odwrotna z tarczyca i lekami.
    Wiesz co , Ja powiem Ci tak . Progesteron brany nie zaszkodzi . Nie brany jezeli sa problemy w sensie zbyt niskiego np. Moze niestety wyrzadzic szkody . No Ja mialam raz badany w zyciu byl ok ale i tak mialam dany i teraz tez brac bede wlasnie . Jezeli wszystko okej , ciaze poprzednia przeszlas bez lekow , lekarz nie widzi potrzeby dawania to moze i ok faktycznie jest tak jak powinno byc ;) nie kazda kobieta bierze te leki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:41

Gagaga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia jeżeli chodzi o badania ja po poronieniu robiłam genetyczne na trombofilie. Koszt 330zl ale wyszły mi 2 mutacje. Teraz wystarczy że biorę zmetylowaną wersje kwasu foliowego (podobno 40% kobiet to ma!) A na drugą mutacje acard i tyle... Moja znajoma na 6 badanych genów 5 na zmutowanych... Niestety dzieje się tak co raz częściej więc wolałam się zbadać i mieć pewność że zrobiłam wszystko żeby zapobiec... Nie wiem skąd jesteś, ale ja u genetyka byłam w Rudzie Śląskiej, podobno bardzo dobra pani doktor.H. Sodowska. Trzymam kciuki, na pewno wszystko się jakoś wyjaśni:*

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Dziewczyny,bo tak czytam : wy bierzecie jakieś leki podczas ciąży? Bo tu czytam coś progesteron, duphaston i nawet nie wiem o co chodzi.
    Ja dzisiaj byłam u doktora, jest pęcherzyk malutki, to dopiero początek 4 tygodnia tak mówił doktor, kolejna wizyta, a dwa tygodnie, zlecił mi badania. Jestem jalos dobrej myśli :) pewnie to nic nie znaczy,ale porównałam sobie i w ciąży z córką pęcherzyk był po prawej stronie bardziej,a teraz jest na lewej😁

Mi lekarz przepisał duphaston pomimo tego, że nie mam żadnych bóli ani plamień. Ale stwierdził, że lepiej żebym brała, bo przy 7,5 miesięczniaku nie mam za bardzo jak się oszczędzać to chociaż tym progesteronem mi pomoże :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

No wlasnie ann , branie go nie zaszkidzi moze ewentualnie pomoc .
    No Ty masz malenstwo nie chodzace nawet w domku to tak poograniczac sie nie mozesz a na koniec twojej ciazy corcia bedzie smigac jak szalona a Ty za nia :D hahaha wspolczuje zmeczenia :p hihi
    A jaka dupcia bedzie szczupla :p
    Oczywiscie zartobliwie pisze wszystko ;)

. Raga ., ann1109 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole wstalam dzisiaj jak do pracy wrr... maz szedl na rano i ciagle o cos pytal . Znalazl sobie czas na rozmowe hahah
    Zaraz za nim synek wstal to mu sniadanie dal i Ja chwila moment zeszlam . Tak mnie mulily mdlosci ... mowie a zrobie kanapke sobie . Zjadlam i sie przygalam. Cudowne rozpoczecie dnia . Tak leje jeszcze , nie ma jak wyjsc z dzieckiem nawet ;(
    Moze pozniej troszke przestanie ...to wyndziemy na spacerek i do sklepu.
    Od 6 rano juz zupe robie , pranie wstawione :D no coz . Najwyzej o 20 spac pojde

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    W ogole wstalam dzisiaj jak do pracy wrr... maz szedl na rano i ciagle o cos pytal . Znalazl sobie czas na rozmowe hahah
    Zaraz za nim synek wstal to mu sniadanie dal i Ja chwila moment zeszlam . Tak mnie mulily mdlosci ... mowie a zrobie kanapke sobie . Zjadlam i sie przygalam. Cudowne rozpoczecie dnia . Tak leje jeszcze , nie ma jak wyjsc z dzieckiem nawet ;(
    Od 6 rano juz zupe robie , pranie wstawione :D no coz . Najwyzej o 20 spac pojde

Hehe, a dopiero co wczoraj rozmawiałyśmy o braku objawów 😂

zakreconaOnaaa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Zakręcona u nas znowu na odwrót - skwar z nieba. Ja lubie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, które po prostu męczą.

Uuuuuu czyli objawy są :) :) :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, objawy są :)

U mnie nadal nic, poza ogromną sennoscia, ale to może od upału. I w ogóle mi się nie chce jeść, nie jest mi niedobrze tylko na nic nie mam ochoty

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry :)

No wlasnie ann , branie go nie zaszkidzi moze ewentualnie pomoc .
    No Ty masz malenstwo nie chodzace nawet w domku to tak poograniczac sie nie mozesz a na koniec twojej ciazy corcia bedzie smigac jak szalona a Ty za nia :D hahaha wspolczuje zmeczenia :p hihi
    A jaka dupcia bedzie szczupla :p
    Oczywiscie zartobliwie pisze wszystko ;)

Najgorsze jest to, że już zaczęła się powoli przemieszczać raczkując :) nawet dobrze by się złożyło gdyby przy końcówce ciąży zaczęła sama śmigać, bo nie wyobrażam sobie siebie z tym brzuchem latającą za małą na czworaka :D
    Jak sobie przypomnę końcówkę poprzedniej ciąży to o Boziu :) brzuch mi opadł już w35t tak że jak wchodziłam po schodach to go obijalam :D wszyscy mówili, że pewnie wcześniaka urodzę skoro brzuch tak nisko, a tu mała w 38t się pojawiła ;) na koniec przeraża mnie ta nieporadność :) depilacja przed wizytą lekarską była nielada wyczynem, bez lusterka się nie obyło, a po byłam tak zdyszana jakbym conajmniej maraton przebiegła :D
    Moja mała jest takim ssakiem, że już 2 tyg po porodzie ważyłam mniej niż przed :D a jadlam za dwóch jak ją tylko piersią karmilam, bo cały czas głodna byłam :]D

annkaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek

zakreconaOnaaa, . Raga . lubią tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Już po wizycie, na razie wszystko ok,ciąża utrzymana, widać zarodek, ale serduszka jeszcze nie. Lekarz mówił,że słabo widać bo obraz zacieniony był przez rozpuszczoną luteinę. Trzeba czekać, następna wizyta w czwartek
    To super 😍 w czwartek już pewnie będziesz słyszała seduszko ❤️ który u Ciebie dc? Pytam, bo też idę w czwartek na wizytę 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    Ufff. Cholerka to Nam stracha narobilas !!! A powiedzial co sie dzieje ze krwawilas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ