X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska, piękne ciuszki!

uwielbiam te malutkie półśpiochy i spodenki :)

I jak z tą naszą aktualizacją na pierwszej stronie w końcu?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj głowa boli i ogólnie jakoś tak mam zły nastrój :/

Na sesję ciążowa się nie wybieram, nie lubię takich rzeczy, typowo noworodmowej sesji też nie będę robić. Koleżanka jedynie chce porobić jakieś foty ale bez żadnego wkladania dziecka do jakiś koszyków czy innych wiaderek ;)

. Raga . lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam spadek formy dzis , takie mam wszystko spowolnione , ruchy , mowe wszystko hehe .
    Nic kreatywnego dzis nie zrobilam procz swietnego sniadania , pozmywania naczyn i odgrzania zupy bo.mam z wczoraj jeszcze :) teraz lezymy cala trojka i ogladamy na discovery program ciezarowka przez Indonesie . Bardzo fajny polecam jak ktos lubi tego typu rzeczy .

No i rozkminiam co moglabym zjesc :D mam ochote na ciasto czekoladowe ale takie az mokre cale ... a takto no herbatka , deszcz za oknem i taka klapa ooo .

Dzis sobie zrobie male spa domowe , brewki , pazurki trzasne i chyba wlosy na weekend zrobie . Zmiane kolorku i moze podciecie bo mam troszke popalone koncowki :(
    I taki wieczor przed tv , maz na nocce bedzie wiec moze bede spala w salonie dzis . Poogladam troszke cos i tyle . Taki naprawde zalulony na maksa dzien

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Pieguska, piękne ciuszki!

uwielbiam te malutkie półśpiochy i spodenki :)

I jak z tą naszą aktualizacją na pierwszej stronie w końcu?
    Ciągle czekam na odpowiedź, albo dostają non stop tyle maili, albo tak słabo wygląda ich organizacja pracy.

zuzi_c lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Ja generała ie ładnie dlatego nie chce sesji typowo noworodkowej.
    Z 2 wzgledow :
    - taka sesja to do 14 dni życia dziecka - dla mnie to takie maleństwo ze wara innym od niego ;)
    - takiego maleństwa nie włożę w koszyk / kocyk / ubranka noszone przez 100 innych dzieci
    Może ktoś uzna ze jakaś nie normalna jesgem ;) ale tka mam ;)

Ale chciałabym mieć pamiątkę
    Wiec w związku z tym chciałabym zrobić sesje rodzinna, tak aby tez córka i maz byli i to w domu u nas a nie w studio ;)

Darrika, ZakręconaOna, emdar, . Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Wybieracie się na sesje brzuszkowe :) ?
    Ja miałam nie iść, bo jak zobaczyłam ceny to mnie zmiotło :P Ale znalazłam jednak cos co cenowo mi odpowiada i na początku grudnia pewnie się wybiorę (jeśli urośnie mi brzuch, bo na razie szału ni ma) :)
    Nie, sami zrobimy kilka zdjęć, bo to fajna pamiątka, zwłaszcza te „naturalne” mi się podobają, bo np te szpitalne są na jedno kopyto, no i to niepotrzebny stres, jeśli dziecko nie chce współpracować (w sensie starsza ma zapłakane zdjęcia, bo nie miała na nie ochoty). Podobają mi się zdjęcia dzieci z BN. Teraz chyba też bym chciała coś w tym stylu właśnie zrobić, w domu, na spokojnie i bez presji czasowej

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym trochę chciała sesję, ale jakoś nie mogę się przełamać. Przed obiektywem moja twarz dziwaczeje i wyglądam tak → 🤪. Za bardzo się chyba krępuje.
    Dzisiaj miałam wizytę, z dzidzia wszystko ok. Waży 580g i super ekstra kopie, głowę ma centralnie pod pępkiem 😊
    Z gorszych rzeczy to w sobotę wieczorem zauważyłam mokrą plamę na łóżku i zgłupiałam czy to ja, czy może mój 🐕 coś wykombinował, bo leżakował że mną, ale nigdy wcześniej coś takiego się nie zdarzyło. Wczoraj rano wstałam z łóżka i moja bielizna była mokra... Przestraszyłam się i pojechaliśmy poszukać wkładek, które sprawdzają wyciek wód. Po przejechaniu ok. 50km w końcu udało się znaleźć, ale od tamtej pory nic nie wyciekło. Lekarz dzisiaj zbadał i stwierdził tylko infekcję, ale mam się obserwować i gdyby się powtórzyło to przyjechać za tydzień.
    A i dostałam skierowanie na glukozę i pytał czy chodzę już na szkołę rodzenia, więc muszę się w końcu zapisać 😀

KasiaM lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ja za pierwszym razem bardzo źle się czułam po krzywej (pikawa, zawroty głowy, praktycznie od razu myślałam, że ja zwymiotuje. A kolejne były już bez atrakcji. Co najwyżej chciało mi się spać)

W ogóle ostatnio tak źle się czuję, że nie wiem co jest grane. Przejdę 5 m i mam zadyszkę jakbym co najmniej pół maraton przebiegła. No dramat jakiś.
    Też tak czasami mam. Coś robię i to niezbyt wysiłkowego a mam wrażenie, że właśnie maraton przebiegłam.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach
    Z cyklu głupich pytan : co to są zdjęcia dzieci BN ? ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś jakiś nerwowy dzień. Non stop mnie coś lub ktoś wkurza.
    Byłam dziś po raz drugi na szkole rodzenia. Oczywiście musiałam się spóźnić. Dziś omawialiśmy CC planowe i nie planowane. Kolejna lekcja to mycie malucha. Moja gin też ostatnio mi proponowała pójść na szkołę rodzenia. Zastanawiałam się nawet z kąd się wzięła jej propozycja....Dziś zapomniałam karty ciąży a prowadząca ostatnio mówiła, że tam jest taka rubryczka w którą się ona wpisuje, że uczestniczymy w szkole.
    Jeśli chodzi o sesję brzuszkową to nawet nad tym się nie zastanawiałam. Mam obecnie sporo wydatków a z racji dzidzi czeka mnie jeszcze więcej więc szkoda mi kasy. Pewnie sama sobie jakieś foty strzelę i tyle.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja bym trochę chciała sesję, ale jakoś nie mogę się przełamać. Przed obiektywem moja twarz dziwaczeje i wyglądam tak → 🤪. Za bardzo się chyba krępuje.
    Dzisiaj miałam wizytę, z dzidzia wszystko ok. Waży 580g i super ekstra kopie, głowę ma centralnie pod pępkiem 😊
    Z gorszych rzeczy to w sobotę wieczorem zauważyłam mokrą plamę na łóżku i zgłupiałam czy to ja, czy może mój 🐕 coś wykombinował, bo leżakował że mną, ale nigdy wcześniej coś takiego się nie zdarzyło. Wczoraj rano wstałam z łóżka i moja bielizna była mokra... Przestraszyłam się i pojechaliśmy poszukać wkładek, które sprawdzają wyciek wód. Po przejechaniu ok. 50km w końcu udało się znaleźć, ale od tamtej pory nic nie wyciekło. Lekarz dzisiaj zbadał i stwierdził tylko infekcję, ale mam się obserwować i gdyby się powtórzyło to przyjechać za tydzień.
    A i dostałam skierowanie na glukozę i pytał czy chodzę już na szkołę rodzenia, więc muszę się w końcu zapisać 😀

Ostatnio czytałam coś takiego"W 23 tygodniu ciąży twoja macica jest położona około 4 centymetrów nad pępkiem. Niestety jej dolna część uciska bezpośrednio na pęcherz, co może powodować nie tylko częstsze wizyty w toalecie, ale również wyciek moczu. Dla zwiększenia komfortu noś podkładki. Uwaga! jeśli wyciek utrzymuje się przez jakiś czas sprawdź, czy nie jest to płyn owodniowy.

Jak odróżnić mocz od płynu owodniowego? Mocz ma charakterystyczny zapach amoniaku oraz żółty kolor. Płyn owodniowy pachnie lekko słodkawo i jest przezroczysty (pod koniec ciąży może zmienić kolor). W razie wątpliwości zrób badanie za pomocą aptecznego testu, które pozwoli ocenić, czy wydalany płyn to mocz, czy też płyn owodniowy lub udaj się do szpitala po pomoc."

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej nie byl mocz, bo dzisiaj podczas badania mialam pełny pęcherz i gdy lekarz wsadził wziernik kazał mi zakaszlec więc gdyby pęcherz coś nie trzymał to powinno polecieć. A tak jak pisałam wyżej testy na wyciek płynu owodniowego kupiłam w niedzielę. One są w formie wkładek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 20:54

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    To raczej nie byl mocz, bo dzisiaj podczas badania mialam pełny pęcherz i gdy lekarz wsadził wziernik kazał mi zakaszlec więc gdyby pęcherz coś nie trzymał to powinno polecieć. A tak jak pisałam wyżej testy na wyciek płynu owodniowego kupiłam w niedzielę. One są w formie wkładek.
    Wcale niekoniecznie musialo wtedy wyleciec . Pozatym dosc czesto wydzielina w ciazy na danych etapach jest jak woda i leci . Z synem w ciazy po nogach mi.kapalo ale i tak sie wystraszylam . Sprawdzalam paskami lakmusowymi i na ip bylam wszystko ok potwierdzona wydzielina ... i tak pozniej jak sie okazalo z wodami nie da sie tego pomylic :)

Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam mam nadzieję, że to był mocz albo śluz. Oby nie wody.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wody mogą tak raz czy dwa wyciec i to tyle. Wiem jedno, jak pękł mi pęcherz plodowy, to w ciągu chwili wszystko było zalane jakby ktos wylal 10litrowe wiadro wody. Tak czy siak lepiej kontrolować sytuację i spanikowac o jeden raz za dużo niż o jeden za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 21:54

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    No mam mam nadzieję, że to był mocz albo śluz. Oby nie wody.
    Wkladki badz paski pokazaly by nawet w najmniejszym stopni o ile kupilas dobre a nie jakis szit :)
    Jak nie pokazalo tez nic to spokojnie , lekarz tez nie powiedzial ze to wody tak ? Wiec kochana relax . Jakby cos niepokoili , zaczelo sie lac mocniej , dluzej , nie przerwanie to jedz na ip. No i wody maja dziwny zapach lekko rybi a bardziej slodki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 22:31

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Nie wiem czy wody mogą tak raz czy dwa wyciec i to tyle. Wiem jedno, jak pękł mi pęcherz plodowy, to w ciągu chwili wszystko było zalane jakby ktos wylal 10litrowe wiadro wody. Tak czy siak lepiej kontrolować sytuację i spanikowac o jeden raz za dużo niż o jeden za mało.
    Moga gdy sie sacza ale to lekarz dawno by to zauwazyl bo nie lecialoby raz na kilka dni a co jakis czas ale caly dzien i sporo . ;)
    Mnie wody tez poszly wiadrani tzw hehe.

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dobre wkładki, nawet mój lekarz wyciągnął ulotkę z nimi i był zdziwiony skąd wiem o tych wkładkach.
    No i sprawdzał wydzielinę paskiem lakmusowym i powiedział, że widzi tylko infekcję.
    No nic nie mogę więcej zrobić. Jestem dobrze przebadana, wkladki zakładam... 🤷🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tej ciąży miałam przez pewien czas bardziej wodnista wydzieline..
    Myślę, że jakby wody zaczęły się sączyc to saczylyby się cały czas..

Bożenka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam tylko dni do końca mojej kariery zawodowej!
    Już ledwo siedzę, nie tylko po kilku godzinach, ale nawet teraz kiedy to pół godziny jestem dopiero w pracy :(
    Jeszcze 3 niepełne tygodnie... Mogłam już iść od października na to L4, ale no przycwaniakowałam powiem szczerzę trochę, nie chce wycofywać się z słów do pracodawcy już i robić problemów współpracownikom :P
    Mąż zły taki na mnie, ze się męczę niepotrzebnie i do domu jak przyjdę to tylko leżeć mogę :(

Ale tak poza tym to czuje się bardzo dobrze.. Oby jak najdłużej :)

Dariah lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ