LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nigdy nie korzystałam z przywileju - ani w ciąży z córką, ani w aktualnej - u mnie brzucha nadal brak - w sensie w kurtce czu bluzie nie ma szans żeby ktoś sie domyślił
Też jakoś nie mam parcia, bo czuje się bardzo dobrze...pewnie gdyby dłuższe stanie powodowałoby, że kręciłoby mi się w głowie, lub robiło słabo to bym się nie szczypała
Idę we wtorek na glukozę, więc jeśli będzie dużo ludzi to się odezwę, jak pisze
Darika, bo i tak będziemy tam kwitły 2 godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 10:47
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
My dziś luźny dzień, czyli trochę sprzątania i ograniania
Mąż jak co weekend koncertuje, więc jesteśmy same z córą spacer, zabawy i pewnie rower
A jutro koniecznie wybory - mam nadzieję, że idziecie dziewczyny ! -
Mnie kasjerki dwa razy w tym samym sklepie wołały do kasy i kilka razy klienci puszczali przed siebie w kolejce. W przychodni raz mi się zdarzyło, że w rejestracji czekając na numerek Pani rejestratorka mnie zawołała i obsłużyła mnie bez kolejki w innym okienku. Sama się nie upominam, ale często mnie ludzie mile zaskakują. ☺️
Oczywiście ja idę na wybory 🙂. Raga ., Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Super zdjęcie i śliczna dzidzia .
ss25 lubi tę wiadomość
-
Ja tam też nie wykorzystuje tego przywileju.. Ale może czasem powinnyśmy.. Pamiętam jak szłam zrobić pierwsze badania a babeczka w diagnostyce. Proszę ma Pani prawo wejść pierwsza jest Pani w ciąży.. Ja wtedy spojrzałam na swój brzuch i zaczęłam się smiac mówiąc do niej (zeby mnie zjedli ludzie)
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewxzyny
Ss25
Piękne zdjęcie !!!
Ja narazie nie wykorzystałam jeszcze tego przywileju (poza Medicover gdzie same panie proszą ciężarne przed reszta pacjentów)
W sklepach wykorzystałam na koniec ciąży z córka.
My we wt połówkowe na 13 a od rana pojadę na gluzkowe - pytanie blondynki : coś muszę wziąć na ten test ? Rozumiem ze na czczo prawda ?
Nie pamietam już kompletnie tego !ss25 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dafka
Aha to ta zeobie, odstawię Mała do przedszkola i pojadę
Bo potem jeszcze 2h czekania jest wiec zemdleje z głodu !
A na 13 połówkowe hihi
Z reszta tego dnia mam wolne w pracy
A w piątek z kolei mamy wizytę u naszej prywatnej gin09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Dafka
A na 13 połówkowe hihi
A w piątek z kolei mamy wizytę u naszej prywatnej gin -
No glukoze jezeli wcześniej wyniki są ok to się niby robi między 24-28 tygodniem.
Ja mam połówkowe w czwartek i wtedy pewnie dostanę skierowanie na obciążenie.
Pójdę sobie na 7.30 tak jak jest diagnostyka czynna, wezmę kanapki na powrót no i kupię sobie glukotest w aptece. W sumie nic poza tym chyba nie musimy wiedzieć, byle być na czczo i już. A oni zwykle też mają glukoze do wypicia ale zwykłą. A glukotest ma chyba smak coli lub pomarańczy i podobno w smaku lepieszy33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja za 2,5 tygodnia idę po raz kolejny na ogtt, oby drugi wynik też był dobry. Ta zwykła glukoza jest normalnie do wypicia, to tak jakby zalac pół szklanki cukru ciepła wodą. Sztuką jest nie zwrócić po wypiciu gdy organizm doznaje szoku. Najlepiej jest wykonac test rano i w klinice gdzie jest wygodnie, jeśli do takiej chodzicie, albo w dobrze wyposażonym laboratorium, gdzie można w komfortowych warunkach spędzić dwie godziny A nie w zatloczonej poczekalni wśród masy chorych.
-
Dariah wrote:Dafka
A na 13 połówkowe hihi
A w piątek z kolei mamy wizytę u naszej prywatnej gin -
Na ten test musisz zabrać swoja glukozę 75g chyba, że Twoja przychodnia zapewnia Tak jak ppieguska pisze, nie wszystkie uznają te smakowe np. u mnie nie ma takiej opcji. Więc lepiej mieć też zwykłą w razie "W"
Musisz być na czczo - czyli przez 8 godzin przed wykonaniem testu nie można pić i jeść, żuć gumy. Wcześniej przez 3 dni przed badaniem prowadzić normalną dietę i nie wykonywać dużego wysiłku fizycznego
Czyli nie obżerać się słodyczami i nie biegac 3 dni wcześniej -
Hej dziewxzyny
To mówicie ze za wcześnie ?
Kurczę już nie pamietam co mówiła gin..mam wystawione skierowanie na badanie w systemie i w sumie nie myślałam nad tym
To w takim razie poczekam chociaż do tego 24 tygodnia, skoro rozpiętość jest 24-28 tc!
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJa byłam na glukozie z mama w pierwszej ciąży. Z 30-60 min po wypiciu prawie odlecialam. Robiłam w diagnostyce i musiałam sama sobie kupić w aptece (kupiłam cytrynowa), jestem cukiernikiem a to był dla mnie koszmar. Teraz tez pójdę z kimś w razie w
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Hej dziewxzyny
To mówicie ze za wcześnie ?
Kurczę już nie pamietam co mówiła gin..mam wystawione skierowanie na badanie w systemie i w sumie nie myślałam nad tym
To w takim razie poczekam chociaż do tego 24 tygodnia, skoro rozpiętość jest 24-28 tc!
Ja mam wizytę 24+ i dopiero wtedy dostanę skierowanie