X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn w zime spi w pidzamce na dlugi rekaw i dlugie galotki . Zero skarpet , zawsze sie rozkryje i jest mu ok ;)
    Za to jako noworodek najlepuej jakby mial tysiac ubran na sobie az do pewnego momentu . Moj syn skarpetki w dzien zdejmuje a co dopiero w nocy hehe . Camilia spokojnie . Moj na to wychodzi ze tez hahahaha

Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma pizame na dl. Rękaw, teraz już sama się budzi i przykrywa, ale w zeszła zimę w nocy budziła się i wolala mnie żebym przyla ja okryc ;)

Nasza to wogole lubi hałas. Spała przy muzyce i spala przy ciszy nie wybudzala się nigdy nie było z tym problemu

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moj syn w zime spi w pidzamce na dlugi rekaw i dlugie galotki . Zero skarpet , zawsze sie rozkryje i jest mu ok ;)
    Za to jako noworodek najlepuej jakby mial tysiac ubran na sobie az do pewnego momentu . Moj syn skarpetki w dzien zdejmuje a co dopiero w nocy hehe . Camilia spokojnie . Moj na to wychodzi ze tez hahahaha
    Gorące chłopy 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Mama po przejściach właśnie też zastanawiam się nad takim spiworkiem. Moja koleżanka która ma 3tygodniową małą ma ten otulacz taki jeszcze bardziej przylegający i mówi że zależy od dnia- czasem uda się młodą w to zapakować a czasem jest płacz. Więc z może być podobnie.

Byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia,😂
    Na pierwsze miesiące, sprawdził mi się śpiworek do spania. U mnie dają w szpitalu w ramach profilaktyki sids, a logo szpitala mi nie przeszkadzało. Dziecko w brzuchu ma 36st, moje dziewczyny początkowo nie trzymały temp (żeby nie wkładać do inkubatora pierwszą noc miały spać ze mną. Jeszcze tyg po młodszą musiałam ubierać o warstwę cieplej niż siebie bo było jej zimno. Później to się wyrównało. Za śpiworkiem przemawiał też fakt że starsza ur się przed terminem i była mała (wszystkie skarpety i ciuchy 56 były dużo za duże i spadały (starsza była większa i problemu nie było).

Otulacza używałam przy 1 dziecku (przy kolkach, wymiotach, do tego miała nadwrażliwość dźwiękową, wzmożone odruchy)No nie będę ukrywać że początki były mega ciężkie. Bujaczek i otulacz (taki ciasny na zamek, ale nie krępujący całkiem ruchów bo był elastyczny) uratował mi życie i pozwalał czasem coś zjeść czy chwilę się przespać. Przy drugim dziecku nie było potrzeby by ich używać. Owszem czasem płakały, ulewały ale to był inny kaliber.

Te śpiworki ze stopami są raczej dla dzieci obracających się, raczkujących, bo one się szczególnie wkurzają na pasy w fotelikach, śpiworki itp. Młodsze raczej podnoszą lament gdy jest im za ciepło lub za zimno.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dziewczyny, które macie dzieci, które jeszcze śpią z Wami w sypialni, jak macie zamiar przeorganizować kwestię spania na czas pojawienia się nowego malucha? Czy będziecie starszaka wyprowadzać z sypialni? Czy zmienicie mu łóżeczko na inne, czy zostanie w tym co dotychczas? Zaczynam w tym temacie mąką rozkminkę, w myśl zasady, żeby w danym czasie nie wprowadzać więcej niż jednej zmiany. Więc chciałabym zacząć już teraz. Na razie synek śpi z nami w sypialni, ale jak wybudza się ląduje u nad w łóżku, zastanawiam się, co z tym zrobić....

Po kapieli je kolacje i odkładamy mała do łóżeczka. Tam sobie sama zasypia. W tym miesiącu odbieramy klucze do domu jeśli się wyrobimy z wykonczeniem to przed porodem dostanie swój pokój

Edith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    Ja właśnie tez chciałabym już synka dać do siebie by nie zbiegło się to z pojawieniem brata, bo mógłby źle to odebrać. Przy czym on czasem koło 3 przychodzi do nas z łóżeczka, czasem śpi sam do rana. Pokój ma jakby „za zakrętem” i zastanawiam się jak w razie czego pójdzie mu wędrowanie do naszej sypialni...
    Pytanie do mam, które mają już dzieciaki - w czym polecacie układać do snu dziecko? Od razu zaznaczę nasze problemy: stopy bez skarpet czy stópek bo nie lubi, a w nocy się bardzo rozkopuje. Śpiworek już niestety nam odpada, ponieważ musi być mobilny (ma półtorej roku).

Mamy temp 19-21 stopni. Śpi w piżamce bez skarpetek i dostaje kocyk. Czasem się przykryje a czasem rozkopie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam magnez 3x2 i nospe gdyby twardnienia nie mijały. Szyjka 42mm, łożysko się nie odkleja, wszystko Ok. Nie muszę leżeć bo to nie od tego są skurcze :) Aleks jest taki śliczny ♥️ Ale nie mam wymiarów bo to była wizyta ze względu na te skurcze

8b94f66528b4.jpg

gusiaa, Camilla33, . Raga ., Dariah, Bożenka, ppieguskaa, Dafka, Linka90, emdar, zuzi_c, JustiJusti, Darrika, zulka, KasiaM, Fruzia85, Edith lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Dostalam magnez 3x2 i nospe gdyby twardnienia nie mijały. Szyjka 42mm, łożysko się nie odkleja, wszystko Ok. Nie muszę leżeć bo to nie od tego są skurcze :) Aleks jest taki śliczny ♥️ Ale nie mam wymiarów bo to była wizyta ze względu na te skurcze

8b94f66528b4.jpg
    Jakie cudne zdjęcie ;)

ss25 lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie 😍😍 dobrze, że wszystko ok 😊

ss25 lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie widzicie suwaczków? 🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Też nie widzicie suwaczków? 🤷
    Też jakoś od 2 dni ;/

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko u mnie coś szwankuje

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno trzeba ustawić z innej strony suwaczki.. Bo tamta już nee działa

Bożenka, ss25 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenki i Pieguska widze . Reszty nie , nawet mojego nie widze wlasnie od paru dni .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam nowy, bo mojego tez nie było widać.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego też. Ja dziś nie śpię od 5.30. Nikt mnie oczywiście nie zbudził...oprócz pęcherza. Standardowo 1,5 godzinki z boku na bok, aż się poddałam i poszłam sobie zrobić cykorię. Siedzę sobie cichutko i czekam, aż reszta się zbudzi.
    Tak się ostatnio zastanawiałam czy kiedyś udało Wam się skorzystać z kasy pierwszeństwa. Mnie do tej pory - nigdy. Niby w sklepach są, jednak albo są zamknięte, zepsute (z taką opcja też się spotkałam) lub otwarte ale z pełną kolejką oczywiście tych nieuprawnionych. Za bardzo więc nie rozumiem zatem bytności tych kas pierwszeństwa jeśli zupełnie nie spełniają swojej funkcji.

. Raga . lubi tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nigdzie z pierwszeństwa nie korzystałam. Na badania jak chodzę to kolejek dużych nie ma, do sklepu też z reguły jakoś spoko trafiam. Pierwszy raz ma pewno skorzystam przy obciążeniu glukozą, nie będę czekać skoro i tak mam tam siedzieć 2 godziny :p

JustiJusti lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w sobotni poranek ☺
    Ja szczerze mówiąc też z takich przywilejów jeszcze nie korzystałam i szczerze nie rozumiem ludzi którzy np stają w kasie dla ciężarnych czy inwalidów A później kręcą nosem czy rzucają uwagi jak taka osoba podchodzi i chce skorzystać z tego co jej się należy.
    Sama nigdy nie będąc w ciąży nie stawalam w takich kolejkach nawet jak było pusto tak samo jak nie parkuje na miejscach dla inwalidów czy matek z dziećmi bo bliżej np do sklepu.
    Ale chyba tak samo jak Darrika skorzystam z pierwszeństwa jak pójdę zrobić krzywą A to niestety już we wtorek😐
    Jakie plany na dziś dziewczyny?
    Ja planuje zakupy z mężem ale czy coś kupimy... nie wiem bo z moim mężem ciężko się zakupy robi 😁😁😁 ja chce pooglądać A on chce szybko... No ale zobaczymy.
    Miłego dnia dla Was😊😊

annkaa lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. Ja jadę na szkole rodzenia.. Mamy już do odebrania nasz wozek, ale zobaczymy jak mężu się wyrobi dziś z pracą..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja też musiałam zmienić suwaczek. Z tej strony co miałam wcześniej cos nie działał jak powinien.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ