LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na całym komplecie badań, ok 15 wyniki, też czekam z ciekawością, ale samopoczucie ogólnie super, nic nie dolega, fajna energia, zobaczymy co dalej, bo na razie to dopiero 6 tydzień, a wizyta w przyszły piątek i jeszcze endokrynolog za tydzień. Miłego dnia dziewczyny
-
Aguuu wrote:A ja zaczynam się stresować jutrzejszą wizytą... Mam nadzieję że będzie już coś widać.
Powiedzieliśmy wczoraj mojej babci (a raczej się zapytała domyślając) i przepowiedziała mi bliźniaki. A ona jak czarownica- jak powie zawsze tak jest 😂
To mamy razem wizytę
O której godzinie masz? Ja 17;45 i też mega się stresuje już.
Podobny wiek ciąży mamy, ja 5t6d dzisiaj:)To już tak poważnie brzmi, jutro zacznie lecieć 7tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:39
-
Qastera wrote:To mamy razem wizytę
O której godzinie masz? Ja 17;45 i też mega się stresuje już.
Podobny wiek ciąży mamy, ja 5t6d dzisiaj:)To już tak poważnie brzmi, jutro zacznie lecieć 7tydzień
Ja mam wizytę o 16.20. no zobaczymy co wyjdzie, byle było zdrowe i wszystko dobrze się rozwijało. No czas leci, ale tak naprawdę będę spokojniejsza dopiero po 8 tyg, gdzie minie ten czas, gdy ostatnio nam nie wyszło.
Dziewczyny jak planujecie wakacje? Mieliśmy gdzieś lecieć i zastanawiam się czy to dobry pomysł czy może jednak gdzieś bez konieczności lotu się wybrać... I czy w ogóle za granicę. Ktoś ma jakieś doświadczenia z poprzednich ciąży?29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Ja w poprzedniej ciąży byłam w 5 miesiącu nad morzem, ale w Polsce, jechaliśmy 13 godzin pociągiem, to było przeżycie 😜😀 ale ja akurat czułam się świetnie, miałam dużo sił, nic się nie działo także jak najbardziej lekarz powiedział, że to dobry pomysł jechać na wczasy
-
Aguuu wrote:Ja mam wizytę o 16.20. no zobaczymy co wyjdzie, byle było zdrowe i wszystko dobrze się rozwijało. No czas leci, ale tak naprawdę będę spokojniejsza dopiero po 8 tyg, gdzie minie ten czas, gdy ostatnio nam nie wyszło.
Dziewczyny jak planujecie wakacje? Mieliśmy gdzieś lecieć i zastanawiam się czy to dobry pomysł czy może jednak gdzieś bez konieczności lotu się wybrać... I czy w ogóle za granicę. Ktoś ma jakieś doświadczenia z poprzednich ciąży?
My w sierpniu wybieramy się z córeczką nad polskie morze w poprzedniej ciąży też w sierpniu byliśmy, a w październiku rodziłam nie powiem podróż trwała jakąś godzinkę dłużej, bo mąż często musiał mi na siku stawać
Trzymam kciuki za wizytę 😊 -
Cześć dziewczyny,chciałabym się przywitać i dołączyć do Was 🙂 dziś byliśmy na usg, w macicy jest pęcherzyk z zarodkiem i pracujące serduszko 😍 termin wg usg 5.02,wg om. 3.02. To będzie nasze drugie dziecko, mamy już synka 14 miesięcy 🙂
. Raga ., Aguuu, Ania:), kaniczynka, Fruzia85, ann1109, gusiaa, Wachciowa, Kate86 lubią tę wiadomość
-
Aguu najlepiej ginekoga zapytać, bo każda ciąża jest inna i zależy wszystko od tego jak ona przebiega. Znajoma dopiero po 14t dostała zezwolenie od lekarza na powrót do Anglii, bo miała cały czas plamienia.
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Mimi92 wrote:Cześć dziewczyny,chciałabym się przywitać i dołączyć do Was 🙂 dziś byliśmy na usg, w macicy jest pęcherzyk z zarodkiem i pracujące serduszko 😍 termin wg usg 5.02,wg om. 3.02. To będzie nasze drugie dziecko, mamy już synka 14 miesięcy 🙂
Gratuluję Oby dzidzia rosła zdrowa!Mimi92 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Mimi92 wrote:Cześć dziewczyny,chciałabym się przywitać i dołączyć do Was 🙂 dziś byliśmy na usg, w macicy jest pęcherzyk z zarodkiem i pracujące serduszko 😍 termin wg usg 5.02,wg om. 3.02. To będzie nasze drugie dziecko, mamy już synka 14 miesięcy 🙂
Gratulacje! To w którym dokładnie tygodniu i dniu jesteś? -
Może jestem wariatka, a może nie Jednak strach przed biochemem jest silniejszy, a że ja nerwowa to dla swojego spokoju głowy, żeby do tych wyników dzisiejszych nie zwariować, zrobiłam znowu test z moczu (apteka koło szpitala mnie skusiła). I wiecie co? Nie żałuję, teraz na spokojnie zabiorę się za porządek w domu, wstawię jakieś pranie, zrobię sobie dobry obiad, a nie będę siedzieć i myśleć
Od góry 13, 15 i na dole dzisiejszy 16 dpo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13b05baf0b68.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:47
gusiaa, Mimi92, Wachciowa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Pięknie! Witamy w lutowych mamach -
Aguuu wrote:W kraju to się nie waham, ale chodzi mi o wyjazd za granicę na ok tydzień, przelot samolotem.
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do lotów. Poprzednio w 5 miesiącu lecialam 6 godzin. Teraz 3 dni temu 9h, mam małe plamienia ale lekarz pozwolił z duphastonem.
Także pytajcie lekarzy
U mnie drugi dzień plamien, biorę więcej magnezu, duphaston 3x1 i nospe. Plamienie 1xdzuennie nad ranem lub wieczorem.