LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi92 wrote:Cześć dziewczyny,chciałabym się przywitać i dołączyć do Was 🙂 dziś byliśmy na usg, w macicy jest pęcherzyk z zarodkiem i pracujące serduszko 😍 termin wg usg 5.02,wg om. 3.02. To będzie nasze drugie dziecko, mamy już synka 14 miesięcy 🙂
Witaj gratuluję super, że już słyszeliście ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 14:25
-
Fruzia85 wrote:To ja dla odmiany dzis zobaczylam bladziocha i teraz juz calkiem swiruje
Jak robiłam testy sikane to jeden wyszedł z dwoma grubymi krechami, a dwa dni później druga kreska była jaśniejsza. Poszłam następnego dnia na betę a tam wynik 1380Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
A ja walczę z niskim progesteronem dziś 14,64 a beta normalnie rośnie 4372 przy 18 dniu po transferze. Dostałam jeszcze dodatkowo prolutex i następna krew w piątek jak dobrze pójdzie to w środę za tydzień już wizyta serduszkowa będzie.
Chyba trzeba wrzucić na luz bo nerwy to nie robią nic dobrego -
kaniczynka wrote:A ja walczę z niskim progesteronem dziś 14,64 a beta normalnie rośnie 4372 przy 18 dniu po transferze. Dostałam jeszcze dodatkowo prolutex i następna krew w piątek jak dobrze pójdzie to w środę za tydzień już wizyta serduszkowa będzie.
Chyba trzeba wrzucić na luz bo nerwy to nie robią nic dobrego
tez mialam niski dosyc progesteron i z badania na badania mi spadał... najpierw był 22 i spadł w ciagu kolejnych 4 dni do 18... poszłam do lekarza i zapisał mi duphaston 2x1 i luteinę dowciapną 2x1 i teraz progesteron pięknie podskoczył a mimo niskiego dość progesteronu na początku ciąża rozwijała sie zupełnie prawidłowo.
2tyg temu był maluszek 8,9mm z bijącym serduszkiem
Powodzonkagusiaa, kaniczynka lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Darrika wrote:Może jestem wariatka, a może nie Jednak strach przed biochemem jest silniejszy, a że ja nerwowa to dla swojego spokoju głowy, żeby do tych wyników dzisiejszych nie zwariować, zrobiłam znowu test z moczu (apteka koło szpitala mnie skusiła). I wiecie co? Nie żałuję, teraz na spokojnie zabiorę się za porządek w domu, wstawię jakieś pranie, zrobię sobie dobry obiad, a nie będę siedzieć i myśleć
Od góry 13, 15 i na dole dzisiejszy 16 dpo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13b05baf0b68.jpgDarrika lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki i ma razie jestem spokojna
Beta 293,4 A progesteron 27,84. W środę powtórka z bety, no i jutro umowie wizytę gdzieś na 27-28 czerwca, może już będzie serduszko 😍Wachciowa lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Witam się i ja w lutym mam nadzieję powitać nowego bobaska w rodzinie dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i dzieciątko 0,6 cm i słyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - bijącego serduszka
ZakręconaOna, Aguuu, Darrika, Mimi92, Ania:), Wachciowa, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Veira wrote:Witam się i ja w lutym mam nadzieję powitać nowego bobaska w rodzinie dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i dzieciątko 0,6 cm i słyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - bijącego serduszka
-
A ja już po drzemce po pracy i siadam spowrotem do pracy😶 pracuję w szkole, więc ten tydzień poprzedni i ten to prawie całodzienne siedzenie przy papierach po pracy... A w mojej sali jest taki upał, że ledwo się trzymam i nie zasypiam. Mi jest ciężko a co dopiero dzieciom. Ehh, jeszcze dwa tygodnie się pomęczę i wakacje:)29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Jeżeli tak będzie wyglądać moje życie do przynajmniej 12 tygodnia ciąży to nie wiem jak ja przetrwam te tygodnie :p
Cały dzien mdlosci, nic nie jem,zmuszam się do picia, w pracy jestem wrakiem człowieka a w domu śpię tylko!
Powiem wam ze w tym momencie szczerze podziwiam kobiety które są w zaawansowanej ciąży w lato. Wcześniej jakoś o tym nie myślałam ale teraz na prawdę szacun! Jak będziemy planować kolejne dzieci to tez będziemy celować w zimowo wiosenny porod hehe -
Hehe ja kiedyś też o tym nie myślałam, a w poprzedniej ciąży tak właśnie było, zaszłam w styczniu więc całe lato przechodziłam w zaawansowanej ciąży było nieciekawie 😀😁 tzn. Ja to jeszcze jako tako, ale ciało było strasznie napuchniete : twarz, ręce, stopy, dłonie, masakra, teraz powinno być lepiej, bo latem to będą nasze początki dopiero choć teraz nie mam jakoś czasu rozmyślać, bo moja Antosia to taki wulkan, że całymi dniami by się bawiła, jeździła rowerem biegała, szalala i co tylko się da 😁😜