X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Hehe ja kiedyś też o tym nie myślałam, a w poprzedniej ciąży tak właśnie było, zaszłam w styczniu więc całe lato przechodziłam w zaawansowanej ciąży było nieciekawie 😀😁 tzn. Ja to jeszcze jako tako, ale ciało było strasznie napuchniete : twarz, ręce, stopy, dłonie, masakra, teraz powinno być lepiej, bo latem to będą nasze początki dopiero :) choć teraz nie mam jakoś czasu rozmyślać, bo moja Antosia to taki wulkan, że całymi dniami by się bawiła, jeździła rowerem biegała, szalala i co tylko się da 😁😜
    Ja tak samo !!! 30 tc a na dworze skwar 40 stopni prawie . Boze jak Ja sie mevzylam wtedy . Za to teraz w zime pelna ciaza zaawansowana i wez kuzwa kurtke nowa kupuj na 2 miesiace hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieje sie z ta kurtka . Ja tu w Uk nawet takich mega mroznych zim nie mam i zasypanych sniegiem a szkoda w sumie bo uwielbiam ... ale w Pl popindalac tak . Tu brzuch pierwszy wchodzi , tu asekuracja zeby orla nie wywinac . Brrr

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak widzę jak moja przyjaciółka się teraz męczy jest w 33 Tc i cieszę się że udało się nam wstrzelic znowu w zimę. Ja tam poprzednia ciąże wspominam fajnie.. ;) także brzuch w zimę nie taki straszny..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja jak widzę jak moja przyjaciółka się teraz męczy jest w 33 Tc i cieszę się że udało się nam wstrzelic znowu w zimę. Ja tam poprzednia ciąże wspominam fajnie.. ;) także brzuch w zimę nie taki straszny..
    Dowiem sie , dowiem :D
    Z synem mialam termin na druga polowe pazdziernika a urodzilam w pierwszym dniu listopada takze pozna jesien ale jeszcze nie zima ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku laski jak pada caly dzien znow u Mnie ...
    No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .

Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .

Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...

Trzymam kciuki, ale nie ma prawa nic Ci zrobić. Przecież ciąża to coś zupełnie naturalnego i pracodawcy powinni w końcu skończyć świrować na tym punkcie :) Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, że już jestem na zwolnieniu lekarskim. Szef mnie wykończył psychicznie, przez ten stres , kilkumiesieczny nie mogłam zajść w ciążę - zwolnił wszystkich oprócz mnie, ja przyjęłam obowiązki 4 osób, do tego kłamstwa i manipulacje, masakra. Teraz jak w końcu się odwazylam pójść na l4 i zadbać o siebie, to 1.5 miesiąca i się udało. Także warto walczyć o swoje zdrowie!

annkaa lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki bety to:
    31.05 - 40
    2.06 - 144
    10.06 - 3666
    Szczerze to liczyłam na większy przyrost. I teraz mam tylko nadzieję, że ona cały czas rosła . Że się nie zatrzymała

Darrika lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Trzymam kciuki ✊✊✊ będzie dobrze..

U nas odwrotnie pogoda mega ciepła, jutro u nas zapowiadają 34 stopnie toż to Majorka 🤦‍♀️😮😮😮😮

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Moje wyniki bety to:
    31.05 - 40
    2.06 - 144
    10.06 - 3666
    Szczerze to liczyłam na większy przyrost. I teraz mam tylko nadzieję, że ona cały czas rosła . Że się nie zatrzymała

A jak to po kolei wychodzi w dniach po owulacji?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dpo, 18 dpo, i 26 dpo. Chyba. Bo ta owulacja taka na oko. Testy mówiły co innego i organizm też. Tempki nie mierzyłam

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Wlasnie szykuje sie do pracy . Juz umieram ze strachu .
    Bozenka ale mialas pozno zagniezdzenie wiec beta nie moglabyc jakas nagle wysoka . I tak masz naprawde ladna nie stresuj sie .

No wlasnie nigdy nie bylam w takiej sytuacji zeby komus mowic z pracodawcow o ciazy . Mega stres ... a ona ma jeszcze takie zmienne nastroje . Raz powie dzien dobry raz czesc a raz spojrzy jakby chciala zabic . Jestesmy na Ty , na papierosa sie wyszlo jak palilam jeszcze ale takto to powazny taki dosc temat i przez tez cala fabryka sie dowie .

Ja na l4 isc nie moge , tzn moglabym jakbym mega sie rozchorowala bo tam ciazowego.l4 czy cos nie dostane tu w uk :)
    Ppzatym nie chce . No nic , musze jakos te rozmowe przeprowadzic :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka kurcze nie znam sie zbytnio ;(
    Bo to kurs a nie stala zmiana pozycji tak ... ile to ma trwac ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...

RudyLis lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...

Powodzenia :)!

Mnie czeka jutro wizyta...tez się bardzo boję, ale nie mam już na nic wpływu i co ma być to będzie. Oby dobre wieści.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bozenka kurcze nie znam sie zbytnio ;(
    Bo to kurs a nie stala zmiana pozycji tak ... ile to ma trwac ?
    Do końca czerwca niestety

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Hej Aguuu, ja dziś też nie mogłam spać, spałam tylko coś między 3 a 4 :/ trochę z podekscytowania a trochę z niepokoju. U mnie wizyta o 14:30, a u Ciebie?

Aguuu lubi tę wiadomość

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.
    Aa w kadrach nee masz 'normalnej osoby'co by się zapytać? Jeszcze można do zusu zadzwonić..
    Choć wydaje mi się, że podczas l4 nic nee mogą Ci zrobic..
    Ale z tego co wiem to l4 wyliczają średnią z 12miesiecy? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 07:36

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;) powodzenia dla wszystkich dziś wizytujacych ✊✊✊

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kadrach nie ma właśnie normalnej osoby. No chyba zadzwonię do zusu.

A tak z innej beczki. Idę zaraz do lekarza ogólnego po skierowanie na TSH. Myślę żeby zrobić odrazu morfologię i progesteron. Przyda się na pierwszą wizytę u ginekologa?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ