LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
anita92222 wrote:Hehe ja kiedyś też o tym nie myślałam, a w poprzedniej ciąży tak właśnie było, zaszłam w styczniu więc całe lato przechodziłam w zaawansowanej ciąży było nieciekawie 😀😁 tzn. Ja to jeszcze jako tako, ale ciało było strasznie napuchniete : twarz, ręce, stopy, dłonie, masakra, teraz powinno być lepiej, bo latem to będą nasze początki dopiero choć teraz nie mam jakoś czasu rozmyślać, bo moja Antosia to taki wulkan, że całymi dniami by się bawiła, jeździła rowerem biegała, szalala i co tylko się da 😁😜
-
gusiaa wrote:A ja jak widzę jak moja przyjaciółka się teraz męczy jest w 33 Tc i cieszę się że udało się nam wstrzelic znowu w zimę. Ja tam poprzednia ciąże wspominam fajnie.. także brzuch w zimę nie taki straszny..
Z synem mialam termin na druga polowe pazdziernika a urodzilam w pierwszym dniu listopada takze pozna jesien ale jeszcze nie zima
-
Jejku laski jak pada caly dzien znow u Mnie ...
No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .
Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla .... Raga . lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Jejku laski jak pada caly dzien znow u Mnie ...
No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .
Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...
Trzymam kciuki, ale nie ma prawa nic Ci zrobić. Przecież ciąża to coś zupełnie naturalnego i pracodawcy powinni w końcu skończyć świrować na tym punkcie Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, że już jestem na zwolnieniu lekarskim. Szef mnie wykończył psychicznie, przez ten stres , kilkumiesieczny nie mogłam zajść w ciążę - zwolnił wszystkich oprócz mnie, ja przyjęłam obowiązki 4 osób, do tego kłamstwa i manipulacje, masakra. Teraz jak w końcu się odwazylam pójść na l4 i zadbać o siebie, to 1.5 miesiąca i się udało. Także warto walczyć o swoje zdrowie!annkaa lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...
U nas odwrotnie pogoda mega ciepła, jutro u nas zapowiadają 34 stopnie toż to Majorka 🤦♀️😮😮😮😮 -
Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.
-
Bożenka wrote:Moje wyniki bety to:
31.05 - 40
2.06 - 144
10.06 - 3666
Szczerze to liczyłam na większy przyrost. I teraz mam tylko nadzieję, że ona cały czas rosła . Że się nie zatrzymała
A jak to po kolei wychodzi w dniach po owulacji?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dzien dobry .
Wlasnie szykuje sie do pracy . Juz umieram ze strachu .
Bozenka ale mialas pozno zagniezdzenie wiec beta nie moglabyc jakas nagle wysoka . I tak masz naprawde ladna nie stresuj sie .
No wlasnie nigdy nie bylam w takiej sytuacji zeby komus mowic z pracodawcow o ciazy . Mega stres ... a ona ma jeszcze takie zmienne nastroje . Raz powie dzien dobry raz czesc a raz spojrzy jakby chciala zabic . Jestesmy na Ty , na papierosa sie wyszlo jak palilam jeszcze ale takto to powazny taki dosc temat i przez tez cala fabryka sie dowie .
Ja na l4 isc nie moge , tzn moglabym jakbym mega sie rozchorowala bo tam ciazowego.l4 czy cos nie dostane tu w uk
Ppzatym nie chce . No nic , musze jakos te rozmowe przeprowadzic -
Aguuu wrote:Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...
Powodzenia !
Mnie czeka jutro wizyta...tez się bardzo boję, ale nie mam już na nic wpływu i co ma być to będzie. Oby dobre wieści. -
Aguuu wrote:Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.
Choć wydaje mi się, że podczas l4 nic nee mogą Ci zrobic..
Ale z tego co wiem to l4 wyliczają średnią z 12miesiecy? :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 07:36