Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Hehe ja kiedyś też o tym nie myślałam, a w poprzedniej ciąży tak właśnie było, zaszłam w styczniu więc całe lato przechodziłam w zaawansowanej ciąży było nieciekawie 😀😁 tzn. Ja to jeszcze jako tako, ale ciało było strasznie napuchniete : twarz, ręce, stopy, dłonie, masakra, teraz powinno być lepiej, bo latem to będą nasze początki dopiero :) choć teraz nie mam jakoś czasu rozmyślać, bo moja Antosia to taki wulkan, że całymi dniami by się bawiła, jeździła rowerem biegała, szalala i co tylko się da 😁😜
    Ja tak samo !!! 30 tc a na dworze skwar 40 stopni prawie . Boze jak Ja sie mevzylam wtedy . Za to teraz w zime pelna ciaza zaawansowana i wez kuzwa kurtke nowa kupuj na 2 miesiace hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieje sie z ta kurtka . Ja tu w Uk nawet takich mega mroznych zim nie mam i zasypanych sniegiem a szkoda w sumie bo uwielbiam ... ale w Pl popindalac tak . Tu brzuch pierwszy wchodzi , tu asekuracja zeby orla nie wywinac . Brrr

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak widzę jak moja przyjaciółka się teraz męczy jest w 33 Tc i cieszę się że udało się nam wstrzelic znowu w zimę. Ja tam poprzednia ciąże wspominam fajnie.. ;) także brzuch w zimę nie taki straszny..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja jak widzę jak moja przyjaciółka się teraz męczy jest w 33 Tc i cieszę się że udało się nam wstrzelic znowu w zimę. Ja tam poprzednia ciąże wspominam fajnie.. ;) także brzuch w zimę nie taki straszny..
    Dowiem sie , dowiem :D
    Z synem mialam termin na druga polowe pazdziernika a urodzilam w pierwszym dniu listopada takze pozna jesien ale jeszcze nie zima ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku laski jak pada caly dzien znow u Mnie ...
    No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .

Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No taka pogoda beznadziejna . ;/ chociaz mogloby na weekend byc cieplej i bez deszczu bo chetnie bym pojechala do innej miejscowosci polazic troszke po sklepach . Skorzystac w koncu z weekendu bo ten przesiedzialam w domu ( raz na kawe wpadlam do mamy ) z powodu wlasnie deszczu .

Jutro moj wielki dzien . Mowie w pracy o ciazy ... chcial nie chcial musze tak wczesnie bo mam bardzo ciezka momentami prace do wykonania z dzwiganiem , wchodzeniem na maszyny , wyciaganiem sie az na palce wkladajac mase ubran na wieszak . No przekichane czasem jest az dzis mnie brzuch rozbolal a bardziej lewa strona pochwy ciagnela az do pepka . Nie chce ryzykowac. Trzymajcie kciuki zeby menagerka mnie nie zjadla ...

Trzymam kciuki, ale nie ma prawa nic Ci zrobić. Przecież ciąża to coś zupełnie naturalnego i pracodawcy powinni w końcu skończyć świrować na tym punkcie :) Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, że już jestem na zwolnieniu lekarskim. Szef mnie wykończył psychicznie, przez ten stres , kilkumiesieczny nie mogłam zajść w ciążę - zwolnił wszystkich oprócz mnie, ja przyjęłam obowiązki 4 osób, do tego kłamstwa i manipulacje, masakra. Teraz jak w końcu się odwazylam pójść na l4 i zadbać o siebie, to 1.5 miesiąca i się udało. Także warto walczyć o swoje zdrowie!

annkaa lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta 31,62🥹❤️(przyrost 233%)

🗓
    8.04 - usg ciąży luxmed
    11.04 - wizyta prowadzenie ciąży luxmed
    ??? - wizyta u lekarza NFZ

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki bety to:
    31.05 - 40
    2.06 - 144
    10.06 - 3666
    Szczerze to liczyłam na większy przyrost. I teraz mam tylko nadzieję, że ona cały czas rosła . Że się nie zatrzymała

Darrika lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Trzymam kciuki ✊✊✊ będzie dobrze..

U nas odwrotnie pogoda mega ciepła, jutro u nas zapowiadają 34 stopnie toż to Majorka 🤦‍♀️😮😮😮😮

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Moje wyniki bety to:
    31.05 - 40
    2.06 - 144
    10.06 - 3666
    Szczerze to liczyłam na większy przyrost. I teraz mam tylko nadzieję, że ona cały czas rosła . Że się nie zatrzymała

A jak to po kolei wychodzi w dniach po owulacji?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta 31,62🥹❤️(przyrost 233%)

🗓
    8.04 - usg ciąży luxmed
    11.04 - wizyta prowadzenie ciąży luxmed
    ??? - wizyta u lekarza NFZ

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dpo, 18 dpo, i 26 dpo. Chyba. Bo ta owulacja taka na oko. Testy mówiły co innego i organizm też. Tempki nie mierzyłam

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Wlasnie szykuje sie do pracy . Juz umieram ze strachu .
    Bozenka ale mialas pozno zagniezdzenie wiec beta nie moglabyc jakas nagle wysoka . I tak masz naprawde ladna nie stresuj sie .

No wlasnie nigdy nie bylam w takiej sytuacji zeby komus mowic z pracodawcow o ciazy . Mega stres ... a ona ma jeszcze takie zmienne nastroje . Raz powie dzien dobry raz czesc a raz spojrzy jakby chciala zabic . Jestesmy na Ty , na papierosa sie wyszlo jak palilam jeszcze ale takto to powazny taki dosc temat i przez tez cala fabryka sie dowie .

Ja na l4 isc nie moge , tzn moglabym jakbym mega sie rozchorowala bo tam ciazowego.l4 czy cos nie dostane tu w uk :)
    Ppzatym nie chce . No nic , musze jakos te rozmowe przeprowadzic :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka kurcze nie znam sie zbytnio ;(
    Bo to kurs a nie stala zmiana pozycji tak ... ile to ma trwac ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...

RudyLis lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny! Nie mogłam dziś spać, już dopadł mnie stres związany z wizytą... W pracy przeleci, ale jeszcze tyle godzin...

Powodzenia :)!

Mnie czeka jutro wizyta...tez się bardzo boję, ale nie mam już na nic wpływu i co ma być to będzie. Oby dobre wieści.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bozenka kurcze nie znam sie zbytnio ;(
    Bo to kurs a nie stala zmiana pozycji tak ... ile to ma trwac ?
    Do końca czerwca niestety

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Hej Aguuu, ja dziś też nie mogłam spać, spałam tylko coś między 3 a 4 :/ trochę z podekscytowania a trochę z niepokoju. U mnie wizyta o 14:30, a u Ciebie?

Aguuu lubi tę wiadomość

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Czekam na wiadomości jak poszła rozmowa z menagerką. Ja jestem w podobnej sytuacji. Najgorsze jest to, że ja awansowałam 3 tygodnie temu i jestem w trakcie szkolenia w innej lokalizacji. I teraz nawet nie wiem z kim o tym rozmawiać. Czy gdybym w trakcie szkolenia na dane stanowisko poszła na L4 to mogliby mnie zdegradować i zmienić pensje? To jeszcze dodatkowo mnie stresuje i nawet nie mam z kim o tym porozmawiać w pracy.
    Aa w kadrach nee masz 'normalnej osoby'co by się zapytać? Jeszcze można do zusu zadzwonić..
    Choć wydaje mi się, że podczas l4 nic nee mogą Ci zrobic..
    Ale z tego co wiem to l4 wyliczają średnią z 12miesiecy? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 07:36

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;) powodzenia dla wszystkich dziś wizytujacych ✊✊✊

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kadrach nie ma właśnie normalnej osoby. No chyba zadzwonię do zusu.

A tak z innej beczki. Idę zaraz do lekarza ogólnego po skierowanie na TSH. Myślę żeby zrobić odrazu morfologię i progesteron. Przyda się na pierwszą wizytę u ginekologa?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ