LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
mj26 wrote:Cześć dziewczyny czy mogę do was jeszcze dołączyć ? Śledzę wasze wpisy od czerwca regularnie ale ciagle bałam się odezwać żeby nie zapeszyć ... Termin porodu mam na 16.02 i czekamy na chłopca Filipka. Póki co swoją pierwszą ciąże przechodzę ok, zobaczymy jak będzie dalej
-
Camilla33 wrote:Już dodaje Cię do listy 😊 mamy termin na ten sam dzień 😊
Camilla33 lubi tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
kaniczynka wrote:Hej, Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie detektorow oddechu i nian elektronicznych macie już jakieś upatrzone modele
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Dzięki urodzić to bym chciała już na początku lutego ale czy się uda ? ;d Jutro jak wstanę i będę się czuć ok, to jadę na test obciążenia glukoza.
-
JustiJusti wrote:Ja kupię i nianię i detektor. To moje pierwsze dziecko i będę spokojniej spała przy detektorze. Niania da mi również spokój gdy będę przebywała w innych pomieszczeniach niż sypialnia. Ponieważ zamierzam karmić MM, zaopatrzę się również w podgrzewacz.
Co do niani i czujnika oddechu. Tak jak pisałam, jeśli nie masz 25-30metrow kwadratowych sypialni, a dziecko nie będzie od razu w swoim pokoju to kup pieluszkowy snuza hero plus nianię z plytkowym czujnikiem oddechu, przyda się jak dziecko będzie spało już u siebie w pokoju, a póki co będziesz korzystać tylko z niani, czujnik podłącza się oddzielnie. W jednym pomieszczeniu nie da się korzystać z tego klasycznego czujnika bo urządzenia się zakłócają A dźwięk powala na kolana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 21:08
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
annkaa wrote:A Bebetto niby mają adaptery na Britaxa ??
Kurcze to wyjmowanie gondoli w nich to jakaś porażka...
Musimy znaleźć jakieś inne rozwiązanie.
W Luca nie jest takie złe według mnie. Jak próbowałam w sklepie żeby zobaczyć czy wszystko OK to wprawy brakuje ale nie było ciężkie
Ale z pewnością maja adaptery do Britaxowannkaa lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
JustiJusti wrote:Ja kupię i nianię i detektor. To moje pierwsze dziecko i będę spokojniej spała przy detektorze. Niania da mi również spokój gdy będę przebywała w innych pomieszczeniach niż sypialnia. Ponieważ zamierzam karmić MM, zaopatrzę się również w podgrzewacz.
Ja kupuje i to i to... mam nadzieje ze to spowoduje ze będę spokojniejsza o maluszka
Monitor oddechu kupuje BabySense 7
A nianie: xblitz kinder
Nianie ma moja przyjaciółka i widziałam jak działa. Obraz super, w ciemności tez obraz superancki, dźwięk również no i cena nie powalaJustiJusti lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ja korzystałam z niani jak opiekowałam się 3 letnim dzieckiem w Irlandii. Fajnie się sprawdzało bo kładłam młodego na piętrze na drzemkę, A sama w tym czasie mogłam ugotować obiad czy odpocząć
Dariah, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dziewczyny nasz starszy synek tuż przed snem postanowił na własnych nóżkach przemierzyc cały salon 😊 Ale jesteśmy dumni 😊 Nastała nowa era.
ZakręconaOna, Dafka, ppieguskaa, gusiaa, ss25, mj26, Edith, Darrika, Dariah, Bożenka, zuzi_c, Martek&M, zulka, emdar, JustiJusti, KasiaM, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam ciężki dzień i jeszcze zgaga do tego :p
Ale dzisiaj już fajnie, pierwsze malowanie w domu zaliczone, fajna jest farba Beckersa, żadnego zapachu nic, nawet nie czułam, że malowałam
I w ogóle czytałam składy różnych farb i patrząc jakie są wyśrubowane normy i że lotnych związków jest poniżej 1g nawet w tych tańszych farbach, to nie ma co przepłacać na jakieś turbo ekologiczne za kosmiczne pieniądze.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Ja wczoraj miałam ciężki dzień i jeszcze zgaga do tego :p
Ale dzisiaj już fajnie, pierwsze malowanie w domu zaliczone, fajna jest farba Beckersa, żadnego zapachu nic, nawet nie czułam, że malowałam
I w ogóle czytałam składy różnych farb i patrząc jakie są wyśrubowane normy i że lotnych związków jest poniżej 1g nawet w tych tańszych farbach, to nie ma co przepłacać na jakieś turbo ekologiczne za kosmiczne pieniądze.
Tez lubię Beckersa, całe mieszkanie nimi malowaliśmy. Teraz pokoik synka tez.
Ja dzisiaj już po badaniach, teraz czekam na wyniki.Darrika lubi tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
mj26 wrote:Tez lubię Beckersa, całe mieszkanie nimi malowaliśmy. Teraz pokoik synka tez.
Ja dzisiaj już po badaniach, teraz czekam na wyniki.
Dariah lubi tę wiadomość
-
Martek&M wrote:Ja kupuje i to i to... mam nadzieje ze to spowoduje ze będę spokojniejsza o maluszka
Monitor oddechu kupuje BabySense 7
A nianie: xblitz kinder
Nianie ma moja przyjaciółka i widziałam jak działa. Obraz super, w ciemności tez obraz superancki, dźwięk również no i cena nie powala
https://www.babysense-polska.pl/wypozyczalnia
Po pierwsze nie trzeba wydawać większej ilości kasy. Po drugie monitor przyda się pewnie tylko na początku a później trzeba kombinować żeby go sprzedać. -
Ja na wizytę muszę się zapisać jakoś 14/15 i glukozę też muszę wykonać przed wizytą więc jeszcze mam czas.😄
Nie wiem czemu, ale moje dziecko coś się lekko rozleniwiło przez ostatnie 3 dni. Sprzedaje mi mniej kopniaków, a bardziej się przesuwa. Nie raz nawet nie czuję ruchów, a widzę, że brzuch się rusza. Myślicie, że powodem może być łożysko na przedniej ścianie?