X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niani, mamy razem z czujnikiem oddechu firmy overmax, bez kamery, kupiliśmy w promocji za około 250 zł. Korzystamy od roku i się sprawdza idealnie. Tyle, że nie da się jej używać jeśli dziecko jest w tym samym pomieszczeniu. Z tego co spr, to żadnej z nich się nie da, chyba że ktoś ma około 30m kwadratowych sypialni. Po prostu odległość od czujnika do stacji rodzica musi być dość duża żeby nie było sprzężenia i okropnego dźwięku. Dla młodszego synka kupimy snuza hero, na olx są w bardzo dobrej cenie.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nee miałam nic z tych rzeczy..
    Pewnie jakbym urodziła wczesniaka to bym kupiła monitor oddechu.. Aa tak nee widzę potrzeby.. Chyba, że wyszłoby po urodzeniu jakieś zaburzenia w oddychaniu to wtedy..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Pieguska
    Nie mieliśmy monitory oddechu
    Nianie mieliśmy na wyjazdu (wakacje czy dk rodziców) - mielaicmy malutkie mieszkanie wiec niania niepotrzebna ;)
    Teraz mamy te po córce i będziemy tejbhzywac
    A monitor oddechu tez kupimy w razie w - ale to po porodzie jeśli się okaże ze jest potrEba

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic z tych rzeczy nie mieliśmy.. Ja też np nie używałam przy córce podgrzewacza nigdy 🤷‍♀️ radzilismy sobie inaczej .. teraz też zamierzam mieć jak naj mniej gadżetów zbednych

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie podgrzewacz też jest zbędny;)

4018d16ae9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też z gatunku im mniej gadżetów tym lepiej. Jak w szpitalu powiedzą mi żebym kupiła monitor oddechu to kupię, a tak to nie.Podgrzewacza czy elektronicznej niani nawet nie rozważam.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Hej, Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie detektorow oddechu i nian elektronicznych macie już jakieś upatrzone modele
    Planuje nadal korzystać ze snuzy. Tylko baterie muszę dokupić. Starsza mocno ulewały, a u młodszej wystąpiła niedrożność oddechowa przez głupie pleśniawki (wieczorem były małe, a rano jechaliśmy na dyżur. Właśnie pediatra sugerował by z niej korzystać (zwłaszcza że i tak mieliśmy) i gdyby się syt powtórzyła mimo leków, to od razu mieliśmy wracać na oddział.

Z moich obserwacji, żeby nie było fałszywych alarmów, monitor musi być dobrze zapięty i najlepiej by Pielucha była zawinięta (wywijałam żeby w jednorazówkach się nie zsuwała lub zakładałam na półśpiochy czy gumkę od spodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 11:56

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewacza tez nie uzywalam mimo , ze mam nowy jeszcze nie uzyty bo Tesciowa kiedys kupila i tak lezy :D monitoru oddechu tez nie mam. Nianie owszem bo mam duzy dom pietrowy i wiem ze sie przyda jak przy synku ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast podgrzewacza (jeśli w ogóle będzie potrzebny) polecam czajnik z czujnikiem temp. Bo podgrzewacze przegrzewają mm, a nie po to kupuje się wypasione mm lub kp odciągnięty mlekiem żeby stracić dużą część zdrowotnych właściwości mleka. Przed szpitalem dużo czytałam opinii o podgrzewaczach i okazało się że wszystkie za mocno podgrzewały. Zaryzykowałam xiaomi i jestem zadowolona, dobrze trzyma temperaturę, no i można też włożyć butelkę ze zrobionym mlekiem i podgrzewać chwile gdy dziecko zaśnie w trakcie karmienia (można zamknąć czajnik z małą butelką w środku) lub ustawić podgrzewanie wody by cały czas trzymała te 40 st (dla mnie to wygodniejsze niż patent z termosem i zimną wodą

JustiJusti lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja nee miałam nic z tych rzeczy..
    Pewnie jakbym urodziła wczesniaka to bym kupiła monitor oddechu.. Aa tak nee widzę potrzeby.. Chyba, że wyszłoby po urodzeniu jakieś zaburzenia w oddychaniu to wtedy..
    Zakup tego typu urzadzenia zapewnia spokojny chociaż krótki sen dla rodzicow, zwłaszcza tych którzy zostają nimi po raz pierwszy.

JustiJusti lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, glukoza na czczo 83, po godzinie 129 a po 2 godzinach 110. Chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 15:51

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy właśnie piętrowy dom, i dlatego planuje kupno
    niani 😀
    W ogóle wwie w świecie dziecka są teraz targi dziecięce naprawdę super sprawa

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak u Ciebie sytuacja? Co położna powiedziała? Wiadomo od czego to krwawienie?
    I w temacie problemów, to i ja coś mam;jakaś biegunka mnie złapała... Małemu chyba też to przeszkadza bo kopie jak najęty. Myślicie ze cos mogę brać czy tylko pić i poczekać cierpliwie? Coś mi ewidentnie zaszkodziło ale pojęcia nie mam co... Przeanalizowalam menu z dziś i wczoraj i "winnego" brak :(

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam, nie pomogę niestety, nie znam się :( na pewno na czczo jest bardzo ok, ale po 1 i2h to nie wiem niestety.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunkę w ciąży spokojnie smecte.

emdar, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dziewczyny, glukoza na czczo 83, po godzinie 129 a po 2 godzinach 110. Chyba ok?
    Według mnie wynik dobry.

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Bardzo ok 🙂

. Raga . lubi tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Ale wczoraj przyjemny wieczor spedzilam , pojechalysmy z dziewczynami z pracy do naszej znajomej na urodziny do innej miejacowosci . Bardzo przyjemnie czas spedzilam , wyciagnela nas pozniej na miasto . Nie tanczylam zbytnio bo nie czulam sie wygladowo ok na to ale posiedzialam , posmialam sie , wypilam piwko bezalkoholowe hehe i bylo naprawde fajnie . :) po 2 wrocilam do domu i wlasnie wstalam bo maz do pracy niedawno wyszedl . Mlodziez moja zostala u Babci na noc , i On i Babcia chcieli to prosze bardzo hehe . ;D
    Ja pewnie drzemke zalicze jeszcze mala bo pozniej w dzien bede nie przytomna . :p

Jakie plany na niedziele ? Bo Ja leniwe :) sklep na szybko , pojsc po malego i zmycie podlog . ;) nic wiecej mnoe dzis raczej wiekszego nie czeka bo wszystko zrobione zostalo.wczoraj wlacznie z obiadem.i na dzis bo utrzaskalam przepysznego barszczu bialego na 2 dni :D

Camilla33, emdar, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, jak u Ciebie sytuacja? Co położna powiedziała? Wiadomo od czego to krwawienie?
    I w temacie problemów, to i ja coś mam;jakaś biegunka mnie złapała... Małemu chyba też to przeszkadza bo kopie jak najęty. Myślicie ze cos mogę brać czy tylko pić i poczekać cierpliwie? Coś mi ewidentnie zaszkodziło ale pojęcia nie mam co... Przeanalizowalam menu z dziś i wczoraj i "winnego" brak :(
    A wiec , ogolnie spotkanie z polozna bylo to wiadomo mierzenie cisnienia , brzucha , sluchanie serduszka bylo . :) sprawdzila czy mam infekcje i o dziwo mam piekne ph wiec to nie od infekcji napewno ...
    Sprawdzila mi krocze , bylo tak spuchniete ze musialam jej mowic gdzie mnie boli bo dojrzec nie mogla a wziernikiem nie moze sprawdzic nic bo by pominela miejsce . Zadzwonila do szpitala i na wizycie mojej z lekarzem ktora mam po urlopie moim bedziemy sprawdzac czy jest poprawa czy przypadkiem w srodku nie pekam powoli i to powoduje takie dziwne male plamienie . Kazali sie nie przejmowac, gdyby do tego brzuch zaczal bolec to mam odrazu przyjechac.
    Malo pocieszajace no ale nic nie zrobie , czekam na swojego ginekologa ten tydzien jeszcze i ona zadziala.napewno w Polsce tak.jak mowilam . Narazie smaruje clotrimazolem bo polozna kazala tez tym i mam obserowowac sie .

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Was też maluchy uciskaja na pęcherz? 🤦‍♀️
    Gusiaa mnie mała od kilku tygodni albo wali głowa w pęcherz albo teraz nogami. Cały czas czuję a gdzie tam do końca

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ