X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niani, mamy razem z czujnikiem oddechu firmy overmax, bez kamery, kupiliśmy w promocji za około 250 zł. Korzystamy od roku i się sprawdza idealnie. Tyle, że nie da się jej używać jeśli dziecko jest w tym samym pomieszczeniu. Z tego co spr, to żadnej z nich się nie da, chyba że ktoś ma około 30m kwadratowych sypialni. Po prostu odległość od czujnika do stacji rodzica musi być dość duża żeby nie było sprzężenia i okropnego dźwięku. Dla młodszego synka kupimy snuza hero, na olx są w bardzo dobrej cenie.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nee miałam nic z tych rzeczy..
    Pewnie jakbym urodziła wczesniaka to bym kupiła monitor oddechu.. Aa tak nee widzę potrzeby.. Chyba, że wyszłoby po urodzeniu jakieś zaburzenia w oddychaniu to wtedy..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Pieguska
    Nie mieliśmy monitory oddechu
    Nianie mieliśmy na wyjazdu (wakacje czy dk rodziców) - mielaicmy malutkie mieszkanie wiec niania niepotrzebna ;)
    Teraz mamy te po córce i będziemy tejbhzywac
    A monitor oddechu tez kupimy w razie w - ale to po porodzie jeśli się okaże ze jest potrEba

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic z tych rzeczy nie mieliśmy.. Ja też np nie używałam przy córce podgrzewacza nigdy 🤷‍♀️ radzilismy sobie inaczej .. teraz też zamierzam mieć jak naj mniej gadżetów zbednych

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie podgrzewacz też jest zbędny;)

4018d16ae9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też z gatunku im mniej gadżetów tym lepiej. Jak w szpitalu powiedzą mi żebym kupiła monitor oddechu to kupię, a tak to nie.Podgrzewacza czy elektronicznej niani nawet nie rozważam.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Hej, Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie detektorow oddechu i nian elektronicznych macie już jakieś upatrzone modele
    Planuje nadal korzystać ze snuzy. Tylko baterie muszę dokupić. Starsza mocno ulewały, a u młodszej wystąpiła niedrożność oddechowa przez głupie pleśniawki (wieczorem były małe, a rano jechaliśmy na dyżur. Właśnie pediatra sugerował by z niej korzystać (zwłaszcza że i tak mieliśmy) i gdyby się syt powtórzyła mimo leków, to od razu mieliśmy wracać na oddział.

Z moich obserwacji, żeby nie było fałszywych alarmów, monitor musi być dobrze zapięty i najlepiej by Pielucha była zawinięta (wywijałam żeby w jednorazówkach się nie zsuwała lub zakładałam na półśpiochy czy gumkę od spodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 11:56

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewacza tez nie uzywalam mimo , ze mam nowy jeszcze nie uzyty bo Tesciowa kiedys kupila i tak lezy :D monitoru oddechu tez nie mam. Nianie owszem bo mam duzy dom pietrowy i wiem ze sie przyda jak przy synku ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast podgrzewacza (jeśli w ogóle będzie potrzebny) polecam czajnik z czujnikiem temp. Bo podgrzewacze przegrzewają mm, a nie po to kupuje się wypasione mm lub kp odciągnięty mlekiem żeby stracić dużą część zdrowotnych właściwości mleka. Przed szpitalem dużo czytałam opinii o podgrzewaczach i okazało się że wszystkie za mocno podgrzewały. Zaryzykowałam xiaomi i jestem zadowolona, dobrze trzyma temperaturę, no i można też włożyć butelkę ze zrobionym mlekiem i podgrzewać chwile gdy dziecko zaśnie w trakcie karmienia (można zamknąć czajnik z małą butelką w środku) lub ustawić podgrzewanie wody by cały czas trzymała te 40 st (dla mnie to wygodniejsze niż patent z termosem i zimną wodą

JustiJusti lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja nee miałam nic z tych rzeczy..
    Pewnie jakbym urodziła wczesniaka to bym kupiła monitor oddechu.. Aa tak nee widzę potrzeby.. Chyba, że wyszłoby po urodzeniu jakieś zaburzenia w oddychaniu to wtedy..
    Zakup tego typu urzadzenia zapewnia spokojny chociaż krótki sen dla rodzicow, zwłaszcza tych którzy zostają nimi po raz pierwszy.

JustiJusti lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, glukoza na czczo 83, po godzinie 129 a po 2 godzinach 110. Chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 15:51

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy właśnie piętrowy dom, i dlatego planuje kupno
    niani 😀
    W ogóle wwie w świecie dziecka są teraz targi dziecięce naprawdę super sprawa

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak u Ciebie sytuacja? Co położna powiedziała? Wiadomo od czego to krwawienie?
    I w temacie problemów, to i ja coś mam;jakaś biegunka mnie złapała... Małemu chyba też to przeszkadza bo kopie jak najęty. Myślicie ze cos mogę brać czy tylko pić i poczekać cierpliwie? Coś mi ewidentnie zaszkodziło ale pojęcia nie mam co... Przeanalizowalam menu z dziś i wczoraj i "winnego" brak :(

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam, nie pomogę niestety, nie znam się :( na pewno na czczo jest bardzo ok, ale po 1 i2h to nie wiem niestety.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunkę w ciąży spokojnie smecte.

emdar, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dziewczyny, glukoza na czczo 83, po godzinie 129 a po 2 godzinach 110. Chyba ok?
    Według mnie wynik dobry.

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Bardzo ok 🙂

. Raga . lubi tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Ale wczoraj przyjemny wieczor spedzilam , pojechalysmy z dziewczynami z pracy do naszej znajomej na urodziny do innej miejacowosci . Bardzo przyjemnie czas spedzilam , wyciagnela nas pozniej na miasto . Nie tanczylam zbytnio bo nie czulam sie wygladowo ok na to ale posiedzialam , posmialam sie , wypilam piwko bezalkoholowe hehe i bylo naprawde fajnie . :) po 2 wrocilam do domu i wlasnie wstalam bo maz do pracy niedawno wyszedl . Mlodziez moja zostala u Babci na noc , i On i Babcia chcieli to prosze bardzo hehe . ;D
    Ja pewnie drzemke zalicze jeszcze mala bo pozniej w dzien bede nie przytomna . :p

Jakie plany na niedziele ? Bo Ja leniwe :) sklep na szybko , pojsc po malego i zmycie podlog . ;) nic wiecej mnoe dzis raczej wiekszego nie czeka bo wszystko zrobione zostalo.wczoraj wlacznie z obiadem.i na dzis bo utrzaskalam przepysznego barszczu bialego na 2 dni :D

Camilla33, emdar, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, jak u Ciebie sytuacja? Co położna powiedziała? Wiadomo od czego to krwawienie?
    I w temacie problemów, to i ja coś mam;jakaś biegunka mnie złapała... Małemu chyba też to przeszkadza bo kopie jak najęty. Myślicie ze cos mogę brać czy tylko pić i poczekać cierpliwie? Coś mi ewidentnie zaszkodziło ale pojęcia nie mam co... Przeanalizowalam menu z dziś i wczoraj i "winnego" brak :(
    A wiec , ogolnie spotkanie z polozna bylo to wiadomo mierzenie cisnienia , brzucha , sluchanie serduszka bylo . :) sprawdzila czy mam infekcje i o dziwo mam piekne ph wiec to nie od infekcji napewno ...
    Sprawdzila mi krocze , bylo tak spuchniete ze musialam jej mowic gdzie mnie boli bo dojrzec nie mogla a wziernikiem nie moze sprawdzic nic bo by pominela miejsce . Zadzwonila do szpitala i na wizycie mojej z lekarzem ktora mam po urlopie moim bedziemy sprawdzac czy jest poprawa czy przypadkiem w srodku nie pekam powoli i to powoduje takie dziwne male plamienie . Kazali sie nie przejmowac, gdyby do tego brzuch zaczal bolec to mam odrazu przyjechac.
    Malo pocieszajace no ale nic nie zrobie , czekam na swojego ginekologa ten tydzien jeszcze i ona zadziala.napewno w Polsce tak.jak mowilam . Narazie smaruje clotrimazolem bo polozna kazala tez tym i mam obserowowac sie .

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Was też maluchy uciskaja na pęcherz? 🤦‍♀️
    Gusiaa mnie mała od kilku tygodni albo wali głowa w pęcherz albo teraz nogami. Cały czas czuję a gdzie tam do końca

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ