LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja się pochwalę że zamowilismy już wózek espiro next silver. Adaptery pasuje do fotelika więc te najdroższe i największe rzeczy już mamy . Dostałam też stos ubranek Więc segreguje i narazie spakuje do walizki bo mebelki to pewnie będą dopiero w grudniu więc nie mam gdzie ich wsadzić.
W tym tyg miałam robić krzywą cukrzycowa ale wczoraj musiałam jechać na kontrolę a kolejna wizyta za 2 tyg więc tą przyjemność czeka mnie w przyszłym tygodniu. Kontrole miałam bo wczoraj od rana miałam taki twardniejacy na dole brzuch i to przez parę godz. Na szczęście szyjka twarda i nadal ponad 4 mm więc to pewnie zasługa Alicji.Bożenka, Dafka, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Odnośnie tego monitora nie myślałaś o jego wypożyczeniu?
https://www.babysense-polska.pl/wypozyczalnia
Po pierwsze nie trzeba wydawać większej ilości kasy. Po drugie monitor przyda się pewnie tylko na początku a później trzeba kombinować żeby go sprzedać.JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Mama_po_przejściach wrote:Zamiast podgrzewacza (jeśli w ogóle będzie potrzebny) polecam czajnik z czujnikiem temp. Bo podgrzewacze przegrzewają mm, a nie po to kupuje się wypasione mm lub kp odciągnięty mlekiem żeby stracić dużą część zdrowotnych właściwości mleka. Przed szpitalem dużo czytałam opinii o podgrzewaczach i okazało się że wszystkie za mocno podgrzewały. Zaryzykowałam xiaomi i jestem zadowolona, dobrze trzyma temperaturę, no i można też włożyć butelkę ze zrobionym mlekiem i podgrzewać chwile gdy dziecko zaśnie w trakcie karmienia (można zamknąć czajnik z małą butelką w środku) lub ustawić podgrzewanie wody by cały czas trzymała te 40 st (dla mnie to wygodniejsze niż patent z termosem i zimną wodą
https://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=7337557712&p2=32352867033&p3=9676890602
Oprócz podgrzewania zależy mi przede wszystkim na zagrzaniu do konkretnej temperatury a później utrzymaniu jej w nocy (aby nie trzeba było stale wlewać nowej wody i czekać).
Jak radziłaś sobie przy podgrzewaniu słoiczków w tym czajniku? Czy butelka po wsadzeniu nie pękała od dolnej płyty grzewczej? -
Darrika wrote:Ja wczoraj miałam ciężki dzień i jeszcze zgaga do tego :p
Ale dzisiaj już fajnie, pierwsze malowanie w domu zaliczone, fajna jest farba Beckersa, żadnego zapachu nic, nawet nie czułam, że malowałam
I w ogóle czytałam składy różnych farb i patrząc jakie są wyśrubowane normy i że lotnych związków jest poniżej 1g nawet w tych tańszych farbach, to nie ma co przepłacać na jakieś turbo ekologiczne za kosmiczne pieniądze. -
Hej laski, nie było mnie ze 2 dni, ale już przejrzałam wpisy:) Gratuluję zakupów tym zakupowym, a tym co się dalej zbierają nadal przybijam piąteczkę
Zakręcona, ok to Twoje krwawienie już? Jak się czujesz?
Mam pytanie, czy krzywą cukrową to najlepiej robić w którymś momencie czy p9 prostu wystarczy jak jest między 24 a 28tc?
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulka
gatulacje zakupu wozka
no u nas tez kartonow pelno, podzielialm je rozmiarami, potem oddzielnie kocyki, przesciradla i pieluszki
oddzielnie kombinezony
pol przedpokoju a gorze zawalone
w listopadzie pewnie bedzie szafa to wpakuje tam potem
zulka, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bożenka wrote:Ja na wizytę muszę się zapisać jakoś 14/15 i glukozę też muszę wykonać przed wizytą więc jeszcze mam czas.😄
Nie wiem czemu, ale moje dziecko coś się lekko rozleniwiło przez ostatnie 3 dni. Sprzedaje mi mniej kopniaków, a bardziej się przesuwa. Nie raz nawet nie czuję ruchów, a widzę, że brzuch się rusza. Myślicie, że powodem może być łożysko na przedniej ścianie?
Ja ostatnio tez czułam słabiej ruchu.. Ii mi się wydaje, że się przekręcił ii kopie do środka brzucha.. Bo wczoraj czuję ruchy po prawym boku brzucha..Bożenka lubi tę wiadomość
-
Wyniki przyszły, wyglada na to ze wszystko ok Jedynie co mnie zaczyna martwić to hemoglobina. Na początku ciąży miałam 14,2 g/dl, a teraz spadło do 13 g/dl. Chciałabym uniknąć suplementacji żelazem wiec staram się uzupełniać z pożywienia.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
mj26 wrote:Wyniki przyszły, wyglada na to ze wszystko ok Jedynie co mnie zaczyna martwić to hemoglobina. Na początku ciąży miałam 14,2 g/dl, a teraz spadło do 13 g/dl. Chciałabym uniknąć suplementacji żelazem wiec staram się uzupełniać z pożywienia.
13 bez suplementacji to ii tak super..
Im dalej tym hemoglobina leci..
annkaa lubi tę wiadomość
-
Hej
Moje plamienie raz jest raz nie ma ale jak jest to malutkie plameczki . Tak czy tak mam spichnieta cala strone , jakas malenka kuleczka podskorna mi sie zrobila po tej stronie ;o masakra generalnie . Z domu bez mega nawilzenia clotrimazolem nie wyjde bo inavzej przy chodzeniu czuje bol nawet i obtarcie .
Co dk ruchow Ja wlasnie ostatnio mam slabsze dni , caktmi dniami koge ledwo czuc dziecko a nagle na wieczor sie uaktywnia . 3 dni mualam bez ruchowe prawie wcale ale niw panikowalam bo czulam ze sie tam cos przelewa lekkk wiec mowie bankowo sie obrocil i kopie w strone plecow . -
mj26 wrote:Wyniki przyszły, wyglada na to ze wszystko ok Jedynie co mnie zaczyna martwić to hemoglobina. Na początku ciąży miałam 14,2 g/dl, a teraz spadło do 13 g/dl. Chciałabym uniknąć suplementacji żelazem wiec staram się uzupełniać z pożywienia.
-
Dziewczyny ogloszenie parafialne . Glupio mi troche ale wiadomo , roznie bywa. Jak dotad mi sie to NIGDY nie zdarzylo ale ...
Dzis w pracy maly fakt napieral mocno dosc na pecherz , a raczej kopal . W pewnym momecie kichnelam i normalnie popuscilam ... pobieglam do wc no ok na majtkach plama byla jak piastka dziecka wielkosciowo ,nic wiecej nie lecialo lecz w ogole nie bylo czux moczu . Nic kompletnie nie bylo czuc i mam teraz rozkminke ... miala ktoras z Was tak ? -
ZAkrecona
Wiesz co mi się tak raz zdarzyło, Mały napierla na pęcherz, do tego baaaardzo mi się chcilalo siusiu i kichnęłam...
Na bieliźnie był ślad taki średnicy 2 cm? Malutki
Ale był
Zdarza się
Myśle ze nie ostatni razannkaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No akurat siusiu mi sie nie chcialo wtedy ale wlasnie wczesniej mocno po pecherzu kopal ... u Mnie tak ok 6-7 cm slad byl .
Oby ostatni bo zawalu idzie dostac . Hehe
Nie no tak powaznie to nie panikuje ale sprawdzic , dopytac lepiej warto . -
ZakręconaOna wrote:Dziewczyny ogloszenie parafialne . Glupio mi troche ale wiadomo , roznie bywa. Jak dotad mi sie to NIGDY nie zdarzylo ale ...
Dzis w pracy maly fakt napieral mocno dosc na pecherz , a raczej kopal . W pewnym momecie kichnelam i normalnie popuscilam ... pobieglam do wc no ok na majtkach plama byla jak piastka dziecka wielkosciowo ,nic wiecej nie lecialo lecz w ogole nie bylo czux moczu . Nic kompletnie nie bylo czuc i mam teraz rozkminke ... miala ktoras z Was tak ?