LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla33 wrote:Moja mama mieszka w Brukseli, tam naprawdę jest spoko z opieką medyczną, dobrze to funkcjonuje. Wszystko dostępne w max 2-3 tygodnie, lekarze u których leczy się mama nie robią z niczym problemu.
-
Hej dziewczyny, miłego dnia!
Ja już po pobraniu krwi. U mnie w pracy połowa ludzi chora... jestem czujna i słyszałam, że mój kierownik ma pomysł żeby jutro przyjść do pracy więc ja się wyloguję na 1 dzień bo nie chcę walczyć z choróbskiemBożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
Mysza wrote:
Ja uderzam na krzywą 13.11, w sumie ostatni dzwonek bo to będzie 27t3d.
W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉
zuzi_c wrote:oczywiscie że duo, przejęzyczenie!Uno jest na początek do 12 tc.
Kiedy ja biorę właśnie Prenatal Duo i jest w nim tam coś niecoś żelaza.
Fakt, nie jakaś kosmiczna dawka, ale jednak.
Pracuję nad douzupełnieniem...
Hmm a propos wizytowania... ja jutro mam pierwsze spotkanie na Szkole rodzenia... Właśnie o 16.00
Rzeczywiście już listopad, te miesiące lecą niemal tak, jak tygodnie...
Jakoś powoli się oswajam z myślą, że lada moment i będę trzymała w rękach maleńką kruszynkę. Swoje własne dziecko. To takie niesamowite
Takie nasze małe cuda...
Mąż chce, byśmy jej dali na imię Anastazja.
Wiem już, że Weroniki nie przeforsuje... Może będzie aprobata na Anię, albo chociaż Wiktoria Anastazja
Mysza, Bożenka, Dafka, JustiJusti, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam lutowe serduszka, też mam termin na luty, a dokładnie 4 luty, choć zobaczymy czy akurat się uda
pod serduszkiem rośnie dziewczynka
dopiero teraz znalazłam Wasze forum
pozdrawiam wszystkie ciężarówkiMysza, Bożenka, Foto_Anna, Darrika, . Raga ., Camilla33, JustiJusti, Anytram, Fruzia85, Edith, ZakręconaOna, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość
-
Ankaa
nooo leci czas leci!
jeszcze torche i pakowanie troby :d eheh
Anastazja mi sie rowniez podobało, ale D zdecydowanie przeciwny
Anna Anastazja też fajne zestawienie
Ellie
witaj!annkaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
annkaa wrote:Mysza wrote:
W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉
Hmm a propos wizytowania... ja jutro mam pierwsze spotkanie na Szkole rodzenia... Właśnie o 16.00
Jakoś powoli się oswajam z myślą, że lada moment i będę trzymała w rękach maleńką kruszynkę. Swoje własne dziecko. To takie niesamowite
Takie nasze małe cuda...
Wiem już, że Weroniki nie przeforsuje... Może będzie aprobata na Anię, albo chociaż Wiktoria Anastazja
Tak... miałam na myśli prenatal DUO już o tym napisałamMysza, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ellie wrote:Witam lutowe serduszka, też mam termin na luty, a dokładnie 4 luty, choć zobaczymy czy akurat się uda
pozdrawiam wszystkie ciężarówki
Hej!witamy wśród ciężarówek
-
Camilla33 wrote:Zwykłą, pół minuty i wypite, inaczej chyba bym się porzygala.
JustiJusti lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyannkaa wrote:Mysza wrote:
Takie nasze małe cuda...
Mam podobnie, z każdym tygodniem coraz mocniej przywiązuję się do małej.Niech skarby rosną zdrowo😍zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemdar wrote:No ja właśnie siedzę w Luxmedzie po wypiciu tego "smakołyku" 🤮🤮🤮 tez musiałam to szybko wypić bo myślałam że rzygnę... A z palca na czczo wyszedł mi cukier 91;czyli w normie ale koło granicy. Zawsze miałam wysoki cukier więc bardzo zdziwiona nie jestem, oby mi tylko cukrzyca nie wyszła...
emdar lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamuśki!
Witam się w 28 tc (27+0), 7 miesiącu i ... trzecim trymestrze!
i 10 kg na plusie
Dziewczyny, powoli myślę o porodzie. Mam za sobą jeden poród SN, teraz bardzo chciałabym CC (z różnych powodów... trochę strach, trochę lenistwo...)
Ostatnio zaczęłam ten temat z moim lekarzem, powiedział, że będziemy obserwować i ewentualnie szukać wskazań, namawiał mnie jednak na poród SN.
Myślałam, że wskazanie będę miała od mojego okulisty - od 6 lat mam nadciśnienie oczne, przyjmuje na stałe krople do oczu, które w ciąży odstawiłam i regularnie chodzę na wizyty kontrolne celem pomiaru ciśnienia. Okulista na ostatniej wizycie gdy zaczęłam temat CC powiedział, że nadciśnienie oczne nie jest wskazaniem, że musi mi wykonać dokładne badania oczu (pole widzenia, OCT, dno oka i przede wszystkim obejrzeć siatkówkę) by ostatecznie zadecydować, czy z jego strony będzie wskazanie do CC.
I tak żyjąc w ciąży ciągle myślałam o cesarce, a teraz nie wiem czy uda się mi mieć jakieś wskazanie (nie chciałabym płacić za prywatne kliniki i cesarkę "na życzenie").
Czy któraś z Was już wie, że będzie miała CC i podzieli się ze mną swoim skazaniem do CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:57
Dariah, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ellie wrote:Witam lutowe serduszka, też mam termin na luty, a dokładnie 4 luty, choć zobaczymy czy akurat się uda
pozdrawiam wszystkie ciężarówki -
Foto_Anna wrote:Dzień dobry Mamuśki!
Witam się w 28 tc (27+0), 7 miesiącu i ... trzecim trymestrze!
i 10 kg na plusie
Dziewczyny, powoli myślę o porodzie. Mam za sobą jeden poród SN, teraz bardzo chciałabym CC (z różnych powodów... trochę strach, trochę lenistwo...)
Ostatnio zaczęłam ten temat z moim lekarzem, powiedział, że będziemy obserwować i ewentualnie szukać wskazań, namawiał mnie jednak na poród SN.
Myślałam, że wskazanie będę miała od mojego okulisty - od 6 lat mam nadciśnienie oczne, przyjmuje na stałe krople do oczu, które w ciąży odstawiłam i regularnie chodzę na wizyty kontrolne celem pomiaru ciśnienia. Okulista na ostatniej wizycie gdy zaczęłam temat CC powiedział, że nadciśnienie oczne nie jest wskazaniem, że musi mi wykonać dokładne badania oczu (pole widzenia, OCT, dno oka i przede wszystkim obejrzeć siatkówkę) by ostatecznie zadecydować, czy z jego strony będzie wskazanie do CC.
I tak żyjąc w ciąży ciągle myślałam o cesarce, a teraz nie wiem czy uda się mi mieć jakieś wskazanie (nie chciałabym płacić za prywatne kliniki i cesarkę "na życzenie").
Czy któraś z Was już wie, że będzie miała CC i podzieli się ze mną swoim skazaniem do CC?
Co do CC mi póki co rozwija się jedno ze wskazań, czyli przepuklina pepkowa i stanę na uszach zeby się nie powiększyła bo cc to trudna i niosąca za sobą wiele powikłań operacja. Zastanów się czy przez strach albo lenistwo warto ryzykować.Mysza, ss25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja się już gubię z tymi miesiącami i tygodniami. Mi do porodu zostały 3 pełne miesiące kalendarzowe (4.02) więc jak ktoś się mnie dzisiaj zapyta w którym jestem miesiącu to dumnie odpowiem, że w 7. Ale di położnej czy lekarza będę mówiła tylko o skończonych tygodniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 13:41
annkaa lubi tę wiadomość