X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Moja mama mieszka w Brukseli, tam naprawdę jest spoko z opieką medyczną, dobrze to funkcjonuje. Wszystko dostępne w max 2-3 tygodnie, lekarze u których leczy się mama nie robią z niczym problemu.
    Oj kochana . Bruksela a tam gdzie Ja jestem to moze byc swiat a swiat :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia!

Ja już po pobraniu krwi. U mnie w pracy połowa ludzi chora... jestem czujna i słyszałam, że mój kierownik ma pomysł żeby jutro przyjść do pracy więc ja się wyloguję na 1 dzień bo nie chcę walczyć z choróbskiem :D

Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mysza wrote:
    Ja uderzam na krzywą 13.11, w sumie ostatni dzwonek bo to będzie 27t3d.
    W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉
    zuzi_c wrote:
    oczywiscie że duo, przejęzyczenie! :) Uno jest na początek do 12 tc.

Kiedy ja biorę właśnie Prenatal Duo i jest w nim tam coś niecoś żelaza.
    Fakt, nie jakaś kosmiczna dawka, ale jednak.

Pracuję nad douzupełnieniem...

Hmm a propos wizytowania... ja jutro mam pierwsze spotkanie na Szkole rodzenia... Właśnie o 16.00
    Rzeczywiście już listopad, te miesiące lecą niemal tak, jak tygodnie...
    Jakoś powoli się oswajam z myślą, że lada moment i będę trzymała w rękach maleńką kruszynkę. Swoje własne dziecko. To takie niesamowite
    Takie nasze małe cuda...
    Mąż chce, byśmy jej dali na imię Anastazja.
    Wiem już, że Weroniki nie przeforsuje... Może będzie aprobata na Anię, albo chociaż Wiktoria Anastazja :)

Mysza, Bożenka, Dafka, JustiJusti, Edith lubią tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lutowe serduszka, też mam termin na luty, a dokładnie 4 luty, choć zobaczymy czy akurat się uda :) pod serduszkiem rośnie dziewczynka :D

dopiero teraz znalazłam Wasze forum :)

pozdrawiam wszystkie ciężarówki :D

Mysza, Bożenka, Foto_Anna, Darrika, . Raga ., Camilla33, JustiJusti, Anytram, Fruzia85, Edith, ZakręconaOna, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa
    nooo leci czas leci!
    jeszcze torche i pakowanie troby :d eheh
    Anastazja mi sie rowniez podobało, ale D zdecydowanie przeciwny :)
    Anna Anastazja też fajne zestawienie :)

Ellie
    witaj! :)

annkaa lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Mysza wrote:
    W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉

Hmm a propos wizytowania... ja jutro mam pierwsze spotkanie na Szkole rodzenia... Właśnie o 16.00
    Jakoś powoli się oswajam z myślą, że lada moment i będę trzymała w rękach maleńką kruszynkę. Swoje własne dziecko. To takie niesamowite
    Takie nasze małe cuda...
    Wiem już, że Weroniki nie przeforsuje... Może będzie aprobata na Anię, albo chociaż Wiktoria Anastazja :)

Tak... miałam na myśli prenatal DUO już o tym napisałam :D

Mysza, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellie wrote:
    Witam lutowe serduszka, też mam termin na luty, a dokładnie 4 luty, choć zobaczymy czy akurat się uda :) pod serduszkiem rośnie dziewczynka :D

Hej! <3 witamy wśród ciężarówek :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zwykłą, pół minuty i wypite, inaczej chyba bym się porzygala.
    No ja właśnie siedzę w Luxmedzie po wypiciu tego "smakołyku" 🤮🤮🤮 tez musiałam to szybko wypić bo myślałam że rzygnę... A z palca na czczo wyszedł mi cukier 91;czyli w normie ale koło granicy. Zawsze miałam wysoki cukier więc bardzo zdziwiona nie jestem, oby mi tylko cukrzyca nie wyszła...

JustiJusti lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Mysza wrote:

Takie nasze małe cuda...
    Tak, w Prenatal Duo jest żelazo, w Prenatal Uno nie ma 😉 już to wyjaśniłyśmy z zuzi_c 😊
    Mam podobnie, z każdym tygodniem coraz mocniej przywiązuję się do małej.Niech skarby rosną zdrowo😍

zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    No ja właśnie siedzę w Luxmedzie po wypiciu tego "smakołyku" 🤮🤮🤮 tez musiałam to szybko wypić bo myślałam że rzygnę... A z palca na czczo wyszedł mi cukier 91;czyli w normie ale koło granicy. Zawsze miałam wysoki cukier więc bardzo zdziwiona nie jestem, oby mi tylko cukrzyca nie wyszła...
    Powodzenia🍀

emdar lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellie, witaj wśród nas :)

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki! :D

Witam się w 28 tc (27+0), 7 miesiącu i ... trzecim trymestrze! :O <3
    i 10 kg na plusie :D

Dziewczyny, powoli myślę o porodzie. Mam za sobą jeden poród SN, teraz bardzo chciałabym CC (z różnych powodów... trochę strach, trochę lenistwo...)

Ostatnio zaczęłam ten temat z moim lekarzem, powiedział, że będziemy obserwować i ewentualnie szukać wskazań, namawiał mnie jednak na poród SN.
    Myślałam, że wskazanie będę miała od mojego okulisty - od 6 lat mam nadciśnienie oczne, przyjmuje na stałe krople do oczu, które w ciąży odstawiłam i regularnie chodzę na wizyty kontrolne celem pomiaru ciśnienia. Okulista na ostatniej wizycie gdy zaczęłam temat CC powiedział, że nadciśnienie oczne nie jest wskazaniem, że musi mi wykonać dokładne badania oczu (pole widzenia, OCT, dno oka i przede wszystkim obejrzeć siatkówkę) by ostatecznie zadecydować, czy z jego strony będzie wskazanie do CC.

I tak żyjąc w ciąży ciągle myślałam o cesarce, a teraz nie wiem czy uda się mi mieć jakieś wskazanie (nie chciałabym płacić za prywatne kliniki i cesarkę "na życzenie").

Czy któraś z Was już wie, że będzie miała CC i podzieli się ze mną swoim skazaniem do CC? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:57

Dariah, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna
    o Matko, 3 rymestr brzkmi juz baaaardzo poważine :)

annkaa lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellie wrote:

Witaj wśród nas 💕🌹

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dzień dobry Mamuśki! :D

Witam się w 28 tc (27+0), 7 miesiącu i ... trzecim trymestrze! :O <3
    i 10 kg na plusie :D

Dziewczyny, powoli myślę o porodzie. Mam za sobą jeden poród SN, teraz bardzo chciałabym CC (z różnych powodów... trochę strach, trochę lenistwo...)

Ostatnio zaczęłam ten temat z moim lekarzem, powiedział, że będziemy obserwować i ewentualnie szukać wskazań, namawiał mnie jednak na poród SN.
    Myślałam, że wskazanie będę miała od mojego okulisty - od 6 lat mam nadciśnienie oczne, przyjmuje na stałe krople do oczu, które w ciąży odstawiłam i regularnie chodzę na wizyty kontrolne celem pomiaru ciśnienia. Okulista na ostatniej wizycie gdy zaczęłam temat CC powiedział, że nadciśnienie oczne nie jest wskazaniem, że musi mi wykonać dokładne badania oczu (pole widzenia, OCT, dno oka i przede wszystkim obejrzeć siatkówkę) by ostatecznie zadecydować, czy z jego strony będzie wskazanie do CC.

I tak żyjąc w ciąży ciągle myślałam o cesarce, a teraz nie wiem czy uda się mi mieć jakieś wskazanie (nie chciałabym płacić za prywatne kliniki i cesarkę "na życzenie").

Czy któraś z Was już wie, że będzie miała CC i podzieli się ze mną swoim skazaniem do CC? :)
    Lekarze nie lubi a jak kobieta mówi jestem w 28 tc a jest 27+0 tc. O 28 można mówić gdyby będzie 27+6, czyli tylko skończone tygodnie A nie te rozpoczęte.
    Co do CC mi póki co rozwija się jedno ze wskazań, czyli przepuklina pepkowa i stanę na uszach zeby się nie powiększyła bo cc to trudna i niosąca za sobą wiele powikłań operacja. Zastanów się czy przez strach albo lenistwo warto ryzykować.

Mysza, ss25 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to co mówi Camilla33 o tygodniach ciąży. Medycznie zawsze mówi się o pełnych tygodniach skończonych.

Camilla33 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I faktycznie lekarze nie tyle nie lubią jak się tak mówi, tylko tego w ogóle nie uznają.

. Raga ., Camilla33 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też liczy tylko skończone tygodnie. Kalendarz ciąży Belly może wprowadzać takie zamieszanie i pewnie niektóre ciążowe aplikacje.

Bożenka, emdar lubią tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się już gubię z tymi miesiącami i tygodniami. Mi do porodu zostały 3 pełne miesiące kalendarzowe (4.02) więc jak ktoś się mnie dzisiaj zapyta w którym jestem miesiącu to dumnie odpowiem, że w 7. Ale di położnej czy lekarza będę mówiła tylko o skończonych tygodniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 13:41

annkaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też jak mam 24+4 I ktoś pyta w którym tyg jestem mówię że 24 .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ