Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. O tak, już listopad. Nie mogę się już doczekać spotkania, a z drugiej strony zaczynam się bać porodu i tego co będzie po porodzie.

annkaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Witaj w kraju ! Miłego pobytu !!! ;)

Oj tak już listopad...wiec spotkania z naszymi Dzieciaczkiki coraz bliżej ;)
    My w drodze do Konina do moich rodziców na weekend ;)

Ah !
    Mam spodnie jeansy z Lidla ciążowe 36 oraz leginsy czarne ciążowe z Lidla.
    Leginsy nowe nie wyorane nawet
    Spodnie wypralam
    Chętnie komuś odstąpię jelsi któraś z Was chętna ;)
    Na mnie dobre na styk wiec nie daje rady - misze mieć więcej miejsca ;)
    Jak coś to zapraszam na priv ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą
    Ja ostatnio również miałam w dolnej granicy
    Poszłam szybko do endo
    Powiedział ze mam sie nie martwić po w 2 i 3 trymestrze ft4 spada i to normalne

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam :P wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
    A rodziłaś naturalnie, czy to przez cc tak mogło się podziać.
    Te gondole wcale lekkie nie są...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    A rodziłaś naturalnie, czy to przez cc tak mogło się podziać.
    Te gondole wcale lekkie nie są...
    Cięcie cesarskie nie jest jednym z wielu czynników wywołującym przepukline pepkowa. Ale gdy jest obszerna jest wskazaniem do cc.

mj26, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora . ;)

My juz po imprezce urodzinowej Synka , bylo super . Nagotowalam sie od rana jak szalona , pojechalam na zakupy , ledwo zdarzylam sie naszykowac ale warto bylo . Synek tak sie cieszyl a z torta najbardziej ;) byl sliczny i mega smaczny !!!
    Wszyscy goscie zadowoleni , Oskarek sie cieszyl z prezentow baaaaardzo ♡♡
    Goscie poszli , dziecko w kapiel z Tata , Mama nasprzatala sie wszystkiego zeby na rano syfu nie zostawiac bo bym chyba nie zasnela z mysla ze rano bede miala tryliardy rzeczy do mycia hahaha

Camilla33, JustiJusti, emdar, Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu wybralismy imie dla Synka drugiego , doszlismy do porozumienia i jednoglosnie bedzie Kubuś ♡♡♡
    Dostalismy pierwsze ubranka w prezencie od gosci dla najmlodszego , jejku jakie to wszystko male ;o cudooooooo.

I tak jak.piszecie , coraz blizej spotkan z naszymi baczkami . W styczniu zaczniemy sie rozpakowywac juz powoli niektore ;) a to coraz blizej niz dalej hehe

. Raga ., Camilla33, emdar, ppieguskaa, Edith, mj26, gusiaa, Dariah, Dafka, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona życzenia samych wspaniałości dla synka 😊 Imię dla drugiego bardzo ładne, każdy z Kubusiow których znam to super chłopaki, niezależnie od wieku 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Hej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?
    Ja mam co miesiąc badane ft4(razem z TSH) ,aktualnie mam 1,17(zakres od 0,93 do 1,7) ;moja endokrynolog mówi że to jest bardzo ok(więc też raczej blisko minimum). Poziom D3 badałam gdzies w lutym czy marcu i miałam tez ok(co podobno w naszym klimacie jest dość rzadkie). Teraz w ciąży nie badałam.
    Widzę że czekasz na córkę Emilkę:) to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilka :)

gusiaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, najlepszego dla synka🎉🎁🎉

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy bardzo :)

Co do tarczycy to akueat w poniedzialek mam zamiar zrobic badania prywatnie wlasnie tarczyca , wit d3 , kortyzol , mocz , morfologia , glukoza , magnez i chyba cos jeszcze mialam robic ale nie pamietam aktualnie . Sprawdze , w kazdym razie zrobie i w razie co zdarze jeszcze przed wyjazdem z ginekolog porozmawiac na temat wynikow bo odbiore je w srode .
    A takto usg i badanie podwozia mam w poniedzialek o 16.10 . Doczekac sie nie moge ile moja kluska wazy i jak sie ma . Jak moja szyjka w ogole :o

annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    W koncu wybralismy imie dla Synka drugiego , doszlismy do porozumienia i jednoglosnie bedzie Kubuś ♡♡♡
    Kubuś to nasz pierwszy synek, uwielbiam to imię 🤍

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki <3 witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy :)

Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.

Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło :)

Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż :) Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.

No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą :D w końcu przyszedł czas na mnie!

nick nieaktualny, . Raga ., Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ja mam co miesiąc badane ft4(razem z TSH) ,aktualnie mam 1,17(zakres od 0,93 do 1,7) ;moja endokrynolog mówi że to jest bardzo ok(więc też raczej blisko minimum). Poziom D3 badałam gdzies w lutym czy marcu i miałam tez ok(co podobno w naszym klimacie jest dość rzadkie). Teraz w ciąży nie badałam.
    Widzę że czekasz na córkę Emilkę:) to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilka :)
    Jeszcze nie znaliśmy płci, a imię dla córki było wybrane :) Od zawsze podobało mi się to imię😍 Obie będziemy E.S. bo ja mam na imię Edyta😀 Emdar, Dariah dziękuję za odpowiedź, jakoś zakodowało mi się, że w ciąży ft4 powinno być w górnej granicy normy, ale faktycznie z biegiem ciąży to się może zmieniać. Będę kontrolować razem z TSH.
    Udanej niedzieli, u mnie na wschodzie wyszło słońce i jest 13 stopni😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Hej laseczki <3 witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy :)

Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.

Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło :)

Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż :) Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.

No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą :D w końcu przyszedł czas na mnie!
    Ja uderzam na krzywą 13.11, w sumie ostatni dzwonek bo to będzie 27t3d.
    W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na krzywą cukrową uderzam. Równo 25tydzien. Nie cierpię słodkiego smaku więc już mi niedobrze 🤮

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robic sobie najpierw glukoze sama jutro rano a w srode mysle czy nie robic tej krzywej ale tak nienawidze tego badania ... ja nienawidze slodkich napoji , nie slodze nic , w ogole nie cukrze i pamietam jak przeszlam to masakryczne badanie za pierwszym razem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie mam dnia bez czekolady Wawel z galaretką malinową(pyszna!), szkoda, że roztwór glukozy nie ma tego smaku😄

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ja ostatnio nie mam dnia bez czekolady Wawel z galaretką malinową(pyszna!), szkoda, że roztwór glukozy nie ma tego smaku😄
    Hahahahahhaha .

Ja to w ogole slodkiego nie jem , cofa mnie na sama mysl czekllady czego kolwiek ale wiadomo jedzenie czy nie nie swiadczy o braku badz o cukrzycy

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ