X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. O tak, już listopad. Nie mogę się już doczekać spotkania, a z drugiej strony zaczynam się bać porodu i tego co będzie po porodzie.

annkaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Witaj w kraju ! Miłego pobytu !!! ;)

Oj tak już listopad...wiec spotkania z naszymi Dzieciaczkiki coraz bliżej ;)
    My w drodze do Konina do moich rodziców na weekend ;)

Ah !
    Mam spodnie jeansy z Lidla ciążowe 36 oraz leginsy czarne ciążowe z Lidla.
    Leginsy nowe nie wyorane nawet
    Spodnie wypralam
    Chętnie komuś odstąpię jelsi któraś z Was chętna ;)
    Na mnie dobre na styk wiec nie daje rady - misze mieć więcej miejsca ;)
    Jak coś to zapraszam na priv ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą
    Ja ostatnio również miałam w dolnej granicy
    Poszłam szybko do endo
    Powiedział ze mam sie nie martwić po w 2 i 3 trymestrze ft4 spada i to normalne

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam :P wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
    A rodziłaś naturalnie, czy to przez cc tak mogło się podziać.
    Te gondole wcale lekkie nie są...

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    A rodziłaś naturalnie, czy to przez cc tak mogło się podziać.
    Te gondole wcale lekkie nie są...
    Cięcie cesarskie nie jest jednym z wielu czynników wywołującym przepukline pepkowa. Ale gdy jest obszerna jest wskazaniem do cc.

mj26, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora . ;)

My juz po imprezce urodzinowej Synka , bylo super . Nagotowalam sie od rana jak szalona , pojechalam na zakupy , ledwo zdarzylam sie naszykowac ale warto bylo . Synek tak sie cieszyl a z torta najbardziej ;) byl sliczny i mega smaczny !!!
    Wszyscy goscie zadowoleni , Oskarek sie cieszyl z prezentow baaaaardzo ♡♡
    Goscie poszli , dziecko w kapiel z Tata , Mama nasprzatala sie wszystkiego zeby na rano syfu nie zostawiac bo bym chyba nie zasnela z mysla ze rano bede miala tryliardy rzeczy do mycia hahaha

Camilla33, JustiJusti, emdar, Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu wybralismy imie dla Synka drugiego , doszlismy do porozumienia i jednoglosnie bedzie Kubuś ♡♡♡
    Dostalismy pierwsze ubranka w prezencie od gosci dla najmlodszego , jejku jakie to wszystko male ;o cudooooooo.

I tak jak.piszecie , coraz blizej spotkan z naszymi baczkami . W styczniu zaczniemy sie rozpakowywac juz powoli niektore ;) a to coraz blizej niz dalej hehe

. Raga ., Camilla33, emdar, ppieguskaa, Edith, mj26, gusiaa, Dariah, Dafka, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona życzenia samych wspaniałości dla synka 😊 Imię dla drugiego bardzo ładne, każdy z Kubusiow których znam to super chłopaki, niezależnie od wieku 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Hej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?
    Ja mam co miesiąc badane ft4(razem z TSH) ,aktualnie mam 1,17(zakres od 0,93 do 1,7) ;moja endokrynolog mówi że to jest bardzo ok(więc też raczej blisko minimum). Poziom D3 badałam gdzies w lutym czy marcu i miałam tez ok(co podobno w naszym klimacie jest dość rzadkie). Teraz w ciąży nie badałam.
    Widzę że czekasz na córkę Emilkę:) to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilka :)

gusiaa, Mysza lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, najlepszego dla synka🎉🎁🎉

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy bardzo :)

Co do tarczycy to akueat w poniedzialek mam zamiar zrobic badania prywatnie wlasnie tarczyca , wit d3 , kortyzol , mocz , morfologia , glukoza , magnez i chyba cos jeszcze mialam robic ale nie pamietam aktualnie . Sprawdze , w kazdym razie zrobie i w razie co zdarze jeszcze przed wyjazdem z ginekolog porozmawiac na temat wynikow bo odbiore je w srode .
    A takto usg i badanie podwozia mam w poniedzialek o 16.10 . Doczekac sie nie moge ile moja kluska wazy i jak sie ma . Jak moja szyjka w ogole :o

annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    W koncu wybralismy imie dla Synka drugiego , doszlismy do porozumienia i jednoglosnie bedzie Kubuś ♡♡♡
    Kubuś to nasz pierwszy synek, uwielbiam to imię 🤍

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki <3 witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy :)

Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.

Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło :)

Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż :) Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.

No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą :D w końcu przyszedł czas na mnie!

Mysza, . Raga ., Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ja mam co miesiąc badane ft4(razem z TSH) ,aktualnie mam 1,17(zakres od 0,93 do 1,7) ;moja endokrynolog mówi że to jest bardzo ok(więc też raczej blisko minimum). Poziom D3 badałam gdzies w lutym czy marcu i miałam tez ok(co podobno w naszym klimacie jest dość rzadkie). Teraz w ciąży nie badałam.
    Widzę że czekasz na córkę Emilkę:) to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilka :)
    Jeszcze nie znaliśmy płci, a imię dla córki było wybrane :) Od zawsze podobało mi się to imię😍 Obie będziemy E.S. bo ja mam na imię Edyta😀 Emdar, Dariah dziękuję za odpowiedź, jakoś zakodowało mi się, że w ciąży ft4 powinno być w górnej granicy normy, ale faktycznie z biegiem ciąży to się może zmieniać. Będę kontrolować razem z TSH.
    Udanej niedzieli, u mnie na wschodzie wyszło słońce i jest 13 stopni😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Hej laseczki <3 witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy :)

Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.

Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło :)

Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż :) Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.

No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą :D w końcu przyszedł czas na mnie!
    Ja uderzam na krzywą 13.11, w sumie ostatni dzwonek bo to będzie 27t3d.
    W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na krzywą cukrową uderzam. Równo 25tydzien. Nie cierpię słodkiego smaku więc już mi niedobrze 🤮

Mysza lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robic sobie najpierw glukoze sama jutro rano a w srode mysle czy nie robic tej krzywej ale tak nienawidze tego badania ... ja nienawidze slodkich napoji , nie slodze nic , w ogole nie cukrze i pamietam jak przeszlam to masakryczne badanie za pierwszym razem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie mam dnia bez czekolady Wawel z galaretką malinową(pyszna!), szkoda, że roztwór glukozy nie ma tego smaku😄

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ja ostatnio nie mam dnia bez czekolady Wawel z galaretką malinową(pyszna!), szkoda, że roztwór glukozy nie ma tego smaku😄
    Hahahahahhaha .

Ja to w ogole slodkiego nie jem , cofa mnie na sama mysl czekllady czego kolwiek ale wiadomo jedzenie czy nie nie swiadczy o braku badz o cukrzycy

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ