LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona
Witaj w kraju ! Miłego pobytu !!!
Oj tak już listopad...wiec spotkania z naszymi Dzieciaczkiki coraz bliżej
My w drodze do Konina do moich rodziców na weekend
Ah !
Mam spodnie jeansy z Lidla ciążowe 36 oraz leginsy czarne ciążowe z Lidla.
Leginsy nowe nie wyorane nawet
Spodnie wypralam
Chętnie komuś odstąpię jelsi któraś z Was chętna
Na mnie dobre na styk wiec nie daje rady - misze mieć więcej miejsca
Jak coś to zapraszam na privZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyHej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?
-
Myszą
Ja ostatnio również miałam w dolnej granicy
Poszłam szybko do endo
Powiedział ze mam sie nie martwić po w 2 i 3 trymestrze ft4 spada i to normalne
Mysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Oranda wrote:Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
Te gondole wcale lekkie nie są...
-
annkaa wrote:A rodziłaś naturalnie, czy to przez cc tak mogło się podziać.
Te gondole wcale lekkie nie są...mj26, annkaa lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorowa pora .
My juz po imprezce urodzinowej Synka , bylo super . Nagotowalam sie od rana jak szalona , pojechalam na zakupy , ledwo zdarzylam sie naszykowac ale warto bylo . Synek tak sie cieszyl a z torta najbardziej byl sliczny i mega smaczny !!!
Wszyscy goscie zadowoleni , Oskarek sie cieszyl z prezentow baaaaardzo ♡♡
Goscie poszli , dziecko w kapiel z Tata , Mama nasprzatala sie wszystkiego zeby na rano syfu nie zostawiac bo bym chyba nie zasnela z mysla ze rano bede miala tryliardy rzeczy do mycia hahaha
Camilla33, JustiJusti, emdar, Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość
-
W koncu wybralismy imie dla Synka drugiego , doszlismy do porozumienia i jednoglosnie bedzie Kubuś ♡♡♡
Dostalismy pierwsze ubranka w prezencie od gosci dla najmlodszego , jejku jakie to wszystko male ;o cudooooooo.
I tak jak.piszecie , coraz blizej spotkan z naszymi baczkami . W styczniu zaczniemy sie rozpakowywac juz powoli niektore a to coraz blizej niz dalej hehe
. Raga ., Camilla33, emdar, ppieguskaa, Edith, mj26, gusiaa, Dariah, Dafka, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość
-
Mysza wrote:Hej. Dziewczyny, badacie poziom ft4? Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy. Mój endokrynolog zleca jedynie badanie poziomu TSH i na tej podstawie ustawia mi dawkę Letroxu. Zbadałam ft4 z czystej ciekawości i mam w dolnej granicy normy. Jest czym się martwić? Zmienić endokrynologa? 🤔 Przy okazji: badacie poziom witaminy D3 przy chorej tarczycy?
Widzę że czekasz na córkę Emilkę to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilkagusiaa, Mysza lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziekujemy bardzo
Co do tarczycy to akueat w poniedzialek mam zamiar zrobic badania prywatnie wlasnie tarczyca , wit d3 , kortyzol , mocz , morfologia , glukoza , magnez i chyba cos jeszcze mialam robic ale nie pamietam aktualnie . Sprawdze , w kazdym razie zrobie i w razie co zdarze jeszcze przed wyjazdem z ginekolog porozmawiac na temat wynikow bo odbiore je w srode .
A takto usg i badanie podwozia mam w poniedzialek o 16.10 . Doczekac sie nie moge ile moja kluska wazy i jak sie ma . Jak moja szyjka w ogole :oannkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy
Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.
Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło
Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.
No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą w końcu przyszedł czas na mnie!Mysza, . Raga ., Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Ja mam co miesiąc badane ft4(razem z TSH) ,aktualnie mam 1,17(zakres od 0,93 do 1,7) ;moja endokrynolog mówi że to jest bardzo ok(więc też raczej blisko minimum). Poziom D3 badałam gdzies w lutym czy marcu i miałam tez ok(co podobno w naszym klimacie jest dość rzadkie). Teraz w ciąży nie badałam.
Widzę że czekasz na córkę Emilkę to są super kobiety;wiem bo sama jestem Emilka
Udanej niedzieli, u mnie na wschodzie wyszło słońce i jest 13 stopni😎 -
nick nieaktualnyzuzi_c wrote:Hej laseczki witam się ostatniego wolnego dnia. Ale powiem Wam, że wypoczęłam chociaz też sporo w domu po remoncie ogarnęliśmy
Jutro lecę na posiew moczu sprawdzić czy już nie mam bakterii i czy antybiotyki pomogły.
Któraś z Was wspomniała tu o żelazie ale nie pamiętam w jakim kontekście. Ja teraz miałam pow. normy 168 przy normie 140, musiałam ograniczyć suplementację witamin ciążowych (ja biorę prenatal Uno) i tę różową tabletkę brać co 2gi dzień, skończyły się problemy z zaparciami. A jeszcze teraz przy antybiotykach musiałam pić dużo jogurtów więc bardzo mi się poprawiło
Nie wiem czy Wam pisałam ale od dłuższego czasu jeszcze przed ciążą miałam problemy z plecami a konkrfetnie z odcinkiem lędźwiowo krzyżowym. Poszłam do zaufanego osteopady bo ortopeda tylko ładował we mnie leki przec. bólowe no i od miesiąca czuję poprawę ale 7.11 idę jeszcze na kolejny masaż Przy okazji masuje mi brzuszek i mięśnie macicy lepiej pracują.
No i... 7.11 idę na obciążenie glukozą w końcu przyszedł czas na mnie!
W Prenatal Uno nie ma żelaza, brałam do 13 tygodnia. Chyba, że miałaś na myśli Prenatal Duo😉 -
Ja bede robic sobie najpierw glukoze sama jutro rano a w srode mysle czy nie robic tej krzywej ale tak nienawidze tego badania ... ja nienawidze slodkich napoji , nie slodze nic , w ogole nie cukrze i pamietam jak przeszlam to masakryczne badanie za pierwszym razem
-
nick nieaktualny
-
Mysza wrote:Ja ostatnio nie mam dnia bez czekolady Wawel z galaretką malinową(pyszna!), szkoda, że roztwór glukozy nie ma tego smaku😄
Ja to w ogole slodkiego nie jem , cofa mnie na sama mysl czekllady czego kolwiek ale wiadomo jedzenie czy nie nie swiadczy o braku badz o cukrzycy