LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla, ja niestety nie kojarzę w ogóle problemu:( a to poważne coś? W sensie ze dlaczego chirurg;operację Ci zrobią? Też sorki za głupie pytania, ale w ogóle nie kojarzę tematu...
Ja właśnie jadę do lekarza, zobaczyć co tam u małego słychać;jak zwykle mam stresa więc trzymajcie kciuki proszę. Dam potem znać co i jak.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
ZKrecona
Ja lubie korki i kiecke „od święta” i jak muszę
Wtedy czuje się tak inaczej
Np jak idziemy z D do restauracji to zawsze nakładam kiecke
A tak to na co dzień to spodnie i baleriny
Zwłaszcza ze u nas w pracy nie ma rygorystycznego dress codu09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ZakręconaOna wrote:Ja identyko . Chociaz lubie obcasy na codzien nie zaloze bo nie mam gdzie i czasu
.
-
Camilla33 wrote:Wracam z konsultacji u lekarza, No i dupa, przepuklina pepkowa, i rozchodzi mi się cała kresa. Mam skierowanie do chirurga, umowie się po weekendzie. Zobaczymy co doradzi, jeszcze 15 tyg zostało. U znajomej kilka lat temu widziałam jak jej syn wyciągał rączkę dosłownie przez sama skórę brzucha mamy, na samą myśl robi mi się słabo. Miała któraś z Was taki problem? A po urodzeniu pierwszego synka szybko wróciłam do regularnych ćwiczeń i treningów. Brzuch wyglądał super.
-
Dziś normalnie zaparłam się i umyłam sobie samochód w środku i na zewnątrz. Mój powiedział, że mi umyje ale ja nie wiem kiedy będzie miał czas a lada chwila będzie zimno i problem. Dziś u nas koło 13 było 9 stopni a koło 6 -2 stopnie. Nie chcę jeździć takim brudaskiem. W zimie to oleję bo i tak pewnie będzie błoto
.
-
Justi
Ojej to zapraszam do mnie hehe
Moje autko wola o pomstę do Nieba..
A ze D zajęty ogrodem póki zimy nie ma oraz domem - to tak autko dalej płacze
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Camilla
O jejku ! A to miałaś jakes objawy przed czy tak w czasie wizyty wyszło ?
Jakie to ma konsekwencje ?
Sorry za głupie pytania - nke znam się ;(
Ss25
Śliczne zdjęcie !
Widziałam tez piękne brzuszki Bożenki i Zakręconej i mam nadziejze ze nikogo nie pominęłam !
Właśnie czekam na wizytę -
Macie już w ogóle tą kresę? Ja jeszcze nic takiego nie mam. Wcale rzecz jasna za nią nie tęsknię
.
-
nick nieaktualnyKreski nie mam i z córka miałam delikatna ale za to wyszedł mi pępek już bo mam inny kształt brzucha, z córka pępek ani drgnął ale miałam kuleczkę a teraz mam szpic i pewnie dlatego.
O przepuklinie słyszałam ale nie znam nikogo osobiście. Ja miałam jedynie problem po porodzie, mięśnie na brzuchu mi sie strasznie rozeszły. Mogłam cała pieść włożyć do brzucha -
nick nieaktualnyCamilla33 wrote:Nie ma nic głupiego w tym pytaniu. Do wczoraj też nic o tym nie wiedziałam. Lekko od tygodnia bolało czasem w okolicy pępka i wzdłuż kresy. A w nocy jak dostałam ataku kaszlu wyszła z pępka wielka kulka, a to jelito! Jeśli się przepuklina powiększy do końca ciąży, a kresa rozejdzie to lekarze zalecają od razu cc i rekonstrukcje. Masakra. Przed pierwszą ciąża brzuch jak skała, po pierwszej ciąży też szybko wróciłam do formy, nigdy nie miałam nadwagi A tu taki psikus. Dziś lekarz powiedział, że to pewnie efekt noszenia starszego synka. A jak go nie nosić jak tak intensywnie zabkuje i od miesiąca jakoś z infekcji w infekcje wpadamy.
Ja moja 2 letnia nadal nosze, wyciągam z łóżeczka bo nie chodzi. Aż się wystraszyłam -
Camilla
O Marko to faktycznie brzmi poważnie
Ni to myśle ze trzeba baaaaardzo ograniczyć noszenie Piorusia..co by się to złe jie skonczylo..
-
Ja też dzisiaj myłam autko, bo było strasznie brudne, a pogoda jeszcze jest w miarę ok!
To do kreski, ja mam taki delikatny jej cień, a pępek bez zmian, wielka dziura.
Co do przepukliny też nie doradzę, bo pierwsze się spotykam z takim terminemJustiJusti lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam
wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
Ah po wizycie
Wszytsko dobrze
Mały znów główka na dole
Szyjka 4 cm !
Wagi itd nie znam bo nie powiedziała mi
Ale za tydzień w pt idziemy do basen prywatnej to nam go wymierzy we wszytskie stronyCamilla33, Bożenka, emdar, JustiJusti, ppieguskaa, Dafka, zulka, ss25, Edith lubią tę wiadomość
-
No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.
. Raga ., JustiJusti, ppieguskaa, Dafka, zulka, Edith lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.