X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Camilla ojej współczuję 😕 to wszystko brzmi bardzo powaznie. Kurczę wiadomo, że taki mały brzdąc potrzebuje być na rękach u mamy, tym bardziej jak się źle czuje. Obyś teraz trafiła na dobrego lekarza.
    A to boli Cię mocno?
    Wiesz co teraz przy kaszlu jest to średnio przyjemne. I jak starszy synek mnie niechcący przycisnie. No nic, trzeba przetrwać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam :P wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
    Oczywiście napiszę. Uważaj na siebie, jeszcze kawał ciąży został do końca.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.
    Tym bardziej go nie bierz, poproś lekarza nawet rodzinnego o Feroplex.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Oranda Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Oczywiście napiszę. Uważaj na siebie, jeszcze kawał ciąży został do końca.
    Wspomnę o tym lekarzowi. Pamietam, że właśnie te 7 lat temu, od razu jak ja zauważyłam byłam z nią u chirurga i on nie zalecił zabiegu. Pamietam też że jakis lekarz mowił mi zeby jej nie operować jak chce zachodzic w ciaze (bo się znowu rozejdzie). I przez te lata nic sie z nia nie działo. To może teraz też nic sie nie wydarzy :)

Camilla33 lubi tę wiadomość

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.

Emdar nie martw się. Zwiększ ilość wypijanej wody i nawet herbatek. Dodawaj otręby i nadczczo polecam Ci wypić siemię lniane- łyżka i zalać przygotowaną wodą.

Kiszonki i będzie dobrze ! ☺😊

JustiJusti, emdar, Edith lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
    Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego :)

Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
    Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego :)

Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura :D
    Będę próbować, zaczął chodzić to może zaraz sam będzie chciał mniej na ręce. Z tą nadwagą to dziś lekarz mówił i w necie też już doczytałam że to jeden z czynników. Jeśli chirurg powie że mogę coś robić już teraz to oczywiście się zastosuje 😊

Co do tej ciemnej linii, za pierwszym razem miałam bardzo szybko i naprawdę prawie czarną 😋 A teraz jej prawie nie widać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Nie pociesze Cię, później bez suplementacji może być znacznie gorzej, 13 to ekstra wynik, ja w dniu porodu miałam tylko 10,5, mimo suplementacji. Po porodzie kilka razy trafiłam przytomność, ciśnienie tak niskie że 3 krotnie podawano mi adrenalinę. Rano okazało się, że poziom hemoglobiny jest poniżej 5. Przetoczono mi krew i wypisano do domu z wynikiem 8. Do normy wrócili dopiero po 2 miesiącach.
    No to mnie teraz trochę przeraziłaś... Ciśnienie mam 100/50...
    I u mnie żelazo było w normie na początku, za to hemoglobina 11 coś, a teraz 10 z hakiem i chyba dość leci... Mimo, że mam w Prenatalu 60 mg.
    Tardyferonu nie biorę, bo dostaję szału... :(

Dziś na wizycie dostałam kolejne skierowanie na morfologię, więc się okaże za 3 tygodnie, jak sytuacja...
    Mała waży już około 900-990 gramów.
    No i tak, jak mi się wydawało, obróciła się główką do góry... Taki łobuz

Dariah lubi tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie slyszalam zeby nadwaga byla przyczyna w wiekszosci do przepukliny pepkowej i nigdy nie spotkalam sie z takim problemem u otylej osoby ale rowniez nie neguje . Bron boze x lekarzem nie jestem .

No nic , musisz sie oszczedzac i czekamy na rozwoj wydarzen

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie superowe brzuszki .
    Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.

Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.

Mój suwaczek też się zatrzymał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 22:37

annkaa lubi tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny macie superowe brzuszki .
    Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.

Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.

Mój suwaczek też się zatrzymał
    No ja się bardzo cieszę, że nie muszę rodzić we Wrocławiu. W poprzedniej ciąży wylądowałam na sorze de facto w 4 szpitalach. Dobrze że, chodziło tylko o duża infekcje moczową, a nie wcześniejszy poród czy poważne problemy bo albo szpital nie miał ginekologii, albo szpital do którego mnie odesłano od miesiąca był w remoncie był w remoncie itp. (Sprawdzić z wyprzedzeniem planowane remonty, bo to że jeden pewnie będzie zamknięty i inny będzie przepełniony i będą odsyłać do okolicznych, jest bardzo prawdopodobne.

Właśnie mi uświadomiłyście, że to pierwsza ciąża, w której nie mam jeszcze tej kreski pod pępkiem (do tej pory była zawsze, bez względu czy byłam bardzo szczupła czy raczej normalna.)

Przepukliny nigdy nie miałam i oby tak zostało, zwłaszcza że jestem kanapowcem, który nie ćwiczy (tzn przed ciążą trochę ćwiczyłam, żeby odzyskać względną sprawność ruchową po prawej stronie. Ale teraz spacer z wózkiem pod górę, to dla mnie mega wysiłek i tam muszę zrobić min. 5-6 postojów. Dobrze że w drodze powrotnej mam z górki, bo póki co nie dałabym rady z 2 w wózku, nie mówiąc o ich wnoszeniu bez wózka.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek już trochę wyskoczył, ale nie całkiem. Mięsień prosty brzucha też trochę dziwnie się zachowuje, muszę następnym razem zapytać lekarza. A jeszcze tydzień czekać, bo coś my wypadło i przekładał wizytę🙄
    Dziś pierwsze wszystkich świętych po naszej stracie... Boje się iść na cmentarz ...

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku :) witam sie przy kawusi ...

My juz na lotnisku ;) nareszcie doczekalam sie urlopu . Zimnoooo brrr , Tesciowa mi dzwonila , ze w Pl u Nich -4 takze super a Ja wybralam sie w kurtce jesiennej lekkiej bez kaptura :D cudownie haha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wypoczynku 😄 jest bardzo zimno. O 7 jak byłam z psem na dworze to faktycznie było -4🥶 teraz u mnie są 2 stopnie i jest bardzo zimnoo.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Miłego wypoczynku 😄 jest bardzo zimno. O 7 jak byłam z psem na dworze to faktycznie było -4🥶 teraz u mnie są 2 stopnie i jest bardzo zimnoo.
    Hahahahha dzieki . Bedzie milo i tak , mimo pogody :)

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona udanego wypoczynku i pomyślnych wizyt lekarskich. Nie wiem w jaki rejon Polski lecisz ale na podlasiu jest dziś pięknie 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona udanego wypoczynku i pomyślnych wizyt lekarskich. Nie wiem w jaki rejon Polski lecisz ale na podlasiu jest dziś pięknie 😊
    Jestem w Polsce juz od 2 h . Jest super . Chlodno dosc ale bez tragedii . Noc ma byc mega zimna . :) w Lodzi kochana jestem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziekuje . Mam nadzieje ze bedzie wizyta pomyslna ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, witaj w kraju:) udanego pobytu!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) my wczoraj groby potem mieliśmy gości mój brat z żoną i córką byli. I dzień zlecial . Już mamy listopad coraz bliżej dziewczyny do spotkania z naszymi szkrabami💕

. Raga ., Edith, Dariah, ZakręconaOna, JustiJusti, ss25, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ