X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Camilla ojej współczuję 😕 to wszystko brzmi bardzo powaznie. Kurczę wiadomo, że taki mały brzdąc potrzebuje być na rękach u mamy, tym bardziej jak się źle czuje. Obyś teraz trafiła na dobrego lekarza.
    A to boli Cię mocno?
    Wiesz co teraz przy kaszlu jest to średnio przyjemne. I jak starszy synek mnie niechcący przycisnie. No nic, trzeba przetrwać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam :P wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
    Oczywiście napiszę. Uważaj na siebie, jeszcze kawał ciąży został do końca.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.
    Tym bardziej go nie bierz, poproś lekarza nawet rodzinnego o Feroplex.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Oranda Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Oczywiście napiszę. Uważaj na siebie, jeszcze kawał ciąży został do końca.
    Wspomnę o tym lekarzowi. Pamietam, że właśnie te 7 lat temu, od razu jak ja zauważyłam byłam z nią u chirurga i on nie zalecił zabiegu. Pamietam też że jakis lekarz mowił mi zeby jej nie operować jak chce zachodzic w ciaze (bo się znowu rozejdzie). I przez te lata nic sie z nia nie działo. To może teraz też nic sie nie wydarzy :)

Camilla33 lubi tę wiadomość

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.

Emdar nie martw się. Zwiększ ilość wypijanej wody i nawet herbatek. Dodawaj otręby i nadczczo polecam Ci wypić siemię lniane- łyżka i zalać przygotowaną wodą.

Kiszonki i będzie dobrze ! ☺😊

JustiJusti, emdar, Edith lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
    Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego :)

Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
    Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego :)

Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura :D
    Będę próbować, zaczął chodzić to może zaraz sam będzie chciał mniej na ręce. Z tą nadwagą to dziś lekarz mówił i w necie też już doczytałam że to jeden z czynników. Jeśli chirurg powie że mogę coś robić już teraz to oczywiście się zastosuje 😊

Co do tej ciemnej linii, za pierwszym razem miałam bardzo szybko i naprawdę prawie czarną 😋 A teraz jej prawie nie widać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Nie pociesze Cię, później bez suplementacji może być znacznie gorzej, 13 to ekstra wynik, ja w dniu porodu miałam tylko 10,5, mimo suplementacji. Po porodzie kilka razy trafiłam przytomność, ciśnienie tak niskie że 3 krotnie podawano mi adrenalinę. Rano okazało się, że poziom hemoglobiny jest poniżej 5. Przetoczono mi krew i wypisano do domu z wynikiem 8. Do normy wrócili dopiero po 2 miesiącach.
    No to mnie teraz trochę przeraziłaś... Ciśnienie mam 100/50...
    I u mnie żelazo było w normie na początku, za to hemoglobina 11 coś, a teraz 10 z hakiem i chyba dość leci... Mimo, że mam w Prenatalu 60 mg.
    Tardyferonu nie biorę, bo dostaję szału... :(

Dziś na wizycie dostałam kolejne skierowanie na morfologię, więc się okaże za 3 tygodnie, jak sytuacja...
    Mała waży już około 900-990 gramów.
    No i tak, jak mi się wydawało, obróciła się główką do góry... Taki łobuz

Dariah lubi tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie slyszalam zeby nadwaga byla przyczyna w wiekszosci do przepukliny pepkowej i nigdy nie spotkalam sie z takim problemem u otylej osoby ale rowniez nie neguje . Bron boze x lekarzem nie jestem .

No nic , musisz sie oszczedzac i czekamy na rozwoj wydarzen

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie superowe brzuszki .
    Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.

Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.

Mój suwaczek też się zatrzymał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 22:37

annkaa lubi tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny macie superowe brzuszki .
    Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.

Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.

Mój suwaczek też się zatrzymał
    No ja się bardzo cieszę, że nie muszę rodzić we Wrocławiu. W poprzedniej ciąży wylądowałam na sorze de facto w 4 szpitalach. Dobrze że, chodziło tylko o duża infekcje moczową, a nie wcześniejszy poród czy poważne problemy bo albo szpital nie miał ginekologii, albo szpital do którego mnie odesłano od miesiąca był w remoncie był w remoncie itp. (Sprawdzić z wyprzedzeniem planowane remonty, bo to że jeden pewnie będzie zamknięty i inny będzie przepełniony i będą odsyłać do okolicznych, jest bardzo prawdopodobne.

Właśnie mi uświadomiłyście, że to pierwsza ciąża, w której nie mam jeszcze tej kreski pod pępkiem (do tej pory była zawsze, bez względu czy byłam bardzo szczupła czy raczej normalna.)

Przepukliny nigdy nie miałam i oby tak zostało, zwłaszcza że jestem kanapowcem, który nie ćwiczy (tzn przed ciążą trochę ćwiczyłam, żeby odzyskać względną sprawność ruchową po prawej stronie. Ale teraz spacer z wózkiem pod górę, to dla mnie mega wysiłek i tam muszę zrobić min. 5-6 postojów. Dobrze że w drodze powrotnej mam z górki, bo póki co nie dałabym rady z 2 w wózku, nie mówiąc o ich wnoszeniu bez wózka.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek już trochę wyskoczył, ale nie całkiem. Mięsień prosty brzucha też trochę dziwnie się zachowuje, muszę następnym razem zapytać lekarza. A jeszcze tydzień czekać, bo coś my wypadło i przekładał wizytę🙄
    Dziś pierwsze wszystkich świętych po naszej stracie... Boje się iść na cmentarz ...

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku :) witam sie przy kawusi ...

My juz na lotnisku ;) nareszcie doczekalam sie urlopu . Zimnoooo brrr , Tesciowa mi dzwonila , ze w Pl u Nich -4 takze super a Ja wybralam sie w kurtce jesiennej lekkiej bez kaptura :D cudownie haha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wypoczynku 😄 jest bardzo zimno. O 7 jak byłam z psem na dworze to faktycznie było -4🥶 teraz u mnie są 2 stopnie i jest bardzo zimnoo.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Miłego wypoczynku 😄 jest bardzo zimno. O 7 jak byłam z psem na dworze to faktycznie było -4🥶 teraz u mnie są 2 stopnie i jest bardzo zimnoo.
    Hahahahha dzieki . Bedzie milo i tak , mimo pogody :)

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona udanego wypoczynku i pomyślnych wizyt lekarskich. Nie wiem w jaki rejon Polski lecisz ale na podlasiu jest dziś pięknie 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona udanego wypoczynku i pomyślnych wizyt lekarskich. Nie wiem w jaki rejon Polski lecisz ale na podlasiu jest dziś pięknie 😊
    Jestem w Polsce juz od 2 h . Jest super . Chlodno dosc ale bez tragedii . Noc ma byc mega zimna . :) w Lodzi kochana jestem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziekuje . Mam nadzieje ze bedzie wizyta pomyslna ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, witaj w kraju:) udanego pobytu!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) my wczoraj groby potem mieliśmy gości mój brat z żoną i córką byli. I dzień zlecial . Już mamy listopad coraz bliżej dziewczyny do spotkania z naszymi szkrabami💕

. Raga ., Edith, Dariah, ZakręconaOna, JustiJusti, nick nieaktualny, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ