LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Camilla ojej współczuję 😕 to wszystko brzmi bardzo powaznie. Kurczę wiadomo, że taki mały brzdąc potrzebuje być na rękach u mamy, tym bardziej jak się źle czuje. Obyś teraz trafiła na dobrego lekarza.
A to boli Cię mocno? -
Oranda wrote:Camilla daj znać co Ci powie lekarz ciekawego. Bo ja zasadniczo też mam przepukline pepkowa tylko mam ja juz 7 lat i właśnie dzis sobie o niej przypomnialam
wchodzę na wątek a tu akurat ten problem... Ja sie jej nabawiałam od dzwigania gondolki po schodach, pozniej zyłysmy soie razem 7 lat a teraz w ciąży zasadniczo o niej nawet nie pamietałam.
-
emdar wrote:No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.
-
Camilla33 wrote:Oczywiście napiszę. Uważaj na siebie, jeszcze kawał ciąży został do końca.
Camilla33 lubi tę wiadomość
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
emdar wrote:No i ja po lekarzu. Mały ok, nadal raczej drobny (700 gram),ale wszystko ok. Dostałam tylko to żelazo(Tardyferon-Fol)😥. Wiem że to masakra dla układu pokarmowego a i tak z różnym skutkiem walczę z zaparciami,no ale co zrobić.
Emdar nie martw się. Zwiększ ilość wypijanej wody i nawet herbatek. Dodawaj otręby i nadczczo polecam Ci wypić siemię lniane- łyżka i zalać przygotowaną wodą.
Kiszonki i będzie dobrze ! ☺😊JustiJusti, emdar, Edith lubią tę wiadomość
-
Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego
Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura -
ZakręconaOna wrote:Camilla no nic innego nie zrobisz jak bedzie mus cc z powodu przepukliny ;(
Staraj sie nie nosic za duzo dziecka choc wiem , ze to ciezkie . Co do wagi to raczej nie ma nic wspolnego
Ja tej kreski nie.mialam w pierwszej ciazy i w drugiej teraz tez nie mam . Pepek ? To czaaaaaaaaarna dziura
Co do tej ciemnej linii, za pierwszym razem miałam bardzo szybko i naprawdę prawie czarną 😋 A teraz jej prawie nie widać. -
Camilla33 wrote:Nie pociesze Cię, później bez suplementacji może być znacznie gorzej, 13 to ekstra wynik, ja w dniu porodu miałam tylko 10,5, mimo suplementacji. Po porodzie kilka razy trafiłam przytomność, ciśnienie tak niskie że 3 krotnie podawano mi adrenalinę. Rano okazało się, że poziom hemoglobiny jest poniżej 5. Przetoczono mi krew i wypisano do domu z wynikiem 8. Do normy wrócili dopiero po 2 miesiącach.
I u mnie żelazo było w normie na początku, za to hemoglobina 11 coś, a teraz 10 z hakiem i chyba dość leci... Mimo, że mam w Prenatalu 60 mg.
Tardyferonu nie biorę, bo dostaję szału...
Dziś na wizycie dostałam kolejne skierowanie na morfologię, więc się okaże za 3 tygodnie, jak sytuacja...
Mała waży już około 900-990 gramów.
No i tak, jak mi się wydawało, obróciła się główką do góry... Taki łobuzDariah lubi tę wiadomość
-
Szczerze nie slyszalam zeby nadwaga byla przyczyna w wiekszosci do przepukliny pepkowej i nigdy nie spotkalam sie z takim problemem u otylej osoby ale rowniez nie neguje . Bron boze x lekarzem nie jestem .
No nic , musisz sie oszczedzac i czekamy na rozwoj wydarzen -
Dziewczyny macie superowe brzuszki .
Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.
Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.
Mój suwaczek też się zatrzymałWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 22:37
annkaa lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Dziewczyny macie superowe brzuszki .
Co do hemoglobiny to ostatnio miałam 11,8. W przyszłym tygodniu robię komplet badań wraz z krzywą cukrową i zobaczymy co to będzie.
Wczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach z położna. Omawialiśmy porody we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i w obrębie Wrocławia i stwierdziłam że na takie wielkie miasto nie ma gdzie rodzić bo w jednym nie ma znieczulenia w drugim kiepska opieka poporodowa a w jeszcze innym problem z porodem rodzinnym albo nagle pojawi się z 15 studentów którzy koniecznie chce zobaczy poród choć do niczego im się to nie przyda itd. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsze. Opowiadała też o szkołach rodzenia i tak jak zdecydowałem wcześniej będę korzystać z prywatnych zajęć przed i po porodzie. Położna tą jest też doradcą laktacyjnym czego praktycznie nie ma w szpitalach dlatego chociaż od niej będę mieć dobrą opiekę.
Mój suwaczek też się zatrzymał
Właśnie mi uświadomiłyście, że to pierwsza ciąża, w której nie mam jeszcze tej kreski pod pępkiem (do tej pory była zawsze, bez względu czy byłam bardzo szczupła czy raczej normalna.)
Przepukliny nigdy nie miałam i oby tak zostało, zwłaszcza że jestem kanapowcem, który nie ćwiczy (tzn przed ciążą trochę ćwiczyłam, żeby odzyskać względną sprawność ruchową po prawej stronie. Ale teraz spacer z wózkiem pod górę, to dla mnie mega wysiłek i tam muszę zrobić min. 5-6 postojów. Dobrze że w drodze powrotnej mam z górki, bo póki co nie dałabym rady z 2 w wózku, nie mówiąc o ich wnoszeniu bez wózka. -
Mi pępek już trochę wyskoczył, ale nie całkiem. Mięsień prosty brzucha też trochę dziwnie się zachowuje, muszę następnym razem zapytać lekarza. A jeszcze tydzień czekać, bo coś my wypadło i przekładał wizytę🙄
Dziś pierwsze wszystkich świętych po naszej stracie... Boje się iść na cmentarz ...29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Camilla33 wrote:Zakręcona udanego wypoczynku i pomyślnych wizyt lekarskich. Nie wiem w jaki rejon Polski lecisz ale na podlasiu jest dziś pięknie 😊
w Lodzi kochana jestem
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
my wczoraj groby potem mieliśmy gości mój brat z żoną i córką byli. I dzień zlecial . Już mamy listopad coraz bliżej dziewczyny do spotkania z naszymi szkrabami💕
. Raga ., Edith, Dariah, ZakręconaOna, JustiJusti, ss25, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość